MegaAdministrator
Uzman Üye
Üye No: 12233
Sen Beni Sevmin
|
 |
« Yanıtla #1 : Ekim 05, 2009, 04:46:19 ÖS » |
|
pazarlama yönetimi final ve bütünleme deneme sınavı 2
1-) 1900'lü yılların başında Henry Ford'un otomobil satışlarını arttırmak için; üretimi verimli kılmak ve seri üretim yaparak, maliyetleri düşürme çabaları hangi pazarlama anlayışının sonucudur? A) Mamule yönelik anlayış B) Üretime yönelik anlayış C) Satış anlayışı dönemi D) Pazarlama anlayışı dönemi E) Toplumsal pazarlama anlayışı
-------------------------------------------------------------------------------- 2-) Aşağıdakilerden hangisi pazarlama karması elemanlarından biri değildir? A) Ürün B) Fiyat C) Tutundurma D) Dağıtım E) Planlama
-------------------------------------------------------------------------------- 3-) Aşağıdakilerden hangisi tutundurma ile ilgili bir özellik değildir? A) Reklam B) Kişisel satış C) Satış tutundurma D) Halkla ilişkiler E) Kalite
-------------------------------------------------------------------------------- 4-) Aşağıdakilerden hangisi işletmeleri, tüm pazarı inceledikten sonra belirlediği kendi ürettiği mamul veya hizmetleri satın almaya arzulu tüketici grubudur? A) Pazarlama karması B) Hedef pazar C) Bölümlenmiş pazar D) Yoğunlaşmış pazar E) Bütün pazar
-------------------------------------------------------------------------------- 5-) Aşağıdakilerden hangisi pazarlama planında düzeltici önlemlerin alınabilmesi için uygulamadaki sonuçlar ile önceden belirlenmiş standartların karşılaştırılmasını sağlayan sistematik bir çabadır? A) Koordinasyon B) Örgütleme C) Planlama D) Yürütme E) Denetim
-------------------------------------------------------------------------------- 6-) Aşağıdakilerden hangisi pazarlama araştırma sürecinin son aşamasıdır? A) Problemin teşhis ve tanımlanması B) Veri kaynaklarının belirlenmesi C) Örnekleme D) Yöntemlerin seçimi E) Araştırma raporunun hazırlanması
-------------------------------------------------------------------------------- 7-) Aşağıdakilerden hangisi reklam araştırmasının aşamalarından biri değildir? A) Mesaj araştırması B) Medya araştırması C) Reklam bütçesinin belirlenmesi D) Reklam etkinliğinin ölçümü E) Satış araştırması
-------------------------------------------------------------------------------- 8-) Aşağıdakilerden hangisi lezzetli gıdaların sağlayacağı haz ile beraberinde getirebileceği kilo probleminin oluşturduğu çelişkidir? A) Yaklaşma - uzaklaşma B) Yaklaşma - yaklaşma C) Uzaklaşma - uzaklaşma D) Yaklaşma E) Kaçınma
-------------------------------------------------------------------------------- 9-) Aşağıdakilerden hangisi Maslow'un ihtiyaçlar hiyerarşisi kuramında yer alan prestij, statü ve başarı faktörlerinin yer aldığı basamaktır? A) Fizyolojik B) Güvenlik C) Saygınlık D) Aidiyet E) Kendini gerçekleştirme
-------------------------------------------------------------------------------- 10-) Aşağıdakilerden hangisi psikografik bölümlemenin kullanım alanlarından biri değildir? A) Hedef pazarı tanımlama B) Ürün konumlandırma C) Ürün özelliklerini daha iyi iletebilme D) Kişilik yapılarının analizi E) Genel strateji oluşturma
-------------------------------------------------------------------------------- 11-) Aşağıdaki tüketici tutumlarına ilişkin kuramların hangisinde kişiler kendi bildikleri ya da hissettikleri üzerine yeni bilgileri pekiştirerek ürünler hakkında tutum geliştirir? A) Öz algılama kuramı B) Sosyal karar kuramı C) Denge kuramı D) Bilişsel uyumsuzluk kuramı E) Bilişsel tutarlılık kuramı
-------------------------------------------------------------------------------- 12-) Aşağıdakilerden hangisi kulanım ya da başka yönlerden ürün dizilerinin hangi ölçüde birbirine yakın olduğunu gösterir? A) Eni B) Boyu C) Derinliği D) Tutarlılığı E) Özelliği
-------------------------------------------------------------------------------- 13-) Aşağıdakilerden hangisi işletmelerin fiyatlandırma kararlarında gözönünde bulundurduğu etkenlerden biri değildir? A) Devlet B) Pazardaki rekabet C) Maliyet giderleri D) Talep E) Kişisel tercihler
-------------------------------------------------------------------------------- 14-) Aşağıdakilerden hangisi kısa dönemde, belirli bir kapasite düzeyinde aynı kalan ve çıktı düzeyine göre dalgalanma göstermeyen maliyettir? A) Değişken maliyet B) Değişmez maliyet C) Toplam maliyet D) Ortalama maliyet E) Marjinal maliyet
-------------------------------------------------------------------------------- 15-) Aşağıdakilerden hangisi belli bir dönemde işletmenin yapacağı yatırımlardan belirli bir kâr elde etme amacını gerçekleştirecek fiyatları uygulama temeline dayanan fiyatlama sistemidir? A) Başabaş analiziyle fiyatlama B) Belli bir kâr hedefine dayanan fiyatlama C) Maliyet artı sistemi D) Marjinal maliyete dayanan fiyatlama E) Değişken maliyete dayanan fiyatlama
-------------------------------------------------------------------------------- 16-) Aşağıdakilerden hangisi pazarlama dağıtım sisteminde aracıların kullanılmasının nedenlerinden biri değildir? A) Verimliliği arttırırlar. B) Ürünleri küçük parçalara bölüp ürün demeti oluştururlar. C) Fiyatın düşmesini sağlarlar. D) Tüketicinin araştırma sürecini kolaylaştırır. E) Değişim işlemini rutin hale getirirler.
