MegaAdministrator
Uzman Üye
Üye No: 12233
Sen Beni Sevmin
|
 |
« : Ekim 02, 2009, 02:38:25 ÖÖ » |
|
Sermaye piyasası ve Finansal kurumlar final
1-Fon arz edenlerle fon talep edenler ve bunların piyasaya sundukları finansal varlıklar, fon akışına aracılık eden kurumlar,piyasanın işleşiyle ilgili yasal düzenlemelerin oluşturduğu yapı nedir? FİNANSAL SİSTEM 2-Uzun vadeli fon arz ve talebinin karşılaştığı ortam nedir? SERMAYE PİYASALARI 3-Gelecek piyasalarının çalışmasını kim garanti eder? TAKAS ODASI 4-Kişilerden katılma belgeleri karşılığı toplanan fonların sermaye piyasası araçlarına taşınmaz mal, altın ve diğer kıymetli madenlerden oluşturulan portföyü işletme amacıyla kurulan mal varlığı? YATIRIM FONLARI 5-Aşağıdakilerden hangidi güvenilir kişinin (trustee) görevlerinden değildir? 6-Bankalarca kabul edilen mevduatlar karşılığında Merkez Bankası nezdinde bulundurulacak olan zorunlu karşılıklar? MUNZAM KARŞILIK 7-Dini nedenlerde faziden uzak kalmak isteyen kişilerin finansman ihtiyacını karşılamaları, tasarruflarını değerlendirmeleri ve modern bankacılık hizmetlerinden yararlanmaları amacıyla faizle çalışan klasik bankalara alternatif olarak kurulan mali kuruluşlar? ÖZEL FİNANS KURUMLARI 8-Aşağıdakilerden hangisi ticari kredilerin özelliklerinden değildir? 9-Sermaye piyasasında kamuyu aydınlatma? 10- imkb de acığa satış ne demektir.? 11- dogrudan alım-satım en demektir? 12-merkez bankası başkanını kim atar? 13- ilk kalkınma bankasının adı? 14-uluslar arası tahvil ne demektir 15-dünyada ilk merkez bankası ? 16-Zamanla sınırlı emir sorusu 17 - "Genel amaçlı hisse senedi " fonunun tanımı ile ilgili soru 18-hagisi yatırım fonu değildir sorusu 19-aktüer in tanımı 20- özel finans kurumlarında acılan hesaplandan biri 21/ kağıt merkez ne demektir.. 22- kasaya direkt nakit girmesini sağlayan piyasa hangisidir.. 23-yeminli murakıplar kurulu hangi kurumun altında çalışır.... Cevap: BDDK....
BAŞKA Bİ KAYNAK
1- TÜRKİYE SANAYİ VE KALKINMA BANKASI 2- IBRD 3- MUNZAM KARŞILIK 4- KAR ZARAR ORTAKLIĞI 5- ÖFK 6- SERMAYE PİYASASI KURULU NA 7- HALKA AÇIK AŞ 8- ORT. MALİ DURUM FAALİYET GERÇEĞİ YANSITTIĞI GÖSTERGESİ 9- KAĞIT MERKEZDE KIYI BANKACILIĞI FİİLEN YAPILMAZ 10- GÜVENCE FONU 11- NEWYORK 12- YABANCI PİYASALARDA SATILMAK ÜZERE YABANCI PARA CİNSİYLE ÇIKARILAN TAHVİLLERİN İŞLEM GÖRDÜĞÜ PİYASA 13- AKTÜEL 14- YURT İÇİ, YURT DIŞI VE ULUSLARARASI YATIRIMLARI FİNANSE ETMEK 15- BAŞBAKANLIĞA Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com |
|
|
|
|
|
|
|
|
MegaAdministrator
Uzman Üye
Üye No: 12233
Sen Beni Sevmin
|
 |
« Yanıtla #1 : Ekim 02, 2009, 02:39:02 ÖÖ » |
|
SERMAYE PİYASALARI KURUMU 2006 FİNAL SINAVI SORULARI
