Edubilim Forumları - www.edubilim.com
Duyurular: 2012-2013 Eğitim ve Öğretim Yılı....
 
*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. Eylül 01, 2014, 04:38:14 ÖS


Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz


...::: EDuBiLiM :::...



  Sayfa: [1]  
  Bu Konuyu Gönder  
Gönderen Konu: Okuma Projesi 100 Temel Eser ve Okuduklarıyla ilgili Sorular cevaplar  (Okunma Sayısı 31322 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
axeleon
Administrator
Uzman Üye
*****
Üye No: 7
Cinsiyet: Bay
Mesleği: Öğretim Görevlisi
Mesaj Sayısı: 4365
Nerden: Can-ı Merkez
Puan: +283/-12

WWW
Offline

« : Mart 22, 2011, 12:37:53 ÖÖ »


Okuma Projesi 100 Temel Eser ve Okuduklarıyla ilgili Sorular içeren metinler ve testler aşağıdadır. Adana, Hatay, Ankara, Edirne, Erzincan......... Okuyor kampanyası şeklinde düzenlenen yarışmalardan derlenmiştir...




80   GÜNDE DEVRİ ALEMJules verne
Özet;
Phileas fogg sevila row’un 7 nosunda kalıyordu  phileas fogg
Gerçek bir centinmendi reform kulübünün üyesiydi fazla
Konuşmaz kimse hakkında fazla birşey bilmez di phileas fogg
Bir iddea üzerine bu işe kalkışmış ve 80 günde devri alem seye-
 hati yapmıştır ve bu seyehate saadetten başka bir şey
Kazanmıyor.


Kitapla ilgili sorular:1-Phileas f ogg yanına yeni aldığı hizmetçisi Cingöz’e devri âlem
seyehati yapacağını söyleyince  tavrı ne oldu
-   Cingöz  odasına giderek hayretle giysilerini topladı ben
Ben buraya dinlenmeye gelmiştim oysa
2-phileas fogg kim ile  evleniyor
-   Hindistan’dan kurtardığı Auda ile evleniyor
3-Phileas Fogg sefere çıktığında ne ile suçladılar
-   Hırsızlıkla
4-Hindistan’da kimi kurtardılar
-   Auda adında dir kadını kurtardılar
5-Phileas Fogg neden fil alıyor
- tren yolu yapılmadığından

----------------


ALTIN IŞIK:

1.   Tembel Ahmet bir gün bir kervanda iş bulup yola çıkar. Yolda bir kuyunun başında su için dururlar. Tembel Ahmet su vermek için kuyuya iner, bu esnada kuyunun içinde oturan, hapsedilmiş bir kız görür. Kız ile, onu dönüşte kurtarmak için anlaşırlar. Kız, Tembel Ahmet’e o sırada ne verir?
A. Çiçek        B. Nar            C. Yüzük         D. Pırlanta
2.   Aşağıdaki ifadelerden doğru olanların başına “D”, yanlış olanların başına “Y” yazınız.
(     ) Tembel Ahmet’in kuyuda gördüğü kız kayınbiraderinin nişanlısıdır.
(     ) “Kuğular” masalında Nilüfer kardeşlerini süt gölünde yıkamıştır.
(    ) “Pekmezci Anne” masalında kızın babası ticaret yapmak için uzağa gitti ve kızını yalnız bıraktı.
(     ) “Yılan Beyle Peltan Bey” masalında Ayşe Kız, çocukları için Peltan Bey’i seçmiştir.
3.   Aşağıdaki boşlukları uygun ifadelerle doldurunuz.
   “Kuğular” masalında Nilüfer, kardeşlerini kurtarmak için …………………………………….  örmüştür.
   “Küçük Hemşire” masalında, padişah birinci vezirin oğullarına ………………………………… diğer vezirin kızlarına ……………………………… dermiş.
   Padişah vezirin oğullarından …………………………………..………. getirmesini istemiştir.
KİRALIK KONAK:
1.   Aşağıdakilerden hangisi “Kiralık Konak”ın kahramanlarından değildir?
A. Neriman      B. Naim Efendi           C. Servet Bey             D. Sekine
2.   Aşağıdaki ifadelerden doğru olanların başına “D”, yanlış olanların başına “Y” yazınız.
(     ) Faik Bey, romandaki olumlu karakterdir. Seniha’yı sevmektedir. Duygusal, romantik, gururlu bir gençtir. Kitap okumayı seven, kültürlü bir insandır.
(     ) Hakkı Celis, savaşmak için gittiği Çanakkale’de şehit düşmüştür.
(     ) Seniha ile Faik, Seniha’nın düzenlediği çay günlerinde tanışırlar.
(     ) “Kiralık Konak” kitabının yazarı Reşat Nuri GÜNTEKİN’dir.
3.  Aşağıdaki boşlukları uygun ifadelerle doldurunuz.
   …………………………., Naim Efendi’nin kızıdır. İyi niyetli, uysal, pasif bir kişiliğe sahiptir.
   …………………………., Sekine’nin kocasıdır. Batı medeniyetine özenen, ahlâksız, değer yargıları olmayan, eğlence düşkünü, sorumsuz bir kişidir.
   Roman, ……………………………………….. zamanlarını kapsamaktadır.

