SENİNLE TANIŞTIĞIMA MEMNUN OLDUM
2. Sınıf Hayat Bilgisi Dersi Benim Eşsiz Yuvam Teması . Aşağıda dökümanın sadece özeti verilmiştir, bu konu ile ilgili
dosya ekte verilmiştir.SENİNLE TANIŞTIĞIMA MEMNUN OLDUM
DERS : Hayat Bilgisi
SINIF : 2
YAKLAŞIK SÜRE : 40’+40’+40’
TEMA : Benim Eşsiz Yuvam
KAZANIMLAR : C.2.1. Kısa bir özgeçmiş hazırlayarak kendini tanıtır.
C.2.2. Anne ve babasının veya diğer aile
büyüklerinin öz geçmişi ya da hayatı hakkında bilgi
toplar ve gerektiğinde sınıfta sunu yapar.
TEMEL BECERİLER : Türkçe’yi doğru, güzel ve etkili kullanma. Mekanı ve
zamanı algılama.
KİŞİSEL NİTELİKLER :-
ARA DİSİPLİNLERLE
İLİŞKİLENDİRME :-
MATERYALLER : Resimli kartlar
KAYNAK : Hayat Bilgisi Özel İhtisas Komisyonu
YENİ KAVRAMLAR : -
SÜREÇ
- Sınıfa kendinize, annenize ve babanıza ait fotoğraflarla girerek öğrencilerin dikkatini çekin.
- Bu fotoğraflardan yararlanarak kendi özgeçmişinizi anlatın.
- Sonra öğrencileri Serap isimli bir çocukla tanıştıracağınızı söyleyin. Ekte
verilen resimleri sınıfın duvarlarına ya da tahtaya asın. Sınıfınızın mevcuduna
göre öğrencileri gruplara ayırın.(Grup sayısını belirlerken resim sayısını göz
önünde bulundurun.)
- Grupların not defterleriyle birlikte resimleri inceleyerek gerekli notları
almalarını sağlayın.
- Çalışmaya bütün grupların incelemeleri bitinceye kadar devam edin.
- İncelemeler tamamlandıktan sonra öğrencilerin yerlerine oturmalarını sağlayın.
- Çalışma kağıdı 1’i dağıtın. Eksik not alan öğrencilerin tahtaya giderek resimleri tekrar incelemelerine fırsat tanıyın.
- Her öğrencinin çalışma kağıdındaki cevaplarını kontrol edin. Bu cevaplardan bir metin oluşturmalarına yardım edin ve bu metni her öğrencinin sırasındaki arkadaşıyla paylaşmasını sağlayın.
- Çalışma kağıdı 2’yi uygulayın. Özel nedenlerle ailesi hakkında bilgi vermek istemeyen öğrencileri bu konuda zorlamayın. Resimli kartlarda yer alan aile bilgileri C.2.2. kazanımını gerçekleştirmek için de yeterli olacaktır.
- Ek etkinlik : Sınıfta bir yarışma jürisi oluşturun. Çalışma kağıdı 3’te yapılan etkinliğin jüri önünde sunulmasını sağlayın.
DEĞERLENDİRME
- Çalışma kağıtlarını değerlendirin
Çalışma Kağıtlarıda ekteki dosyanın içindedir...Önemli Not: Bu belge ttkb.meb.gov.tr den alınmıştır. Edubilim olarak MEB de karışık olarak verilen bu bilgileri sizin için düzenli bir şekilde bir araya getirdik. Yukarıdaki özet konu hakkında bilgilendirme için verilmiştir. Düzenli ve tam haliyle görmek için dosyayı indirin... Dosyaların tüm hakları MEB e aittir ama bu şekilde düzenlenip biraraya getirilmesi tamamen Edubilimin katkılarıyla gerçekleşmiştir. Burada verilen bilgi, belge, yazı ve dökümanlar izin alınmadan veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Kaynak belirtmek için
www.edubilim.com veya
www.edubilim.com/forum adresine alıntı yaptığınız adresten link vermeniz gerekmektedir.
Anahtar Kelimeler: seninle tanıştığıma memnun oldum, seninle tanistigima memnun oldum, hayat bilgisi dersi seninle tanıştığıma memnun oldum konusu, seninle tanıştığıma memnun oldum etkinlik örneği, seninle tanıştığıma memnun oldum konusunun işlenişi, seninle tanıştığıma memnun oldum etklinlik örnekleri, hayat bilgisi 2. sınıf, hayat bilgisi ikinci sınıf, Benim Eşsiz Yuvam