Edubilim Forumları - www.edubilim.com Edubilim Forumları - www.edubilim.com
Duyurular: 2011-2012 Eğitim ve Öğretim Yılı 2.Dönem Evrakları

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. Mayıs 25, 2012, 11:17:30 ÖS

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

...::: EDuBiLiM :::...

Sayfa: [1]  
  Bu Konuyu Gönder  
Gönderen Konu: Sevipte Açılamayanlar Bunu Gönderin %100 Basarı  (Okunma Sayısı 1558 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Editor
Tam Üye
Üye No: 152

« : Ağustos 28, 2009, 04:01:00 ÖS »

Size bu mektubu  yazdıran halimi düşünün…
Anlayın…..
Yatağa uzanıp saatlerce gözü tavanda ve ne yapacağını bilmeyen kendi kendisine bile acıyarak bakan birinin halini düşünün.
Anlayın… kadınların anlaması önemlidir.anlamasanız bile öğle görünün.
Dinleyin…
Geceleri uyumayıp sabahları şiirlerle arkadaşlık ederek karşılayan ,yemek yemeyip kendi kendisini kemiren birinin halini düşünün…..
Anlayın… anlayışınız çok önemli.
Bir kadının kalbini fethedemediği için bütün avrupayı fetheden napolyonu acırken ,fethedecek bir karış toprağı bile olmayan birinin halini düşünün…Napolyon joseptineye bir Avrupa hediye etmeye kalkıştı.bir kalp için karşılığında kalbine karşılık kendi kalbinden başka verecek hiçbir şeyi olmayan birinin halini düşünün.
Anlayın..yeterki anlayın-van goh gibi sırf kulağını seviyor diye kulağını kesip sevdiğine veren birine özenip uğrunda her şeyini verecek birinin halini düşünün.sabretmenin ve beklemenin bütün yaralarını kanattığı halde ilacında sabretmek ve beklemek olan birinin halini düşünün.
Kadınlar sevilmeyi severler,istenmeyi isterler ama en çokta ihtiyaç duyulmaya ihtiyaç duyarlar size ihtiyacı olan birinin halini düşünün….
Lütfen anlayın anlamaya çalışın.
Sevilmeme mefhumu içerisinde kıvrananların ıstırabı kabir azabından farklı olmasa gerek.bende ise bu öldürücü duygunun şuurumun bütününe hakim olması ne kadar feci,bile bile ölüme gittiğini fark eden ama yapacağı hiçbirşeyi olmayan birinin halini düşünün.okyanus kadar büyük bir boşluğa düşmüş tutacak hiçbir şeyi olmayan gökteki yıldızdan medet umarak bütün yıldızları yok sayan birinin halini düşünün.
Düşünün anlamayı düşünün…
Bir yanıyla hep saf ve mistik bir yanıyla realist ve serseri gibi ikiye bölünmüş birinin halini düşünün.bir yanıyla suya eğilen bir söğüt gibi kendi kendine eğilen,içinde sakim bir gölgelik arayan,bir yanıyla ateşler içinde kavrulan birinin halini düşünün… anlayın…Bir yanıyla her gün yaşlanan, bir yanıyla hep çocuk kalan birinin halini düşünün.. 
Yazdığı her kelimeyle Saint exupery’in küçük prensi olmaya çalışan ama hep başkası olmaktan kurtulamayan birinin halini düşünün.bir yanıyla bütün köprüleri atıp,bütün ipleri kırmak isterken bir yanıyla aşka hep sadık kalan birinin halini düşünün…anlayacak gücünüzü yoklayın…
Kalabalıklara katılıp kaybolmak isterken ama hep ıssızlığa yakalanıp kendinden bile uzaklaşan birinin halini düşünün…Bir yanım ümütsiz bunları bilmesi neye yarar diyor bir yanım durma bilmesi gereken her şeyi anlat diye zorluyor. halimi düşünün…
Artık sizi görmeme pahasınada olsa yakınınızada olsa oturmam.geçtiğiniz yollarda kaybolurum göremezsiniz.tesadüfen bir arada, bir yerde bulunsak bile ilk anda kaybolmaya özen gösteririm.beni yok sayacağınız kadar yok olmaya çalışırım.lügatimden sizinle ilgili bütün kelimeleri yok ederim.bütün bunlar yetmese bile beni bende kaybederim.karşılığında bir tek şey isterim anlayın…
Küçük prensi okuyun gülünü kuzu yiyecek diye korkan küçük prensi anlamaya çalışın.anlayacaksınız…Hiçbir zaman küçük prens olamayan benide anlayın…Anlayacak gücünüz ve gönlünüz var bilirim…
Susmalımıyım yoksa? konuşmanın zamanı geçti mi? Haykırmalımıyım yoksa? Bir yanım kederle sessizce yanıyor,bir yanım sonuna kadar haykırıyor. Beni anla!
Bir söğüt ağacını düşünüyorum akıyormuş gibi akan bir suya dallarını eğmiş serin,sakin asude bir ağacı.oysa hayatım bir volkan gibi patlıyor şimdi…
Ve ben benim bile anlamadığım ben bir başkasının anlamasına muhtacım.pırlantadan yapılmış büyük bir heykel gibi hayat.çok kıymetli biliyorum ama taşımak bazen zor geliyor işte. neyse artık yazamıyorum!
Artık yazamıyorum yazdıkça yaralarım kanıyor.ama yazmasamda bu dert beni öldürecek biliyorum. bile bile tükenmenin acısı zevke dönüşüyor.Fırtınalı bir okyanusta yapayalnızım.sığınacak bir liman bulabilirmiyim dersiniz? Beni bağrına alıp koruyacak bir liman olmazmısınız yine? Beklide birkaç mısrada anlarsınız halimi….
Üstad fahri karakoçun sözleriyle ;
Yağmurdan sonra büyürmüş başak
Meyveler sabırla olgunlaşırmış
Birgün gözlerimin ta içine bak
Anlarsın ölüler niçin yaşarmış

