Edubilim Forumları - www.edubilim.com Edubilim Forumları - www.edubilim.com
Duyurular: 2011-2012 Eğitim ve Öğretim Yılı 2.Dönem Evrakları

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. Mayıs 26, 2012, 01:45:37 ÖÖ

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

...::: EDuBiLiM :::...

Sayfa: [1]  
  Bu Konuyu Gönder  
Gönderen Konu: WD Harddisk Çalışmıyor(Işığı yanıyor ama çalışmıyor)  (Okunma Sayısı 3260 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
axeleon
Administrator
Uzman Üye
Üye No: 7
Mesleği: Öğretim Görevlisi

« : Aralık 18, 2009, 03:28:11 ÖS »

Arkadaşlar Western Digital 250 gb lık taşınabilir harddiskimin usb kablosunu pc ye taktığımda ışığı yanıyor ama harddisk çalışmıyordu.
3-5 usb kablo ve bilgisayar değiştikten sonra yine değişmedi sonuç

Harddiski bilgisayara bağlayınca ışık yanıyor fakat içersinden dönme sesi(harddisk çalışırken ses çıkarır) gelmeyince harddiskin arızalı olmadığı kanısına vardım ve araştırmalarım sonucu bu tip harddisklere pcden elektirik akımı gitmesi gerektiğini öğrendim.Sonuç olarak da elinizde bulunan usb kablolar kalitesiz ve ince olduğu için elektirik akımını iletemediğinden harddisk dönmüyor bu nedenle de taşınabilir harddiskimizin ışığının yandiğını ama çalışmadığını görüyoruz.

Eğer yakın bir tanıdığınızda varsa aynı model harddisk ve kablosu alıp deneyin

Yada taşınabilir harddiskinizi alarak bir bilgisayarcıya gidip deneme yaparak usb kablo alınız...

Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com

« Son Düzenleme: Aralık 18, 2009, 03:30:56 ÖS Gönderen: axeleon » Logged
Yeni Üye
*
Üye No: 147393
Mesleği: Öğrenci

« Yanıtla #1 : Haziran 09, 2011, 01:19:22 ÖS »

merhaba benimde verbattim 1tb harddiskim böyle oldu disk hata veriyordu tarama düzeltme yaptim sonra biçimlendirdim yeniden içine dosya attim fakat içindeki dosyayi açmadi tıklayinca yanit vermiyor yaziyordu. pcden çikardim tekrar taktim bu sefer sadece ışık yanmaya başladi hard disk açlişmadi benim hardiskin kablosunu arkadaşimin hardiskine taktim denedim kablo onda soun olmadi onun kinide bende denedim yine çalişmadi yardim edrseniz çok minnettar olurum.

"Paşa"
Yeni Üye
*
Üye No: 12461
Mesleği: Beden Eğitimi Öğretmeni

« Yanıtla #2 : Haziran 09, 2011, 11:00:25 ÖS »

Taşınabilir belleklerin otomatik kaydedilen yazılımlarını bilgisayarınız tanımazsa ne kadar kablo değiştirseniz de görünmez. Elektrik alır ancak bilgisayarınız yükleme programını okuyamıyorsa hiç bi işe yaramaz. bence siz bilgisayarınıza baktırın. Bazen otomatik yazılım yüklemesi yapmayabiliyor. Benim naçizane fikrim bu.. Daha ayrıntı bilen arkadaş varsa yardım eder elbet.

Yeni Üye
*
Üye No: 115537
Mesleği: Diğer Meslek Dalları

« Yanıtla #3 : Haziran 10, 2011, 04:38:16 ÖÖ »

Taşınabilir belleklerin otomatik kaydedilen yazılımlarını bilgisayarınız tanımazsa ne kadar kablo değiştirseniz de görünmez. Elektrik alır ancak bilgisayarınız yükleme programını okuyamıyorsa hiç bi işe yaramaz. bence siz bilgisayarınıza baktırın. Bazen otomatik yazılım yüklemesi yapmayabiliyor. Benim naçizane fikrim bu.. Daha ayrıntı bilen arkadaş varsa yardım eder elbet.

bence de

Yeni Üye
*
Üye No: 147393
Mesleği: Öğrenci

« Yanıtla #4 : Haziran 10, 2011, 06:45:42 ÖS »

ÇOK TEŞEKÜR EDRİM

Etiket: wd harddisk  western digital  wd harddisk ışığı yanıyor ama çalışmıyor 
  Sayfa: [1]  
  Bu Konuyu Gönder  

Gitmek istediğiniz yer:  

Edubilim olarak 2009-2010 Eğitim ve Öğretim Yılında da eğitimle ilgili , bilgi , belge ve dosyalarla tüm öğrenci ve öğretmenlerin yanındayız...
Tüm hakları sakllıdır. Edubilim 2007-2009. Bu sitede bulunan bilgi , belge ve dökümanların izin alınmadan veya kaynak gösterilmeden kullanılması yasaktır. İletişim Adresi: edubilim@gmail.com

Edubilim I Edubilim Forumları I Urllist I Etiketler I Rss I Google Etiketleri I Site Haritası I Site Map

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2009, Simple Machines

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!