Edubilim Forumları - www.edubilim.com Edubilim Forumları - www.edubilim.com
Duyurular: 2011-2012 Eğitim ve Öğretim Yılı 2.Dönem Evrakları

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. Mayıs 26, 2012, 03:15:13 ÖÖ

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

...::: EDuBiLiM :::...

Sayfa: [1]  
  Bu Konuyu Gönder  
Gönderen Konu: Türk Vergi Sistemi Bütünleme 2006  (Okunma Sayısı 248 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
MegaAdministrator
Uzman Üye
Üye No: 12233
Mesleği: Öğretim Görevlisi
Sen Beni Sevmin

« : Ekim 03, 2009, 04:13:04 ÖÖ »

Türk Vergi Sistemi Bütünleme 2006

1-aşağıdaki gelirlerden hangisi GSMİ olarak vergilendirilmiştir?
eser sahibinin eserini kiraya vermesi

2-asagıdakılerden hangısı gelir vergisi mükelleflerinden vergi ödeme sürelerini gösterir?
mart-temmuz

3-X anonim şirketinin aktifleştirdiği 200.000 ytl tutarındaki ilk tesis ve ögütlenme giderinin kaç ytl sini kurum kazancından gider olarak indirebilir?
40.000

4-ikematgahı türkiyede bulunan gelir vergisi mükellefinin hangi kazancı ve iratları vergiye tabidir?
yurt içi ve yurt dışı kazanç ve iratların toplamı

5-asagıdakı ödemelerden hangısı ücret olarak vergilendirilmez?
bağış

6-asagıdakılerden hangısı ticari bilancodan vergi bilançosu hesaplanırken vergi karından indirim olarak düşürülemez?
borçlar

7-gerçek kişilerin gelirlerini vergilendiren gelir vergileri ilk olarak hangi amaç ile uygulanmaya konulmuştur?
savaş harcamalarını karşılamak

8-borsaya tescil edileyen ciftçi 10.000 ytl lik büyükbaş hayvanı satmıştır.kaynakta kesilecek vergi kaç ytl dir?
200 ytl

9-basit usul dısında kalan gelir vergisi mükellefleri beyannamelerini hangi tarihe kadar verir?
15 mart

10-esas sözleşmede tasfiye memuru belirlenmemişse asagıdakılerden hangısı tasfıye memuru belirler?
genel kurul

11-K.V. kanununa göre asagıdakılerden hangısı genel kurul toplantısı giderleri arasında yer almaz?
yemek ve kokteyl giderleri

12-adi komandit sirkette komandite ortagın kar payı asagıdakı gelir unsurlarından hangısıdır?
ticari kazanc

13-kurumlar vergısınde kurum kazancının tespitinde asagıdakılerden hangısı gecerlidir?
tahakkuk esası

14-yabancı ulaştırma kurumlarında safi kurum kazancı asagıdakılerden hangısıne göre tespit edilir?
ortalama emsal oran

15-asagıdakılerden hangısı veraset ve intikal vergisinde mirasta degerleme günüdür?
mirasın açıldıgı gun

16-motorlu tasıtlar vergısıne uygulanan vergı mıktarlarını bakanlar kurulu hangı orana gore arttırabilir?
yeniden degerleme oranı

17-motorlu tasıtlar vergısı ne tür bir vergidir?
servet vergisi

18-emlak vergisi bildirimi aşagıdakılerden hangısıne yapılır?
belediyeler

19-normal bölgelerde meskenlerde emlak vergi oranı binde kaçtır?
binde 1

20-KDV nin yürürlüğe girmesi ile birlikte asagıdakı vergılerden hangısı yürürlükten kalkmıştır?
banka ve sıgorta muamele vergısı

21-karsılıksız ve bagıs yolu ile elde edilen gelirler asagıdakı vergılerden hangısının konusuna girer?
veraset ve intikal vergisi

22-ölümü türkiyede meydana gelmiş miraşçılarda türkiye dısındaysa veraset ve intikal vergisi beyannamesi kaç ay içinde verilir?
6 ay

23-KDV de mezat salonlarında yapılan satıslarda KDV matrahı asagıdakılerden hangısıne göre belirlenir?
kesin satış bedeli

24-kurumların tasfiyesinde tasfıye bitim tarihi asagıdakılerden hangısıdır?
genel kurulun son bilançosunu onayladıgı tarih

25-motorlu tasıtlar asagıdakı sizillerden hangısıne kayıt edilemez?
il özel idareleri

26-dar mükellef kurumların hangi kazanç ve iratlarında vergi kesintisi yapılmaz?
ticari kazanç

27-X A.Ş.nin 2005 yılı 3 aylık kurum kazancı 50.000 ytl dir.hesaplanan gecici vergi kac ytl dir?
15.000

28-kurumlar muhtasar beyannamelerini asagıdakı tarıhlerden hangısıne kadar verirler?
ertesi ayın 20.si aksamına kadar

29-asagıdakilerden hangısı KDV mükellefi değildir?
devlet demiryolları

30-dönembaşı özsermayesi 560.000 ytl dönemsonu özsermayesi 590.000 ytl kooperatifin genel iş hacmi 500.000 ytl,ortaklarla yapılan iş hacmi 200.000 ytl dir.kooperatifin kurumlar vergisi matrahı kaç ytl dir?
18.000

Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com

Etiket: Türk Vergi Sistemi Bütünleme 2006 
  Sayfa: [1]  
  Bu Konuyu Gönder  

Gitmek istediğiniz yer:  

Edubilim olarak 2009-2010 Eğitim ve Öğretim Yılında da eğitimle ilgili , bilgi , belge ve dosyalarla tüm öğrenci ve öğretmenlerin yanındayız...
Tüm hakları sakllıdır. Edubilim 2007-2009. Bu sitede bulunan bilgi , belge ve dökümanların izin alınmadan veya kaynak gösterilmeden kullanılması yasaktır. İletişim Adresi: edubilim@gmail.com

Edubilim I Edubilim Forumları I Urllist I Etiketler I Rss I Google Etiketleri I Site Haritası I Site Map

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2009, Simple Machines

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!