Edubilim Forumları - www.edubilim.com Edubilim Forumları - www.edubilim.com
Duyurular: 2011-2012 Eğitim ve Öğretim Yılı 2.Dönem Evrakları

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. Mayıs 26, 2012, 01:55:56 ÖÖ

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

...::: EDuBiLiM :::...

Sayfa: [1]  
  Bu Konuyu Gönder  
Gönderen Konu: Yeni Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay..!  (Okunma Sayısı 301 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Administrator
Uzman Üye
Üye No: 1

« : Ekim 17, 2007, 09:30:13 ÖS »

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın iki ayrı bakanlık olarak ayrılmadığını söyledi. Bakan olarak ismi geçen Mehmet Ali Şahin Adalet Bakanlığı'na getirilirken, yeni Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay oldu. Koç, kabine dışı kaldı.

ERTUĞRUL GÜNAY kimdir Ertuğrul Günay, 1947 yılında Ordu'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu.

Ertuğrul Günay, 30 yaşında CHP Ordu İl Başkanı oldu, CHP tarihinde özel bir sayfa olan 1976 kurultayında "Baykalcılar"ın kurultay başkan adayı olmuştu. 1977 seçiminde milletvekili olduğunda Meclis'in en genciydi. 1980 darbesinde, CHP'den en uzun hapis yatanlardan biri Ertuğrul Günay'dı.

Yasaklar kalkınca siyasete 1987'de SHP'de devam etti. Partinin üst düzey ve kamuoyunda en parlak isimlerinden birisi oldu. 1992'de CHP açılınca birlikte Deniz Baykal'ın Genel Başkan seçildiği kurultaydan sonra, yeni CHP'nin ilk Genel Sekreteri oldu.

Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'a başkan seçildiği 1994'te ancak o başarılı olabilir düşüncesinde olan Deniz Baykal, CHP'nin İstanbul adaylığı için Ertuğrul Günay'ı çıkarmıştı. SHP-CHP birleşmesinin oy tabanında bütünleşmeyi sağlayamadığı, 1995 ve 1999 seçimlerinde görüldü. Murat Karayalçın ve İsmail Cem'in başını çektiği ayrı partileşme çalışmaları sonunda SHP ve YTP olarak gerçekleşti. Ertuğrul Günay, CHP-SHP birleşmesinin olumsuz sonuçlarını görerek o tarihlerde Baykal'dan uzaklaşmak zorunda kaldı. 2004 yılında da partiden, Baykal tarafından ihraç edildi.

22 Temmuz genel seçimlerinde AKP'den aday olan Günay, İstanbul 1. bölgeden milletvekili olarak TBMM'ye girdi

Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com

2009-2010 İlköğretim Yıllık Planları(Tüm Dersler)

1. Sınıf  - 2. Sınıf - 3.Sınıf - 4.Sınıf - 5.Sınıf - 6.Sınıf - 7.Sınıf - 8.Sınıf
Etiket:
  Sayfa: [1]  
  Bu Konuyu Gönder  

Gitmek istediğiniz yer:  

Edubilim olarak 2009-2010 Eğitim ve Öğretim Yılında da eğitimle ilgili , bilgi , belge ve dosyalarla tüm öğrenci ve öğretmenlerin yanındayız...
Tüm hakları sakllıdır. Edubilim 2007-2009. Bu sitede bulunan bilgi , belge ve dökümanların izin alınmadan veya kaynak gösterilmeden kullanılması yasaktır. İletişim Adresi: edubilim@gmail.com

Edubilim I Edubilim Forumları I Urllist I Etiketler I Rss I Google Etiketleri I Site Haritası I Site Map

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2009, Simple Machines

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!