Edubilim Forumları - www.edubilim.com Edubilim Forumları - www.edubilim.com
Duyurular: 2011-2012 Eğitim ve Öğretim Yılı 2.Dönem Evrakları

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. Mayıs 26, 2012, 03:24:26 ÖÖ

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

...::: EDuBiLiM :::...

Sayfa: [1]  
  Bu Konuyu Gönder  
Gönderen Konu: Ücretli Öğretmenlik Kaldırılsın ( Çözüm Önerisi -2 )  (Okunma Sayısı 451 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Administrator
Uzman Üye
Üye No: 6
Mesleği: Sınıf Öğretmeni
Sınıf Öğretmeni Aday Adayı...

« : Eylül 04, 2009, 03:17:54 ÖS »

İşsiz öğretmen kalmaması amacıyla sunduğumuz çözüm önerilerine devam ediyoruz...

İkinci çözüm önerim ücretli öğretmenliklerin kaldırılması yönünde...

Bana göre ücretli öğretmenliği , devlet kendi çıkarlarına uygun olarak kullanılıyor....Kendini maddi olarak rahatlatsa bile , uzun vadede çok büyük sorunlar çıkartabilecek bir iş yapmış oluyor...

Benim aklıma takılan sorular bazı sorular var...

1. Ücretli öğretmenlik bilindiği üzere göreve gelemeyen öğretmenlerin ya da kadrosu boş olan okullarda bu boşluğu dolduracak öğretmen ihtiyacından doğmaktadır.(Memurlar.net)

Atamalarda , her okula bir asil , bir de yedek olmak üzere iki öğretmen atanamaz mı? Göreve gelmeyen öğretmen yerine, yedekteki öğretmen görevlendirelemezmi? Dönem içindede bu açık oluşsa , yedek öğretmen göreve çağrılamazmı? (Zaten alınacak öğretmen sayısının 15 katı öğretmen var)

2. Ücretli öğretmenlikte aynı işi yapıyor(ekstra bazı işler dışında) , normal öğretmende aynı işi yapıyor... Peki neden biri diğerinin 2 buçuk katı maaş alıyor?? (Devlet burada kaar ediyor zaten)

3. Ücretli öğretmenliğe iki yıllık meslek yüksek okul mezunları başvurabiliyor diye duydum(bu söylentide olabilir) Eğer doğruysa biz neden o kadar okuduk??

4. Asil olarak atanan öğretmen , ücretli öğretmen , yeni öğretmen  kısaca sürekli öğretmen değiştiren öğrencinin psikolojisini bu devlet veya bu işle uğraşanlar hiç mi düşünmüyor?

5. Böyle bir haber okudum "Çelik MEB bünyesinde 48 bin 986 sözleşmeli 55 bin 786 ücretli öğretmenin görev aldığını açıklasa da iş güvencesiz öğretmen sayısı belirtilenden çok daha fazladır"

Bu rakamlar yerine niye kadrolu öğretmen alınmıyor??

Bu kadar sorunu varken halen , bu yöntem neden kullanılıyor anlamış değilim(aslında anladımda birileri niye buna tepki göstermiyor , bu neden düzeltilemiyor , düzeltilmiyor onu anlamıyorum)

Sizcede ücretli öğretmenlik kaldırılmalımı? Yorumlarınızı bekliyorum....

Konuyu yazan kişi ben olduğum ve yorumlarınızı beklediğim için lütfen bunu www.edubilim.com dışında bir yerde paylaşmayın...

Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com

« Son Düzenleme: Eylül 04, 2009, 03:20:32 ÖS Gönderen: KILIC » Logged

Bilgi paylaştıkça çoğalır... Bildiklerinizi paylaşırsanız , bilmediklerinizi öğrenirsiniz....

Bir milletin ıslahı kötülerin imhasıyla değil , neslin eğitim ve terbiyesiyle mümkündür...
Etiket: ücretli öğretmenlik   atanamayan öğretmenler   çözüm önerileri 
  Sayfa: [1]  
  Bu Konuyu Gönder  

Gitmek istediğiniz yer:  

Edubilim olarak 2009-2010 Eğitim ve Öğretim Yılında da eğitimle ilgili , bilgi , belge ve dosyalarla tüm öğrenci ve öğretmenlerin yanındayız...
Tüm hakları sakllıdır. Edubilim 2007-2009. Bu sitede bulunan bilgi , belge ve dökümanların izin alınmadan veya kaynak gösterilmeden kullanılması yasaktır. İletişim Adresi: edubilim@gmail.com

Edubilim I Edubilim Forumları I Urllist I Etiketler I Rss I Google Etiketleri I Site Haritası I Site Map

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2009, Simple Machines

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!