Edubilim Forumları - www.edubilim.com Edubilim Forumları - www.edubilim.com
Duyurular: 2011-2012 Eğitim ve Öğretim Yılı 2.Dönem Evrakları

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. Mayıs 26, 2012, 01:59:17 ÖÖ

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

...::: EDuBiLiM :::...

Sayfa: [1]  
  Bu Konuyu Gönder  
Gönderen Konu: Yeşilay Haftası ( 1 – 7 Mart )  (Okunma Sayısı 29346 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Editor
Uzman Üye
Üye No: 190

« : Şubat 04, 2009, 03:13:10 ÖÖ »

Aşağıda Belirli Günler ve Haftalardan - Yeşilay Haftası hakkında bilgiler verilmiştir. Sizde bu konu hakkında bilgilerinizi bizimle paylaşırsanız memnun oluruz...

Aşağıda konuların başlıkları ( sırayla verilmiştir, aşağı doğru sayfayı takip edin)

*YEŞİLAY HAFTASI ( 1 – 7 Mart )
*Yeşilay Haftası - Mart ayının ilk haftası
*YEŞİLAY HAFTASI İLE İLGİLİ KONUŞMA METNİ
*YEŞİLAY’IN ANLAMI VE YEŞİLAYIN ÖNEMİ
*YEŞİLAY’IN TARİHİ
*YEŞİLAY’IN KURULMA AMACI
*YEŞİLAY HAFTASI İLE İLGİLİ GÜZEL SÖZLER
*YEŞİLAY HAFTASI İLE İLGİLİ ŞİİRLER
*Yeşilay Haftası ile ilgili resimler- Yeşilay resimleri
*Yeşilayla İlgili Slayt- Sunu ( pps, ppt )
*Yeşilayla İlgili Poster ve Sloganları

YEŞİLAY HAFTASI ( 1 – 7 Mart )

Yurdumuzda alkollü içki ve uyuşturucu madde kullanmaya karşı olanlar 5 Mart 1920 tarihinde Hilâli Ahdar Derneğini kurdular. Hilâl – ay , ahdar – yeşil anlamındadır. Hilâli Ahdar, daha sonra Yeşilay adını aldı. Yeşilay Derneğinin kuruluş tarihini içine alan 1 – 7 Mart arası ülkemizde Yeşilay Haftası olarak kutlanır. Yeşilay Haftasında alkollü içkilerin, uyuşturucuların topluma, aileye, bireye zararları anlatılır.

Uyuşturucu denilince esrar, afyon, kokain, LSD gibi uyuşturma özelliği olan maddeler akla gelir. Alkollü içkiler ise içildiğinde insanı sarhoş eden her tür içkilerdir. Alkollü içki veya uyuşturucu alanlar önce rahatlık, baş dönmesi duyar, sonra sarhoş olurlar. Sarhoşlar doğru düşünüp doğru karar veremezler. Kolay suç işlerler, içkili iken araç sürenler taşıt kazalarına neden olurlar.

Alkollü içkiler, uyuşturucular insanda zamanla alışkanlık yaratır. Alkol almayı alışkanlık haline getirenlere alkolik denir. Alkolikler kazançlarını içkiye verirler. Çevrelerini rahatsız ederler. Bu yüzden alkolikler toplum içinde sevilmezler, sayılmazlar. İçki ve uyuşturucu kullanımı aile düzenini bozar.

Uyuşturucu ve alkollü içkiler sağlığa da zararlıdır. Vücudumuzda önemli görevler yapan beyin, mide, kalp, akciğer gibi organlar içki ve uyuşturucudan etkilenir. Ülser, siroz, felç gibi hastalıkların nedeni uyuşturucu ve alkollü içkilerdir.
Sigara: Toplumumuzda kullanımı yaygın olan bir keyif maddesidir.