1) Fon arz edenler,fon talep edenler ve bunların piyasaya sundukları finansal varlıklar,fon akışına aracılık eden kurumların oluşturduğu yapının adı nedir? (Ü.1) #Finansal Sistem 2) Hangisi ticari kredinin özelliği değildir? (Ü.2) 3)Kamunun aydınlatılması hangi kuruluşun görevidir?(e.öğr.alış,Ü.13) #Sermaye Piyasası Kurulu 4) Emrin yatırımcı tarafından belirtilen süre için geçerli olduğu emir türü hangisidir?(Ü.7) #Zamanla Sınırlı Emir 5) Dini nedenlerle faiz almak istemeyenlerin tasarruflarını değerlendirmek için kurulan kuruluş hangisidir?(Ü.12) #Özel Finans Kurumu(faizsiz bankacılık) 6) Kişilerden katılma belgeleri karşılığı fonları sermaye piyasası araçlarına altın ve diğer kıymetli madenlerden oluşturulan portföyü işletmek amacıyla kurulan sistemin adı?(Ü. #Yatırım Fonu(kıymetli madenler fonu) 7) Kağıt merkezini bankacılık faaliyetlerinden değildir?(Ü:14) Hangisi merkez bankasının görevi değildir?(Ü.9) #Tüketici Kredilerini belirlemek. 9) SPK da hangisi fon türü değildir?(Ü. #Açık sonlu fon. 10) Türkiye'de kurulan ilk kalkınma bankası hangisidir?(Ü.11) #Sanayi ve Maadin Bankası. 11) Gelecek piyasaların hangisinde teminat vardır?(Ü.15) #Takas Odası. 12)Özsermaye sayısının hisse senedi sayısına bölünmesiyle bulunan değer hangisidir?(Ü:4) #Defter Değeri. 13) Sigorta rizikolarını ve primlerini hesaplayarak sigorta sözleşmelerin ilkelerini saptayan kişi kimdir? #Aktüer 14) Dünyada ilk merkez bankası hangi ülkede kurulmuştur?(e.öğr.alış.Ü.9) #İngilter (ABD,Fransa) 15) Merkez bankası başkanını kim atar?(e.öğr.alış,Ü.9) #Bakanlar Kurulu 16) Orta ve uzun süreli fon arz ve talebin karşılaştığı piyasanın adı nedir?(Ü.14) #Sermaye Piyasası. 17) Hangisi kamuyu aydınlatma bilgisi değildir?(Ü.13) 18)Yapılan ve işlenen işlemlerin doğruyu yansıttığı rapor hangisidir? (Ü.13) # olumlu rapor 19) Bankalarca kabul edilen mevduatlar karşılığında TC merkez bankası nezdinde bırakılacak olan zorunlu karşılık nedir? (sözlük) #Munzam karşılık 20) En büyük borsa hangisidir? #Newyork (Paris, Londra,Tokyo) 21) Özel finans kurumlarında toplanan tasarrufların güvence altına alınması için kurulan fonun adı nedir? (Ü.12) #Güvence Fonu 22)Özel finans kurumlarının açtığı hangi hesap kar zarara katılma esasına göre açtırılan sabit gelir taahüdünde bulunmaz?(Ü.12) #Katılım Hesabı 23) Hangisi kalkınma bankasının fonksiyonu değildir? 24) Hangisi güvenilir kişinin görevi değildir? 25)Finansal varlığı kısa sürede paraya dönüştürme özelliği nedir?(Ü.2) #Likidite 26)Menkul kıymetin aracısız lanıp satıldığı piyasa hangi piyasadır?(Ü.1) #Dördüncül Piyasalar 27)SPK 'nın çıkardığı tahvil türü hangisi değildir? 28)Uzun vadeli riski ve getirisi yüksek menkul kıymetlerden oluşan fonlar hangileridir?(sözlük) #Büyüme fonları 29)Sahibine belirli bir fiyattan menkul kıymeti alma satma hakkı sağlayan nedir?(Ü.5) #Opsiyon 30) Bankalar yeminli murakıpları hangi kurum atar? #BBDK 31)Vadesi bir yıldan az kalmış DİBS lerin ........................alınıp satılması nedir? #Açık piyasa işlemi. 32) Bağımsız dış denetçiler hangi kurumun denetimine bağlıdır?
#Hazine Bakanlığı 33)Yabancı tahvil sorusu. 34)Hangi piyasaya İMKB tarafından kasasına para girer? Cevap bulamadım. 35)Kıyı bankacılığında , kağıt merkezli............? 36)Dünya bankasının diğer adı nedir? Cevap ? Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com |
|
|
|
|
|
|
| |
|