Edubilim Forumları - www.edubilim.com Edubilim Forumları - www.edubilim.com
Duyurular: 2011-2012 Eğitim ve Öğretim Yılı

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. Şubat 09, 2012, 09:46:41 ÖS

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

...::: EDuBiLiM :::...

Sayfa: [1]  
  Bu Konuyu Gönder  
Gönderen Konu: Takdir teşekkür hesaplama hakkında açıklamalar ,formuller ,örnekler ve program  (Okunma Sayısı 89415 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
axeleon
Administrator
Uzman Üye
Üye No: 7
Mesleği: Öğretim Görevlisi

« : Mayıs 20, 2009, 10:44:18 ÖS »

Aşağıda , yeni sisteme göre takdir teşekkür hesaplama hakkında açıklamaları , formulleri,  örnekleri ve programları Edubilim.com olarak sizler için biraraya getirdik. Sizde bu konuda bilgilerinizi ve düşüncelerinizi bizimle paylaşırsanız memnun oluruz...

Dönem sonu itibariyle öğrencilerin başarılarından dolayı alacakları takdir ve teşekkür belgelerini alma kriterleri ekim 2007'de değiştirildi. Ancak bu konunun henüz tam olarak bilinmediğine şahit oluyoruz.

İlköğretim Takdir teşekkür puanları değişti. Bir öğrencinin takdir alabilmesi için derslerin dönem puanları ortalamasının en az 85, teşekkür alabilmesi için derslerin dönem puanları ortalamasının en az 70 olması gerekiyor.(www.edubilim.com) Bu durum şöyle bir sonuca yol açıyor. 5'lik sisteme göre ağırlıklı ortalaması 4,95 olan birisi takdir alamayabilir veya ortalaması 4ün altında birisi teşekkür alabilir. Yani bu hesaplama sisteminin 5 lik sistemle kıyaslanması yanlış hesaplamalara yol açabilir.

İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin ilgili maddesi şöyledir:

“Ödüllendirilecek Davranışlar ve Ödüller

Okul Öğrenci Davranışlarını Değerlendirme Kurulunca, örnek davranışları ile derslerdeki gayret ve başarılarıyla üstünlük gösteren öğrenciler;

a) (5 Ekim 2007 Gün ve 26664 SRG) 4, 5, 6, 7 ve 8 inci sınıflarda puan ortalaması Türkçe dersinden 55.00, diğer derslerin her birinden 45.00 puandan aşağı olmamak şartı ile tüm derslerin dönem ağırlıklı puan ortalaması 70.00-84.99 olanlar "Teşekkür,

b) (5 Ekim 2007 Gün ve 26664 SRG) 85.00 puan ve yukarı olanlar "Takdirname",

c) (5 Ekim 2007 Gün ve 26664 SRG) Üç öğretim yılının her döneminde üst üste Takdirname alanlar "Üstün Başarı" (EK-7)

ç) (5 Ekim 2007 Gün ve 26664 SRG) Üç öğretim yılının her döneminde üst üste Teşekkür ya da dönemlerin herhangi birinden veya bir kaçından takdirname, diğerlerinden teşekkür alanlar "Başarı" (EK- 7/1)

Ayrıca, ilköğretim okullarının 4, 5, 6, 7 ve 8 inci sınıflarında almış olduğu notlarla istenilen başarıyı gösterememesine rağmen aşağıdaki şartlardan en az birini taşıyan öğrencilere; öğretmenlerin veya okul yönetiminin önerisi üzerine "Onur Belgesi" (EK-8) ile ödüllendirilir. Bu ödüller öğrencinin dosyasına işlenir.

a) Ulusal ve uluslar arası yarışmalara katılarak ilk beş dereceye girmek.

b) Çeşitli sosyal, kültürel ve sanatsal etkinliklerde üstün başarı göstermek.”

kulphaber.net

Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com

« Son Düzenleme: Mart 22, 2010, 02:18:54 ÖÖ Gönderen: KILIC » Logged
Administrator
Uzman Üye
Üye No: 6
Mesleği: Sınıf Öğretmeni
Sınıf Öğretmeni Aday Adayı...

« Yanıtla #1 : Mayıs 20, 2009, 11:26:31 ÖS »

Takdir-Teşekkür Belgeleri Nasıl Alınır?

