MegaAdministrator
Uzman Üye
Üye No: 12233
Sen Beni Sevmin
|
 |
« Yanıtla #1 : Ekim 05, 2009, 10:43:39 ÖS » |
|
10. Aşağıdakilerden hangisi stresi önlemede uygulanabilecek bireysel yöntemlerden biri değildir?
*Vardiyalı çalışma Düzenli tatil Dengeli beslenme Kendini eğitme Hobiler bulma
10. Aşağıdakilerden hangisi stresi önlemede kullanılan örgütsel önlemlerden biri değildir?
Rol analiz teknikleri Esnek iş programları *Yaşam stilinin yönetimi Sosyal destek Kariyer gelişimi
10. Aşağıdakilerden hangisi fiziksel çevre şartları ile ilgili bir stres faktörü değildir?
*Tehlike Sıcaklık Işıklandırma Gürültü Nem oranı
10. “İnsanlar görmek istediklerini görürler.” sözü, stres oluşumunda etkili olan farklılıklarından hangisini açıklar?
İş tecrübesi İnançlar Düşmanlık *Algılama Kendini tanıma
10. İş zenginleştirme programlarında, stresi önlemede kullanılabilecek örgütsel yöntemlerden hangisine yer verilir?
Amaç belirlemem faaliyetleri Katılımlı yönetim Zaman yönetimi Sosyal destek *Rol analizi ve sınıflaması
10. Zaman baskısının yarattığı stres aşağıdaki mesleklerden hangisinde en fazla etkilidir?
Doktorluk *Yöneticilik Kasiyerlik Avukatlık Öğretmenlik
10. Yöneticilerin işi zamanında yetiştirme zorunluluğunda olmasının yarattığı stres aşağıdakilerden hangisine bir örnektir?
Rol çatışması *Zaman baskısı Vardiyalı çalışma düzeni Çok fazla iş İşte tehlike unsuru
10. Aşağıdakilerden hangisi kariyer gelişimi sırasında strese neden olabilecek bir durum değildir?
Yükselememe Aşırı yükselme Engellenmiş iş istekleri İş güvenliği eksikliği *Tüm kararlara katılma
10. Aşağıdakilerden hangisi bireyin örgüt içindeki rolü ile ilgili örgütsel bir stres kaynağıdır?
Zaman baskısı Danışma eksikliği Politikalar *Kararlara katılamama Geçmişteki tecrübe
11. Yöneticilerin, değişime olan direnci yenmede çeşitli tekniklerden yanıt alamadıklarında kullandıkları ücretleri azaltma, işten çıkarma, transfer etme, kötü bir referans mektubu verme gibi tehditlere başvurdukları değişime olan direnci yenme yolu aşağıdakilerden hangisidir?
Katılım Tartışma ve anlaşma Değişilmeme ve birlikte hareket etme Kolaylaştırma ve destek *Zorlama
11. Aşağıdakilerden hangisi değişmeye direncin örgütsel kaynaklarından biri değildir?
Uzmanlığı tehdit Kaynak dağılımı Yerleşik güç ilişkilerini tehdit *İlgili olmama Sınırlı değişme odağı
11. Aşağıdakilerden hangisi yapısal reorganizasyonun amaçlarından biri değildir?
Merkeziyetçi yapıdan arındırmak Örgütü aşırı tabakalaşmadan kurtarmak *Yeni ödül sistemleri geliştirmek Örgütü daha organik kılmak Örgüte ekonomik bir fayda sağlamak
11. Çalışanların, başkalarının ne düşüneceği hakkındaki korkuları, bireysel değişime direncin nedenlerinden hangisini açıklar?
Alışkanlık Bilinmeyen korkusu Ekonomik *Sosyal Güvenlik
11. Aşağıdakilerden hangisi değişmeye karşı direncin bireysel nedenlerinden biri değildir?
*Grup yapısı Alışkanlıklar Güvenlik Ekonomik faktörler Bilinmeyen korkusu
11. Aşağıdakilerden hangisi değişme üzerinde etkili olan faktörlerden biri değildir?
Dünyadaki sosyal eğilimler Teknolojik *Etnik İşgücü yapısı Rekabet
11. Aşağıdakilerden hangisi örgütsel değişme nedenlerinden biri değildir?
Dünya politikaları İşgücü yapısı *Sermaye Teknoloji Sosyal eğilimler
11. İnsanların yüksek öğrenim konusunda taşıdıkları değer, evlilik ve tüketim tercihleri gibi unsurlar, örgütsel değişme nedenlerinin hangisinde incelenir?