Sigara iştahı keser, sindirimi güçleştirir, dişleri sarartır, ülsere sebep olur. Akciğerde bronşları doldurur, öksürmeye yol açar. Sigaranın kansere de neden olduğu ileri sürülüyor.

Ülkemizde uyuşturucu maddelerin yapımı, satışı, kullanılması, taşınması, bulundurulması yasaktır. Bu yasağa uymayanlar suç işlemiş olur. Suç işleyenlere ağır hapis cezaları uygulanır. Uyuşturucu maddelerin bir bölümü ilaç yapımında kullanılır. Bu amaçla bazı uyuşturucu maddelerin hükümet belirli koşullarla izin verir.

Topluma, aileye, bireye zararlı olan içki ve uyuşturucuların kullanımını eğitim yoluyla engellemek için kurulan Yeşilay Derneği'nin simgesi; beyaz üstünde yeşil bir aydır. Yeşilay Derneği Genel Merkezi, Yeşilay adlı aylık bir dergi yayınlıyor. Bu dergi düzenli olarak alkollü içkilerin, uyuşturucuların, sigaranın topluma ve sağlığa olan zararlarıyla ilgili yayın yapıyor.

Yeşilay Haftası boyunca öğrendiklerimizi yaşam boyu uygulayalım. Kötülüklerin anası olan uyuşturucu ve alkollü içkilerden uzak duralım.

Etiketler : belirli günler ve haftalar,belirli gün ve haftalar, bgvh, Yeşilay Haftası , yeşilay haftası ile ilgili şiirler, yeşilay haftası şiirleri , yesilay haftası, konuşma metni, yeşilayın tarihi , yeşilayın amacı, yeşilayla ilgili güzel sözler

Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com

« Son Düzenleme: Mart 07, 2009, 08:50:13 ÖS Gönderen: KILIC » Logged

Edu Sohbet  - Edubilim Sohbet Bölümü Sonunda Açıldı -  Giriş Yapmak İçin Tıklayın - Edu Sohbet

Edu Depo Açıldı... Ücret yok!  Limit Yok! Be
Editor
Uzman Üye

« Yanıtla #1 : Şubat 04, 2009, 03:18:45 ÖÖ »

Yeşilay Haftası; Yeşilay 5 Mart 1920 tarihinde kurulduğu için Mart'ın ilk haftası, 1-7 Mart'da kutlanan haftadır. Yeşilay Haftası'nda alkollü içkilerin, sigaranın, uyuşturucuların topluma, aileye, bireye zararları anlatılır.

Edu Sohbet  - Edubilim Sohbet Bölümü Sonunda Açıldı -  Giriş Yapmak İçin Tıklayın - Edu Sohbet

Administrator
Uzman Üye
Üye No: 6
Mesleği: Sınıf Öğretmeni
Sınıf Öğretmeni Aday Adayı...

« Yanıtla #2 : Şubat 22, 2009, 05:36:50 ÖS »

YEŞİLAY HAFTASI İLE İLGİLİ KONUŞMA METNİ

Sevgili Arkadaşlar,

Alkollü içki, sigara ve uyuşturucunun zararlı olduğunu bilmeyenimiz yoktur. Ama ne yazık ki insanlar yine de, bilinçsiz bir şekilde bunları tüketirler. 5 Mart 1920 tarihinde Hilâl-i Ahdar Derneği kurulmuştur. Hilâl ay, Ahdar yeşil anlamına gelmektedir. Hilâl-i Ahdar Derneği daha sonra Yeşilay adını almıştır. Bu derneğin amacı, alkollü içki, sigara ve uyuşturucunun zararlarını topluma anlatmak ve bunları içenleri vazgeçirmektir.

Uyuşturucu denince akla esrar, eroin ve kokain gibi maddeler gelmektedir. Ülkemizde bu maddelerin kullanılması ve satılması yasaktır. Bu yasağa uymayanlara ağır hapis cezaları verilir. Uyuşturucu madde insanı uyuşturur ve bağımlılık yaratır. Sağlıklı bir insanın bu maddelere yaklaşması düşünülemez. Uyuşturucu madde kullanımının sonu ölümdür. Sapık ilişkiler ve bu ilişkilerden kaynaklanan suçları genelde uyuşturucu kullanan insanlar işlemektedir.

