Edubilim Forumları - www.edubilim.com Edubilim Forumları - www.edubilim.com
Duyurular: 2011-2012 Eğitim ve Öğretim Yılı 2.Dönem Evrakları

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. Mayıs 26, 2012, 02:06:51 ÖÖ

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

...::: EDuBiLiM :::...

Sayfa: [1]  
  Bu Konuyu Gönder  
Gönderen Konu: Zamanın Rengi - Hayat Bilgisi Üçüncü Sınıf Etkinlik Örneği  (Okunma Sayısı 1829 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Administrator
Uzman Üye
Üye No: 6
Mesleği: Sınıf Öğretmeni
Sınıf Öğretmeni Aday Adayı...

« : Nisan 03, 2009, 02:37:29 ÖÖ »

ADI: ZAMANIN RENGİ

3. Sınıf Hayat Bilgisi Dersi BENİM EŞSİZ YUVAM Teması .  Aşağıda dökümanın sadece özeti verilmiştir, bu konu ile ilgili dosya ekte verilmiştir.

ADI: ZAMANIN RENGİ

DERS            :HAYAT BİLGİSİ
SINIF            :3
YAKLAŞIK SÜRE      :40’+40’+40’+40’

TEMA            :BENİM EŞSİZ YUVAM
TEMEL BECERİLER      :Planlama ve üretim
ARADİSİPLİNLERLE
İLİŞKİLENDİRME
   :Rehberlik ve psikolojik danışma,kariyer bilinci, sağlık kültürü
KAZANIMLAR    :B.3.13. Günlük yaşamında oyun için harcayacağı süreyle  ders çalışmak için harcayacağı süre arasında denge kurar.
                            B.3.14. Gün boyunca neler yapacağını öncelik ve önem  sırasına koyarak kendisine uygun bir plan yapar.
  B.3.15. Günlük ve haftalık çalışma planları yaparak bu        planlara uyar.
                            B.3.16. Yemek, uyku, ders çalışma ve oyun saatlerine uymanın kişisel başarı ve başarısızlıkla ilişkisini araştırır.

MATERYALLER   :Çalışma kağıdı,resimler
DİĞER DERSLERLE
İLİŞKİLENDİRME   
         : Matematik dersi Zamanı Ölçme alt öğrenme alanı :
                                          (Kazanım 4)
KAYNAK   : Hayat Bilgisi Özel İhtisas Komisyonu

SÜREÇ

1.   Dikkat çekmek amacıyla öğrencilerinize okuldan çıktıktan sonra neler yapacaklarını sorun.
2.   Gün içinde neler yaptıklarını , neler yapmak istediklerini ve yapmak zorunda oldukları işleri listelemelerini isteyin.
3.   Bir günde yapacağı işler için ayırdığı zamanları, çalışma sayfası 1’de yer alan daire üzerinde, aşağıda belirlenen renklere boyayarak göstermelerini söyleyin.

Matematik dersi ile ilişkilendirme: Bir günün 24 saat olduğunu hatırlatın. Bu nedenle dairenin 24 eşit parçaya bölündüğünü açıklayın.
5.   Hazırladıkları bu grafikte, oyun oynamak için harcadıkları süre ile ders çalışmak için ayırdıkları süreleri karşılaştırmalarını isteyin. Bu süreler  arasında bir denge olup olmadığını sorun.
6.   Grafiklerini arkadaşlarının grafikleri ile de karşılaştırmalarını isteyin. Karşılaştırma sonuçları  tartışabilmeleri için ortam hazırlayın.
7.   Bu tabloları inceleyerek yemek, uyku, ders çalışma ve oyun saatlerine               uymanın kişisel başarılarını nasıl etkilediğini araştırmalarını isteyin.(Hazırladıkları bu grafikleri aileleriyle de paylaşarak onların görüşlerini alabilirler.)     
8.   Çalışma sayfası 2’deki yer alan resimleri incelemelerini söyleyin.Resimlerde hangi etkinliklerin bulunduğunu sorun.
Günlük işlerin yer aldığı bu resimleri keserek kendileri için öncelik ve önem sırasına göre boş bir sayfaya yapıştırmalarını  ve boyamalarını söyleyin.
9.   Hafta içi ve hafta sonu yaptıkları işlerin  önceliklerini belirlemek amacıyla   çalışma sayfası 3’te yer alan etkinliği uygulatın.
10.   Çalışma sayfası 4’te yer alan  “ Haftalık Çalışma Planı” yapmalarını isteyin. Öğrencilerinizin aileleriyle iş birliği yaparak  hazırladıkları planlara uymalarını sağlayın.

DEĞERLENDİRME

Çalışma kağıdındaki çalışmaları öğrenci ürün dosyası olarak değerlendirebilirsiniz.

3 Adet çalışma sayfasıda ekteki dosyanın içindedir...

Önemli Not: Bu belge ttkb.meb.gov.tr den alınmıştır. Edubilim olarak MEB de karışık olarak verilen bu bilgileri sizin için düzenli bir şekilde bir araya getirdik. Yukarıdaki özet konu hakkında bilgilendirme için verilmiştir. Düzenli ve tam haliyle  görmek için dosyayı indirin... Dosyaların tüm hakları MEB e aittir ama bu şekilde düzenlenip biraraya getirilmesi tamamen Edubilimin katkılarıyla gerçekleşmiştir. Burada verilen bilgi, belge, yazı ve dökümanlar izin alınmadan veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Kaynak belirtmek için www.edubilim.com veya www.edubilim.com/forum adresine alıntı yaptığınız adresten link vermeniz gerekmektedir.

Anahtar Kelimeler: zamanın rengi, zamanin rengi, hayat bilgisi dersi zamanın rengi konusu, zamanın rengi etkinlik örneği, zamanın rengi konusunun işlenişi, zamanın rengi etklinlik örnekleri, hayat bilgisi 3. sınıf, hayat bilgisi üçüncü sınıf, Benim Eşsiz Yuvam

Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com

Ekteki Dosyalar Burada

Bilgi paylaştıkça çoğalır... Bildiklerinizi paylaşırsanız , bilmediklerinizi öğrenirsiniz....

Bir milletin ıslahı kötülerin imhasıyla değil , neslin eğitim ve terbiyesiyle mümkündür...
Yeni Üye
*
Üye No: 131057
Mesleği: Öğretmen

« Yanıtla #1 : Mart 22, 2011, 09:13:27 ÖS »

Cheesy

Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com

Etiket: hayat bilgisi  üçüncü sınıf  etkinlik ornegi  zamanın rengi 
  Sayfa: [1]  
  Bu Konuyu Gönder  

Gitmek istediğiniz yer:  

Edubilim olarak 2009-2010 Eğitim ve Öğretim Yılında da eğitimle ilgili , bilgi , belge ve dosyalarla tüm öğrenci ve öğretmenlerin yanındayız...
Tüm hakları sakllıdır. Edubilim 2007-2009. Bu sitede bulunan bilgi , belge ve dökümanların izin alınmadan veya kaynak gösterilmeden kullanılması yasaktır. İletişim Adresi: edubilim@gmail.com

Edubilim I Edubilim Forumları I Urllist I Etiketler I Rss I Google Etiketleri I Site Haritası I Site Map

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2009, Simple Machines

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!