Edubilim Forumları - www.edubilim.com Edubilim Forumları - www.edubilim.com
Duyurular: 2011-2012 Eğitim ve Öğretim Yılı 2.Dönem Evrakları

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. Mayıs 26, 2012, 01:40:05 ÖÖ

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

...::: EDuBiLiM :::...

Sayfa: [1]  
  Bu Konuyu Gönder  
Gönderen Konu: Örgütsel Davranış 2004 bütünleme  (Okunma Sayısı 204 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
MegaAdministrator
Uzman Üye
Üye No: 12233
Mesleği: Öğretim Görevlisi
Sen Beni Sevmin

« : Ekim 04, 2009, 12:47:09 ÖÖ »

Örgütsel Davranış 2004 bütünleme

1. Hangisi Örgütsel Davranisin konusu degildir?-Isletmenin ekonomik durumu
2. Insan iliskileri yaklasimina katkisi bulunan bilim adami kimdir?-Maslow
3. Kavramin tanimi yapilmis-Kavram
4. Türklerin konusurken birbirlerine daha yakin durmalarini etkileyen faktör hangisidir? Kültür Faktörü
5. Bir ögretmenin calisma yasamindaki zor sartlari bildigi halde ileride düzelecegini düsünüp isine devam etmesi netür tatminsizlik ifade bicimidir?-Baglilik
6. Yaslilikla ilgili ifadelerden hangisi dogrudur?-Yaslilikla ise devamsizlik orani düser.
7. Anlam ifade eden obje olay ve hareketlere ne denir?-Sembol
8. Dini kurulus ve Japonlarin sahip oldugu kültür ne türdür?-Kuvvetli Kültür
9. Hangisi örgütsel kültür elemani degildir
10.Hangisi grup cesidi degildir? Homojen Grup
11.Hangisi grup olusumu asamalarindan biri degildir?-Yönetim ve Organizasyon
12.Özerk gruplarin tanimi yapilmis-Öz.Gr.
13.Hangisinin güdüleme kavrami ile ilgisi yoktur? Üretim
14.Ümit teorisinin tanimi yapilmis.(Dikkat kitaptaki kadar basit degil)-Ümit Teorisi
15.Liderlikte Özellik Yaklasiminin tanimi yapilmis-Ozel.Yakl.
16.Hersey Blanchard'in liderlik teorisinde Yüksek is-düsük kisiye yönelik liderlik bicimi hangisidir?-Anlatan
17. Hangi liderlik modelinde karar agacindan yararlanilir?( Soru daha karisikti. Ama kitabi okuyan birisi bunu yukaridaki gibi anlayacaktir.) Vroom-Yetton-Jago modeli
18.Hangi yaklasim catismaninin gruplar icin dogal bir olgu oldugunu savunmaktadir?- Insan iliskileri yaklasimi
19. Catisma yönetiminin boyutlarindan kacinmanin tanim yapilmis-Kacinma
20. Kisi- Rol catismasinin tanimi yapilmis.-Kisi-Rol Cat.
21.Hangisi stresin etkisini azaltmakta kullanilacak bireysel yöntemlerden biridir?- Düzenli tatile cikmak
22.Hangisi Emery ve Trist'in Sakin ve kümelenmis cevre özelliklerinden degildir?- Rekabetci ortamin yarattigi tepkiler
23.Asagidaki arastirmacilardan hangisi rutin ve rutin olmayan teknolojilerle ilgilenmistir?-Perrow
24.Lewin'in degisim sürecinde hangi asamada degisme ihtiyacinin farkina varilir? Cözülme asamasi
25.Hangi örgüt gelistirme tekniginin amaci örgütü asiri tabakalasmadan kurtarmak,merkeziyetci yapidan arindirmakve onu organik kilmaktir?-Yapisal Organizasyon
26.Hangisi basarili bir örgüt gelistirmenin temel ilkelerinden degildir?-Acik iletisimden uzak durmak
27.Hangisi takimlari daha etkili kilmanin yollarindan degildir?- Üretimi hizlandirmak
28.Hangisi güc kaynagi degildir? teknoloji ve cevre
29. Hangisi gücün özelliklerinden degildir?-Güc kesin ve degistirilmezdir
30.Karsilikli fonksiyonel takimlarin tanimi yapilmis.-Kar.Fonk.Tak

Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com

Etiket: Örgütsel Davranış 2004 bütünleme 
  Sayfa: [1]  
  Bu Konuyu Gönder  

Gitmek istediğiniz yer:  

Edubilim olarak 2009-2010 Eğitim ve Öğretim Yılında da eğitimle ilgili , bilgi , belge ve dosyalarla tüm öğrenci ve öğretmenlerin yanındayız...
Tüm hakları sakllıdır. Edubilim 2007-2009. Bu sitede bulunan bilgi , belge ve dökümanların izin alınmadan veya kaynak gösterilmeden kullanılması yasaktır. İletişim Adresi: edubilim@gmail.com

Edubilim I Edubilim Forumları I Urllist I Etiketler I Rss I Google Etiketleri I Site Haritası I Site Map

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2009, Simple Machines

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!