İçildiğinde insanı sarhoş eden maddelere alkollü içkiler diyoruz. Sarhoş olan insan kolayca suç işler. Trafik kazalarının büyük bir bölümü, içkili araç kullanmaktan ileri gelmektedir. İçki içen insanların aile hayatları da yok gibidir. Eşlerini ve çocuklarını döven insanların büyük bir bölümü, içki içip sarhoş olan insanlardır. Sarhoş insanlar, çevrelerini de rahatsız ederler. Beyin, kalp, mide ve akciğer gibi organlar içkiden etkilenir. Ülser, felç ve siroz gibi hastalıklara ise içki sebep olur.

Bir başka zararlı da sigaradır. Ne yazık ki sigara, toplumumuzda yaygın olarak içilen bir maddedir. İştahı kesip akciğerlerimizde büyük tahribata sebep olur. Sigara içen insanlar, ömürlerinin önemli bir bölümünü bu canavarın eline teslim etmiş olurlar. Sigaranın kansere olduğunu herkes bilir.

Bütün kötülüklerin anası olan uyuşturucu, alkollü içki ve sigaradan uzak, sağlıklı bir ömür geçirmenizi diliyorum...

Sayılarımla…

Bilgi paylaştıkça çoğalır... Bildiklerinizi paylaşırsanız , bilmediklerinizi öğrenirsiniz....

Bir milletin ıslahı kötülerin imhasıyla değil , neslin eğitim ve terbiyesiyle mümkündür...
Administrator
Uzman Üye

« Yanıtla #3 : Şubat 22, 2009, 05:39:14 ÖS »

YEŞİLAY’IN ANLAMI VE YEŞİLAYIN ÖNEMİ

Birinci Dünya Savaşı sonunda, bütün yurdun işgal edilmiş olmasına rağmen, Türk Milleti’nde bağımsızlık ve hürriyet aşkı ile mücadele azminin sönmediğini gören düşman; top ve tüfekle yenemediği Türk varlığını içten çökertmek için alkol ve uyuşturucu maddelere başvurmuştu.

Limanlarımıza uğrayan düşman gemileri, beraberinde getirdiği çok miktarda içkileri ve uyuşturucu maddeleri, yurdumuza daha önce göndermiş olduğu uyuşturucu mafyasına teslim ediyor ve bunlar el altından halkımıza ve özellikle yurt savunmasında görev alacak gençlerimize ulaştırılıyordu.

Kısa zamanda alkol ve uyuşturucu bağımlılığı salgın halini almaya yüz tutmuştu.

Bu felâketi gören vatansever aydınlar, halkı ve gençliği uyarmak ve bu yolda mücadele etmek için,merkezi İstanbul’da olmak üzere,5Mart 1920 tarihinde Türkiye Yeşilay Cemiyetini kurdular.Cemiyet,Şeyhül-İslâm Haydarzâde İbrahim Efendi’nin teşvik ve himayesinde,dünyaca ünlü Ord.Prof. Dr. Mazhar Osman ve arkadaşları tarafından kurulmuştur.Türkiye Yeşilay Cemiyeti,kurulduğu tarihten bugüne kadar zararlı alışkanlıklara karşı mücâdelesine aynı inanç azimle devam etmiştir.

Halkımızın ve özellikle gençlerimizin zararlı alışkanlıklardan korunması için Anayasamızın 58 nci maddesine göre görev yapan Yeşilay,”Kamuya Yararlı Cemiyetler” arasında yer alan bir kurumdur. Yeşilay,19 Eylül1934 tarihinde Bakanlar Kurulu tarafından 2–1288 sayılı karar ile kamuya yararlı cemiyet olarak kabul edilmiştir.