İNSAN NE İLE YAŞAR:

1.   Hikâye nasıl sonuçlanmıştır?

A.   Mihael, Simon’un ailesiyle birlikte yaşamaya devam etmiştir.
B.   Mihael, tekrar melek kılığına bürünüp uçmuştur.
C.   Mihael, Simon’un karısının canını almıştır.
D.   Simon, tekrar melek kılığına bürünüp uçmuştur.

2.   Aşağıdaki ifadelerden doğru olanların başına “D”, yanlış olanların başına “Y” yazınız.
(   ) Mihael, Allah’ın sorduğu soruları cevapladı. Allah’ın Mihael’e sorduğu ilk soru şuydu: “İnsanın kalbine ne hükmeder; anladım ki insanın kalbine sevgi hükmeder.”
(     ) İkinci soru ise insana kendi ihtiyaçlarının bilgisi verilmiştir.
(   ) Üçüncü soru ise insan ne ile yaşar ve anladım ki insan denen hiçbir şey olmasa da Allah sevgisi olsun yeter, onunla yaşar.
3.   Aşağıdaki boşlukları uygun ifadelerle doldurunuz.
   Simon’un mesleği ………………………….tır.
   Öyküdeki Beyefendi, Mihael’den ……………….. yapmasını ister; ancak Mihael ………………. yapar.
   Mihael üç defa gülümsemiştir. Birinci gülümsemesinin sebebi ……………………………………… …………………………, ikinci gülümsemesinin sebebi …………………………………………. …………………………, üçüncü gülümsemesinin sebebi ise ……………………………………….. ……………………………….. dir.



EVVEL ZAMAN İÇİNDE:

1.   Aşağıdakilerden hangisi “Evvel Zaman İçinde” kitabındaki masallardan biri değildir?
A.   Keşiş Ne Gördü
B.   Sedef Bacı
C.   Perili Ev
D.   Hamur Bebek

2.   Aşağıdaki ifadelerden doğru olanların başına “D”, yanlış olanların başına “Y” yazınız.
(     ) “Üç Elma” masalında padişahın eşi elmayı yedikten sonra bir oğlu olur.
(   ) “Tasa Kuşu” masalında Sülün Kız’ın babası ölmüş, anasıyla yalnız kalmıştır. Kızı, annesiyle nasıl geçiniriz diye bir tasa almış. Annesi “Ben tarlada çalışırım, sen bahçede çalışırsın.” dedi.
3.   Aşağıdaki boşlukları uygun ifadelerle doldurunuz.
Beyin de kapılara, bacalara sığmayan bir oğlu varmış. Gezermiş, tozarmış. Bir gün, sesi soluğu kesilmiş, evinden çıkmaz olmuş. Beyi almış bir dert. Çare yok. Bey oğlu evden çıkmaz, kimseyle konuşmaz…
Aradan uzunca zaman geçmiş. Bir yaşlı kadın beyin evinin önünde dolanıp dururmuş. Bey oğlu dayanamamış, “Canına mı susadın, ne geziyorsun burada?” diye bağırmış. Kadın ağlayarak anlatmış. “Ah, oğul ah. Benim bir oğlum var, zincir zapt etmez. Bir türlü söz dinlemez. Dediler ki, …………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………., dizini kırar da dizinin dibinde oturur.”