TAKDİR VE TEŞEKKÜR BELGELERİNİN ALINIMLARININ ÖRNEKLİ AÇIKLAMALARI:
Geçen sene değerlendirme sistemi biraz değişti. Bu nedenle de birinci dönem normalde takdir beklerken teşekkür belgesi aldılar. Teşekkür belgesi beklerken hiçbir belge alamadılar.
Bunun nedeni artık başarı değerlendirmesinde hesaplama 100 üzerinden yapılıp daha sonra not a çevrilmesidir.Siz öğrencilerin puan olarak hiçbir kaybınız olmamaktadır.(www.edubilim.com)
Fakat Teşekkür ve Takdir puanı yukarıya çıkmıştır. Aşağıda örnekleri incelediğiniz zaman bunun nedenini anlayacaksınız.
Puanların not değeri ve derecesi aşağıda gösterilmiştir.

ÖRNEK
Eski sisteme göre bu öğrencimiz parantez içindeki notlar toplanıp (46 ediyor) toplam ders sayısına bölünerek(10 ders) 4,6 ile takdir almaya hak kazanıyordu.
Yeni uygulamada ise.her ders için .haftalık ders saati ile dönem sonu puanı çarpılır.Elde edilen çarpımların toplamı ;haftalık ders saatleri toplamına bölünür. Elde edilen puan 5 lik sisteme çevrilerek değerlendirme yapılır.
ÖRNEK
2145:27 =79,4 karşılığı (4) Sonucu gördüğünüz gibi takdir almaya yetmiyor; ancak teşekkür almaya yetiyor.Oysa yukarıda gördüğümüz gibi eski yöntemle aynı puanlarla takdir alınıyordu.www.edubilim.com
Çoğu öğrencimizin ve velilerimizin hayal kırıklığının nedeni bundan kaynaklanmaktadır.

AYNI TABLOYLA BİR ÖRNEK DAHA VERELİM.

2300:27=85.185 OLUYOR VE TAKDIR ALIYOR.5 lik sisteme göre puanlar 4,5, 3 gibi, ilk örnekle aynı olmasına rağmen sonuç çok farklı olabiliyor. Gördüğünüz gibi ders saati fazla olan derslerin ortalamaların yüksek olması burada daha önemli…

0grenchii.blogcu.com

Ekteki Dosyalar Burada

« Son Düzenleme: Mart 22, 2010, 02:20:10 ÖÖ Gönderen: KILIC » Logged

Bilgi paylaştıkça çoğalır... Bildiklerinizi paylaşırsanız , bilmediklerinizi öğrenirsiniz....

Bir milletin ıslahı kötülerin imhasıyla değil , neslin eğitim ve terbiyesiyle mümkündür...
Administrator
Uzman Üye
Üye No: 6
Mesleği: Sınıf Öğretmeni
Sınıf Öğretmeni Aday Adayı...

« Yanıtla #2 : Mayıs 21, 2009, 12:15:04 ÖÖ »

Takdir ve Teşekkür Hesaplama Programı

Takdir ve teşekkür hesaplama programı ile öğrencinin derslerden aldığı puanları giriyorsunuz, otomatik olarak sonuç veriyor... Ağırlıklı not ortalaması hesaplama içinde kullanabilirsiniz...

4.,5.,6.,7.,8. sınıflar için tüm dersler listelenmiş...www.edubilim.com Kullanması çok kolay...Örnek resmi burada veriyorum . Program excel dosya şeklindedir. Program Ekte verilmiştir. (Hazırlayanı bilmiyorum ama Güney ilköğretim okulu linki var , dosyada. Hazırlayanlara teşekkür ederiz.)

Anahtar Kelimeler: takdir teşekkür hesaplama programı, takdir teşekkür hesaplama programı indir, takdir teşekkür hesaplama programı download, takdir teşekkür hesaplama, ağırlıklı not ortalaması hesaplama, 4.sınıf, 5.sınıf, 6.sınıf , 7.sınıf, 8.sınıf

Ekteki Dosyalar Burada

« Son Düzenleme: Mart 22, 2010, 02:20:48 ÖÖ Gönderen: KILIC » Logged

Bilgi paylaştıkça çoğalır... Bildiklerinizi paylaşırsanız , bilmediklerinizi öğrenirsiniz....