Yeşilay sembolündeki hilâl, Milli kimliğimizi ve Devletimizin bağımsızlığını temsil eden Türk Bayrağı’ndan alınmıştır. Hilâldeki yeşil renk, huzur ve mutluluğu temsil etmektedir. Bağımlı olan bir insan, huzurlu ve mutlu olamaz. Huzurlu ve mutlu olmayanlar, genel olarak başarılı olamazlar.

Milletlerin geleceği,çocuklarının geleceğidir.Bir millet çocuklarını ne kadar mükemmel eğitir ve onların sağlığını ne kadar iyi koruyabilirse,geleceğine o kadar güvenle bakabilir.Sigara,alkol ve uyuşturucu yüzünden yılda 350 bin insanımız ölmekte,bu ölümler ve ayrıca alkol,uyuşturucu ve kumarın getirdiği bunalımlar yüzünden binlerce aile yıkılmaktadır.Yıkılan ailelerin çocukları korunmaya muhtaç ve bunların bir kısmı sokaktan gelen tehlikelere maruz kalmaktadır.

İnsanlarımızın bağımlılıklara karşı korunması, ölümlerden ve bunalımlardan ve ailelerin yıkılmaktan korunması anlamına gelir.Yeşilay Cemiyeti bunu sağlamak için çalışmayı kendine ülkü edinmiştir.Onun önemi buradadır.Bunun için bütün kurum ve kuruluşların Yeşilay’ı desteklemesi,aile varlığımızın,dolayısıyla Devletimizin ve Milletimizin geleceğinin teminat altına alınmasındaki görevlerin yapılmasını desteklemesi demektir.

Yediden yetmişe herkes, Yeşilay’ı destekleyerek, bu kutsal göreve katkıda bulunabilir. Bunun en kolay yolu,internet üzerinden “Yeşilay Gençlik Klübü’ne üye olmaktır.Gerekli bilgiler Yeşilay internet sitesinden alınabilir.

Saygılarımla.

Av. M. Necati ÖZFATURA
Türkiye Yeşilay Cemiyeti
Genel Başkanı

Bilgi paylaştıkça çoğalır... Bildiklerinizi paylaşırsanız , bilmediklerinizi öğrenirsiniz....

Bir milletin ıslahı kötülerin imhasıyla değil , neslin eğitim ve terbiyesiyle mümkündür...
Administrator
Uzman Üye

« Yanıtla #4 : Şubat 22, 2009, 05:41:04 ÖS »

YEŞİLAY’IN TARİHİ

Birinci Dünya Savaşı sonunda, bütün yurdun işgal edilmiş olmasına rağmen, milletimizde istiklal ve mücadele azminin sönmediğini gören düşman; top ve tüfekle yenemediği Türk varlığını içten çökertmek için alkol ve uyuşturucu maddelere başvurmuştu.

Limanlarımıza uğrayan düşman gemileri, beraberinde getirdiği yığın yığın içkileri indiriyor ve bunlar el altından halkımıza ve bilhassa yurt savunmasının en önemli unsuru olan gençlerimize ulaştırılıyordu. Kısa zamanda içki ve uyuşturucu madde alışkanlığı bir salgın halini almaya yüz tutmuştu.

İşte bu faciayı görüp,işin önemini kavrayan vatansever aydınlar (Ord.Prof.Dr.Mazhar Osman Bey ve arkadaşları) Şeyh’ül-İslam Haydarizâde İbrahim Efendi’nin teşvik ve himayesinde halkı ve gençliği uyarmak ve bu yolda mücadele etmek için 5 Mart 1920 tarihinde merkezi İstanbul’da olmak üzere “Hilâl-i Ahdar” adıyla cemiyetin temellerini attılar.

Daha sonraları, cemiyet ilkönce “Yeşil Hilal” ve sonra da “Yeşilay” isimlerini kullanmıştır. Cemiyetin şimdiki yasal adı ise “Türkiye Yeşilay Cemiyeti”dir.

