Administrator
Uzman Üye
Üye No: 6
Sınıf Öğretmeni Aday Adayı...
|
 |
« : Ağustos 02, 2009, 03:11:11 ÖÖ » |
|
Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü-Bölüm Tanıtımı-Bölüm Dersleri hakkında bilgiler Edubilim tarafından sizler için biraraya getirilmiştir.
GENEL BİLGİ
Turizm Ve Otel İşletmeciliği Önlisans Programı, 1993 yılında Açıköğretim Siteminin yeniden yapılandırılması ile Açıköğretim Fakültesi bünyesinde açılan bir programdır. Bu bölümden mezun olanlar turizm sektöründe çalışabilmektedir.
PROGRAM HAKKINDA BİLGİLER
Bu bölümde okutulan dersler yıllıktır ve bölümün öğrenim süresi 2 yıldır. Açıköğretim sistemine öğretim yapan fakültelerin öğrencileri, yılda üç kez oturumlu olarak sınavlara katılmaktadırlar. Ara, yılsonu ve bütünleme sınavı olarak gerçekleştirilen bu sınavlara öğrenciler bağlı oldukları büronun bulunduğu ilde katılırlar.
Bölümden mezun olan öğrenciler, "Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmelik" hükümleri uyarınca örgün veya Açıköğretim Sistemi ile öğrenim yapan programlara dikey geçiş yapma olanağına sahiptir.
AMAÇ
Bu program, otelcilik ve yiyecek içecek endüstrisinde çalışacak ara eleman yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Programda genel turizm bilgisiyle, turizm acentalığıyla, otel işletmeciliğiyle, konaklama ve yiyecek-içecek hizmetleriyle ilgili dersler yer almaktadır.
SUNULAN OLANAKLAR
Turizm ve Otel İşletmeciliği Önlisans Programında öğrenim gören öğrencilerin temel öğrenme materyali ders kitaplarıdır. Ders kitaplarına destek olmak amacı ile derslere ilişkin televizyon yayınları da programda yer almaktadır. Programdaki bazı temel dersler için Akademik Danışmanlık (yüzyüze eğitim) hizmeti sunulmaktadır. Öğrencilerimiz ayrıca internet üzerinden destek hizmeti alarak e-öğrenme uygulamalarından (e-kitap, e-televizyon, e-sınav, e-alıştırma ve e-danışmanlık) yararlanabilmektedirler.
Anahtar Kelimeler: Turizm ve Otel İşletmeciliği, açıköğretim,tanıtım,ders, iş olanakları
Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com |
|
|
|
|
|
Bilgi paylaştıkça çoğalır... Bildiklerinizi paylaşırsanız , bilmediklerinizi öğrenirsiniz.... Bir milletin ıslahı kötülerin imhasıyla değil , neslin eğitim ve terbiyesiyle mümkündür...
|
|
|
Administrator
Uzman Üye
Üye No: 6
Sınıf Öğretmeni Aday Adayı...
|
 |
« Yanıtla #1 : Ağustos 02, 2009, 03:11:51 ÖÖ » |
|
Ara sınavda sorumlu olduğumuz üniteler... 1. Sınıf DersleriArasınav Üniteleri Genel İşletme 01 - 09 Davranış Bilimlerine Giriş 01 - 08 İktisada Giriş 01 - 10 Genel Matematik 01 - 07 Genel Muhasebe 01 - 10 Hukuka Giriş 01 - 08 Temel Bilgi Teknolojileri 01 - 07 Yabancı Dil İngilizce 01 - 15 Almanca 01 - 14 Fransızca 01 - 06 2. Sınıf DersleriArasınav Üniteleri Otel İşletmelerinde Konaklama Hizmetleri 01 - 10 Seyahat Acentalığı ve Tur Operatörlüğü 01 - 10 Yiyecek-İçecek Hizmetleri 01 - 09 Otel İşletmeciliğinde Destek Hizmetleri 01 - 07 Genel Turizm Bilgisi 01 - 08 Türk Dili 01 - 08 Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi 01 - 15 Mesleki Yabancı Dil English for Tourism 01 - 06 Deutsch Ais Berufssprache in Hotel-Und Gaststattengewerbe 01 - 05 Le Français Du Tourısme Et De L'Hotellerie 01 - 05 Anahtar Kelimeler: Turizm ve Otel İşletmeciliği, açıköğretim,tanıtım,ders, iş olanakları,ara sınavTürkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com |
|
|
|
|
|
Bilgi paylaştıkça çoğalır... Bildiklerinizi paylaşırsanız , bilmediklerinizi öğrenirsiniz.... Bir milletin ıslahı kötülerin imhasıyla değil , neslin eğitim ve terbiyesiyle mümkündür...
|
| |
|