Bir milletin ıslahı kötülerin imhasıyla değil , neslin eğitim ve terbiyesiyle mümkündür...
Editor
Uzman Üye
Üye No: 8994
Mesleği: Öğrenci

« Yanıtla #3 : Mayıs 21, 2009, 09:20:01 ÖS »

hmm ben takdir alınabilmesi için en az  84,5  puan gerektiğini sanıyordum

]
Sevgilerin en güzeli seni sevmek,
Özlemlerin en güzeli seni özlemek
Ve hayatın tadı sabah kalktığımda
Senin varolduğunu bilmek...
Yeni Üye
*
Üye No: 9299

« Yanıtla #4 : Mayıs 24, 2009, 07:08:22 ÖS »

Takdir ve teşekkür hesaplama konusunda verdiğiniz bilgiler için teşekkürler....

axeleon
Administrator
Uzman Üye

« Yanıtla #5 : Mayıs 25, 2009, 06:34:44 ÖS »

işinize yaradıysa ne mutlu bize:)

Editor
Uzman Üye

« Yanıtla #6 : Temmuz 06, 2009, 02:31:42 ÖS »

ewt bu konuyu hiç  anlamamıştım şimdi  anladım ...

]
Tam Üye
Üye No: 47264
Mesleği: Araştırma Görevlisi

« Yanıtla #7 : Ocak 07, 2010, 01:30:33 ÖÖ »

Zaten çoğu kişi anlamıyor Ceyda.   Smiley Öğretmenlerde düzenli bir şekilde bilgilendirmediği için sorun çıkıyor. İnşallah yazılanlar takdir ve teşekkür hesaplama konusunda birilerine yardımcı oluyordur!.... Teşekkürler verdiğiniz bilgiler için...

Bu konuyla ilgili etiketler :  takdir teşekkür hesaplama , takdir teşekkür hesabı ,  teşekkür hesaplama ,  teşekkür takdir hesaplama , takdir teşekkür hesaplama lise ,  lise takdir teşekkür hesaplama

axeleon
Administrator
Uzman Üye

« Yanıtla #8 : Ocak 08, 2010, 02:32:17 ÖS »

Takdir ve Teşekkürlerin Hesaplanmasını güzel bir şekilde anlatmış arakadaşımız ellerine sağlık, ben de bir hatırlatma yapayım zaten çoğu kişiler biliyordur; Takdir ve Teşekkür hesaplanması E-okul sistemi içersinde raporlar bölümünde hem veli bilgilendirme sisteminde hemde öğretmenlerin kullanıcı modül sisteminde ,aktif olarak görebilmektedirler.
Yani e- okul sistemi otomatik olarak hesaplama yapıyor.

Yeni Üye
*
Üye No: 49585

« Yanıtla #9 : Ocak 13, 2010, 11:01:16 ÖS »

ben yeni uye oldum yasiz

axeleon
Administrator
Uzman Üye

« Yanıtla #10 : Ocak 13, 2010, 11:34:57 ÖS »

biz 2 yıldır üyeyis Smiley
Hoşgeldin edubilim forumlarına

Editor
Uzman Üye

« Yanıtla #11 : Ocak 13, 2011, 08:23:01 ÖS »

Alıntı
Üç öğretim yılının her döneminde üst üste Takdirname alanlar "Üstün Başarı

Ben bütün dönemler taktir aldım ama bi üstün başarı belgesi alamadım galiba 3 seneyide başka okulda okuduğum için Sad

]
Etiket: TAKDİR TEŞEKKÜR BELGE ALMA takdir teşekkür hesaplama takdir teşekkür hesaplama formülü takdir teşekkür hesaplama programı 
  Sayfa: [1]  
  Bu Konuyu Gönder  

Gitmek istediğiniz yer:  

Edubilim olarak 2009-2010 Eğitim ve Öğretim Yılında da eğitimle ilgili , bilgi , belge ve dosyalarla tüm öğrenci ve öğretmenlerin yanındayız...
Tüm hakları sakllıdır. Edubilim 2007-2009. Bu sitede bulunan bilgi , belge ve dökümanların izin alınmadan veya kaynak gösterilmeden kullanılması yasaktır. İletişim Adresi: edubilim@gmail.com

Edubilim I Edubilim Forumları I Urllist I Etiketler I Rss I Google Etiketleri I Site Haritası I Site Map

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006-2009, Simple Machines

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!