Edubilim Forumları - www.edubilim.com Edubilim Forumları - www.edubilim.com
Duyurular: 2011-2012 Eğitim ve Öğretim Yılı 2.Dönem Evrakları

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. Mayıs 26, 2012, 02:28:16 ÖÖ

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

...::: EDuBiLiM :::...

Sayfa: [1]  
  Bu Konuyu Gönder  
Gönderen Konu: Ramazan'da ne okuyalım?  (Okunma Sayısı 181 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ziyaretçi
« : Ağustos 22, 2009, 10:59:46 ÖS »

Ramazan, her şeyiyle çok özel bir zaman dilimi. Bu dönem de yapılan her iş ayrı bir bereketin vesilesi oluyor. İbadetlere kat kat fazlasıyla sevap veriliyor. Kötülüklerin önü kesiliyor. Okuduklarımızdan başka zamanlara oranla daha fazla yararlanıyoruz. Bu sebeple Ramazan'ı hem  kulluk hayatımız, hem de düşünce dünyamız adına çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Ramzan Kur'an ayı olduğu için Bu ayda Kur'an'a özel zaman ayırmakta fayda var.

Mukabelelere iştirak etmeyi ya da buna imkanımız yoksa kendi kendimize bir hatim bitirmeyi hedeflemeliyiz.

Kur'an'la meşguliyetimiz bununla sınırlı kalmamalı. Yüzünden okumanın yanısıra çoktandır ihmal ettiğimiz ezberlerimizi yeniden gözden geçirmeli, ezberlemeyi düşündüğümüz sure veya ayetleri belirleyerek hemen işe koyulmalıyız.

Ramazan ayı içerisinde başlayıp bitireceğimiz kitapları belirlemeli ve taviz vermeden okumalıyız. Hadis kitapları, siyer kitapları, tasavvuf eserleri tavsiye edeceğimiz kitaplar arasında.

Efendiler efendisi'ne (Sallallahu aleyhi vesellem) çokça salavat okumalı ve O'nla irtibatımızı daha da güçlendirmeliyiz. Bunun yanısıra günahlarımıza tövbe etmeyi ve bağışlanma dilemeyi de ihmal etmemeliyiz. Aşağıdaki dua bu iki maksadı matuf cami bir duadır. Bunun yanısıra her gün okuyabileceğimiz bir kısım dualar da ne kadar okunabileceği belirtilerek yazıldı:

Estağfirullah el azim ya malikel mülkil kadim salli vesellim ala seyyidina muhammedin ve ala alihi ve sahbihi ecmain.Bi adedi ilmike ve bi adedi ma'lumatike. ( Ey kadimden beri mülkün yegane sahibi olan Allah'ım! Efendimiz hazreti Muhammed'e ve O'nun mualla ve muazzez ehl-i beytine, şerefli arkadaşlarına senin ilmin ve malumatın adedince salat ü selam gönderiyor ve günahlarımı bağışlamanı diliyorum.) (100)

Ferdün hayyün kayyumün hakemün adlün kuddus.(11)

Ya Şafi (391) Ya latif (129) Ya Vedud (21) La ilahe illallah (100)

Subhanallahi ve bihamdihi subhanallahil azim (100)
Hasbünallahu ve ni'mel vekil (100)

La havle Vela kuvvete illa billahil aliyyil azim (100)

Allhummerham ümmete Muhammed (100)

Allahummağfir li ümmeti Muhammed (100)

La ilahe illa ente sübhaneke inni küntü minez zalimin (11)

Subhanekallahümme inni estağfiruke ve etubu ileyke (100)

Allah Cümlemizin dualarını Hz. Muhammed (s.a.v) hürmetine bu mübarek Ramazan ayı hürmetine kabul eylesin..

Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com

Editor
Uzman Üye
Üye No: 8994
Mesleği: Öğrenci

« Yanıtla #1 : Ağustos 23, 2009, 01:29:02 ÖS »

amin... teşekküler paylaşım için...

Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com

]
Sevgilerin en güzeli seni sevmek,
Özlemlerin en güzeli seni özlemek
Ve hayatın tadı sabah kalktığımda
Senin varolduğunu bilmek...
Etiket:
  Sayfa: [1]  
  Bu Konuyu Gönder  

Gitmek istediğiniz yer:  

Edubilim olarak 2009-2010 Eğitim ve Öğretim Yılında da eğitimle ilgili , bilgi , belge ve dosyalarla tüm öğrenci ve öğretmenlerin yanındayız...
Tüm hakları sakllıdır. Edubilim 2007-2009. Bu sitede bulunan bilgi , belge ve dökümanların izin alınmadan veya kaynak gösterilmeden kullanılması yasaktır. İletişim Adresi: edubilim@gmail.com

Edubilim I Edubilim Forumları I Urllist I Etiketler I Rss I Google Etiketleri I Site Haritası I Site Map

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2009, Simple Machines

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!