SPOR YAP SAĞLIKLI BÜYÜ
2. Sınıf Hayat Bilgisi Dersi Benim Eşsiz Yuvam Teması . Aşağıda dökümanın sadece özeti verilmiştir, bu konu ile ilgili
dosya ekte verilmiştir.SPOR YAP SAĞLIKLI BÜYÜ
DERS : HAYAT BİLGİSİ
SINIF : 2
YAKLAŞIK SÜRE : 40’
TEMA : Benim Eşsiz Yuvam
TEMEL BECERİLER : Sağlığını koruyabilme.
ARA DİSİPLİNLERLE
İLİŞKİLENDİRME : Rehberlik ve psikolojik danışma.
KAZANIMLAR : B.2.13. Sağlıklı büyüme ve gelişme ile spor arasındaki ilişkiyi kavrar.
MATERYALLER : Çalışma kağıdı.
KAYNAK : Hayat Bilgisi Özel İhtisas Komisyonu
SÜREÇ
1. Öğrencilerinize geçen seneden bugüne belirgin şekilde büyüyüp geliştiklerini söyleyin.
2. Bir önceki dersi hatırlatın. ( Dengeli ve düzenli beslenme)
3. Sağlıklı büyüme ve gelişme için dengeli ve düzenli beslenmenin yanında neler yapılması gerektiğini sorun.
4. Öğrencilerinizden “spor yapılmalı” cevabını aldıktan sonra çalışma kağıdındaki yazıyı okuyun ve tartışın.
5. Çevrelerinde spor yapan bir kişinin sağlık açısından kendisini nasıl hissettiğini araştırmalarını isteyin. Araştırmalarda şu sorulara yer vermelerini söyleyin.
- Hangi sporu yapıyorsunuz?
- Hangi aralıklarla spor yapıyorsunuz?
- Sporun faydaları nelerdir?
- Herkese spor yapmayı önerir misiniz?
6. Çalışma kağıdını dağıtın.
DEĞERLENDİRME
- Kısa cevaplı testlerle değerlendirin.
Çalışma kağıdı da ektedir...Önemli Not: Bu belge ttkb.meb.gov.tr den alınmıştır. Edubilim olarak MEB de karışık olarak verilen bu bilgileri sizin için düzenli bir şekilde bir araya getirdik. Yukarıdaki özet konu hakkında bilgilendirme için verilmiştir. Düzenli ve tam haliyle görmek için dosyayı indirin... Dosyaların tüm hakları MEB e aittir ama bu şekilde düzenlenip biraraya getirilmesi tamamen Edubilimin katkılarıyla gerçekleşmiştir. Burada verilen bilgi, belge, yazı ve dökümanlar izin alınmadan veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Kaynak belirtmek için
www.edubilim.com veya
www.edubilim.com/forum adresine alıntı yaptığınız adresten link vermeniz gerekmektedir.
Anahtar Kelimeler: spor yap sağlıklı büyü, spor yap saglikli buyu, hayat bilgisi dersi spor yap sağlıklı büyü konusu, spor yap sağlıklı büyü etkinlik örneği, spor yap sağlıklı büyü konusunun işlenişi, spor yap sağlıklı büyü etklinlik örnekleri, hayat bilgisi 2. sınıf, hayat bilgisi ikinci sınıf, Benim Eşsiz Yuvam