Rekabet koşulları İşgücü yapısı *Dünyadaki sosyal eğilimler Ekonomik krizler Dünyadaki politik gelişmeler
11. Aşağıdakilerden hangisi değişime olan direncin bireysel nedenlerinden biridir?
Sınırlı değişme odağı *Alışkanlıklar Yerleşik güç ilişkilerini tehdit Uzmanlığı tehdit Grup yapısı
11. Örgüt geliştirmede, insanların duygu ve davranışlarını analiz ederek, bireyler arası ilişkileri geliştirmeye çalışan eğitim tekniği aşağıdakilerden hangisidir?
*Duyarlılık eğitimi Süreç danışmanlığı Ekip oluşturma Gruplar arası ilişkileri geliştirme Saha araştırması Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com |
|
|
|
|
|
|
|
MegaAdministrator
Uzman Üye
Üye No: 12233
Sen Beni Sevmin
|
 |
« Yanıtla #2 : Ekim 05, 2009, 10:46:19 ÖS » |
|
12. Aşağıdaki ifadelerden hangisi "etik" ile "ahlak" arasındaki ilişkiyi açıklar?
Etik, kültürün; ahlak ise toplumun devamını sağlar. Etik, ideal kültürün normlarını belirler; ahlak ise ideal kültürün somut halidir. Etik, insanların duygu ve davranışlarının yasalara uygunluğunu; ahlak ise bireyin vicdanına uygunluğunu kontrol eder. *Etik, doğru ve yanlış davranışın teorisidir; ahlak ise onun pratiğidir.Etik, iddiasız ve uzlaşımcı bir davranışı ifade eder; ahlak ise bu davranışın uygunluğunu kontrol eder.
12. Seçimde oy kaybeden bir siyasi parti başkanının "seçmenlerimin bana ihtiyacı var" diyerek görevinden ayrılmaması, bireylerin etik değerlere uygun davranmama nedenlerinden hangisine bir örnekir?
Farkında olmamak Hassasiyetsizlik Eksik değerlendirme Kendini korumak *Kendine düşkünlük
12. Bir şirketin, çalışanlarının alabileceği hediyeleri yazılı bir şekilde kurala bağlayarak sınırlandırması aşağıdakilerden hangisine bir örnektir?
*Etik kod oluşturmak Sorumluluk geliştirmek Kişisel ahlak gelişimini kontrol etmek Rol modelleri belirlemek Ahlaki değer belirlemek
12. Aşağıdakilerden hangisi bir ahlaki değer değildir?
Dürüstlük Vatandaşlık sorumluluğuna sahip olmak Mükemmeliyeti aramak *Kendini haklı görmek Başkalarına yardım etmek
12. Aşağıdakilerden hangisi temel ahlaki değerlerden biri değildir?
Sorumluluk Adalet Sadakat *Açgözlülük Dürüstlük
13. Aşağıdakilerden hangisi "gücün temellerinden" biri değildir?
Zorlayıcı Ödüllendirici *Irkçı Yasal Uzmanlık
13. Örgütsel hiyerarşide, yöneticilerin pozisyonları nedeniyle astların davranışlarını etkileme gücüne ne ad verilir?
Özdeşlik gücü Zorlayıcı güç *Yasal güç Uzmanlık gücü Ödüllendirici güç
13. “Güç” kavramını, “sosyal bir ilişki içindeki bir kişinin, direnmelerine rağmen iradesini yürütme olasılığı” olarak tanımlayan sosyolog kimdir?
Dahrendorf Comte Durkheim *WeberMarx
13. “Günah keçisi bulmak” deyimi, örgütlerdeki politik taktiklerden hangisini açıklar?
