Edubilim Forumları - www.edubilim.com Edubilim Forumları - www.edubilim.com
Duyurular: 2011-2012 Eğitim ve Öğretim Yılı 2.Dönem Evrakları

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. Mayıs 26, 2012, 02:23:34 ÖÖ

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

...::: EDuBiLiM :::...

Sayfa: [1]  
  Bu Konuyu Gönder  
Gönderen Konu: Polis Meslek Eğitimi Programı- Tanıtımı-Dersleri  (Okunma Sayısı 2270 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Administrator
Uzman Üye
Üye No: 6
Mesleği: Sınıf Öğretmeni
Sınıf Öğretmeni Aday Adayı...

« : Ağustos 02, 2009, 03:02:20 ÖÖ »

Polis Meslek Eğitimi Bölümü-Bölüm Tanıtımı-Bölüm Dersleri hakkında bilgiler Edubilim tarafından sizler için biraraya getirilmiştir

GENEL BİLGİ

Polis Meslek Eğitimi Önlisans Programı, 2-2004 Öğretim Yılında Anadolu Üniversitesi ile İçişleri Bakanlığı arasında yapılan protokol uyarınca görevli personel için açılan meslek eğitimi önlisans programdır.

PROGRAM HAKKINDA BİLGİLER

Bu programda okutulan dersler yıllıktır ve bölümün öğrenim süresi 2 yıldır. Programa kayıt yaptıran öğrencilerin, programa devam hakları, yasal yükümlülükleri yerine getirmek kaydıyla 4 yıldır. 4. yılın sonunda başarısız olan öğrencileri kaydı silinir ve fakülte ile ilişkileri kesilir.

Açıköğretim sistemine öğretim yapan fakültelerin öğrencileri, yılda üç kez oturumlu olarak sınavlara katılmaktadırlar. Ara, yılsonu ve bütünleme sınavı olarak gerçekleştirilen bu sınavlara öğrenciler bağlı oldukları büronun bulunduğu ilde katılırlar.

Bölümden mezun olan öğrenciler, "Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmelik" hükümleri uyarınca Açıköğretim Sistemi ile öğrenim yapan programlara hazırlık programına dahil olarak dikey geçiş yapma olanağına sahiptir.

AMAÇ

Bu program, yurt içinde ve yurt dışında görevli en az lise ve dengi meslek lisesi mezunu polis amirleri ve memurlarının, mesleki gelişimine katkıda bulunmak amacıyla açılmıştır.

SUNULAN OLANAKLAR

Polis Meslek Eğitimi Önlisans Programında öğrenim gören öğrencilerin temel öğrenme materyali ders kitaplarıdır. Programdaki bazı temel dersler için Akademik Danışmanlık (yüzyüze eğitim) hizmeti sunulmaktadır. Öğrencilerimiz ayrıca internet üzerinden destek hizmeti alarak e-öğrenme uygulamalarından (e-kitap, e-televizyon, e-sınav, e-alıştırma ve e-danışmanlık) yararlanabilmektedirler

Anahtar Kelimeler: Polis Meslek Eğitimi Programı,açıköğretim,tanıtım,ders, iş olanakları

Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com

Bilgi paylaştıkça çoğalır... Bildiklerinizi paylaşırsanız , bilmediklerinizi öğrenirsiniz....

Bir milletin ıslahı kötülerin imhasıyla değil , neslin eğitim ve terbiyesiyle mümkündür...
Administrator
Uzman Üye
Üye No: 6
Mesleği: Sınıf Öğretmeni
Sınıf Öğretmeni Aday Adayı...

« Yanıtla #1 : Ağustos 02, 2009, 03:03:13 ÖÖ »

Ara sınavda sorumlu olduğumuz üniteler...

1. Sınıf Dersleri
Arasınav Üniteleri

Hukuka Giriş
01 - 08

Anayasa Hukuku
01 - 08

Davranış Bilimlerine Giriş
01 - 08

Halkla İlişkiler ve İletişim
01 - 04

Polisin Görev ve Yetkileri
01 - 08

Yabancı Dil
İngilizce
01 - 15

Almanca
01 - 14

Fransızca
01 - 06

2. Sınıf Dersleri
Arasınav Üniteleri

Ceza Hukuku
01 - 08

Sosyal Psikoloji
01 - 08

İnsan Hakları ve Kamu Özgürlükleri
01 - 06

Ceza Muhakemesi Hukuku
01 - 06

Türk Dili
01 - 08

Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi
01 - 15

Anahtar Kelimeler: Polis Meslek Eğitimi Programı,açıköğretim,tanıtım,ders, iş olanakları

Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com

Bilgi paylaştıkça çoğalır... Bildiklerinizi paylaşırsanız , bilmediklerinizi öğrenirsiniz....

Bir milletin ıslahı kötülerin imhasıyla değil , neslin eğitim ve terbiyesiyle mümkündür...
Etiket: Polis Meslek Eğitimi Programı Açıköğretim tanıtım ders  iş olanakları 
  Sayfa: [1]  
  Bu Konuyu Gönder  

Gitmek istediğiniz yer:  

Edubilim olarak 2009-2010 Eğitim ve Öğretim Yılında da eğitimle ilgili , bilgi , belge ve dosyalarla tüm öğrenci ve öğretmenlerin yanındayız...
Tüm hakları sakllıdır. Edubilim 2007-2009. Bu sitede bulunan bilgi , belge ve dökümanların izin alınmadan veya kaynak gösterilmeden kullanılması yasaktır. İletişim Adresi: edubilim@gmail.com

Edubilim I Edubilim Forumları I Urllist I Etiketler I Rss I Google Etiketleri I Site Haritası I Site Map

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2009, Simple Machines

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!