Edubilim Forumları - www.edubilim.com Edubilim Forumları - www.edubilim.com
Duyurular: 2011-2012 Eğitim ve Öğretim Yılı 2.Dönem Evrakları

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. Mayıs 25, 2012, 10:57:44 ÖS

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

...::: EDuBiLiM :::...

Sayfa: [1]  
  Bu Konuyu Gönder  
Gönderen Konu: Şakk ul Kamer Mucizesi  (Okunma Sayısı 236 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Uzman Üye
Üye No: 11729
Mesleği: Diğer Meslek Dalları

« : Ocak 13, 2010, 12:58:24 ÖÖ »

Bu da benim, hepimizin bildiği Peygamber efendimizin (s.a.v.) ayın ikiye
ayrılması mucizesini görsel olarak anlatmaya çalıştığım video. Bunu hazırladığım tarihte
bu konuda yerli yabancı yazılı metin/resim vardı fakat video halinde bir anlatım yoktu,
(insanların enine boyuna bir metin okumaktansa, görselliği daha ön planda tuttuklarını düşünerek),
ben de amatörce de olsa bu videoyu yapma gereği duydum.
Bu da aynı videonun İngilizce olarak hazırlanmışı YouTube - Broadcast Yourself.

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=q4NLMS51nwE" target="_blank" class="aeva_link bbc_link new_win">http://www.youtube.com/watch?v=q4NLMS51nwE</a>

Ay miladi 618 tarihinde bir mucize olarak 2 parçaya ayrılmıştır.

Ayrılma sebebi bir gök çarpışması sonucu olmayıp Allah’ın peygamber Hz.Muhammed’'e verdiği bir mucizedir.
Parçalanma şekli dönme eksenine dik doğrultuda olmuştur. İslami kayıtlara göre yıl 618 ve
akşam güneş batmış, ay daha ufuktan yeni doğmuştu. Ayın 14. günü olduğu için ay dolunaydı.
Peygamber Efendimiz inanan sahabilerle sohbet ediyordu ve müşrikleri İslamiyet’e davet ediyordu ki
müşrikler Efendimize bir teklif getirdiler. Teklif şöyleydi: ‘Madem sen gerçekte Allah’ın peygamberisin,
o zaman şu ayı iki parçaya ayırırsan biz senin dinine gireriz veya islamiyet’i kabul ederiz.
Yer Mekke’de Mina bölgesi idi ve ay Hira dağının üzerinden yeni yeni yükseliyordu.
Peygamber Efendimiz ellerini kaldırarak Allah’tan ayı ikiye bölmesi için dua etti.
Ve ardından ay iki parça oldu. Kaynaklarda ayın bir parçasının yukarı bir parçasının ise
aşağı yönde bir süre hareket ettiği mevcuttur. Şüphesiz Allah her şeye kadirdir.
Bu yüzden ay sadece görüntü olarak değil, fiziken de iki eşit parçaya ayrılmıştır.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~@~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com

Yeni Üye
*
Üye No: 163354
Mesleği: Araştırma Görevlisi

« Yanıtla #1 : Aralık 01, 2011, 09:46:44 ÖS »

Smiley

Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com

Etiket: Ay'ın İkiye Ayrılması  Şakk ul Kamer  Mucizesi 
  Sayfa: [1]  
  Bu Konuyu Gönder  

Gitmek istediğiniz yer:  

Edubilim olarak 2009-2010 Eğitim ve Öğretim Yılında da eğitimle ilgili , bilgi , belge ve dosyalarla tüm öğrenci ve öğretmenlerin yanındayız...
Tüm hakları sakllıdır. Edubilim 2007-2009. Bu sitede bulunan bilgi , belge ve dökümanların izin alınmadan veya kaynak gösterilmeden kullanılması yasaktır. İletişim Adresi: edubilim@gmail.com

Edubilim I Edubilim Forumları I Urllist I Etiketler I Rss I Google Etiketleri I Site Haritası I Site Map

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2009, Simple Machines

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!