Bilgi ulaşımını kontrol etmek Olumlu izlenim yaratmak *Diğerlerini suçlamak ve saldırmak Güçlü kimselerle birlikte olmak Destek temeli geliştirmek
13. Aşağıdakilerden hangisi Durumsallık Yaklaşımına göre, örgüt içi ilişkileri etkileyen durumsal faktörlerden biri değildir?
Güç algıları Kaynak kıtlığı *Uyma davranışı Belirsiz roller Örgüt kültürü
13. Gücün uygulanış şekline ne ad verilir?
Uzmanlık Otorite *Kuvvet Zorlama Etkileme
14. Aşağıdakilerden hangisi "mekanik" iş dizaynı yaklaşımının olumsuz sonuçlarından biridir?
Azalan stres düzeyi Azalan eğitim süreci Artan personel kullanım düzeyi Azalan hata miktarı *Azalan iş tatmini
14. İşlerin basitleştirilmesini amaçlayan Bilimsel Yönetim yaklaşımı kim tarafından geliştirilmiştir?
*Frederick Taylor Max Weber Paul Thayer Michael Campion Emile Durkheim
14. Aşağıdakilerden hangisi "güdüsel" iş dizaynı yaklaşımının olumlu sonuçlarından biridir?
Eğitim süresinde artış Artan stres *Artan güdülenme Hata sayısında artış Personelden faydalanam miktarında azalma
14. Aşağıdakilerden hangisi iş dizaynı konusundaki temel yaklaşımlardan biri değildir?
İş genişletme Bilimsel yönetim *Çatışma yönetimi İş zenginleştirilmesi İş karakteristikleri
14. Aşağıdakilerden hangisi Hackman ve Oldman’ın tanımladıkları iş karakteristiklerinden biri değildir?
Otonomi *İş tecrübesi Görevin önemi Görev kimliği Beceri çeşitliliği
15. Bireylerin yaşamlarının belirli dönemlerindeki işle ilgili mesleksel pozisyonlarının sonucuna ne ad verilir?
Toplumsallaşma Saygınlık Performans Statü *Kariyer
15. Bireyin, kariyer hedefine doğru sürekli gelişme ve büyüme sürecine ne ad verilir?
Psikolojik gelişme Kariyer geliştirme Performans değerlemesi *Kariyer planlaması Performans yeterliliği
15. Aşağıdakilerden hangisi kariyer geliştirme programlarının amaçlarından biri değildir?
Örgüt sadakatini oluşturmak Çalışanların psikolojik tatminini arttırmak Onaylanmış hedeflerin benimsenmesini kolaylaştırmak Çalışanların kendi geleceklerini planlamalarına imkan yaratmak *İşletmenin verim kaybını arttırmak
15. Bireylerin değerleri, beklenen davranışlarını ve örgüt içindeki rollerini yerine getirmeleri için gerekli sosyal bilgiyi öğrendikleri sürece ne ad verilir?
Performans yeterliliği Duyarlılık eğitimi *Örgütsel toplumsallaşma Kariyer gelişimi Gruplararası ilişkileri geliştirme
15. Aşağıdakilerden hangisi Schein ve Weber’e göre, örgüte yeni gelen bireylerin yapmaları gereken işlerden ve çözmeleri gereken problemlerden biri değildir?
Nasıl ilerleyeceğini öğrenmek Nasıl çalışacağını öğrenmek İnsan organizasyonunun gerçekliğini kabul etmek Kurumdaki yerini bilmek *Örgüt içinde politik davranışları, nerede ve nasıl kullanılacağını öğrenmek
15. Aşağıdakilerden hangisi “kariyer” kavramına ilişkin doğru bir ifade değildir?
Başarı veya başarısızlık ya da hızlı veya yavaş ilerleme kariyeri tanımlamada kullanılacak doğru nitelemeler olamaz Kariyer bir kişinin yaptığı ve hissettiği şeyler olarak, davranış ve tutumların her ikisini birden içerir. *Bireyin bir ilişkide kendisi ile karşısındaki arasında oluşan geleceğe dönük alışveriş anlaşmasıdır. Yapılan işle ilgili her tecrübe, bireye kariyer sağlar. Kariyer değerlendirmesinde mevcut bir standart yoktur. Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com |
|
|
|
|
|
|
| |
| |