Edubilim Forumları - www.edubilim.com Edubilim Forumları - www.edubilim.com
Duyurular: 2011-2012 Eğitim ve Öğretim Yılı 2.Dönem Evrakları

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. Mayıs 26, 2012, 02:54:26 ÖÖ

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

...::: EDuBiLiM :::...

Sayfa: [1]  
  Bu Konuyu Gönder  
Gönderen Konu: Tanıdıklarımız Tanımadıklarımız - Hayat Bilgisi İkinci Sınıf Etkinlik Örneği  (Okunma Sayısı 1445 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Administrator
Uzman Üye
Üye No: 6
Mesleği: Sınıf Öğretmeni
Sınıf Öğretmeni Aday Adayı...

« : Şubat 18, 2009, 05:32:51 ÖS »

TANIDIKLARIMIZ TANIMADIKLARIMIZ

2. Sınıf Hayat Bilgisi Dersi OKUL HEYECANIM Teması .  Aşağıda dökümanın sadece özeti verilmiştir, bu konu ile ilgili dosya ekte verilmiştir.

TANIDIKLARIMIZ TANIMADIKLARIMIZ

DERS               : Hayat Bilgisi
SINIF            : 2
YAKLAŞIK SÜRE         : 40’
TEMA             : Okul Heyecanım
TEMEL BECERİLER      : Güvenlik ve korunmayı sağlayabilme
                 becerisi.
ARA DİSİPLİNLERLE
İLİŞKİSİ            : -
KAZANIMLAR
         : A.2.38. Okula geliş ve gidişlerinde
karşılaştığı insanlarla etkileşimde
bulunurken nasıl davranması gerektiğini
açıklar.
MATERYALLER         : -     
KAYNAK   
         : Hayat Bilgisi Özel İhtisas Komisyonu.                       

SÜREÇ

1-   Dersin başlangıcında yaşadığınız yere bağlı olarak evden çıkıp,okula gelene kadar kimlerle karşılaştığınızı ve nasıl etkileşimde bulunduğunuzu anlatın.( Selamlaşma,sohbet etme…vb.)
2-   Öğrencilerin halka şeklini oluşturmasını sağlayın.Öğrencilerin okula geliş ve gidişlerinde kimlerle karşılaştığını ve nasıl bir etkileşimde bulunduklarını anlatmalarını söyleyin.(Yolda tanıdığı birini görünce,serviste arkadaşlarıyla veya şoförle geçen diyaloglar…vb.)
3-   Öğrencilerin anlattıklarını,arkadaşlarından yardım alarak drama tekniğiyle canlandırmalarını isteyin.
4-   Canlandırmalar yapıldıktan sonra,doğru ve yanlış davranışları tartışarak değerlendirin.
5-   Öğrencinin okula geliş ve gidişlerinde,tanıdığı veya tanımadığı insanlarla uygun iletişim kurma ve korunma yollarını örneklerle açıklayın.
6-   Aşağıdaki gibi yer alan sorular sorun:
*Tanımadığınız bir kişi size adres sorduğunda nasıl davranırsınız?
*Karşıdan karşıya geçmeye çalışan yaşlı bir teyzeye yardım eder misiniz?

DEĞERLENDİRME

Sözlü sunum ile değerlendirin.

Önemli Not: Bu belge ttkb.meb.gov.tr den alınmıştır. Edubilim olarak MEB de karışık olarak verilen bu bilgileri sizin için düzenli bir şekilde bir araya getirdik. Yukarıdaki özet konu hakkında bilgilendirme için verilmiştir. Düzenli ve tam haliyle  görmek için dosyayı indirin... Dosyaların tüm hakları MEB e aittir ama bu şekilde düzenlenip biraraya getirilmesi tamamen Edubilimin katkılarıyla gerçekleşmiştir. Burada verilen bilgi, belge, yazı ve dökümanlar izin alınmadan veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Kaynak belirtmek için www.edubilim.com veya www.edubilim.com/forum adresine alıntı yaptığınız adresten link vermeniz gerekmektedir.

Anahtar Kelimeler: tanıdıklarımız tanımadıklarımız, tanidiklarimiz tanimadiklarimiz, hayat bilgisi dersi tanıdıklarımız tanımadıklarımız konusu, tanıdıklarımız tanımadıklarımız etkinlik örneği, tanıdıklarımız tanımadıklarımız konusunun işlenişi, tanıdıklarımız tanımadıklarımız etklinlik örnekleri, hayat bilgisi 2. sınıf, hayat bilgisi ikinci sınıf, Okul Heyecanım

Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com

Ekteki Dosyalar Burada

Bilgi paylaştıkça çoğalır... Bildiklerinizi paylaşırsanız , bilmediklerinizi öğrenirsiniz....

Bir milletin ıslahı kötülerin imhasıyla değil , neslin eğitim ve terbiyesiyle mümkündür...
Yeni Üye
*
Üye No: 24610
Mesleği: Sınıf Öğretmeni

« Yanıtla #1 : Kasım 22, 2009, 11:33:22 ÖS »

teşekkürler

Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com

Etiket: hayat bilgisi  ikinci sınıf  etkinlik ornegi  tanıdıklarımız tanımadıklarımız 
  Sayfa: [1]  
  Bu Konuyu Gönder  

Gitmek istediğiniz yer:  

Edubilim olarak 2009-2010 Eğitim ve Öğretim Yılında da eğitimle ilgili , bilgi , belge ve dosyalarla tüm öğrenci ve öğretmenlerin yanındayız...
Tüm hakları sakllıdır. Edubilim 2007-2009. Bu sitede bulunan bilgi , belge ve dökümanların izin alınmadan veya kaynak gösterilmeden kullanılması yasaktır. İletişim Adresi: edubilim@gmail.com

Edubilim I Edubilim Forumları I Urllist I Etiketler I Rss I Google Etiketleri I Site Haritası I Site Map

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2009, Simple Machines

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!