SOFRA ADABI
2. Sınıf Hayat Bilgisi Dersi Benim Eşsiz Yuvam Teması . Aşağıda dökümanın sadece özeti verilmiştir, bu konu ile ilgili
dosya ekte verilmiştir.SOFRA ADABI
DERS : Hayat Bilgisi
SINIF : 2
YAKLAŞIK SÜRE : 40’
TEMA : Benim Eşsiz Yuvam
TEMEL BECERİLER : Etik davranma.
ARA DİSİPLİNLERLE
İLİŞKİLENDİRME : -
KAZANIMLAR : B.2.41. Yemek yerken uyulması gereken görgü
kurallarının nedenlerini açıklar.
MATERYALLER : Tabak,çatal,kaşık,bıçak,bardak,peçete,kürdan…vb.
KAYNAK : Hayat Bilgisi Özel İhtisas Komisyonu
SÜREÇ
1. Sınıfınızdan 4-5 öğrenci seçin. Öğrencilerin, bir ailenin sofrada yemek yemesini canlandırmaları için ortamı hazırlayın.
2. Canlandırmayı, aile bireylerinden bir kişinin görgü kurallarına uymaması, diğerlerinin uyması şeklinde kurgulayın.
3. İzleyici konumundaki öğrencilerden, aile bireylerinden her birini dikkatle izlemelerini isteyin.
4. Canlandırmanın ardından görgü kurallarına uyan ve uymayan kişilerin karşılaştırmalarını yapın. Görgü kurallarına uymayan kişinin, diğer kişileri nasıl etkilediğini tartışın.
5. Sofrada uyulması gereken görgü kurallarını öğrencilerinizle belirleyin ve tahtaya yazın.
6. Sofrada bu kurallara neden uyulması gerektiğini sorun. Öğrencilerin, açıklamalarını yaparken, sofrada görgü kurallarına uyulmadığında meydana gelebilecek durumları da düşünmelerini sağlayın.
DEĞERLENDİRME
- Tartışma ile değerlendirin.
Önemli Not: Bu belge ttkb.meb.gov.tr den alınmıştır. Edubilim olarak MEB de karışık olarak verilen bu bilgileri sizin için düzenli bir şekilde bir araya getirdik. Yukarıdaki özet konu hakkında bilgilendirme için verilmiştir. Düzenli ve tam haliyle görmek için dosyayı indirin... Dosyaların tüm hakları MEB e aittir ama bu şekilde düzenlenip biraraya getirilmesi tamamen Edubilimin katkılarıyla gerçekleşmiştir. Burada verilen bilgi, belge, yazı ve dökümanlar izin alınmadan veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Kaynak belirtmek için
www.edubilim.com veya
www.edubilim.com/forum adresine alıntı yaptığınız adresten link vermeniz gerekmektedir.
Anahtar Kelimeler: sofra adabı, sofra adabi, hayat bilgisi dersi sofra adabı konusu, sofra adabı etkinlik örneği, sofra adabı konusunun işlenişi, sofra adabı etklinlik örnekleri, hayat bilgisi 2. sınıf, hayat bilgisi ikinci sınıf, Benim Eşsiz Yuvam