Administrator
Uzman Üye

« Yanıtla #5 : Şubat 22, 2009, 05:41:58 ÖS »

YEŞİLAY’IN KURULMA AMACI

Sigara, alkollü içki ve diğer uyuşturucu alışkanlıkları ile mücadele veren ve bütün zararlı alışkanlıklardan halkımızın ve bilhassa gençlerimizin korunması için çalışmalar yapan yani umuma (kamuya) hizmet veren, bu sebeple de “Kamuya Yararlı Cemiyetler” arasında yer alan bir kurumdur.

Kamuya Yararlı Cemiyetler, çalışmaları memleket çapında faydalı olan, ülke ve toplum menfaatine hizmet eden cemiyetlerdir. Bu cemiyetlere hükümetimiz çeşitli yardımlar yapar, birçok kolaylıklar gösterir. Yeşilay’ın çalışmaları da bu şekilde ülkemiz ve milletimiz için faydalı görülmüş ve Yeşilay, 19 Eylül 1934 tarihinde toplanan Bakanlar Kurulu tarafından aynı tarih ve 2-1288 sayılı alınan karar ile kamuya yararlı cemiyetler arasına alınmıştır. Aynı zamanda Yeşilay, gönüllü (amatör) bir halk kuruluşu ve genel yapısı ile bir dokümantasyon ve arşiv merkezidir.

Dokümantasyon; kendi konularında belge,bilgi ve haber toplama ve değerlendirme işlemleridir.

Arşiv ise; bu belge ve haberlerin değerlendirilmeleri ile birlikte tasnif edilerek saklandığı yer demektir. İşte bu işlemle elde edilen bilgileri, hazırladığı dokümanlarla (bülten, broşür, kitap, kaset, bildiri, afiş, yazılı başvuru, rapor vb. gibi) kamuya, ilgili makam ve kuruluşlara sunar. Bununla insanımıza ve yetkili özel ve resmî kuruluşlara gerekli olan önlemlerin alınması için uyarı ve önerilerde bulunur.

Administrator
Uzman Üye

« Yanıtla #6 : Şubat 22, 2009, 05:43:24 ÖS »

YEŞİLAY HAFTASI İLE İLGİLİ GÜZEL SÖZLER

• İçki güldürür, süründürür, öldürür.

• İçki sağlığın düşmanıdır.

• İçki kötülükler doğurur.

• İçki aile bütçesini eritir.

• İçki sinir ve sindirim sistemlerini bozar.

• Sigara kanserle kardeştir.

• Akıllı adamların tek içkisi sudur.

• İçki bütün kötülüklerin anasıdır.

• İçki öldürür, kumar söndürür, spor güldürür.

• İçki insanı sefalete, rezalete hatta cinayete sürükler.

• Alkol, veremin en yakın dostudur.

• Alkol kapıdan girerse, mutluluk pencereden çıkar.

• Toplumdaki pek çok facianın sorumlusu içkidir.

• Alkol almak, gönüllü çılgınlıktır.

• İçkinin girdiği yerden akıl, ahlâk ve utanma kaçar.

Administrator
Uzman Üye

« Yanıtla #7 : Şubat 22, 2009, 05:47:09 ÖS »

YEŞİLAY HAFTASI İLE İLGİLİ ŞİİRLER

YEŞİLAY HAFTASI

Yeşil temiz bir hilal
Yepyeni doğmuş gibi.
Ak bir bayrak üstüne
Gelip de konmuş gibi.

Bu bayrağın vatanı,
     İnananların kalbi,
     Yeşilay’ın altında
     Hepsi kaynaşmış gibi.

İçkinin baş düşmanı,
Bu yeşilaycılardır.
Savaşları durmadan,
Sürüp gider yıllardır.

