Edubilim Forumları - www.edubilim.com Edubilim Forumları - www.edubilim.com
Duyurular: 2011-2012 Eğitim ve Öğretim Yılı 2.Dönem Evrakları

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. Mayıs 26, 2012, 02:32:06 ÖÖ

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

...::: EDuBiLiM :::...

Sayfa: [1]  
  Bu Konuyu Gönder  
Gönderen Konu: RENKLER ÜLKESİ (DRAMA ETKİNLİĞİ)  (Okunma Sayısı 4393 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Yeni Üye
*
Üye No: 26459
Mesleği: Okul Öncesi Öğretmeni

« : Ekim 10, 2009, 02:07:21 ÖS »

RENKLER ÜLKESİ

(Renkler korosu sahnededirKorodaki çocukların hepsinin elinde,ait oldukları rengi simgeleyen balonlar vardırElbiseleri ve başlıkları da simgeledikleri renktedirKoronun en arka sırasında kahverengi,siyah ve beyazı simgeleyen çocuklar vardırÖndeki yedi renk çocuk sırayla birer adım öne çıkarak konuşurlar)

KIRMIZI : Biz tam yedi kardeşiz

TURUNCU: Güneş bizim annemiz

SARI: Gökkuşağı evimiz

MAVİ: Biz tam yedi çiçeğiz

LACİVERT: Doğa bizim ülkemiz

MOR: Biz tam yedi çocuğuz

KORO: Işıkla oluşuruz Resimde buluşuruz

(Korodaki tüm renk çocuklar el ele tutuşarak halka oluştururlarOlanakla ra göre canlı yada teypten gelen müzikle dans ederek dönerlerBu arada şarkı da söylerlerŞarkının renklerle ilgili olması gereklidirKoronun söylediği iki dize de ezgilenerek kullanılabilirşarkı ve dans bitice sahneye ressam ve hemen arkasından da çiçekli çocuklar korosu girerressamın elinde paleti ve fırçası vardırressamın oluşturacağı resmin izleyiciler tarafından görülebilmesi için kağıdın yeterince büyük olması gereklidir)

KIRMIZI : (Elindeki kırmızı gülü sallayarak gelir)Kırmızı gül gülüyorresimde göz süzüyor

RESSAM : ( Kağıda gül çizerken )Kırmızı güle bakın,dikeninden sakının

TURUNCU : (Turuncu bir çiçekle gelir Çiçeğini sallar)Turuncuyu alalım güneşi boyayalım

RESSAM: ( Kağıdın sağ üst köşesine güneş resmi yaparken) Güneşimi boyadım,ısındım,aydın landım

SARI: ( Elinde papatyalarla gelir,çiçeğini sallar)Altın gözlü papatya,güler yüzlü papatya

RESSAM: ( Kağıdın alt tarafına papatyalar çizerken) Papatyasız kır olmazKırsız resim hoş olmaz

YEŞİL: ( Elinde yeşil yapraklı bir dalla gelir) Yeşil ağaçla çimen,resme girsinler hemen

RESSAM: ( Bir ağaç resmi yaparken)Doğa yeşilsiz olmaz,insan doğasız olmaz

MAVİ: Mavi gök mavi deniz,martılar nerdesiniz?

RESSAM: ( Göğü ve denizi maviye boyarken) Küçük mavi dalgalar,mavi gökte bulutlar

LACİVERT : (Elinde bir menekşeyle gelirMenekşeyi sallar Lacivert bir menekşe,çocuğun yüzünde neşe

RESSAM: ( Menekşeleri çizerken) İşte güzel menekşe,bakıyor hep güneşe

MOR: ( Elinde leylak ve sümbüllerle girer,çiçekleri sallar) Mor leylakla sümbül,doğaya ödül

RESSAM: ( Leylak ve sümbülleri çizerken) Dağın yücesi mordur,resim yapması zordur Aferin sana ressam Resmimiz oldu tamamDağları biraz mora boyar

KAHVERENGİ : Hayır hayırResim olmadı tamam Nerde kahverengi topraklar?Toprak rengi o dağlar?

RESSAM : (Dağları toprakları kahverengiye boyar)İşte dağlar topraklarResmimiz oldu tamam

BEYAZ: Hayır tamam olmadıHani beyaz bulutlar?Köpük köpük dalgalar?

RESSAM : (Denize dalga köpükleri,göğe beyaz bulutlar ekler) Dalgalarla bulutlar Resmimiz oldu tamam

SİYAH : Hayır hayır olmadı Nere kara kayalar?Kara kanatlı kuşlar?

(Ressam kaya resmi yapar,kuşların kara kanatlarını çizer çabucakİzleyicilere bakarResmin bazı eksiklerini tamamlar)

RESSAM: Ne dersiniz oldu mu?( Seyircilerin isteklerini yanıtlamaya çalışır gibi) Ne dediniz?Bir ev mi?( Hemen küçük bir ev kondurur resme)(Seyircilere) AnlamadımTop oynayan çocuklar mı? İşte (Seyircilerin istekleri olursa ekler)
Balonlu çocuklar korosu,çiçekli çocuklar korosu,ressam el ele tutuşarak bir halka oluştururlarBaharla çiçeklerle ilgili bir şarkıyla dönerlerken oyun biter

Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com

Yeni Üye
*
Üye No: 68540
Mesleği: Öğrenci

« Yanıtla #1 : Nisan 11, 2010, 02:01:51 ÖS »

Smiley

Yeni Üye
*
Üye No: 122472
Mesleği: Okul Öncesi Öğretmeni

« Yanıtla #2 : Şubat 15, 2011, 08:43:43 ÖS »

Roll Eyes

Etiket: okul öncesi   drama  pandomim çalışmaları  drama etkinlikleri 
  Sayfa: [1]  
  Bu Konuyu Gönder  

Gitmek istediğiniz yer:  

Edubilim olarak 2009-2010 Eğitim ve Öğretim Yılında da eğitimle ilgili , bilgi , belge ve dosyalarla tüm öğrenci ve öğretmenlerin yanındayız...
Tüm hakları sakllıdır. Edubilim 2007-2009. Bu sitede bulunan bilgi , belge ve dökümanların izin alınmadan veya kaynak gösterilmeden kullanılması yasaktır. İletişim Adresi: edubilim@gmail.com

Edubilim I Edubilim Forumları I Urllist I Etiketler I Rss I Google Etiketleri I Site Haritası I Site Map

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2009, Simple Machines

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!