-------------------------------------------------------------------------------- 17-) Aşağıdakilerden hangisi pazarlama kanalındaki son bağlantıdır? A) Acente B) Broker C) Toptancı D) Perakendeci E) Distribütör
-------------------------------------------------------------------------------- 18-) Aşağıdakilerden hangisi ürünlerin üreticiden, taşımacıya, toptancıya, perakendecinin deposuna, mağazasına ve nihai tüketiciye akışıdır? A) Bilgi akışı B) Sahipliğin akışı C) Fiziksel akış D) Değer akışı E) Paranın akışı
-------------------------------------------------------------------------------- 19-) Aşağıdakilerden hangisi endüstriyel ürünlerin dağıtım kanallarından biri değildir? A) Üretici - Örgütsel Alıcı B) Üretici - Endüstriyel Distribütör - Örgütsel Alıcı C) Üretici - Perakendeci - Tüketici D) Üretici - Acente - Örgütsel Alıcı E) Üretici - Acente - Distribütör - Örgütsel Alıcı
-------------------------------------------------------------------------------- 20-) Aşağıdaki dağıtım kanalı türünün hangisinde genellikle bir şehirde ya da bölgede tek bir toptancıya distribütörlük vermek gerçekleşir? A) Yoğun dağıtım B) Sınırlı dağıtım C) Seçimli dağıtım D) Klasik dağıtım E) Karma dağıtım
-------------------------------------------------------------------------------- 21-) Aşağıdakilerden hangisi dağıtım kanalı seçimini etkileyen faktörlerden biri değildir? A) Pazarın türü B) Pazarın büyüklüğü C) Pazarın yoğunluğu D) Ürünün teknik yapısı E) Tüketici istekleri
-------------------------------------------------------------------------------- 22-) Aşağıdakilerden hangisi fiziksel dağıtım işlevlerinden biri değildir? A) Malzeme aktarımı B) Müşteri hizmetleri ve sipariş verme C) Depolama D) Stok yönetimi E) Fiyat düzeyi
-------------------------------------------------------------------------------- 23-) Aşağıdakilerden hangisi yalnızca tüketicinin kendi ihtiyaçlarını ya da ailesinin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla satın alma eylemini gerçekleştiren son tüketicilere mal satma eyleminde bulunur? A) Üretici B) Toptancı C) Komisyoncu D) Perakendeci E) Simsar
-------------------------------------------------------------------------------- 24-) Aşağıdakilerden hangisi kuruyemişçiler ve kasaplar gibi birbirleriyle ilgili birkaç tür ürünün birçok çeşidini satan mağazalardır? A) Kolaylık mağazaları B) Özel mağazalar C) İndirimli mağazalar D) Süpermarketler E) Sınırlı türde ürün satan mağazalar
-------------------------------------------------------------------------------- 25-) Aşağıdakilerden hangisi iletişim sürecindeki unsurlardan biri değildir? A) Gönderici B) Mesaj C) Kanal D) Alıcı E) Operatör
-------------------------------------------------------------------------------- 26-) Aşağıdakilerden hangisi ürün yaşam eğrisi aşamalarından biri değildir? A) Tanıtım B) Büyüme C) Ayrılma D) Olgunluk E) Düşüş
-------------------------------------------------------------------------------- 27-) Aşağıdakilerden hangisi kişisel satışın özelliklerinden biri değildir? A) Etki fazladır B) Bilgi verme kolaydır C) Uzlaşma sağlanabilir D) Etkileşim yüzyüzedir E) Bilgi aktarımı azdır
-------------------------------------------------------------------------------- 28-) Aşağıdakilerden hangisi satış gücü yönetiminin aşamalarından biri değildir? A) Satış gücü büyüklüğünün belirlenmesi B) Satışçıların seçimi C) Satışçıların eğitimi D) Satışçıların performansının değerlenmesi E) Satıcıların ücretlerinin ertelenmesi
-------------------------------------------------------------------------------- 29-) Aşağıdakilerden hangisi tüketicilere yönelik satış tutundurma araçları arasında yer almaz? A) Armağan dağıtımı B) Para iadeleri C) Yarışma ve çekilişler D) Kupon dağıtımı E) Ürün hakkında bilgi verme
-------------------------------------------------------------------------------- 30-) Aşağıdakilerden hangisi veri tabanlı pazarlamanın işleyiş aşamalarından biri değildir? A) Analiz B) Planlama C) Koordinasyon D) Uygulama E) Denetim
1-) B 2-) E 3-) E 4-) B 5-) E 6-) E 7-) E 8-) A 9-) C 10-) D 11-) B 12-) D 13-) E 14-) B 15-) B 16-) C 17-) D 18-) C 19-) C 20-) B 21-) E 22-) E 23-) D 24-) E 25-) E 26-) C 27-) E 28-) E 29-) E 30-) C Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com |
|
|
|
|
|
|
|
MegaAdministrator
Uzman Üye
Sen Beni Sevmin
|
 |
« Yanıtla #2 : Ekim 05, 2009, 04:46:41 ÖS » |
|
pazarlama yönetimi ara deneme sınavı 1
1-) Kişilerin ve örgütlerin amaçlarına uygun bir şekilde değişimi sağlamak üzere malların hizmetlerin ve düşüncelerin yaratılmasını fiyatlandırılmasını dağıtımını ve satış çabalarını planlama ve uygulama süreci aşağıdakilerden hangisidir? A) Üretim B) Satış C) Pazarlama D) Finans E) İşletme
-------------------------------------------------------------------------------- 2-) Aşağıdakilerden hangisi pazarlamanın özelliklerinden biri değildir? A) İnsan ihtiyaçlarının doyurulmasına yönelik olması B) Değişken çevre koşullarında yapılması C) Yalnızca karma ekonomilerde geçerli olması D) Ürünler, fikirler ve hizmetlerle ilgili olması E) Çeşitli eylemlerden oluşan bir sistemdir
-------------------------------------------------------------------------------- 3-) Aşağıdakilerden hangisi pazarlamanın gelişim sürecindeki anlayışlardan biri değildir? A) Üretim anlayışı dönemi B) Satış anlayışı dönemi C) Pazarlama anlayışı dönemi D) Tüketim anlayışı dönemi E) Toplumsal pazarlama anlayışı dönemi
-------------------------------------------------------------------------------- 4-) Aşağıdakilerden hangisi pazarlama düşüncesini ön planda tutan bir işletmenin yapması gereken çalışmalardan biri değildir? A) Tüketici ihtiyaçlarını inceler B) Hedef pazarı seçer C) Pazarın talep ettiği ürünü tasarlar D) Müşteri memnuniyetini sağlamaya çalışır E) Baskıya varan satış tekniklerini kullanarak satışı gerçekleştirir
-------------------------------------------------------------------------------- 5-) "Uzun dönemli kâr sağlayıcı satış miktarının hedeflenmesi" aşağıdaki pazarlama dönemlerinden hangisinin temel faktörüdür? A) Üretime yönelik anlayış B) Mamule yönelik anlayış C) Satışa yönelik anlayış D) Pazara yönelik anlayış E) Toplumsal pazarlama anlayışı
-------------------------------------------------------------------------------- 6-) Aşağıdakilerden hangisi pazarlama sistem fonksiyonlarından biridir? A) Ürün geliştirme B) Standartlaştırma ve dereceleme C) Fiyatlandırma D) Satış arttırıcı çabalar E) Dağıtım Kanalları
-------------------------------------------------------------------------------- 7-) Aşağıdakilerden hangisi pazarlama karması elemanlardan biri değildir? A) Ürün B) Fiyat C) Tutundurma D) Dağıtım E) Pazar araştırması