İ. Hakkı TALAS              

SAĞLIĞA ZARAR

Sigara, içki ve kumar,
Hepsi sağlığa zarar.
Kendini, keseni düşün,
İnsan canına mı kıyar?

Eroin, kokain, esrar
Gençliğini tüm yıkar.
Aileni, kendini düşün,
İnsan bir kez doğar.
Kazım SAYMALI

YEŞİLAY
Düşmanların içinde
İçki en korkunç düşman!
Bin dokuz yüz yirmide
Yeşilay Derneğini
Kurmuştur Mazhar Osman.

Zehir tezce öldürür,
İçkiler yavaş yavaş.
Kimi zehir öldürür,
Kimi, gözden döker yaş.
Sofranda tek içkiye
Yer ayırma arkadaş!

M. Necati ÖNGAY          

YEŞİLAY GENÇLİK MARŞI

Bir zamanlar gelecek,
Göğsümüz kabaracak,
Acunda dalgalansın,
Yeşil aylı bir bayrak.

Bu bayrağın altında,
        Bil rahat yaşanacak.
        Bayrağın dalgalanıp,
        Göğsünde kabaracak.

Arkadaş varlığını,
İki şey doldurmalı.
Bunlar; vatan sevgisi,
Ülkü bağı olmalı.

F.Fuat ÇELEN

YEŞİLAY

Yeşil bir ay bembeyaz,
Bayrağının tek süsü,
Sağlığımız, canımız,
Yeşilay’ın ülküsü.

Korumaya çalışır,
          Yurttaşları içkiden,
          İnsanlıktan sıyrılır,
          Çünkü sarhoş bir beden.

Vatanını sevenler,
Korumalı milleti.
Ocakları söndüren,
İçki, kumar illeti.

İ.Hakkı TALAS              

ALKOL

Çekmediğim kalmadı alkol yüzünden;
Ne bir yuva kurabildim mesut,
Ne çocuklarım etti rahat.
Evimde düzensizlik alkol yüzünden.
Belimin bükülmesi bu yaşta,
Saçımın ağarması,
Ve titrek ellerim alkol yüzünden.
Benzimde kan kalmadı,
Ağzımda tat,
Hayatım berbat,
İşlerim bozuk, alkol yüzünden.
Ne doyurucu bir iş tuttum,
Ne yükseldim mesleğimde.
Her yerden kovulmuşum,
Herkesle kırgınım, alkol yüzünden.
Cinnet geçiriyor insan,
Durup dururken.
Hayaletler uçuşuyor boşlukta,
Korkunç şeytan tırnakları boğazımda,
Cadılar kanımı emiyor.
Cadılar, hayaletler, alkol yüzünden.

A.İhsan İLHAN

Editor
Uzman Üye

« Yanıtla #8 : Mart 05, 2009, 05:11:36 ÖÖ »

Yeşilay Haftası ile ilgili resimler- Yeşilay resimleri

Aşağıda Yeşilay Haftası ile ilgili olduğunu  düşündüğüm resimleri biraraya getirdim. Sizde elinizdeki resimleri bizimle paylaşırsanız seviniriz..

Resimleri büyütmek için üzerlerine tıklayın...

Ekteki Dosyalar Burada

Editor
Uzman Üye

« Yanıtla #9 : Mart 05, 2009, 05:21:16 ÖÖ »

Yeşilayla ilgili Yeşilay Cemiyeti tarafından hazırlanmış sigara , içki , alkol, uyuşturucu , bağımlılık hakkında bilgiler içeren bir slaytı ekte veriyorum. Sizde elinizdeki, bu kötü alışkanlıklarla ilgili bilgi veren ve hayatımıza kattıkları olumsuzluklar hakkında bilgi içeren sunuları paylaşırsanız memnun oluruz...