Sabrediyorum dünyanın meleği sabrediyorum henüz ölmedim anlayacağını biliyorum.
Ne hasta bekler sabahı
Ne taze ölüyü mezar
Nede şeytan bir günahı
Seni beklediğim kadar….

Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com

KIL NAMAZIN ELİN HARAMA SALMA.ÇOK YAŞARIM DÜNYA HEP KALIR SANMA.NAMAZA SARIL GENÇLİK ÇAĞINDA.EKTİĞİNİ BİÇERSİN CENNET BAĞINDA.EY KARDEŞ! GEL TEVBE EYLE GÜNAHLARINA.SONRA EYVAAAH DER İNLERSİN CEHENNEM ÇUKURUNDA.SON PİŞMANLIK FAYDA VERMEZ, BUNU UNUTMA!...Acele yürüyen, yol arkadaşı değildir. Gönlü sana bağlı olmayana gönül bağlama.Fakih de olsa, mürşid veya mürid de olsa, kişi bu alçak dünyaya bir kez kapıldı mı, bala düşmüş sineğe döner.
Yeni Üye
*
Üye No: 15368

« Yanıtla #1 : Eylül 07, 2009, 05:33:17 ÖÖ »

Size bu mektubu  yazdıran halimi düşünün…
Anlayın…..
Yatağa uzanıp saatlerce gözü tavanda ve ne yapacağını bilmeyen kendi kendisine bile acıyarak bakan birinin halini düşünün.
Anlayın… kadınların anlaması önemlidir.anlamasanız bile öğle görünün.
Dinleyin…
Geceleri uyumayıp sabahları şiirlerle arkadaşlık ederek karşılayan ,yemek yemeyip kendi kendisini kemiren birinin halini düşünün…..
Anlayın… anlayışınız çok önemli.
Bir kadının kalbini fethedemediği için bütün avrupayı fetheden napolyonu acırken ,fethedecek bir karış toprağı bile olmayan birinin halini düşünün…Napolyon joseptineye bir Avrupa hediye etmeye kalkıştı.bir kalp için karşılığında kalbine karşılık kendi kalbinden başka verecek hiçbir şeyi olmayan birinin halini düşünün.
Anlayın..yeterki anlayın-van goh gibi sırf kulağını seviyor diye kulağını kesip sevdiğine veren birine özenip uğrunda her şeyini verecek birinin halini düşünün.sabretmenin ve beklemenin bütün yaralarını kanattığı halde ilacında sabretmek ve beklemek olan birinin halini düşünün.
Kadınlar sevilmeyi severler,istenmeyi isterler ama en çokta ihtiyaç duyulmaya ihtiyaç duyarlar size ihtiyacı olan birinin halini düşünün….
Lütfen anlayın anlamaya çalışın.
Sevilmeme mefhumu içerisinde kıvrananların ıstırabı kabir azabından farklı olmasa gerek.bende ise bu öldürücü duygunun şuurumun bütününe hakim olması ne kadar feci,bile bile ölüme gittiğini fark eden ama yapacağı hiçbirşeyi olmayan birinin halini düşünün.okyanus kadar büyük bir boşluğa düşmüş tutacak hiçbir şeyi olmayan gökteki yıldızdan medet umarak bütün yıldızları yok sayan birinin halini düşünün.
Düşünün anlamayı düşünün…
