Edubilim Forumları - www.edubilim.com Edubilim Forumları - www.edubilim.com
Duyurular: 2011-2012 Eğitim ve Öğretim Yılı 2.Dönem Evrakları

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. Mayıs 25, 2012, 11:23:48 ÖS

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

...::: EDuBiLiM :::...

Sayfa: [1]  
  Bu Konuyu Gönder  
Gönderen Konu: Sırada Mısınız - Hayat Bilgisi Brinci Sınıf Etkinlik Örneği  (Okunma Sayısı 405 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Editor
Uzman Üye
Üye No: 190

« : Ocak 14, 2009, 06:09:44 ÖS »

Adı : Sırada Mısınız?

1. Sınıf Hayat Bilgisi Dersi Okul Heyecanım Teması .  Aşağıda dökümanın sadece özeti verilmiştir, bu konu ile ilgili dosya ekte verilmiştir.

Adı : Sırada Mısınız?

DERS            : Hayat Bilgisi
SINIF            : 1
YAKLAŞIK SÜRE      : 40’+40’
TEMA            : Okul Heyecanım
TEMEL BECERİLER     : Doğruluk, dürüstlük, adalet ve Problem  Çözme Becerisi
KAZANIMLAR   :A.1.29. Okulda arkadaşlarının sergiledikleri davranışların etik olup olmadığını fark eder.
ARA DİSİPLİNLER   :
MATERYALLER
      : Her öğrenci için şeker ya da çikolata
KAYNAK         : Hayat Bilgisi Özel İhtisas Komisyonu

SÜREÇ

1.   Öğrencilerden masanın önünde üç sıra olarak dizilmelerini isteyin.
2.   Yanınızda getirdiğiniz şekerleri öğrencilerin görebileceği bir yere koyduktan sonra aşağıdaki talimatı verin.
“Çocuklar, birazdan hepinize yeter mi bilmiyorum ama, sizlere şeker dağıtacağım. Şimdi benim birkaç dakikalık işim var. Sizden istediğim kesinlikle sessiz olmanız ve sırayı bozmamanız. Aksi takdirde işimi yapamam. Tekrar ediyorum sessiz olmanız benim için çok önemli.
3.   Talimatı verdikten sonra siz yanınızda götürdüğünüz bir dosya ile meşgul oluyormuş gibi görünün. Bu arada daha önceden, sınıfın haberi olmadan anlaşacağınız üç öğrenci görevlerini yapmaya başlayacaktır. Bu üç öğrencinin görevi; en arkadan başlayarak yavaş yavaş arkadaşlarının önlerine geçerek ilerlemektedir. Bu sırada siz işinizle meşgul görünecek olanlarla ilgilenmeyeceksiniz ( fiziksel bir kavga olmadıkça).
4.   Beş dakika sonra bütün öğrencilere şekerlerini dağıtın ve sınıfa aşağıdakilere benzer sorular yönelterek grup etkileşimini başlatın.
•   Arkadaşlarınız neden önünüze geçtiler?
•   Yaptıkları etik bir davranış mıydı?
•   Onlardan etkilenerek başkaları da sırayı bozdu mu?
•   Sizin de böyle davrandığınız zamanlar oluyor mu?
•   Arkadaşlarınız önünüze geçtiğinde neler hissettiniz? Böyle bir durumda ne yapmalısınız?
•   Daha önce başkalarının da bu tür davranışlar gösterdiğini gözlemlediniz mi? Nasıl olmuştu? Ne hissetmiştiniz? Ne yaptınız? Sonucu ne oldu?
      5.   Öğrencilerin karşılaştıkları etik olmayan davranışlara örnekler vermelerini sağlayın. Seçtiğiniz örnek durumları tahtaya yazın. “Siz olsaydınız ne yapardınız?” sorusunu yöneltin. Sergilenen davranışların etik olmama nedenleri üzerinde durun.

DEĞERLENDİRME

Gözlem formu ile değerlendirin.

Önemli Not: Bu belge ttkb.meb.gov.tr den alınmıştır. Edubilim olarak MEB de karışık olarak verilen bu bilgileri sizin için düzenli bir şekilde bir araya getirdik. Yukarıdaki özet konu hakkında bilgilendirme için verilmiştir. Düzenli ve tam haliyle  görmek için dosyayı indirin... Dosyaların tüm hakları MEB e aittir ama bu şekilde düzenlenip biraraya getirilmesi tamamen Edubilimin katkılarıyla gerçekleşmiştir. Burada verilen bilgi, belge, yazı ve dökümanlar izin alınmadan veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Kaynak belirtmek için www.edubilim.com veya www.edubilim.com/forum adresine alıntı yaptığınız adresten link vermeniz gerekmektedir.

Anahtar Kelimeler: sıradamısınız, siradamisiniz, sırada mısınız?, hayat bilgisi dersi sırada mısınız? konusu, sırada mısınız? etkinlik örneği, sırada mısınız? konusunun işlenişi, sırada mısınız? etklinlik örnekleri, hayat bilgisi 1. sınıf, hayat bilgisi birinci sınıf, Okul Heyecanım

Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com

Ekteki Dosyalar Burada

Edu Sohbet  - Edubilim Sohbet Bölümü Sonunda Açıldı -  Giriş Yapmak İçin Tıklayın - Edu Sohbet

Edu Depo Açıldı... Ücret yok!  Limit Yok! Be
Etiket: sıradamısınız  siradamisiniz  sırada mısınız  hayat bilgisi  etkinlik örneği  1. 
  Sayfa: [1]  
  Bu Konuyu Gönder  

Gitmek istediğiniz yer:  

Edubilim olarak 2009-2010 Eğitim ve Öğretim Yılında da eğitimle ilgili , bilgi , belge ve dosyalarla tüm öğrenci ve öğretmenlerin yanındayız...
Tüm hakları sakllıdır. Edubilim 2007-2009. Bu sitede bulunan bilgi , belge ve dökümanların izin alınmadan veya kaynak gösterilmeden kullanılması yasaktır. İletişim Adresi: edubilim@gmail.com

Edubilim I Edubilim Forumları I Urllist I Etiketler I Rss I Google Etiketleri I Site Haritası I Site Map

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2009, Simple Machines

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!