Ekteki Dosyalar Burada

Administrator
Uzman Üye

« Yanıtla #10 : Mart 07, 2009, 09:00:28 ÖS »

Aşağıda posterleri ekte verdim. Üzerlerine tıklayarak büyütebilirsiniz. Sloganlarıda teker teker yazacam . Bu sloganlar posterlerin üzerinde mevcut

1.Poster Slogan - Sağlıklı Nesil Gelecek
2.Poster Slogan - Ben Bağımsız Olacağım
3.Poster Slogan - Baba Sigara İçme
4.Poster Slogan - Özgür Ol Mahkum Olma
5.Poster Slogan - Kendine Zarar Verme
6.Poster Slogan - Sağlıklı Nesil Gelecek
7.Poster Slogan - Ben Bağımlı Olmayacağım
8.Poster Slogan - Doğru Eli Tut
9.Poster Slogan - Şiddetle Değil Sevgiyle
10.Poster Slogan - Bağımsız Ol Saygın Ol

Ekteki Dosyalar Burada

axeleon
Administrator
Uzman Üye
Üye No: 7
Mesleği: Öğretim Görevlisi

« Yanıtla #11 : Ağustos 08, 2009, 12:35:39 ÖS »

YEŞİLAY HAFTASIYLA İLGİLİ OKUL GAZETESİ YADA PANOSUNA ASILACAK RESİMLİ BELGE...
dosya ektedir...

Ekteki Dosyalar Burada

Tam Üye
Üye No: 47264
Mesleği: Araştırma Görevlisi

« Yanıtla #12 : Mart 06, 2010, 10:59:09 ÖS »

Türkiye Yeşilay Cemiyeti

Türkiyedeki yeşilay çalışmalarıyla ilgili bilgilere www.yesilay.org.tr adresinden ulaşabilirsiniz...

Ekteki Dosyalar Burada

Tam Üye
Üye No: 47264
Mesleği: Araştırma Görevlisi

« Yanıtla #13 : Mart 06, 2010, 11:00:52 ÖS »

Yeşilay Sloganları

(Sigaraya, Alkole, Uyuşturucuya Hayır!)
(Sağlıklı Bir Toplum, Sağlıklı Gençlik, Sağlıklı Gelecek)
Bağımlı olmanın tek suçlusu insanın kendisidir
Bağımlı olmak, kişisel ve yanlış bir tercihtir
Bağımlı olmak saygınlığını yitirmektir
Bağımlılık korkulara ve maddeye esir olmaktır
Bağımlının her hücresinden “imdat” çığlığı yükselir
Bağımlı olmak, insanın kendine inancını yitirmesidir
Hiçbir şey için geç değildir.

•   Yaşam Kalitenizi Yükseltin, Bağımlı Olmayın

•   Maddeyi Kabul Etmek Kolay, Bırakmak Zordur

•   Sevginin Boşluğunu Zehirle Doldurmayın

•   Sigarayı Atın Hayatı Tadın

•   Sigarayı Dışla, Hayata Yeniden Başla

•   Alkol Çözüm Değil, Derdin Kendisidir

•   Sağlıklıyız, Mutluyuz, Gelecekten Umutluyuz

•   Yeşilay Dostu Olan Sağlığını ve Saygınlığını Kazanır

•   Kendinize Zarar Vermeyin

•   Bağımsızım, Hayatı Seviyorum

•   Sağlıklıyım, Mutluyum, Yeşilay’ın Dostuyum

•   Bağımsız Ol, Saygın Ol

•   Sevdiklerin İçin Bağımlı Olma

•   Zararlı Alışkanlıklardan En Güzel Korunma Yolu: Hiç Başlamamaktır

•   Duvarı nem, insanı bağımlılık yıkar

•   Sigara giren yerden sağlık çıkar

•   Sağlıklı bir hayat sizin elinizde

•   Sağlıklı bir hayat için tercihini yap

•   Alkol, uyuşturucu, sigara öldürür, kumar söndürür, spor güldürür

•   Yeni yararlı alışkanlıklar edinin

•   Sevginin boşluğunu zehir ile doldurmayın

•   Damarlarınızdaki asil kanı kirletmeyin

•   Alkollü olarak araça binen, sedye ile iner

•   Alkol çözüm değil, derdin kendisidir

•   Yeşilay içene değil, içilen zehirlere karşıdır

•   Önemli ise hayatınız, sigarayı lütfen bırakınız

•   Üzerinde “öldürür” yazan bir şeyi nasıl alabiliyorsunuz?