-------------------------------------------------------------------------------- 8-) Gelecekle ilgili olup, neyin ne zaman, nasıl ve kimin tarafından yapılacağına karar verme aşağıdakilerden hangisidir? A) Planlama B) Örgütleme C) Yürütme D) Koordinasyon E) Programlama
-------------------------------------------------------------------------------- 9-) Aşağıdakilerden hangisi pazarlama planlama süreci aşamalarından biri değildir? A) Durum analizi B) İşletme ve pazarlama amaçlarının belirlenmesi C) Strateji alternatifleri ve uygun strateji seçimi D) Programların koordinasyonu ve bütünleştirme E) Gelişmelere ilişkin liderlik etme
-------------------------------------------------------------------------------- 10-) Aşağıdakilerden hangisi birbirine benzemeyen pazarın daha küçük miktarlarda birbirine benzer tüketici gruplarına bölünmesi çalışmalarının tümüdür? A) Hedef pazar B) Pazar bölümlemesi C) Pazar farklılaştırma D) Pazar koordinasyonu E) Pazarlama planlaması
-------------------------------------------------------------------------------- 11-) Tüketicinin zihninde bir ürün türüyle ilgili özel bir yerin oluşturulmasına ne ad verilir? A) Programlama B) Farklılaştırma C) Tutundurma karması oluşturma D) Mamul konumlandırma E) Odaklanma stratejisi
-------------------------------------------------------------------------------- 12-) Aşağıdakilerden hangisi büyüme hızı yüksek ve pazar payı düşük olan stratejik iş birimidir? A) Yıldızlar B) Nakit inekleri C) Soru işaretleri D) Nakit yutucular E) Nakte aç olanlar
-------------------------------------------------------------------------------- 13-) Aşağıdakilerden hangisi bir ürünün pazarda kabul görmemesiyle ilgili problemlerin çözümü için karar vericiye yardımcı olmak amacıyla sistematik ve objektif bir şekilde bilgilerin toplanması analiz edilmesi ve yorumlanmasıdır? A) Pazarlama araştırması B) Problem analizi C) Pazar analizi D) Pazar belirleme E) Hedef pazar belirleme
-------------------------------------------------------------------------------- 14-) Aşağıdakilerden hangisi pazarlama araştırması aşamalarından biri değildir? A) Problemin teşhis ve tanımı B) Veri kaynaklarının belirlenmesi C) Örnekleme D) Yöntemlerin seçimi E) Süreç analizi yapma
-------------------------------------------------------------------------------- 15-) Aşağıdakilerden hangisi tesadüfi örnekleme yöntemlerinden biri değildir? A) Basit tesadüfi örnekleme B) Zümrelere göre örnekleme C) Kümelere göre örnekleme D) Alanlara göre örnekleme E) Kontenjan örneklemesi
-------------------------------------------------------------------------------- 16-) Aşağıdakilerden hangisi cevaplayıcıya sorulmak üzere hazırlanan ve cevapların kaydı için gerekli yerleri içeren soru listeleridir? A) Mektup anketi B) Anket formu C) Örnekleme D) Veri analizi E) Kişiyi tanımlama
-------------------------------------------------------------------------------- 17-) Aşağıdakilerden hangisi gözlemcinin gözlemleri yapması ve bunları anında gözlem formlarına kaydetmesiyle oluşan ve gözlemci hatasının en yüksek olduğu gözlem türüdür? A) Odimetre B) Direkt gözlem C) Gizlenmiş göz kamerası D) Psiko Galvanometre E) Araçlı gözlem
-------------------------------------------------------------------------------- 18-) Aşağıdaki veri toplama yöntemlerinden hangisinde bağımsız değişkenlerin bağımlı değişkenler üzerindeki etkileri ölçülerek bilgi toplanır? A) Psiko Galvanometre B) Odimetre C) Deney D) Projeksiyon E) Analitik çalışmalar
-------------------------------------------------------------------------------- 19-) Aşağıdakilerden hangisi projeksiyon yöntemlerinden biri değildir? A) Kelime çağrışım testi B) Temel algılama testi C) Rol oynama testi D) Kişilik analizi testi E) Olay tanımlama testi
-------------------------------------------------------------------------------- 20-) Son kullanıcının satın alma kararlarında ekonomik psikolojik ve sosyo-kültürel etkenlerin rolünün araştırıldığı çalışmalar aşağıdakilerden hangisidir? A) Pazar araştırmaları B) Hedef pazarın belirlenmesi C) Tüketici araştırması D) Piyasa analizleri E) Sektörel tanımlama
-------------------------------------------------------------------------------- 21-) Aşağıdakilerden hangisi çeşitli fiyat düzeylerinde talep edilecek miktarlar ve bunların maliyetleri hakkında bilgilerin sağlandığı pazarlama araştırması türüdür? A) Satış araştırması B) Fiyatlama araştırması C) Güdü araştırması D) Reklam araştırması E) Mamül araştırması
-------------------------------------------------------------------------------- 22-) Aşağıdakilerden hangisi tüketicinin ihtiyacı ile ihtiyaç giderme arzusu sonucu uyarılışının derecesi olarak tanımlanır? A) İstek B) Güdüleme C) Dürtü D) Talep E) Satın alma
-------------------------------------------------------------------------------- 23-) Aşağıdaki kuramlardan hangisi kişilerin davranışlarının içsel faktörlerden ziyade, hedeflenen sonuçlara ulaşmadaki pozitif özendirmelerden oluştuğunu tanımlar? A) Beklenti Kuramı B) İhtiyaçlar Hiyerarşisi Kuramı C) Biyolojik İhtiyaçlar Kuramı D) Psikolojik İhtiyaçlar Kuramı E) Kişisel İhtiyaçlar Kuramı
-------------------------------------------------------------------------------- 24-) Aşağıdakilerden hangisi bir durumun tersi bir duruma göre tercih edilişi inancıdır? A) Değer B) Tutum C) Sosyalizasyon D) Kişilik E) Yaşam tarzı
-------------------------------------------------------------------------------- 25-) Aşağıdakilerden hangisi tüketici psikografik bölümlemlerinin kullanım alanlarından biri değildir? A) Hedef pazarı tanımlama B) Ürün konumlandırma C) Genel strateji oluşturma D) Örgüt içi fonksiyonları düzenleme E) Ürün özelliklerini daha iyi iletebilme
-------------------------------------------------------------------------------- 26-) Aşağıdakilerden hangisi işletmelerin faaliyetlerinde kullanmak, diğerlerine yeniden satmak ya da kendi ürünlerine hammadde ve materyal olarak kullanmak için ürün ve hizmet satın alan bütün gruplardan oluşan pazardır? A) Tüketici pazarı B) Perakende pazarı C) Endüstriyel pazar D) Bireysel pazar E) Tüketim elemanları pazarı
-------------------------------------------------------------------------------- 27-) Aşağıdakilerden hangisi endüstriyel pazarın niteliklerinden biri değildir? A) Çok sayıda büyük alıcıdan oluşur. B) Satın alma süreci daha biçimseldir. C) Alıcı ve satıcılar uzun dönemli yakın ilişki kurarlar. D) Satın alma sürecine pek çok uzman kişi katılır. E) Satın alma kararı kişisel beğeniye dayanır.