Bir yanıyla hep saf ve mistik bir yanıyla realist ve serseri gibi ikiye bölünmüş birinin halini düşünün.bir yanıyla suya eğilen bir söğüt gibi kendi kendine eğilen,içinde sakim bir gölgelik arayan,bir yanıyla ateşler içinde kavrulan birinin halini düşünün… anlayın…Bir yanıyla her gün yaşlanan, bir yanıyla hep çocuk kalan birinin halini düşünün.. 
Yazdığı her kelimeyle Saint exupery’in küçük prensi olmaya çalışan ama hep başkası olmaktan kurtulamayan birinin halini düşünün.bir yanıyla bütün köprüleri atıp,bütün ipleri kırmak isterken bir yanıyla aşka hep sadık kalan birinin halini düşünün…anlayacak gücünüzü yoklayın…
Kalabalıklara katılıp kaybolmak isterken ama hep ıssızlığa yakalanıp kendinden bile uzaklaşan birinin halini düşünün…Bir yanım ümütsiz bunları bilmesi neye yarar diyor bir yanım durma bilmesi gereken her şeyi anlat diye zorluyor. halimi düşünün…
Artık sizi görmeme pahasınada olsa yakınınızada olsa oturmam.geçtiğiniz yollarda kaybolurum göremezsiniz.tesadüfen bir arada, bir yerde bulunsak bile ilk anda kaybolmaya özen gösteririm.beni yok sayacağınız kadar yok olmaya çalışırım.lügatimden sizinle ilgili bütün kelimeleri yok ederim.bütün bunlar yetmese bile beni bende kaybederim.karşılığında bir tek şey isterim anlayın…
Küçük prensi okuyun gülünü kuzu yiyecek diye korkan küçük prensi anlamaya çalışın.anlayacaksınız…Hiçbir zaman küçük prens olamayan benide anlayın…Anlayacak gücünüz ve gönlünüz var bilirim…
Susmalımıyım yoksa? konuşmanın zamanı geçti mi? Haykırmalımıyım yoksa? Bir yanım kederle sessizce yanıyor,bir yanım sonuna kadar haykırıyor. Beni anla!
Bir söğüt ağacını düşünüyorum akıyormuş gibi akan bir suya dallarını eğmiş serin,sakin asude bir ağacı.oysa hayatım bir volkan gibi patlıyor şimdi…
Ve ben benim bile anlamadığım ben bir başkasının anlamasına muhtacım.pırlantadan yapılmış büyük bir heykel gibi hayat.çok kıymetli biliyorum ama taşımak bazen zor geliyor işte. neyse artık yazamıyorum!
Artık yazamıyorum yazdıkça yaralarım kanıyor.ama yazmasamda bu dert beni öldürecek biliyorum. bile bile tükenmenin acısı zevke dönüşüyor.Fırtınalı bir okyanusta yapayalnızım.sığınacak bir liman bulabilirmiyim dersiniz? Beni bağrına alıp koruyacak bir liman olmazmısınız yine? Beklide birkaç mısrada anlarsınız halimi….
Üstad fahri karakoçun sözleriyle ;
Yağmurdan sonra büyürmüş başak
Meyveler sabırla olgunlaşırmış
Birgün gözlerimin ta içine bak
Anlarsın ölüler niçin yaşarmış