87 OĞUZ:
1.   Aşağıdaki ifadelerden doğru olanların başına “D”, yanlış olanların başına “Y” yazınız.
(     ) Oğuz’un annesinin adı Hafize Hanım’dır.
(     ) Oğuz en çok Coğrafya dersine ilgi duymaktadır.
(     ) Oğuz’un öğretmeninin ismi Nezihe Hanım’dır.
(     ) Selim, cesur, yaramaz, atılgan bir çocuktur.
2.   Aşağıdakilerden hangisi Oğuz’un özelliklerinden değildir?

A.   Yaramaz
B.   Kızlarla hiç geçinemez
C.   Çalışkan
D.   Çekingen

3.   Aşağıdaki boşluğu doldurunuz.
Oğuzda defter, kitap yoktur; ancak öğretmen hep sorular sorduğu, Oğuz da ……………………... için dersleri iyi oluyordur.



FATİH – HARBİYE:

1.   Aşağıdaki boşlukları uygun ifadelerle doldurunuz.

   ……………………….., müzik eğitimi alan, ud çalan, bilgili; fakat biraz batı hayranı bir kızdır.
   ……………………….., doğunun kültürü ile yetişmiş, kendisini ve kültürünü iyi bilen, musikiyi ve sohbeti seven, bilgili ve ölçülü birisidir.
   ……………………….., doğu kültürünü benimsemiş, bilgili ve batı kültüründen hoşlanmayan birisidir.
2.   Aşağıdaki ifadelerden doğru olanların başına “D”, yanlış olanların başına “Y” yazınız.
(     ) Fatih, doğuyu, gelişmemişliği ve eskiyi temsil eder.
(     ) Harbiye, gelişmişliği ve batıyı simgeler.
3.   “Fatih – Harbiye” romanının ana fikri aşağıdakilerden hangisidir?

A.   Batının tekniğini almalıyız, kültürünü almamalıyız.
B.   Batının tekniğini ve kültürünü değiştirmeden almalıyız.
C.   Batının hiçbir şeyini almamalıyız.
D.   Batının kültürünü alıp tekniğini almamalıyız.




ÇALIKUŞU:
1.   Feride aşağıdaki şehirlerden hangisinde bulunmamıştır?

A.   İstanbul
B.   Bursa
C.   İzmir
D.   Kayseri


2.   Aşağıdakilerden hangisi Feride’ye verilen lakaplardan biri değildir?

A.   Çalıkuşu
B.   Gülbeşeker
C.   Şekerpare
D.   İpek Böceği


3.   Aşağıdaki boşlukları uygun ifadelerle doldurunuz.
   “Çalıkuşu” lakabı Feride’ye ………………………. tarafından …………………………………... için verilmiştir.

   Feride, ………………………………………….. için Anadolu’ya gitmiştir.



UÇAN SINIF:
1.   Aşağıdaki boşlukları uygun ifadelerle doldurunuz.

   Kahramanların sık sık ziyaret ettikleri ………………………….. ismini taktıkları bir adam vardı.

   Kahramanlar, noel kutlamaları için sergileyecekleri ………………………………….. oyun için hazırlanıyorlardı.



2.   Aşağıdaki ifadelerden doğru olanların başına “D”, yanlış olanların başına “Y” yazınız.
(     ) Edebiyat meraklısı Johnny Trotz’dir.
(     ) Sınıf birincisi Martin Thaler’dir.
(     ) Karnı her zaman aç olan Matthias Selbmann’dır.
(     ) Uli ne kadar iri ise, Matthias da o kadar ufak tefekti.





GURBET HİKÂYELERİ:
1.   “Eskici” adlı hikâyede Hasan, anne babasını kaybettikten sonra nereye gönderildi?

A.   Filistin
B.   Yemen
C.   Ürdün
D.   Almanya


2.   Aşağıdakilerden hangisi “Gurbet Hikâyeleri”nde bulunmaz?

A.   Köpek
B.   Kolsuz Hanım
C.   Testi
D.   Eskici



3.   Aşağıdaki ifadelerden doğru olanların başına “D”, yanlış olanların başına “Y” yazınız.
(   ) Hasan kendi halinde, sevecen, yardım sever ve yaşamaktan zevk alan biridir. Başından geçen olaylar onu derinden etkilemişse de, hayata bağlılığı fazla zayıflamamıştır.
(     ) Eskici, hayatı çok seven, memleketinden yeni ayrılmış, işini sevmeyen ve memleketine dönmeyi istemeyen biridir.


