Editor
Uzman Üye
Üye No: 8994
|
 |
« : Eylül 13, 2009, 11:31:37 ÖÖ » |
|
"YAŞAMAYA DAİR"
Yaşamak şakaya gelmez, Büyük bir ciddiyetle yaşayacaksın Bir sincap gibi mesela, Yani, yaşamanın dışında ve ötesinde hiçbir şey beklemeden, Yani bütün işin gücün yaşamak olacak.
Yaşamayı ciddiye alacaksın, Yani o derecede, öylesine ki, Mesela, kolların bağlı arkadan, sırtın duvarda, Yahut kocaman gözlüklerin, Beyaz gömleğinle bir laboratuarda İnsanlar için ölebileceksin, Hem de yüzünü bile görmediğin insanlar için, Hem de hiç kimse seni buna zorlamamışken, Hem de en güzel en gerçek şeyin Yaşamak olduğunu bildiğin halde.
Yani, öylesine ciddiye alacaksın ki yaşamayı, Yetmişinde bile, mesela, zeytin dikeceksin, Hem de öyle çocuklara falan kalır diye değil, Ölmekten korktuğun halde ölüme inanmadığın için, Yaşamak yanı ağır bastığından.
Nazım Hikmet Ran Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com |
|
|
|
|
|
 ] Sevgilerin en güzeli seni sevmek, Özlemlerin en güzeli seni özlemek Ve hayatın tadı sabah kalktığımda Senin varolduğunu bilmek...
|
|
|
Editor
Süper Üye
Üye No: 13913
|
 |
« Yanıtla #1 : Eylül 14, 2009, 11:58:37 ÖÖ » |
|
Yaşamak şakaya gelmez, Büyük bir ciddiyetle yaşayacaksın Bir sincap gibi mesela, Yani, yaşamanın dışında ve ötesinde hiçbir şey beklemeden, Yani bütün işin gücün yaşamak olacak. emeğine sağlık Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com |
|
|
|
|
|
Sen Giderken "Gitme Kal Yanımda sana ihtiyacım Var!"Diyemedim ki...Diyemezdim de..Çünkü Sen Kararlıydın Gitmeye...Ki, Kalma Meraklısı da hiç mi hiç Olmamışsın...Ben Ne Savaşlar Vermiştim Yüreğimde
|
|
Editor
Uzman Üye
Üye No: 8994
|
 |
« Yanıtla #2 : Eylül 14, 2009, 12:03:58 ÖS » |
|
rica ederim ... Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com |
|
|
|
|
|
 ] Sevgilerin en güzeli seni sevmek, Özlemlerin en güzeli seni özlemek Ve hayatın tadı sabah kalktığımda Senin varolduğunu bilmek...
|
| |
| |