-------------------------------------------------------------------------------- 28-) Aşağıdakilerden hangisi endüstriyel satın alma sürecinin karmaşıklığını belirleyen boyutlardan biri değildir? A) Yönetim düzeyinin sayısı B) Katılan bireylerin sayısı C) Satın alma temsilcilerinin rolü ve önemi D) Satın alma merkezi üyeleri arasındaki iletişimin düzeyi E) Satın almaya konu olan ürünün fiyatı
-------------------------------------------------------------------------------- 29-) Aşağıdakilerden hangisi tüm pazar analizinde araştırılan temel konudur? A) Yeni bir ürünün pazar başarısı B) Pazarın genel özellikleri C) Pazarın spesifik özellikleri D) Pazarın yaşa göre yapısı E) Pazardaki eski malların özellikleri
-------------------------------------------------------------------------------- 30-) Aşağıdaki pazar potansiyelini belirleme yöntemlerinden hangisinde tüm pazarı oluşturan alt pazarlara ait pazar potansiyeli ayrı ayrı kestirilip bir araya getirelerek toplam pazara ait pazar potansiyeline ulaşılır? A) İstatistiksel ayıklama tekniği B) İlişkilendirilen mallar etüdü C) Pazar geliştirme yöntemi D) Zincirleme oran yöntemi E) Satın alma eğilimi araştırmaları
1-) C 2-) C 3-) D 4-) E 5-) D 6-) B 7-) E 8-) A 9-) E 10-) B 11-) D 12-) C 13-) A 14-) E 15-) E 16-) B 17-) B 18-) C 19-) D 20-) C 21-) B 22-) C 23-) A 24-) A 25-) D 26-) C 27-) E 28-) E 29-) A 30-) C Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com |
|
|
|
|
|
|
|
MegaAdministrator
Uzman Üye
Sen Beni Sevmin
|
 |
« Yanıtla #3 : Ekim 05, 2009, 04:47:09 ÖS » |
|
pazarlama yönetimi ara deneme sınavı 2
1-) Üretilen çayın değişik kentlere satılması için gönderilmesi ile oluşan fayda aşağıdakilerden hangisidir? A) Şekil faydası B) Zaman faydası C) Yer faydası D) Taşıma faydası E) Mülkiyet faydası
-------------------------------------------------------------------------------- 2-) Kışın domates yetiştirilmesi ve marketlere satılması için sunulmasıyla aşağıdaki pazarlama faydalarından hangisi yaratılır? A) Zaman faydası B) Mülkiyet faydası C) Yer faydası D) Taşıma faydası E) Şekil faydası
-------------------------------------------------------------------------------- 3-) Aşağıdakilerden hangisi üretilen ürünün az ve talebin çok olduğu kıtlık dönemlerinde başka bir deyişle, satıcıların hakim olduğu piyasa koşullarında büyük miktarlarda ve ucuz üretmenin temel sorun olduğu dönem anlayışıdır? A) Mamule yönelik anlayış B) Satışa yönelik anlayış C) Pazarlama anlayışı D) Toplumsal pazarlama anlayışı E) Üretime yönelik anlayış
-------------------------------------------------------------------------------- 4-) Aşağıdakilerden hangisi pazarlama yönetim fonksiyonlarından biri değildir? A) Ürün geliştirme B) Fiyatlandırma C) Satış arttırıcı çabalar D) Dağıtım kanalı E) Üretim süreci
-------------------------------------------------------------------------------- 5-) Aşağıdakilerden hangisi fiyata ilişkin özelliklerden biri değildir? A) İndirimler B) Ödeme koşulları C) İskontolar D) Düzey E) Garanti
-------------------------------------------------------------------------------- 6-) Aşağıdakilerden hangisi dokunulur ve dokunulmaz niteliklerin bir bütünüdür? A) Fiyat B) Ürün C) İskontolar D) Satış çabaları E) Dağıtım kanılı
-------------------------------------------------------------------------------- 7-) Aşağıdaki pazarlama konularını incelemeye yönelik yaklaşımlardan hangisinde mal ve hizmetlerin tüketiciye geçişine kadar yürütülen özelleşmiş faaliyetler araştırılır? A) Fonksiyonel yaklaşım B) Yönetsel yaklaşım C) Sistem yaklaşımı D) Bölümsel yaklaşım E) Bütünsel yaklaşım
-------------------------------------------------------------------------------- 8-) Aşağıdaki pazarlama planlama süreci aşamalarından hangisinde amaç, pazarlama planlaması için dış çevre koşullarının belirlenmesidir ve bu aşamada şimdi neredeyiz ve nereye gidiyoruz sorularının yanıtı aranır? A) Durum analizi B) Strateji alternatifleri ve uygun strateji seçimi C) Pazarlama karmasının planlanması D) Programların koordinasyonu E) Pazarlama planı yapılması
-------------------------------------------------------------------------------- 9-) Aşağıdakilerden hangisi işletmelerin belirlenen pazarlama amaçlarını gerçekleştirmek için belirledikleri uzun dönemli hareket biçimidir? A) Planlama B) Örgütleme C) Taktik belirleme D) Eylemsel planlar E) Pazarlama stratejisi
-------------------------------------------------------------------------------- 10-) Aşağıdakilerden hangisi pazarlama planının içeriğinde yer alan unsurlardan biri değildir? A) Mevcut pazarlama durumu B) Fırsat ve tehdit analizi C) Amaçlar D) Pazarlama stratejisi E) Üretim stratejisi
-------------------------------------------------------------------------------- 11-) Aşağıdakilerden hangisi mamul/pazar fırsat matrisine göre işletmelerin izleyeceği gelişme stratejilerinden biri değildir? A) Pazara nüfuz etme stratejisi B) Pazar geliştirme stratejisi C) Mamul geliştirme stratejisi D) Çeşitlendirme stratejisi E) Pazar payı büyüme stratejisi
-------------------------------------------------------------------------------- 12-) I. Bu örneklemenin amacı en az giderle en çok doğruluk sağlamaktır. II. Bu yöntemde örnekleme başına düşen gider azdır. III. Örnekleme hatası yüksektir. Yukarıdaki veriler aşağıdaki örnekleme yöntemlerinden hangisine aittir? A) Basit tesadüfi örnekleme B) Zümrelere göre örnekleme C) Kümelere göre örnekleme D) Alanlara göre örnekleme E) Kararsal örnekleme
-------------------------------------------------------------------------------- 13-) Aşağıdakilerden hangisi belli bir alışveriş merkezinde alışveriş yapanlardan herhangi bir örnek birim üzerinde yapılan araştırmalardan oluşan örneklem çeşididir? A) Kararsal örneklem B) Kolay yoldan örnekleme C) Kontenjan örneklemesi D) Alanlara göre örnekleme E) Kümelere göre örnekleme
-------------------------------------------------------------------------------- 14-) Aşağıdaki örneklemelerden hangisi tesadüfi olmayan örnekleme yöntemleri arasında en çok kullanılanıdır? A) Kolay yoldan örnekleme B) Kararsal örnekleme C) Kontenjan örneklemesi D) Kümelere göre örnekleme E) Alanlara göre örnekleme