OSMANCIK:
1.   “Osmancık” kitabının konusu nedir?

A.   Osmanlı Devleti’nin yıkılışı
B.   Osmanlı Devleti’nin yükselişi
C.   Osmanlı Devleti’nin kuruluşu
D.   Osmanlı Devleti’nin duraklama dönemi.

2.   Osman Bey’in fethederek başkent yapmayı istediği il hangisidir?

A.   Edirne
B.   Çanakkale
C.   Balıkesir
D.   Bursa

--------------------


DEDE KORKUT HİKÂYELERİ SORULARI

1.   Aşağıdakilerden hangisi Dede Korkut’un özelliklerinden biri değildir?
a)   Dede Korkut, herkesin saydığı ve ona danıştığı bilge bir kişidir.
b)   Dede Korkut, zor durumda kalanların yardımına yetişen biridir.
c)    Dede Korkut, bir büyücüdür.
d)   Dede Korkut, ozan ve bir yol göstericidir.

2.   Aşağıdakilerden hangisi Dede Korkut Hikâyeleri’nin şahsiyetlerinden biri değildir?
a)   Deli Dumrul
b)   Dilber Hatun
c)   Uşun Koca Oğlu Segrek
d)   Tepegöz

3.   Dede Korkut Hikâyeleri’nde aşağıdaki öğütlerden hangisine değinilmemiştir?
a)   Düşman ile savaşta üstün gelmek
b)   Korkak olmamak
c)   Düşmana boyun eğmek
d)   Dürüst olmak

4.   Dirse Han Oğlu Boğaç Han Hikâyesi’nde Dede Korkut, Dirse Han’ın oğluna  “Boğaç” adını neden vermiştir?
a)   Boğaç Han, Dirse Han’ın tek oğlu olduğu için bu isim verilmiştir.
b)    Boğaç Han, erdemli bir çocuk olduğu için bu isim verilmiştir.
c)   Boğaç Han, hünerli bir çocuk olduğu için bu isim verilmiştir.
d)   Boğaç Han, Bayındır Han’ın ak meydanında bir boğa öldürdüğü için “Boğaç” adı verilmiştir.

5.   Duha Koca Oğlu Deli Dumrul Hikâyesi’nde Deli Dumrul, Azrail’in elinden canını nasıl kurtarmıştır?
a)   Deli Dumrul, Azrail’e direnerek mücadeleyi kazanır ve canını kurtarır.
b)   Deli Dumrul’un annesi ve babası Azrail’e yalvararak Deli Dumrul’un canının bağışlanmasını ister ve Deli Dumrul kurtulur.
c)   Azrail Deli Dumrul’a acır ve canını almaktan vazgeçer.
d)   Azrail’in Deli Dumrul’a bir can bulursa yaşamasına izin vereceğini söylemesi üzerine Deli Dumrul’un karısı canını vermeye razı olur ve Deli Dumrul ölmekten kurtulur.

6.   Tepegöz’ün gözüne kızgın şişi saplayarak onu öldüren ve halkı Tepegöz’den kurtaran kimdir?
a)   Basat
b)   Bamsı Beyrek
c)   Kanlı Koca Oğlu Kanturalı
d)   Dede Korkut

7.   Şalur Kazan’ın Evinin Yağmalanması Hikâyesi’nde Şalur Kazan’ın evi kim tarafından, neden yağmalanmıştır?
a)   Şalur Kazan’ın evi, askerleri tarafından yağmalanmıştır.
b)   Şalur Kazan’ın evi, aç kalan Oğuz Beyleri tarafından yağmalanmıştır.
c)   Şalur Kazan’ın askerleriyle ava çıkmasını fırsat bilen Kafir Şöklü Melik tarafından yağmalanmıştır.
d)   Şalur Kazan, sevilmediği için evi halkı tarafından yağmalanmıştır.





8.   Kam Küre Bey Oğlu Bamsı Beyrek Hikayesi’nde Bamsı Beyrek’in Banuçiçek’le evlenmesine kim, nasıl engel olmuştur?
a)   Bamsı Beyrek başka bir kıza aşık oluğu için evlenmekten vazgeçmiştir.
b)   Banuçiçek’in kardeşi Deli Kaçar, Bamsı Beyrek’i öldürdüğü için evlenememişlerdir.
c)   Banuçiçek kâfirler tarafından esir edildiği için evlenememişlerdir.
d)   Banuçiçek’te gözü olan Yalancuk’un kanlı bir gömleği gösterip Bamsı Beyrek’in öldüğünü söylemesiyle evlenmeleri engellenmiştir.

