ADI: TURP RONDU
2. Sınıf Hayat Bilgisi Dersi OKUL HEYECANIM Teması . Aşağıda dökümanın sadece özeti verilmiştir, bu konu ile ilgili
dosya ekte verilmiştir.ADI: TURP RONDU
DERS : HAYAT BİLGİSİ
SINIF : 2
YAKLAŞIK SÜRE : 40
TEMA : OKUL HEYECANIM
TEMEL BECERİLER : İLETİŞİM, KİŞİSEL NİTELİKLERDEN TOPLUMSALLIK VE YARDIMSEVERLİK
KAZANIMLAR : A. 2. 14. Gerektiğinde öğretmen ve arkadaşlarından yardım ister.
MATERYALLER :Grapon kağıdı, hayvan maskeleri, role uygun kostümler (örneğin;nine rolü için yemeni dede rolü için pamuktan hazırlanmış sakal vb. ) Hazırlanan çalışma kağıtları.
KAYNAK : HELİK Karakter Okulu Aile Kitabı Yardımseverlik 2 Nobel Yayınları İstanbul-Ankara 2003
SÜREÇ
Bu etkinlikle öğrenciler, gerektiğinde öğretmen ve arkadaşlarından yardım almayı öğreneceklerdir.
1. Turp Rondu oyunculara roller dağıtılır. Turp, dede, nine, torun, köpek, kedi ve fare.
2. Turp bahçededir. Büyümüş ve çıkarılıp yeme vakti gelmiştir. Dede yavaşça gelir turpu çeker ama çıkaramaz nineye seslenir. Nine dedenin belinden tutar ama turp kıpırdamaz. Nine torununa, torun köpeğe, köpek kediye seslenerek yardım ister. Kedi köpeğin kuyruğundan tutup çeker ama nafile. Kedi fareden yardım ister. Birlikte çekmeye başlarlar uğraşıları boşa çıkmaz. Turpu topraktan çıkarırlar.
3. Turpun etrafında el ele tutuşup halka oluşturarak yardımlaşmanın zaferini kutlarlar ve turpu aralarında paylaşırlar.
4. Sorular sorulur.
• Oyun ile ilgili düşünceleriniz nelerdir?
• Rolleri canlandıranlar kimlerdir?
• Onların yerinde sen olsan ne yapardın?
• Bu oyunda kim kime nasıl bir yardımda bulundu?
• Sen hangi durumlarda kimlerden yardım istersin?
• En çok yardıma ne zaman ihtiyaç duyarsın?
• Birisi sana yardım ettiğinde neler hissedersin?
• Birisi sana yardım ettiğinde nasıl davranırsın?
5. Hazırlanan çalışma kağıdının öğrenciler tarafından doldurulması istenir.
YÖNERGE:Uygun yerlere aşağıdaki durumlarla ilgili kimden, nasıl bir yardım alabileceğinizi yazın.
Önemli Not: Bu belge ttkb.meb.gov.tr den alınmıştır. Edubilim olarak MEB de karışık olarak verilen bu bilgileri sizin için düzenli bir şekilde bir araya getirdik. Yukarıdaki özet konu hakkında bilgilendirme için verilmiştir. Düzenli ve tam haliyle görmek için dosyayı indirin... Dosyaların tüm hakları MEB e aittir ama bu şekilde düzenlenip biraraya getirilmesi tamamen Edubilimin katkılarıyla gerçekleşmiştir. Burada verilen bilgi, belge, yazı ve dökümanlar izin alınmadan veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Kaynak belirtmek için
www.edubilim.com veya
www.edubilim.com/forum adresine alıntı yaptığınız adresten link vermeniz gerekmektedir.
Anahtar Kelimeler: turp rondu, hayat bilgisi dersi turp rondu konusu, turp rondu etkinlik örneği, turp rondu konusunun işlenişi, turp rondu etklinlik örnekleri, hayat bilgisi 2. sınıf, hayat bilgisi ikinci sınıf, OKUL HEYECANIM