-------------------------------------------------------------------------------- 15-) Aşağıdakilerden hangisi anket formunun hazırlanmasında uyulması gereken ilkelerden biri değildir? A) Açıklık B) Hataya engel olma C) İfade kolaylığı verme D) Cevaplayıcıyı şartlandırmama E) İki cevaplı sorular
-------------------------------------------------------------------------------- 16-) Aşağıdakilerden hangisi anket soru türleri arasında yer almaz? A) Açık sorular B) Kolay sorular C) Yöneltmeli sorular D) Derecelemeli sorular E) Çoktan seçmeli sorular
-------------------------------------------------------------------------------- 17-) Aşağıdaki yöntemlerden hangisinin amacı televizyon reklamlarının etkinliğini ölçmektir? A) Direkt gözlem B) Odimetre C) Gizlenmiş göz kamerası D) Psiko Galvanometre E) Gözlem
-------------------------------------------------------------------------------- 18-) Aşağıdakilerden hangisi deney yönteminde kullanılan bağımsız değişkenler arasında yer almaz? A) Fiyat düzeyi B) Ambalaj dizaynı C) Reklam temaları D) Reklam harcamaları E) Pazar payları
-------------------------------------------------------------------------------- 19-) Aşağıdaki pazarlama araştırmalarından hangisinde amaç psikolojik ölçme yöntemlerini kullanarak kişilerin şuur altlarını inceleme yoluyla onların belli bir mamul veya işletme hakkındaki düşüncelerini öğrenmektir? A) Fiyatlama araştırması B) Satış araştırması C) Güdü araştırması D) Reklam araştırması E) Psikolojik araştırma
-------------------------------------------------------------------------------- 20-) Aşağıdakilerden hangisi tüketim ihtiyacı tam olarak karşılanmamış bir kişinin içine düştüğü olumsuz durumun azaltılıp ya da tamamen ortadan kaldırılıp denge oluşturulmasıdır? A) Güdüleme B) Dürtü C) Güdü D) Homeostatis E) Bilişsel uyumsuzluk
-------------------------------------------------------------------------------- 21-) Aşağıdakilerden hangisi talebe etki eden unsurlardan biri değildir? A) Dağıtım B) Stoklar C) Fiyat D) Tüketici gelirleri E) Arz miktarı
-------------------------------------------------------------------------------- 22-) Aşağıdakilerden hangisi tüketiciler tarafından özlemi çekilen ancak çoğu kez ortaya konamayan istek ve arzuların toplandığı bir talep türüdür? A) Negatif talep B) Gizli talep C) Sıfır talep D) Azalan talep E) Düzensiz talep
-------------------------------------------------------------------------------- 23-) Aşağıdakilerden hangisi potansiyel pazarın farklı tüketici alt kümelerine ayrılması ve belirli bir pazarlama karmasına sahip bir ya da birkaç alt kümenin hedef pazar olarak seçilmesine dayalı stratejik pazarlama sürecidir? A) Pazar bölümleme B) Pazar analizi C) Pazar farklılaştırma D) Pazarlama stratejisi E) Pazarlama stratejisi Pazar yapısı belirleme
-------------------------------------------------------------------------------- 24-) Aşağıdakilerden hangisi ürün sınıflamasında yer alan unsurlardan biri değildir? A) Mallar ya da fiziksel nesneler B) Hizmetler C) Düşünceler ya da kavramlar D) Satın alanlara karşı gerçekleştirilen ve belli bir değer sağlayan didinmeler E) Talebin arttırılmasına yönelik çabalar
-------------------------------------------------------------------------------- 25-) Aşağıdakilerden hangisi bir işletmenin üretmiş olduğu mal dizisinin sayısını gösterir? A) Boyu B) Derinliği C) Eni D) Uyumu E) Tutarlılığı
-------------------------------------------------------------------------------- 26-) Aşağıdakilerden hangisi dayanıklı ürünler kapsamında değerlendirilmez? A) Otomobil B) Çamaşır makinası C) Cep telefonu D) Benzin E) Mobilya
-------------------------------------------------------------------------------- 27-) Maslow'un İhtiyaçlar Hiyerarşisi Kuramına göre aşağıdakilerden hangisi en altta yer alan ihtiyaçlardır? A) Fizyolojik ihtiyaçlar B) Güvenlik ihtiyaçları C) Saygınlık ihtiyacı D) Aidiyet ihtiyaçları E) Kendini gerçekleştirme
-------------------------------------------------------------------------------- 28-) Aşağıdaki tüketici tutumlarının tutarlılığına ilişkin kuramlardan hangisine göre kişiler kendi gözlemlerine dayanarak tutum belirlerler? A) Sosyal Karar Kuramı B) Denge Kuramı C) Öz-algılama Kuramı D) Bilişsel Tutarlılık Prensibi E) Bilişsel Uyumsuzluk Kuramı
-------------------------------------------------------------------------------- 29-) Aşağıdakilerden hangisi Referans gruplarının tüketiciler üzerinde uyguladığı güçlerden biri değildir? A) Referans gücü B) Bilgilendirme gücü C) Uzman gücü D) Yorum gücü E) Ödül gücü
-------------------------------------------------------------------------------- 30-) Aşağıdakilerden hangisi endüstriyel ürünler arasında yer almaz? A) Yapılar B) Hammaddeler C) İşlenmiş Maddeler D) Hizmetler E) Aranmayan Mallar
1-) C 2-) A 3-) E 4-) E 5-) E 6-) B 7-) A 8-) A 9-) E 10-) E 11-) E 12-) C 13-) B 14-) C 15-) E 16-) B 17-) B 18-) E 19-) C 20-) D 21-) E 22-) B 23-) A 24-) E 25-) C 26-) D 27-) A 28-) C 29-) D 30-) E Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com |
|
|
|
|
|
|
|
MegaAdministrator
Uzman Üye
Sen Beni Sevmin
|
 |
« Yanıtla #4 : Ekim 05, 2009, 04:47:32 ÖS » |
|
pazarlama yönetimi ara deneme sınavı 3
1-) Aşağıdakilerden hangisi pazarlamanın sağladığı faydalardan biridir? A) Mülkiyet faydası B) Bilgi faydası C) Sistem faydası D) Finansal fayda E) Sosyal fayda
-------------------------------------------------------------------------------- 2-) Aşağıdakilerden hangisi pazarlamanın özelliklerinden biri değildir? A) Malların üreticilerden tüketicilere doğru akışını sağlaması B) Zaman, yer ve sahiplik faydası yaratması C) Kişilerin ve örgütlerin amaçlarına uygun bir şekilde değişimi sağlamak üzere, malların hizmetlerin ve düşüncelerin yaratılmasını, fiyatlanmasını, dağıtımını ve satış çabalarını planlaması ve uygulaması D) Mal ve hizmetlerin el değiştirmesini sağlaması E) Mallara ve hizmetlere şekil faydası yaratması
-------------------------------------------------------------------------------- 3-) Pazarlamada ürünün ihtiyaç duyulduğu anda satın alınmasının sağlanması ile yaratılan faydaya ne ad verilir? A) Şekil faydası B) Yer faydası C) Zaman faydası D) Mülkiyet faydası E) Maddi fayda