9.   Dış Oğuz Beyleri İç Oğuz Beyleri’ne neden düşman olmuştur?
a)   Kazan’ın kızını Dış Oğuz Beyi’ne vermemesi üzerine düşman olmuşlardır.
b)   İç Oğuz Dış Oğuz’a baskı yaptığı için düşman olmuşlardır.
c)   Bamsı Beyrek’in öldürülmesi nedeniyle düşman olmuşlardır.
d)   Kazan evini yağmalattığında Dış Oğuz Beyleri’nin yağmaya çağrılmaması nedeniyle düşman olmuşlardır.

10.   Dirse Han Oğlu Boğaç Han Hikâyesi’nde Bayındır Han, verdiği ziyafette ak, kara ve kızıl çadıra kimleri oturtmuştur?
a)   Ak çadıra kadınları, kara çadıra hanları ve kızıl çadıra çocukları oturtmuştur.
b)   Ak çadıra yaşlıları, kara çadıra gençleri ve kızıl çadıra kızları oturtmuştur.
c)   Ak çadıra oğlu olanları, kara çadıra oğlu ve kızı olmayanları ve kızıl çadıra kızı olanları oturtmuştur.
d)   Ak çadıra çocuklu kadınları,  kara çadıra evlenmemiş kızları ve kızıl çadıra hanları oturtmuştur.









CEVAP ANAHTARI1.   C
2.   B
3.   C
4.   D
5.   D
6.   A
7.   C
8.   D
9.   D
10.   C
Logged
axeleon
Administrator
Uzman Üye
*****
Üye No: 7
Cinsiyet: Bay
Mesleği: Öğretim Görevlisi
Mesaj Sayısı: 4365
Nerden: Can-ı Merkez
Puan: +283/-12

WWW
Offline
« Yanıtla #1 : Mart 22, 2011, 12:38:44 ÖÖ »

EVVEL ZAMAN İÇİNDE
(EFLATUN CEM GÜNEY)

1.”ÜÇ ELMA” adlı hikâyede adam çocuğu olmayan padişaha ne tavsiyede bulunuyor?
A)Efkâr dağıtacak bir bahçe yaptırmasını                                   
 B) Adak adamasını
C) Kaf Dağı’ndaki çiçekten yemesini                                           
D) Her bir deve kesmesini

2.”üç elma” adlı hikâyede padişahın derdine hangi meyve çare oluyor?
A)Kiraz                                                                                                     
 B)Portakal
C)Şeftali                                                                                                         
D)Elma

3. “Sedef bacı” adlı hikâyedeki padişahın kaç oğlu, kaç kızı varmış?
A)Üç Kızı Bir Oğlu                                                                                           
B)Bir Oğlu Bir Kızı
C)Üç Oğlu İki Kızı                                                                                           
 D)Üç Oğlu Bir Kızı

4.”sedef bacı” adlı hikâyede kızın erkek kardeşleri gün ağarınca hangi hayvana dönüşüyorlar?
A)Tilki                                                                                                                   
B)İnek                   
C)Sırtlan                                                                                                             
D)Kuş

5.”gelincik günü” adlı hikâyedeki germen Bey’inin oğlu niçin dertlidir?
A)Bir Kıza Aşık Olduğu İçin                                                                             
B)Annesi Öldüğü İçin
C)Boyu Kısa Kaldığı İçin                                                                                   
D)Kimsenin Onu Sevmediği İçin

6.aşağıdakilerden hangisi ”hamur bebek” adlı hikâyedeki kişilerdir?
A)Hılı-Dılı                                                                                                       
B)Cılı-Bılı
C)Edi-Bedi                                                                                                   
 D)Gadi-Gedi

7.aşağıdakilerden hangisi “hamur bebek” hikâyesindeki çocuğu olmayan karı-kocanın çocuğu olmuştur?
A)Keloğlan                                                                                                       
 B)Peri Kızı
C)Karaoğlan                                                                                                     
D)Hamur Bebek

