Editor
Tam Üye
Üye No: 152
|
 |
« : Ağustos 24, 2009, 01:42:35 ÖÖ » |
|
YOLUMUZDAKİ ENGELLER
Eski zamanlarda bir kral, saraya gelen yolun üzerine kocaman bir kaya koydurmuş, kendisi de pencereye oturmuştu.
Bakalım neler olacaktı? Ülkenin en zengin tüccarları, en güçlü kervancıları, saray görevlileri birer birer geldiler, sabahtan öğlene kadar. Hepsi kayanın etrafından dolaşıp saraya girdiler. Pek çoğu kralı yüksek sesle eleştirdi. Halkından bu kadar vergi alıyor, ama yolları temiz tutamıyordu.
Sonunda bir köylü çıkageldi. Saraya meyve ve sebze getiriyordu. Sırtındaki küfeyi yere indirdi, iki eli ile kayaya sarıldı ve ıkına sıkına itmeye başladı. Sonunda kan ter içinde kaldı ama, kayayı da yolun kenarına çekti.
Tam küfesini yeniden sırtına almak üzereydi ki, kayanın eski yerinde bir kesenin durduğunu gördü. Açtı .. Kese altın doluydu. Bir de kralın notu vardı içinde .."Bu altınlar kayayı yoldan çeken kişiye aittir" diyordu kral. Köylü, bugün dahi pek çoğumuzun farkında olmadığı bir ders almıştı.
"Her engel, yaşam koşullarınızı daha iyileştirecek bir fırsattır .." Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com |
|
|
|
|
|
KIL NAMAZIN ELİN HARAMA SALMA.ÇOK YAŞARIM DÜNYA HEP KALIR SANMA.NAMAZA SARIL GENÇLİK ÇAĞINDA.EKTİĞİNİ BİÇERSİN CENNET BAĞINDA.EY KARDEŞ! GEL TEVBE EYLE GÜNAHLARINA.SONRA EYVAAAH DER İNLERSİN CEHENNEM ÇUKURUNDA.SON PİŞMANLIK FAYDA VERMEZ, BUNU UNUTMA!...Acele yürüyen, yol arkadaşı değildir. Gönlü sana bağlı olmayana gönül bağlama.Fakih de olsa, mürşid veya mürid de olsa, kişi bu alçak dünyaya bir kez kapıldı mı, bala düşmüş sineğe döner.
|
|
|
Editor
Süper Üye
Üye No: 13913
|
 |
« Yanıtla #1 : Ağustos 24, 2009, 10:24:33 ÖÖ » |
|
Her engel, yaşam koşullarınızı daha iyileştirecek bir fırsattır .." güçlük cekmdeden biryere gelinmez zaten güzel bir yazı Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com |
|
|
|
|
|
Sen Giderken "Gitme Kal Yanımda sana ihtiyacım Var!"Diyemedim ki...Diyemezdim de..Çünkü Sen Kararlıydın Gitmeye...Ki, Kalma Meraklısı da hiç mi hiç Olmamışsın...Ben Ne Savaşlar Vermiştim Yüreğimde
|
|
Editor
Uzman Üye
Üye No: 8994
|
 |
« Yanıtla #2 : Ağustos 24, 2009, 10:59:42 ÖÖ » |
|
ewt... paylaşım için teşekkürler.. Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com |
|
|
|
|
|
 ] Sevgilerin en güzeli seni sevmek, Özlemlerin en güzeli seni özlemek Ve hayatın tadı sabah kalktığımda Senin varolduğunu bilmek...
|
| |
| |