Edubilim Forumları - www.edubilim.com Edubilim Forumları - www.edubilim.com
Duyurular: 2011-2012 Eğitim ve Öğretim Yılı

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. Şubat 09, 2012, 02:48:23 ÖS

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

...::: EDuBiLiM :::...

Sayfa: [1]  
  Bu Konuyu Gönder  
Gönderen Konu: VSAT Uydu İnternet Erişimi Hakkında Duyuru  (Okunma Sayısı 1430 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
axeleon
Administrator
Uzman Üye
Üye No: 7
Mesleği: Öğretim Görevlisi

« : Aralık 28, 2009, 09:55:18 ÖS »

Yaklaşık 1 aydır süren test çalışmaları sonucunda halen 4047 okulumuza ait test sonucu tarafımıza ulaşmamıştır. İlgili okulların (http://internet.meb.gov.tr/vsatkabul/iller.php) uyarılarak ivedilikle test programını çalıştırmaları hususunda gereğini rica ederim.

HİZMETE ÖZEL

Sayın ilgili;

İnternet Erişimi sağlanamayan yaklaşık 5.000 okulumuza da VSAT Uydu Sistemi kurulması için Ulaştırma Bakanlığının yaptığı ihale sonucu Türksat A.Ş. tarafından kurulumları gerçekleştirilmiş ve kabul çalışmaları devam etmektedir.

Bu amaçla hazırlanan test programı okul tarafından çalıştırılacak ve test sonucunun Bakanlığımıza iletildiği ekranda görülecektir. Ayrıca İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından da çalışan VSAT Uydu İnternet Erişimlerinin takibi yapılarak,o ile ait işlemler sona erip Türksat A.Ş yetkilisi tarafından Bilgi Tutanağı talep edildikten sonra Bilgi Tutanağı’nın çıktısı imzalanarak teslim edilecektir.

İL Millî Eğitim Müdürlükleri tarafından yapılacak işlemler;
İlinize ait test çalışmaları başlangıcında firma yetkilisi ile toplantı yapılarak VSAT Uydu Sistemi var olan okullarla bağlantı kurulması sağlanacak, işlemler sona erdikten sonra “Uydu İnternet Erişim Sistemi (VSAT) Kabul İşlemleri” http://internet.meb.gov.tr/vsatkabul/ sayfasında bulunan “İl Millî Eğitim Müdürlükleri Bilgi Tutanağı” linkinden listenin çıktısı ilgililer tarafından imzalanıp Türksat tarafından gelen görevlilere elden teslim edilecektir.

Okullar tarafından yapılacak işlemler;
VSAT Uydu İnternet Erişimi Sisteminin Kurulu olduğu okullarda internet erişiminin sağlandığını tespit etmek amacıyla;

http://internet.meb.gov.tr/vsatkabul/vsat_test.exe adresindeki program hazırlanmıştır.
• Bu program indirildikten sonra testin hangi okuldan yapıldığının belirlenebilmesi amacıyla okula ait ilsis kullanıcı adı ve ilsis şifresi girilerek programın çalıştırılması sağlanacaktır.
• Programın çalışması sona erdiği zaman otomatik olarak açılan bir web sayfasında okulun test sonucunun Bakanlığımız sunucusuna ulaşıp ulaşmadığına dair bir mesaj görüntülenecektir.
• Program sadece kendi okulunuzdaki VSAT terminaline bağlı bilgisayarda çalıştırılacaktır.
• VSAT sistemine ait cihazların HUB merkezinden izlenebilmesi amacıyla sürekli çalışır vaziyette tutulması için gerekli tedbirler alınmalıdır. (Cihaz üzerinde sürekli enerji bulunmalıdır.)
Okulunuzda kurulan VSAT sistemi çalışmıyorsa veya internete erişemiyorsa 0312 497 41 46 veya 0312 497 41 56 nolu telefon numaraları aranarak arıza kaydı açılması gerekmektedir. Test programı arıza giderilip sistem çalışır duruma geldikten sonra çalıştırılacaktır.

Not : http://internet.meb.gov.tr/ web sayfasında bulunan “Uydu İnternet Erişim Sistemi (VSAT) Kabul İşlemleri” linkinden test programını çalıştırmış okul bilgilerine erişilebilmektedir.

İyi Çalışmalar...
_____________________.._____________________
Sefa KÖKSAL
T.C.
M.E.B.
Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü
Bilişim Hizmetleri Dairesi
E-Dönüşüm ve İnternet Hizmetleri Şube Müdürlüğü
Tel : (312)-296 94 52-42
Fax : (312)-223 87 36

Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com

Etiket: VSAT erişimi olmayanlar  vsat arıza bildirimi  uydunet arıza  vsat test programı 
  Sayfa: [1]  
  Bu Konuyu Gönder  

Gitmek istediğiniz yer:  

Edubilim olarak 2009-2010 Eğitim ve Öğretim Yılında da eğitimle ilgili , bilgi , belge ve dosyalarla tüm öğrenci ve öğretmenlerin yanındayız...
Tüm hakları sakllıdır. Edubilim 2007-2009. Bu sitede bulunan bilgi , belge ve dökümanların izin alınmadan veya kaynak gösterilmeden kullanılması yasaktır. İletişim Adresi: edubilim@gmail.com

Edubilim I Edubilim Forumları I Urllist I Etiketler I Rss I Google Etiketleri I Site Haritası I Site Map

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006-2009, Simple Machines

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!