Cool”ak gün kara gün” adlı hikâyede tüyübozuk adlı bezirgân Allahverdioğlu’na Kaf Dağı’na götürmesi için ne vermiştir?
A)Altın Kılıç                                                                                                                       
B)Yüzük                                                                                                                                     
C)Mühür Mumlu Bir Kağıt                                                                                               
D)Sihirli Elma









CEVAP ANAHTARI
1-A
2- D
3- D
4-D
5-A
6-A
7-A
8-C
Logged
axeleon
Administrator
Uzman Üye
*****
Üye No: 7
Cinsiyet: Bay
Mesleği: Öğretim Görevlisi
Mesaj Sayısı: 4365
Nerden: Can-ı Merkez
Puan: +283/-12

WWW
Offline
« Yanıtla #2 : Mart 22, 2011, 12:39:40 ÖÖ »

UŞAK OKUYOR VE YARIŞIYOR PROJESİ YARIŞMA SORULARI
1- Eser – yazar eşlemesinde hangi seçenek yanlış verilmiştir?
a)   Yalnız Efe – Ömer Seyfettin
b)   Gururlu Peri – Mehmet Seyda
c)   Altın Işık – Ziya Gökalp
d)   Vatan Yahut Silistre – Mehmet Akif Ersoy


2- “Robin Hood” adlı eserin yazarı aşağıdakilerden hangisidir?
a) Howard Pyle         b) Robert Louis Stevenson
c) Oscar Wılde         d) Carlo Collodi


3-Dede Korkut öykülerinde yer alan “ bir kuru çayın üzerine bir köprü yaptırıp geçenden otuz üç akçe, geçmeyenden döve döve kırk akçe alan” kahraman kimdir?
a) Duha Kocaoğlu Deli Dumrul
b) Kanglı Kocaoğlu Kan Turalı
c) Uşun Kocaoğlu Segrek
d) Salur Kazan


4- Mevlana’nın “Mesnevi’den Çocuklara Seçme Öykülerinde” yer alan “Papağanın Güzelliği ve Dili Can Belasıdır” bölümünde papağanın özgürlüğüne kavuşabilmesi için verilen nasihat nedir?
a) Çok konuşması      b) Kendini ölü göstermesi
c) Neşeli olması         d) Hiç konuşmaması


5- Mevlana altı büyük cilt olan Mesnevi’sinde, tasavvufi fikir ve düşüncelerini, birbirine ulanmış öyküler halinde anlatmaktadır. Mevlana eserini hangi dilde yazmıştır?
a) Türkçe       b) Arapça    c) İngilizce     d) Farsça


6-Mehmet Akif Ersoy “İstiklal Marşı ” nı niçin Safahat’a almamıştır?
a) Gerek görmediği için almamıştır.
b) Basıma yetiştiremediği için almamıştır.
c)“O benim milletime aittir “dediği için almamıştır.
d) Hiçbiri


7- Namık Kemal’in “Vatan Yahut Silistre” adlı ese-rinin türü aşağıdakilerden hangisidir?
a) Roman       b) Öykü     c) Tiyatro    d) Biyografi


8- Robert Louis Stevenson’un yazdığı “Define Adası” adlı eserin türü aşağıdakilerden hangisidir?
a) Makale      b) Anı      c) Roman     d) Tiyatro

9- Mehmet Akif Ersoy “Bülbül “ adlı şiirini hangi olay sonucunda yazmıştır?
a) Yunan istilası nedeniyle
b) Rus işgali nedeniyle
c) Çanakkale Savaşı nedeniyle
d) İkinci Dünya Savaşı nedeniyle


10- Kezban isimli genç bir kızın, uğradığı haksızlık sonucunda, kendisi ve mağdur duruma düşen halk için, zalimlere ve halkı soyanlara karşı yaptığı mücadelenin anlatıldığı eser aşağıdakilerden hangisidir?
a) Gururlu  Peri          b) Yalnız Efe
c) Altın Işık                d) Vatan Yahut Silistre


11- Namık Kemal’in “Vatan Yahut Silistre” adlı eserinde erkek kılığına girerek savaşan kahraman aşağıdakilerden hangisidir?
a) Hanife Hanım           b) Zeynep Hanım
c) Zekiye Hanım           d) Elif Hanım


12- Ömer Seyfettin’in “Yalnız Efe” adlı eserinin türü aşağıdakilerden hangisidir?
a) Tiyatro     b) Söyleşi    c) Biyografi    d) Öykü


