Administrator
Uzman Üye
Üye No: 6
Sınıf Öğretmeni Aday Adayı...
|
 |
« Yanıtla #1 : Ağustos 02, 2009, 05:19:16 ÖS » |
|
Tecrübe hayatımızın her alanında önemli bir yere sahip. Eğitimde de yaparak-yaşarak , deneme-yanılma şekliyle öğrenme çok önemli .(Türkiyedeki okullarda pek uygulanmasada , uygulanamasada) Tecrübeyle hem anlamlı , hem kalıcı bilgiler elde edilebiliyor. Ama malesef biraz zaman alıyor...
Bence tecrübe çok önemli , eğitimde yeri inkar edilemez ama birşeyi öğrenmek için , öğrenilecek şeyi illa kendimizin tecrübe etmeside gerekmez... Başkalarının tecrübelerinden yararlanmakta önemlidir...
Teşekkürler paylaşımınız için... Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com |
|
|
|
|
|
Bilgi paylaştıkça çoğalır... Bildiklerinizi paylaşırsanız , bilmediklerinizi öğrenirsiniz.... Bir milletin ıslahı kötülerin imhasıyla değil , neslin eğitim ve terbiyesiyle mümkündür...
|
|
Technologist
Tam Üye
Üye No: 12696
Geleceğin Bill GATES'i
|
 |
« Yanıtla #2 : Ağustos 02, 2009, 07:35:30 ÖS » |
|
Ne demek ben teşekür ederim. Cevap yazacak vakti ayırdığın için
Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com |
|
|
|
|
|
Yaşlanarak değil yaşayarak tecrübe kazanılır. Zaman sadece armutları olgunlaştırır. Peyami SAFA
|
|
Editor
Uzman Üye
Üye No: 8994
|
 |
« Yanıtla #3 : Ağustos 12, 2009, 10:09:56 ÖS » |
|
Tecrübe gaddar bir öğretmen, doğru bir yol göstericidir.
Yaşlanarak değil yaşayarak tecrübe kazanılır. Zaman sadece armutları olgunlaştırır. (Peyami Safa)
gerçekten doğru ve güzel sözler.... KILIÇ arkadaşımızında dediği gibi her şeyi biz tecrübe edemeyiz zaten etmeyede ömrümüz yetmez atalarımızında söylediği bir sözde " Tecrübe edileni tecrübe etme " bütün her şeyi tecrübe etmeye çalışmak yerine tecrübe edilenden ders çıkarmak da gerekir tecrübe etmekte örneğin çocuklara çaydanlığa değme yanarsın deniliyo çünkü büyükler tecrübe etmiş sıcaklığını ama çocuk anlamıyo taki eli yanana kadar ...zaten sonra dokun desende bir daha dokunmuyor... bunu örnek olarak verdim çünkü çocuk tecrübelerden ders çıkaramaz kendi tecrübe etmesi gerekir yani çocuk düşe kalka büyür.... paylaşım için teşekkürler.... Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com |
|
|
|
|
|
 ] Sevgilerin en güzeli seni sevmek, Özlemlerin en güzeli seni özlemek Ve hayatın tadı sabah kalktığımda Senin varolduğunu bilmek...
|
|
Yeni Üye
Üye No: 14736
|
 |
« Yanıtla #4 : Ağustos 30, 2009, 10:44:08 ÖS » |
|
Ulaştığı başarı kendini tatmin etmiyorsa bir şey kazanamamış demektir.
Kendinizi hiç yalnız hisssettinizmi. Bir karar verirken. Bir sözleşmeye imza atarken. Yalnızsınız... Attığınız her adımda içtiğiniz her suda yalnızsınız. Bir iş kurarken yanınıza alacağınız 3 şey Sermaye bilgi ve tecrübe..
..........ALINTI BEN BURAYA BIR PARANTEZ ACMAK ISTIYORUM.BASARI DURAGAN BIR KAVRAM DEGILDIR..CUNKI KENDISI HAREKETLI BIR YAPIYA SAHIPTIR..YANI BASARILI DIYEBILMEK ICIN AYNISIYLA KIYASLANMASI GEREKIR.BIRBIRINE BENZEYENLER KIYAS YAPILAMAZ..CUNKI HICBIRSEY BIRBIRINE BENZEMEZ.VARLIGIN,ESYANIN,TIN 'IN(RUH'UN) VE SAYMADIKLARIMIZIN HEPSININ AMA HEPSININ BENZERI YOKTUR... IS YAPARKEN-HANGI SURECINDE OLURSA OLSUN IS'IN- EN DEGERLI SEY KENDINE INANMAK VE BILGI SAHIBI OLMAKTIR..NE IS YAPARSANIZ YAPIN EN ONEMLI BILGILERE SAHIP OLUN BENCE. BILGI DETAYDIR,INCELIKTIR..SINIRLARDA HASSASIYETTIR. VEN INSAN TATMINSIZ TEK CANLI...CUNKI TEKAMUL AMACIDIR INSANIN HER HAREKETINDE ..HEM FIZIKSEL HEM TINSEL. Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com |
|
|
|
|
|
|
| |
| | | |