Sabrediyorum dünyanın meleği sabrediyorum henüz ölmedim anlayacağını biliyorum.
Ne hasta bekler sabahı
Ne taze ölüyü mezar
Nede şeytan bir günahı
Seni beklediğim kadar….

Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : Eylül 07, 2009, 10:25:41 ÖÖ »

Sayın Haktan bu yazı size mi ait eğer size aitse çok güzel kaleme almışsınız. düşündürücü dizeler..ancak size ait değilse alıntı yaptığnız ismi eklerseniz bizlerde bilebiliriz. ama her halükarda bizlerle bu güzel yazıyı paylaştığınız için teşekkürler..

Editor
Uzman Üye
Üye No: 21730
Mesleği: İngilizce Öğretmeni

« Yanıtla #3 : Eylül 21, 2009, 06:14:56 ÖS »

Paylaşım için teşekkürler..

MegaAdministrator
Uzman Üye
Üye No: 16
Mesleği: Sınıf Öğretmeni
crpe diem.

« Yanıtla #4 : Eylül 21, 2009, 06:36:17 ÖS »

yazı alıntı gibi geldi sanki bana..paylaşımınız hoş..
en sondaki dizelere aşinayım,,bi yerlerde okumuş gibiyim...

Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : Eylül 21, 2009, 08:44:29 ÖS »

evet konu alıntı ancak ekleyen arkadaş da nerden ve kimden eklediğini hatırlamıyo hatırlasaydı kaynak olarak gösterecekti. kaynak gösteremiyor malesef..

Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : Eylül 23, 2009, 03:30:57 ÖS »

çok güzelmiş sevmek böyle birşey demek ki

Yeni Üye
*
Üye No: 22767
Mesleği: Diğer Meslek Dalları

« Yanıtla #7 : Ekim 01, 2009, 03:55:25 ÖS »

arkadaşlar son kısımda olan şiir necip fazıl'a ait sanırım...bir hikaye gönderilmişti bana bir kaç ay önce o hikayenin içinde bu şiir geçiyordu... yazı etkileyici olmuş..teşekkürler..

Editör Adayı
Süper Üye
Üye No: 13627
Mesleği: Sınıf Öğretmeni

« Yanıtla #8 : Ekim 01, 2009, 04:33:50 ÖS »

tutarmı sence:) biraz yalan olmaz mı

Editor
Uzman Üye
Üye No: 21730
Mesleği: İngilizce Öğretmeni

« Yanıtla #9 : Ekim 01, 2009, 04:50:20 ÖS »

Tutmaz Smiley

Etiket: Sevipte  Açılamayanlar  Bunu Gönderin  %100 Basarı 
  Sayfa: [1]  
  Bu Konuyu Gönder  

Gitmek istediğiniz yer:  

Edubilim olarak 2009-2010 Eğitim ve Öğretim Yılında da eğitimle ilgili , bilgi , belge ve dosyalarla tüm öğrenci ve öğretmenlerin yanındayız...
Tüm hakları sakllıdır. Edubilim 2007-2009. Bu sitede bulunan bilgi , belge ve dökümanların izin alınmadan veya kaynak gösterilmeden kullanılması yasaktır. İletişim Adresi: edubilim@gmail.com

Edubilim I Edubilim Forumları I Urllist I Etiketler I Rss I Google Etiketleri I Site Haritası I Site Map

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2009, Simple Machines

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!