Edubilim Forumları - www.edubilim.com Edubilim Forumları - www.edubilim.com
Duyurular: 2011-2012 Eğitim ve Öğretim Yılı 2.Dönem Evrakları

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. Mayıs 26, 2012, 03:14:04 ÖÖ

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

...::: EDuBiLiM :::...

Sayfa: [1]  
  Bu Konuyu Gönder  
Gönderen Konu: Türk Siyasal Hayatı Soru Cevap çalışması  (Okunma Sayısı 970 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
MegaAdministrator
Uzman Üye
Üye No: 12233
Mesleği: Öğretim Görevlisi
Sen Beni Sevmin

« : Eylül 22, 2009, 02:01:59 ÖÖ »

Türkiye'deki demokrasi neyle tanımlanır?
İKİNCİ DALGA

Demokrat Parti'nin kuruluş tarihi nedir?
7 OCAK 1946

1924 Anayasası'nın en önemli eksikliği hangisidir?
KONTROL VE DENGELEME SİSTEMİNİN OLMAMAMSI

Türkiye'de ilk demokrasi tecrübesinin çökmesinin ana nedeni, hangisidir?

ANAYASAL KONTROL VE DENGELEME SİSTEMİNİN OLMAYIŞI

Otoriter iktidar sahiplerinin yönetimden çekilmelerinin şartları ve bu şartları takip eden demokratik siyasi düzende korunması için yasalara konulan güvence, nedir?
ÇIKIŞ GÜVENCESİ

Osmanlı Devleti'nde kamu gelirlerini kiralamaya dayanan vergi toplama sistemidir?
İLTİZAM

Aşağıdakilerden hangisi, Osmanlı Devleti'nde taşrada, merkezi hükümete karşı halkın, halka karşı merkezi hükümetin temsilcisi durumunda bulunan ve seçkinler arasından hükümetçe seçilen kimselerdir?
AYAN

Linz ve Stepan'a göre pekişmiş bir demokrasinin olmazsa olmaz koşulu hangisidir?
DEVLET

Türk tarihindeki gerçek anlamda yarışmacı olan seçimler hangi tarihte yapılmıştır?
21 TEMMUZ 1946

Türkiye'de ilk demokrasi tecrübesinin çökmesinin ana nedeni, hangisidir?
ANAYASAL KONTROL VE DENGELEMENİN OLMAMASI

Türkiye'de, Cumhuriyet Halk Partisi ve Demokrat Parti gibi iki tipik parti sisteminin varolduğu dönem nedir?
1946-1960

Ordunun serbest seçimlerle işbaşına gelen hükümet ve onun siyasi kararları üzerinde, devletin temel ve kalıcı çıkarlarını temsil etme iddiasıyla, geniş kapsamlı gözetimidir?
VESAYET YETKİSİ

Türkiye'deki durumu en iyi tanımlayan demokrasi tipi hangisidir?
DELEGASYONCU DEMOKRASİ

Delegasyoncu demokrasi kavramını ortaya atan kişi, kimdir?
GUİLLERMO O DONNELL

Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com

Etiket: Türk Siyasal Hayatı Soru Cevap çalışması 
  Sayfa: [1]  
  Bu Konuyu Gönder  

Gitmek istediğiniz yer:  

Edubilim olarak 2009-2010 Eğitim ve Öğretim Yılında da eğitimle ilgili , bilgi , belge ve dosyalarla tüm öğrenci ve öğretmenlerin yanındayız...
Tüm hakları sakllıdır. Edubilim 2007-2009. Bu sitede bulunan bilgi , belge ve dökümanların izin alınmadan veya kaynak gösterilmeden kullanılması yasaktır. İletişim Adresi: edubilim@gmail.com

Edubilim I Edubilim Forumları I Urllist I Etiketler I Rss I Google Etiketleri I Site Haritası I Site Map

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2009, Simple Machines

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!