-------------------------------------------------------------------------------- 4-) Aşağıdaki stratejilerden hangisi kaliteye dayalı geliştirme çabaları kapsamında yer alır? A) Toplam maliyet liderliği stratejisi B) Farklılaştırma stratejileri C) Odaklanma stratejileri D) Maliteyleri düşürme stratejileri E) Hedef kitleyi belirleme stratejileri
-------------------------------------------------------------------------------- 5-) Aşağıdakilerden hangisi mamul stratejisine etki eden faktörlerden biri değildir? A) Hammadde kaynağını denetim olanağı B) Gerekli yatırım miktarı C) Mevsimlik dalgalanmalar D) Endüstrinin rekabet yapısı E) Doğrudan ya da dolaylı dağıtım
-------------------------------------------------------------------------------- 6-) Aşağıdakilerden hangisi pazarlama denetiminin amaçlarından biri değildir? A) Pazar payını genişletmek B) Pazarlama kaynaklarının etkin kullanımını sağlamak C) İşletmenin pazarlama amaçlarını gerçekleştirmek D) Pazarlama planındaki değişiklik gereksinimini belirlemek E) Pazarlama planları ve stratejilerinin sonuçlarını ölçmek
-------------------------------------------------------------------------------- 7-) Bilinmeyen fakat gelecekte arzu edilen şeylerin meydana gelmesini sağlamak için şu anda ne yapılması gerektiğini ortaya koyan işleme ne ad verilir? A) Planlama B) Pazarlama C) Reklam D) Tahmin E) Karar verme
-------------------------------------------------------------------------------- 8-) Bir işletmenin amaçlarını gerçekleştirmesi için gerekli olan eylemlerin uygulanması sürecine ne ad verilir? A) Proje Planlaması B) Stratejik Planlama C) Taktik Planlama D) Kısa Dönemli Planlama E) Uzun Dönemli Planlama
-------------------------------------------------------------------------------- 9-) Aşağıdakilerden hangisi anket formu hazırlama ilkelerinden biri değildir? A) Açıklık B) Hatırlatma C) Örnekleme D) Cevaplama arzusu yaratma E) Cevaplayıcıyı şartlandırmama
-------------------------------------------------------------------------------- 10-) Aşağıdakilerden hangisi deney yönteminin pazarlama araştırmalarındaki kullanım alanlarından biri değildir? A) Mamul, fiyat ve reklam konuları B) Ambalajın renk, materyal ve şekil bakımından denenmesi C) Yeni mamullerin denenmesi D) Fiyat politikalarının satışlar üzerindeki etkisinin test edilmesi E) Mamul miktarının belirlenmesi
-------------------------------------------------------------------------------- 11-) Aşağıdakilerden hangisi gözlem yapma yöntemlerinden biri değildir? A) Direkt gözlem B) Odimetre C) Sosyolojik gözlem D) Gizlenmiş göz kamerası E) Psiko-Galvanometre
-------------------------------------------------------------------------------- 12-) Aşağıdakilerden hangisi araştırma süreci aşamalarından biri değildir? A) Problemin teşhisi B) Veri kaynaklarının belirlenmesi C) Örnekleme D) Verilerin toplanmasında kullanılacak yöntemlerin seçimi E) Tüketici araştırması
-------------------------------------------------------------------------------- 13-) Aşağıdakilerden hangisi tüketicilerin satın alma davranışını etkileyen psikolojik faktörlerden biridir? A) Değerler B) İnançlar C) Kişilik D) Algılama E) Tutumlar
-------------------------------------------------------------------------------- 14-) Kürk satın alan bir kişinin, satın aldığı kürkün kendisine statü sağlayacağı için olumlu, masum hayvanların ölümüne sebep olacağı için olumsuz güdülenmesi durumuna ne ad verilir? A) Bilişsel uyumsuzluk B) Uzaklaşma - uzaklaşma çelişkisi C) Yaklaşma - yaklaşma çelişkisi D) Yaklaşma - uzaklaşma çelişkisi E) Zevke yönelik çelişki
-------------------------------------------------------------------------------- 15-) Aşağıdakilerden hangisi ailede satın alma kararını etkileyen faktörlerden biri değildir? A) Cinsiyet B) Evlilik kaynakları C) Deneyim D) Eşlerin aileleri E) Sosyo-ekonomik statü
-------------------------------------------------------------------------------- 16-) VALS2 Bölümleme sistemi içinde doyumlu, yansıtıcı ve rahat olan tüketicilere ne ad verilir? A) İşbitiriciler B) Çabalayanlar C) Yapıcılar D) Mücadeleciler E) Deneyimciler
-------------------------------------------------------------------------------- 17-) Aşağıdakilerden hangisi Psikografik bölümlemenin kullanıldığı alanlardan biri değildir? A) Hedef Pazar tanımlama B) Ürün çeşitlendirme C) Ürün konumlandırma D) Genel strateji oluşturma E) Sosyal ve politik olayların pazarlanması
-------------------------------------------------------------------------------- 18-) Aşağıdakilerden hangisi endüstriyel satın alma sürecinin aşamalarından biri değildir? A) Ürüne ilişkin niteliklerin belirlenmesi B) Arz edenlerin tanımlanması ve tekliflerin verilmesi C) Alıcıların belirlenmesi D) Alternatiflerin değerlendirilmesi E) Satın almanın yapılması
-------------------------------------------------------------------------------- 19-) Aşağıdakilerden hangisi endüstriyel ürünlerden biri değildir? A) Elektrik motorları B) Demir çelik C) Baca filtreleri D) Kaset-CD filmleri E) Kereste
-------------------------------------------------------------------------------- 20-) Aşağıdakilerden hangisi endüstriyel pazarın yapısına ait özelliklerden biri değildir? A) Daha az sayıda ancak büyük müşterilerden oluşması B) Müşteriler bölgesel olarak yoğunlaşmış olması C) Alıcı talebinin son kullanıcıların talebinden doğması D) Pazardaki talebin elastik olması E) Pazardaki talebin tüketici talebindeki değişmelere bağlı olarak dalgalı olabilmesi
-------------------------------------------------------------------------------- 21-) Endüstriyel pazarlamayla ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? A) Nihai tüketiciler dışında kalan pazarlar endüstriyel pazarlardır. B) Endüstriyel pazarlama, bir ürünün ya da hizmetin kişisel tüketiminden daha farklı bir amaç için satıldığında oluşur. C) Endüstriyel pazar sanayileşme ile ortaya çıkan bir pazardır. D) Endüstriyel pazar bireylere ve ailelere yönelik bir pazardır. E) Endüstriyel pazar başkaları tarafından talep edilen ürün ya da hizmetlerin üretiminde kullanılan ürün ve hizmetlerin muhtemel alıcılarla karşılaştığı pazardır.
