Edubilim Forumları - www.edubilim.com Edubilim Forumları - www.edubilim.com
Duyurular: 2011-2012 Eğitim ve Öğretim Yılı 2.Dönem Evrakları

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. Mayıs 26, 2012, 03:35:37 ÖÖ

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

...::: EDuBiLiM :::...

Sayfa: [1]  
  Bu Konuyu Gönder  
Gönderen Konu: Uzun Mu Kısa Mı?(İlköğretim 1. Sınıf Matematik Dersi Etkinlik Örneği)  (Okunma Sayısı 1540 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Tam Üye
Üye No: 47264
Mesleği: Araştırma Görevlisi

« : Şubat 22, 2010, 04:19:25 ÖÖ »

Uzun Mu Kısa Mı?(İlköğretim 1. Sınıf Matematik Dersi Etkinlik Örneği)

DERS                : Matematik
SINIF                : 1
ÖĞRENME ALANI             : Ölçme
ALT ÖĞRENME ALANI    : Uzunlukları Ölçme
BECERİLER             : Akıl yürütme, ilişkilendirme, iletişim
KAZANIMLAR             : Nesneleri uzunlukları yönünden karşılaştırarak ilişkilerini belirtir. 
ARAÇ VE GEREÇLER   : Nesneler, modeller, kalemler, öğrenciler vb.   

ÖĞRETME VE ÖĞRENME SÜRECİ

1.   Öğrencilerden kalemliklerindeki kalemlerin, çantalarındaki defterlerinin ve kitapların, arkadaşlarının boy uzunluklarını ile kendi boyunun uzunluğunu tahmin edip düşüncelerini;
•   Benim boyum daha uzun,
•   Kırmızı kalemim kurşun kalemimden daha kısa,
•   En uzun boylu erkek öğrenci Can’dır,
•   Hikâye kitabım boyu en kısa kitabımdır
gibi cümlelerle ifade etmeleri istenir.

2.   Karşılaştırmalarda en çok üç değişken olmasına ve ölçme yapmadan uzunlukların tahmin edilmesine dikkat edilir.
3.   Belirtilen bir nesneden daha uzun, daha kısa veya aynı uzunlukta bir nesne göstermeleri istenerek uygun cümlelerle ifade etmeleri istenir.
4.   Çalışma yaprakları dağıtılarak etkinlikleri gerçekleştirilir ve değerlendirmeler yapılır.

Etkinlik örneğinin devamı ve "uzunlukları tahmin et" adında resimlik etkinlik örneği ekte verilmiştir... 

Konuyla ilgili etiketler : ilköğretim birinci sınıf etkinlik örnekleri , ilköğretim 1. sinif etkinlik örnekleri , uzunlukları tahmi et , hangisi daha uzun , uzunlukla ilgili etkinlik , etkinlik örneği , uzunluk etkinlik örneği indir

Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com

Ekteki Dosyalar Burada

Yeni Üye
*
Üye No: 180155
Mesleği: Öğrenci

« Yanıtla #1 : Mayıs 21, 2012, 08:51:57 ÖS »

1 kaç tane yaklaşık 5 10 tane süren etkinlik yok mu?

Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com

Etiket: uzunmu kısamı   ilköğretim   ilköğretim 1. sınıf   matematik dersi   etkinlik 
  Sayfa: [1]  
  Bu Konuyu Gönder  

Gitmek istediğiniz yer:  

Edubilim olarak 2009-2010 Eğitim ve Öğretim Yılında da eğitimle ilgili , bilgi , belge ve dosyalarla tüm öğrenci ve öğretmenlerin yanındayız...
Tüm hakları sakllıdır. Edubilim 2007-2009. Bu sitede bulunan bilgi , belge ve dökümanların izin alınmadan veya kaynak gösterilmeden kullanılması yasaktır. İletişim Adresi: edubilim@gmail.com

Edubilim I Edubilim Forumları I Urllist I Etiketler I Rss I Google Etiketleri I Site Haritası I Site Map

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2009, Simple Machines

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!