SEN HİÇ KAYBOLDUN MU?
2. Sınıf Hayat Bilgisi Dersi Benim Eşsiz Yuvam Teması . Aşağıda dökümanın sadece özeti verilmiştir, bu konu ile ilgili
dosya ekte verilmiştir.SEN HİÇ KAYBOLDUN MU?
DERS : Hayat Bilgisi
SINIF : 2
YAKLAŞIK SÜRE : 40’+40’
TEMA : Benim Eşsiz Yuvam
KAZANIMLAR : B.2.55. Gerektiğinde kendi evini bulabilmek için neler
yapması ve yardım almak için kime başvurması
gerektiği ile ilgili sorular sorar.
B.2.56. Acil durumlarda evinin adresini ve telefon
numarasını anne babasına veya başka bir aile büyüğüne
nasıl ulaşabileceğini söyler.
TEMEL BECERİLER : Araştırma,güvenlik ve korunmayı sağlayabilme becerisi
KİŞİSEL NİTELİKLER : -
ARA DİSİPLİNLERLE
İLİŞKİLENDİRME : Rehberlik ve Psikolojik Danışma.
MATERYALLER : Renkli kartlar,boya kalemleri,makas,çalışma kağıdı.
KAYNAK : Hayat Bilgisi Özel İhtisas Komisyonu
SÜREÇ
1- “Annenizle pazara gittiniz. Anneniz meyve ve sebze alışverişi yaparken sizin gözünüz oyuncaklara takıldı ve annenizden izin alarak ayrıldınız. Ancak anneniz izninizi duymadığı için ilerledi ve birbirinizi kaybettiniz. Böyle bir durumda ne yapardınız?” sorusuyla giriş yapın.
2- Böyle durumlarda neler yapılması gerektiği ile ilgili meraklarını gidermek için öğrencileri size soru sormaya teşvik edin.
3- Öğrencilerinizle acil durum kartları hazırlayın. Acil durum kartında, öğrencinin ismi,ev adresi, ev telefon numarası, anne ve babasının veya başka bir aile büyüğünün telefon numarası, okulu adı, okulun telefon numarası…vb. bulunması gerektiğini belirtin. Acil durum kartının ceplerinde veya cüzdanlarında sürekli taşınması gerektiğini söyleyin.
4- Çalışma kağıdını dağıtın.
DEĞERLENDİRME
- Kısa cevaplı sorular ve sözlü sunum ile değerlendirin.
Çalışma kağıdı da ektedir...Önemli Not: Bu belge ttkb.meb.gov.tr den alınmıştır. Edubilim olarak MEB de karışık olarak verilen bu bilgileri sizin için düzenli bir şekilde bir araya getirdik. Yukarıdaki özet konu hakkında bilgilendirme için verilmiştir. Düzenli ve tam haliyle görmek için dosyayı indirin... Dosyaların tüm hakları MEB e aittir ama bu şekilde düzenlenip biraraya getirilmesi tamamen Edubilimin katkılarıyla gerçekleşmiştir. Burada verilen bilgi, belge, yazı ve dökümanlar izin alınmadan veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Kaynak belirtmek için
www.edubilim.com veya
www.edubilim.com/forum adresine alıntı yaptığınız adresten link vermeniz gerekmektedir.
Anahtar Kelimeler: sen hiç kayboldunmu, sen hic kayboldunmu, hayat bilgisi dersi sen hiç kayboldunmu konusu, sen hiç kayboldunmu etkinlik örneği, sen hiç kayboldunmu konusunun işlenişi, sen hiç kayboldunmu etklinlik örnekleri, hayat bilgisi 2. sınıf, hayat bilgisi ikinci sınıf, Benim Eşsiz Yuvam