-------------------------------------------------------------------------------- 22-) Aşağıdakilerden hangisi satın alma yöntemlerinden biri değildir? A) Satın alınacak her bir malın incelenmesi ya da tetkiki B) Bir bütünü temsil eden örneklere bakılması ya da örnekleme C) Yazılı spesifikasyonları temel alarak satın alma ya da tanımlama D) Müzakere edilmiş sözleşmelerin kullanılması E) Kişisel faktörlerin incelenmesi
-------------------------------------------------------------------------------- 23-) İşletmelerin alışılmış tercihlere karşı yeni alternatifleri de dikkate almaya istekli olduğu satın alma türüne ne ad verilir? A) Doğrudan yeniden satınalma B) Değiştirilmiş tekrar satınalma C) İlk defa satınalma D) Perakende satınalma E) Sistemli satınalma
-------------------------------------------------------------------------------- 24-) Aşağıdakilerden hangisi negatif talep değildir? A) Sigara dumanından rahatsız olanların sigaray karşı yaklaşımları B) Müslüman ülkelerde domuz etine karşı olan yaklaşımlar C) Barışseverlerin silaha karşı yaklaşımları D) Hayvanların öldürülmesini istemeyenlerin vizon kürke karşı yaklaşımları E) Şişmanların şişmanlatmayan pastaya olan yaklaşımları
-------------------------------------------------------------------------------- 25-) Ürünle ilgili satış potansiyelini belirlemek amacıyla toplam Pazar potansiyelinin öncelikle bulunup daha sonra belirli oranlarla ürün bazında satış potansiyelinin saptanması yöntemine ne ad verilir? A) Pazar alanı analizi B) Zincirleme oran yöntemi C) Pazar geliştirme yöntemi D) İstatistiksel ayıklama yöntemi E) İlişkilendirilen mallar etüdü
-------------------------------------------------------------------------------- 26-) Coca Cola’nın tüm pazara aynı ürünü, aynı tutundurma yöntemleri ile sunması aşağıdaki pazar bölümleme stratejilerinden hangisine örnektir? A) Farklılaştırılmamış bölümleme stratejileri B) Farklılaştırılmış bölümleme stratejileri C) Yoğunlaştırılmış bölünme stratejileri D) Çeşitlendirilmiş bölünme stratejileri E) Çoğaltılmış bölünme stratejileri
-------------------------------------------------------------------------------- 27-) Aşağıdakilerden hangisi Pazar bölümlemesinin amaçlarından biri değildir? A) Değerleme B) Odaklaşma C) Ayarlama D) Tanımlama E) Denetleme
-------------------------------------------------------------------------------- 28-) Bir gereksinme ya da isteği karşılayan, değişime konu olabilecek herhangi bir şeye ne ad verilir? A) Fayda B) Reklam C) Talep D) Ürün E) İhtiyaç
-------------------------------------------------------------------------------- 29-) Bir ya da birkaç kerelik kullanım sonucunda değil de uzun süreli kullanımla, yararlı ömürleri yavaş yavaş yok edilen mal türlerine ne ad verilir? A) Tüketim ürünleri B) Dayanıklı ürünler C) Dayanıksız ürünler D) Kolayda ürünler E) Endüstriyel ürünler
-------------------------------------------------------------------------------- 30-) Kullanımında ve tüketiminde yeni davranışların söz konusu olduğu ve piyasada bu ürünle aynı işlevi gören ve benzeri olmayan ürünlere ne ad verilir? A) Sürekli devingen yenilik ürünleri B) Sürekli yenilik ürünleri C) Yeniden düzenlenmiş ürünler D) Yeni işlevler eklenmiş ürünler E) Sürekli olmayan yenilik ürünleri
1-) A 2-) E 3-) C 4-) B 5-) E 6-) A 7-) A 8-) C 9-) C 10-) E 11-) C 12-) E 13-) D 14-) D 15-) D 16-) A 17-) B 18-) C 19-) D 20-) D 21-) D 22-) E 23-) B 24-) E 25-) B 26-) A 27-) E 28-) D 29-) B 30-) E Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com |
|
|
|
|
|
|
|
MegaAdministrator
Uzman Üye
Sen Beni Sevmin
|
 |
« Yanıtla #5 : Ekim 05, 2009, 04:47:56 ÖS » |
|
pazarlama yönetimi ara deneme sınavı 4
1-) Aşağıdakilerden hangi yaklaşıma göre; işletme ekonominin, pazarlama işletmenin alt bölümünü oluşturur ve tüm pazarlama faaliyetleri işletmenin bütününe ilişkin bağlantılar kurularak gerçekleştirilmelidir? A) Fonksiyonel yaklaşım B) Yönetsel yaklaşım C) Sistem yaklaşımı D) Analiz yaklaşımı E) Bölümsel yaklaşım
-------------------------------------------------------------------------------- 2-) Kişilerin ve örgütlerin amaçlarına uygun bir şekilde değişimi sağlamak üzere malların hizmetlerin ve düşüncelerin yaratılmasını fiyatlandırılmasını dağıtımını ve satış çabalarını planlama ve uygulama süreci aşağıdakilerden hangisidir? A) Üretim B) Satış C) Pazarlama D) Finans E) İşletme
-------------------------------------------------------------------------------- 3-) Uzun dönemli kâr sağlayıcı satış miktarının hedeflenmesi aşağıdaki pazarlama dönemlerinin hangisinin temel faktörüdür? A) Üretime yönelik anlayış B) Mamüle yönelik anlayış C) Satışa yönelik anlayış D) Pazara yönelik anlayış E) Toplumsal pazarlama anlayışı
-------------------------------------------------------------------------------- 4-) Yeni bir satış şubesi açmak ya da özel bir reklam kampanyasının yürütülmesi için oluşturulan plan türü aşağıdakilerden hangisidir? A) Stratejik planlama B) Taktik planlama C) Proje planlaması D) Eylemsel planlama E) Genel planlama
-------------------------------------------------------------------------------- 5-) Aşağıdaki plan türlerinden hangisinin amacı işletmenin güçlü ticari alanlar bulup bu alanları geliştirmesi veya zayıf olanlarını elemesidir? A) Stratejik planlar B) Amaçlı planlar C) Tek planlar D) Taktik planlar E) Proje planlar
-------------------------------------------------------------------------------- 6-) Aşağıdakilerden hangisi SWOT analizi çerçevesinde belirlenen mikro çevresel faktörler arasında yer almaz? A) Müşteriler B) Araçlar C) Rakipler D) Tedarikçiler E) Teknolojik gelişmeler
-------------------------------------------------------------------------------- 7-) Boston Danışmanlık Şirketi tarafından geliştirilen ve stratejik İş Birimlerini 4 kadranlı bir matriste gruplandıran pazarlama plan aracı aşağıdakilerden hangisidir? A) Mamul / Pazar Fırsat Matrisi B) Stratejik İş Birimi Kavramı C) Pazar Payı / Büyüme Matrisi D) Pazar Planlaması E) Ürün Satış Planlaması
-------------------------------------------------------------------------------- 8-) Aşağıdaki pazarlama stratejilerinden hangisi özel pazara sahip mamul ve hizmetlere yönelik olarak kullanılır? A) Odaklanma stratejisi B) Uygun strateji C) Farklılaştırma stratejisi D) Toplam maliyet liderliği stratejisi E) Satış liderliği stratejisi
-------------------------------------------------------------------------------- 9-) Aşağıdakilerden hangisi tesadüfi örnekleme yöntemleri arasında yer almaz? A) Alanlara göre örnekleme B) Kümelere göre örnekleme C) Basit tesadüfi örnekleme D) Zümrelere göre örnekleme E) Kararsal örnekleme
-------------------------------------------------------------------------------- 10-) Aşağıdakilerden hangisi pazarlama probleminin teşhis ve çözümü ile ilgili olarak karar vericiye yardımcı olmak amacıyla verilerin objektif olarak toplanması analizi ve yorumlanmasıdır? A) Pazarlama bilgi sistemi B) Pazarlama araştırması C) Veri toplama D) Analiz süreci E) Problemin tanımı