•   Alkol hızı, hız ölümü getirir.

•   Aklı başında şoför içki içmez

•   Bağımlılığın denemesi olmaz

•   Ölümün denemesi olmaz

•   Beynini uyuşturursan, sana nasıl yardım edebilir ki?

•   Zehir tacirlerinin hedefi “Türk Gençliği” dir.

•   Her çeşidi ile uyuşturucular birer intihar yoludur.

•   En büyük tuzak: “Bir defa denemekten ne çıkar?”

•   Ebeveynlerin meşhur gafleti: “Benim çocuğum yapmaz!”

Her yıl 100 bin insanımızı sigaradan kaybediyoruz.

Dünyada yılda 5 milyon kişi sigaradan dolayı ölüyor

Dünyada her yıl 1,8 milyon kişi alkolden dolayı ölüyor

Sigaranın ülkemize toplam maliyeti yıllık 100 milyar dolar

Tam Üye
Üye No: 58

« Yanıtla #14 : Mart 07, 2010, 01:23:40 ÖS »

çok güzel çalışma olmuş teşekkürler...

Yeni Üye
*
Üye No: 66547
Mesleği: Öğrenci

« Yanıtla #15 : Nisan 04, 2010, 11:25:58 ÖÖ »

Tongue Kiss Roll Eyes GrinYurdumuzda alkollü içki ve uyuşturucu madde kullanmaya karşı olanlar 5 Mart 1920 tarihinde Hilâli Ahdar Derneğini kurdular. Hilâl – ay , ahdar – yeşil anlamındadır. Hilâli Ahdar, daha sonra Yeşilay adını aldı. Yeşilay Derneğinin kuruluş tarihini içine alan 1 – 7 Mart arası ülkemizde Yeşilay Haftası olarak kutlanır. Yeşilay Haftasında alkollü içkilerin, uyuşturucuların topluma, aileye, bireye zararları anlatılır.[/u]

Yeni Üye
*
Üye No: 123632
Mesleği: Bilişim Teknolojileri Öğretmeni

« Yanıtla #16 : Şubat 22, 2011, 11:25:37 ÖÖ »

teşekkürler

Yeni Üye
*
Üye No: 124408

« Yanıtla #17 : Şubat 25, 2011, 09:48:19 ÖS »

Emeği geçen herkese teşekkür ederim.

Yeni Üye
*
Üye No: 124610

« Yanıtla #18 : Şubat 26, 2011, 10:46:08 ÖS »

YEŞİLAY HAFTASI İLE İLGİLİ ŞİİR VE RESİMLERİNÖDEV İÇİN NASIL ÇIKARABİLİRİM NOT BİR SAYFA OLACAK GİBİ

Etiket: belirli günler ve haftalar belirli gün ve haftalar bgvh Yeşilay Haftası 
  Sayfa: [1]  
  Bu Konuyu Gönder  

Gitmek istediğiniz yer:  

Edubilim olarak 2009-2010 Eğitim ve Öğretim Yılında da eğitimle ilgili , bilgi , belge ve dosyalarla tüm öğrenci ve öğretmenlerin yanındayız...
Tüm hakları sakllıdır. Edubilim 2007-2009. Bu sitede bulunan bilgi , belge ve dökümanların izin alınmadan veya kaynak gösterilmeden kullanılması yasaktır. İletişim Adresi: edubilim@gmail.com

Edubilim I Edubilim Forumları I Urllist I Etiketler I Rss I Google Etiketleri I Site Haritası I Site Map

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2009, Simple Machines

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!