Edubilim Forumları - www.edubilim.com Edubilim Forumları - www.edubilim.com
Duyurular: 2011-2012 Eğitim ve Öğretim Yılı

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. Şubat 09, 2012, 08:21:45 ÖÖ

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

...::: EDuBiLiM :::...

Sayfa: [1]  
  Bu Konuyu Gönder  
Gönderen Konu: Türk Dil Bayramı (26 Eylül)  (Okunma Sayısı 2427 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Administrator
Uzman Üye
Üye No: 1

« : Ağustos 03, 2009, 09:34:05 ÖS »

26 Eylül Türk Dili Bayramı hakkında bilgiler www.edubilim.com tarafından sizler için biraraya getirilmiştir. Sizde bu konuda bildiklerinizi paylaşırsanız memnun oluruz...

Türk Dil Bayramı (26 Eylül)

Atatürk'ün öncülüğünde toplanan 1. Türk Dili Kurultayı açılış günü olan 26 Eylül 1932, Türkiye'de Dil Bayramı olarak kutlanıyor.

Anahtar Kelimeler : türk dili bayramı , türk dil bayramı, türk dil kurultayı, dil bayramı , atatürk, türk dil bayramı hakkında bilgi

Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com

2009-2010 İlköğretim Yıllık Planları(Tüm Dersler)

1. Sınıf  - 2. Sınıf - 3.Sınıf - 4.Sınıf - 5.Sınıf - 6.Sınıf - 7.Sınıf - 8.Sınıf
Administrator
Uzman Üye
Üye No: 1

« Yanıtla #1 : Ağustos 03, 2009, 09:34:37 ÖS »

TÜRK DİL BAYRAMI (26 Eylül)

İstanbulda Dolmabahçe Sarayında toplanan Birinci Türk Dil Kurultayının açılış günü olan 26 Eylül, Dil Bayramı olarak kutlanmaktadır.

Çağdaş Türkiye Cumhuriyetinin en önemli kültür kurumlarından biri olan Türk Dil Kurumu 69 yıl önce, 12 Temmuz 1932de kurulmuştu. Yeni Türkiye Cumhuriyetinde dil ve tarih, Atatürkün en çok önem verdiği olgulardı. Önce 1931de Türk Tarihi Tetkik Cemiyeti kuruldu. Uluslaşmanın en önemli temellerinden bir diğeri de dil idi. Bunun bilincinde olan ulu önder Atatürk, 11 Temmuz 1932 gecesi sofrasında bulunanlara Dil işlerini düşünmek zamanı gelmiştir. Ne dersiniz? diye sorar. Oradakilerin bu düşünceye katılması üzerine Öyle ise Türk Tarihi Tetkik Cemiyeti gibi bir de ona kardeş bir dil cemiyeti kuralım. Adı Türk Dili Tetkik Cemiyeti olsun. diyerek Türk Dil Kurumunun temellerini atar. Ertesi gün Samih Rifat, Ruşen Eşref, Celâl Sahir ve Yakup Kadri İçişleri Bakanlığına başvururlar. Sonradan adı Türk Dil Kurumuna çevrilecek olan Türk Dili Tetkik Cemiyeti kurulur.

Cemiyetin kuruluşuyla birlikte başlayan çalışmalar sürerken, Türk Dil Kurultayının hazırlıkları da başlamıştır. Bu coşku ve heyecan içerisinde Türk Dil Kurultayı toplanır. Kurultaya çok sayıda bilim adamı, gazeteci, yazar, devlet adamı ve sanatçı katılır. Atatürk, Kurultayı baştan sona kadar izlemiştir. Türkçenin gelişmesi, özleşmesi, zenginleşmesi yolunda Türk Dil Kurultaylarının çok önemli yeri vardır.

Kaynak : memocal.com

« Son Düzenleme: Eylül 10, 2009, 08:04:26 ÖS Gönderen: KILIC » Logged

2009-2010 İlköğretim Yıllık Planları(Tüm Dersler)

1. Sınıf  - 2. Sınıf - 3.Sınıf - 4.Sınıf - 5.Sınıf - 6.Sınıf - 7.Sınıf - 8.Sınıf
Editör Adayı
Süper Üye
Üye No: 13627
Mesleği: Sınıf Öğretmeni

« Yanıtla #2 : Ekim 01, 2009, 09:41:26 ÖS »

bizlere çok yardımcı oldunuz teşekkürler:)

Etiket: türk dili bayramı   türk dil bayramı  türk dil kurultayı 
  Sayfa: [1]  
  Bu Konuyu Gönder  

Gitmek istediğiniz yer:  

Edubilim olarak 2009-2010 Eğitim ve Öğretim Yılında da eğitimle ilgili , bilgi , belge ve dosyalarla tüm öğrenci ve öğretmenlerin yanındayız...
Tüm hakları sakllıdır. Edubilim 2007-2009. Bu sitede bulunan bilgi , belge ve dökümanların izin alınmadan veya kaynak gösterilmeden kullanılması yasaktır. İletişim Adresi: edubilim@gmail.com

Edubilim I Edubilim Forumları I Urllist I Etiketler I Rss I Google Etiketleri I Site Haritası I Site Map

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006-2009, Simple Machines

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!