-------------------------------------------------------------------------------- 11-) Aşağıdakilerden hangisi Psikografik bölümlendirmede en yaygın olarak kullanılan yöntemdir? A) Vals2 B) Deneysel Yöntem C) Gözlemsel Yöntem D) Analiz Yöntemi E) Yapısal Belirleme
-------------------------------------------------------------------------------- 12-) Tüketici tutumlarının tutarlılığı ile ilgili aşağıdaki kuramlardan hangisi kişinin algıları, tutum nesnesi ve başka kişi ya da nesne arasındaki ilişkileri inceler? A) Öz Algılama Kuramı B) Sosyal Karar Kuramı C) Denge Kuramı D) Bilişsel Uyumsuzluk E) Bilişsel Uyumluluk
-------------------------------------------------------------------------------- 13-) Tüketicinin kendisi için bir ayakkabı satın alması için verdiği satın alma kararı aşağıdakilerden hangisidir? A) Programlanmış satın alma kararı B) Rutin tepki davranışı C) Kapsamlı problem çözme D) Kısıtlı problem çözme E) Extra karar süreci
-------------------------------------------------------------------------------- 14-) Aşağıdakilerden hangisi temel bir grup ya da bölümden ziyade, tedarikleri sağlama süreci boyunca gelişen ve örgütten örgüte farklılık gösteren bir iletişim ağının oluşturulduğu birimdir? A) Tedarikçi işletmeler B) Satın alma departmanı C) Satın alma merkezi D) Üst yönetim E) Sermaye sahipleri
-------------------------------------------------------------------------------- 15-) Aşağıdakilerden hangisi endüstriyel ürünlerin sınıflandırılmasında yer alan unsurlardan biri değildir? A) Yapılar B) Ağır Donanım C) Hafif Donanım D) Hammaddeler E) Beğenmeli Mallar
-------------------------------------------------------------------------------- 16-) İstenilen mal ve hizmetlerin arz eden tarafından devamlılığı kesildiğinde ya da arz eden değiştiğinde fiyat farklılaştığında ortaya çıkan endüstriyel satın alma türü aşağıdakilerden hangisidir? A) Son defa satın alma B) Değiştirilmiş tekrar satın alma C) İlk defa satın alma D) Devamlı satın alma E) Devamsız satın alma
-------------------------------------------------------------------------------- 17-) Aşağıdaki pazar türlerinden hangisinde, diğer işletmelere ya da tüketicilere yeniden satmak için ürünler alınıp satılır? A) Yatırım Malları Pazarı B) Üreticiler Pazarı C) Kurumlar Pazarı D) Aracılar Pazarı E) Devlet Pazarı
-------------------------------------------------------------------------------- 18-) Aşağıdakilerden hangisi Endüstriyel Pazarın ve Satın almanın nitelikleri arasında yer almaz? A) Buradaki talep tüketici talebinden doğar. B) Daha az sayıda alım yapılır C) Daha çok miktarlarda alım yapılır D) Satın almaya pek çok kişi katılır. E) Satın almaya yalnızca ürünü kullanacak kişi katılır.
-------------------------------------------------------------------------------- 19-) Gazoz üreten bir işletmenin kış aylarında da satış yapabilmek amacı ile oluşturduğu reklam kampanyaları aşağıdaki talep türlerinden hangisine yönelik bir çabadır? A) Negatif talep B) Sıfır talep C) Gizli talep D) Azalan talep E) Düzensiz talep
-------------------------------------------------------------------------------- 20-) Coca Cola’nın her pazara aynı ürünü, farksız tutundurma yöntemiyle ve Pazarlama yaklaşımıyla sunması, aşağıdaki hangi Pazar bölümleme Stratejisine örnektir? A) Farklılaştırılmamış bütünleme stratejisi B) Yoğunlaştırılmış (niş) stratejisi C) Farklılaştırılmamış Kitle Pazar Stratejisi D) Farklılaştırılmış bölümleme stratejisi E) Farklılaştırılmamış ayrıntılama stratejisi
-------------------------------------------------------------------------------- 21-) Aşağıdaki talep türlerinden hangisi tüketicilerin çoğunluğunun belirli bir ürüne karşı besledikleri isteksizliği ve hatta içten içe bir nefreti yansıtır? A) Tam talep B) Aşırı talep C) Sağlıklı olmayan talep D) Negatif talep E) Düzensiz talep
-------------------------------------------------------------------------------- 22-) Aşağıdakilerden hangisi tüm pazar içindeki değişik ürün faydalarını yansıtan farklı pazarlama bileşenlerine göre pazarın tüketici gruplarına ayrılmasıdır? A) Farklılaştırılmış pazar B) Potansiyeli belirlenen pazar C) Yoğunlaştırılmış pazar D) Pazar bölümleme E) Tüm pazar
-------------------------------------------------------------------------------- 23-) Aşağıdakilerden hangisi işletmenin ürettiği tüm ürün çeşitlerinin sayısını gösteren kavramdır? A) Ürün karmasının eni B) Ürün karmasının derinliği C) Ürün karmasının tutarlılığı D) Ürün karmasının boyu E) Ürün karmasının yakınlığı
-------------------------------------------------------------------------------- 24-) Aşağıdakilerden hangisi bireylerin kişisel gereksinme ve isteklerini gidermek amacı ile satın aldığı ürünlerdir? A) Örgütsel Ürünler B) Endüstriyel Ürünler C) Yatırım Ürünleri D) Hizmetler E) Tüketim Ürünleri
-------------------------------------------------------------------------------- 25-) Aşağıdakilerden hangisi markanın öncelikli olarak tüketici üzerinde ürünün özelliklerine ilişkin belli hatırlatmalar ya da anımsamalar yaptırması işlevidir? A) Yarar sağlama işlevi B) Değer yaratma işlevi C) Çağrışım yapma işlevi D) Kişilik belirleme işlevi E) Kişilik farklılaştırma işlevi
-------------------------------------------------------------------------------- 26-) Aşağıdaki ürün yaşam eğrisi aşamalarında hangisinde satış hacmi hızlı bir yükselme gösterir, kârda yükselme başlar, satış hacmi arttıkca birim maliyetler düşer ve kar marjı en yükseğe ulaşır? A) Pazara giriş evresi B) Büyüme evresi C) Olgunluk evresi D) Gerileme evresi E) Sunuş evresi
-------------------------------------------------------------------------------- 27-) Aşağıdakilerden hangisi bir işletmenin üretmiş olduğu mal dizisinin sayısını gösterir? A) Boyu B) Derinliği C) Eni D) Uyumu E) Tutarlığı
-------------------------------------------------------------------------------- 28-) Aşağıdakilerden hangisi dayanıklı ürünler kapsamında değerlendirilemez? A) Otomobil B) Çamaşır Makinası C) Cep Telefonu D) Benzin E) Mobilya
-------------------------------------------------------------------------------- 29-) Aşağıdakilerden hangisi, yeni ürün geliştirme sürecinin aşamaları arasında yer almaz? A) Yeni ürün düşüncelerinin toplanması B) Yeni ürün düşüncelerinin ayıklanması C) Ürün kavramının oluşturulması D) Pazara sunuş E) Ürün markasının oluşturulması
-------------------------------------------------------------------------------- 30-) Ürün dünyasında yeni olan ve tümüyle yeni bir işlev gören, kendine yeni bir pazar oluşturan ürünlere ne ad verilir? A) Düşük maliyetli ürünler B) İşlevi geliştirilmiş ürünler C) Yeni işlevler eklenmiş ürünler D) Tümüyle yeni ürünler E) Yeniden düzenlenmiş ürünler
1-) C 2-) C 3-) D 4-) C 5-) A 6-) E 7-) C 8-) A 9-) E 10-) B 11-) A 12-) C 13-) D 14-) C 15-) E 16-) B 17-) D 18-) E 19-) E 20-) C 21-) D 22-) D 23-) D 24-) E 25-) C 26-) B 27-) C 28-) D 29-) E 30-) D Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com |
|
|
|
|
|
|
| |
| | | | |