13- Konusu “haksızlıklara ve zalimlere karşı çıkan, zenginden alıp yoksula veren” eser aşağıdakilerden hangisidir?
a) Robin Hood           b) Define Adası
c) Mutlu Prens           d) Pinokyo


14- “Toplumsal çarpıklıkları ve adaletsizlikleri” konu edinen eser aşağıdakilerden hangisidir?
a) Pinokyo                  b) Define Adası
c) Mutlu Prens            d) Gururlu Peri 


15- Ziya Gökalp’in Türk masallarını, halk öykülerini ve destanlarının bir bölümünü nazım ve düz yazı olarak yazdığı eserinin adı aşağıdakilerden hangisidir?
a) Altın Işık            b) Gururlu Peri
c) Yalnız Efe          d) Safahat


16- “Gururlu Peri” adlı eserin yazarı aşağıdakiler-den hangisidir?
a) Ömer Seyfettin               b) Mehmet Seyda
c) Mehmet Akif Ersoy        d) Namık Kemal


17 -“Karga  ile  Tilki”  ve” Horoz  ile  İnci” masallarının   yazarı  kimdi?
             
        a-Beydaba              b-La  Fontaine        c-Aisops(Ezop)    d) Nasreddin Hoca


18 -Ahmet  Rasim’in  bir  çeşit  hoşgörüyle  eleştirdiği  mahalle  mektepleri Darüşşafaka                                     
anılarını  anlattığı  eseri  hangisidir?

             a-Kaşağı            b-Vatan  yahut  Silistre 
 
             c-Falaka            d-Yalnız  Efe





19-Aşağıdaki  eserlerden  birinin  kahramanıdır.Ülkesinin  topraklarını  korumak  için  hiçbir.Özveriden kaçınmamaktadır.Bir  kalenin  kuşatmasına,sevdiği  adamla  birlikte  katılan,                                                   asıl  adı  Zekiye  olduğu  halde savaşta  Adem  adını  alan  bu  kadın  kahraman  hangi eserin  kahramanıdır?

            a-Falaka                               b-Yalnız  Efe       
            c-Vatan  yahut  Silistre       d-Altın  Işık


20-Eserin  başkahramanı  Phileas  Fogg’dur.Arkadaşları  ile “ Londra  Kulubü”nde inanılması ve  başarılması güç  olan  bir  bahse  tutuşur.Kararlaştırdığı  süre  içerisinde Dünya’yı dolaşacağını  söyler.Hava  yolunu  kullanmadan  yardımcısıyla  birlikte  bazen  fil  üstünde  bazen  trenle  bazen  de  gemiyle  bu  amacına  ulaşır.Bir  macera  yolculu-ğunun  anlatıldığı  bu  eser hangisidir?

         a-Billur  Köşk  Masalları     b-80  Günde  Devr-i Alem 
         c-Define  Adası                   d-Gururlu  Peri 


21-Bir  gölge  oyununun  karakteridir.Konuşmalarında  yabancı  sözcük  kullanmayı sever.Biraz  okumuşluğu  vardır.Yani  bilgiçlik  taslar.Kişisel  çıkarlarını  daima  önde  tutar.Bu karakterin  eserdeki  adı………………………….’tır.     


22-Dünya  edebiyatının  en  iyi  gözlemcilerinden  olan    yazar  genellikle  macera  türünde 
eserler  vermiştir.Eserlerinden  bazıları şunlardır:  Balonla  Beş  Hafta, Aya  Seyahat  ve
Denizler  Altında  Yirmi  Bin  Fersah’tır.Kimdir  bu  yazar?

   a-La  Fontaine      b-Carlo  Collodi      c-Jules  Verne    d-Robert  Louis  Stevenson

23-Rivayete  göre  olay;Orhan  Gazi   döneminde  Bursa’da  geçmiştir.Bir  cami  inşaatında   çalışan  iki  kişi  ,konuşmalarıyla  arkadaşlarını  eğlendirmektedirler.Ancak  cami  inşaatı 
verilen  süre  de  bitmez.Konuşmalarıyla  işlerin  gecikmesine  neden  oldukları  gerekçesiyle  idam  edilirler.Buna  çok  üzülen  Şeyh  Küşteri,bu  iki  kişinin  kuklalarını  yaparak perde  arkasından  oynatmaya  başlar.
      Öyküsü  bu  olan  eserin  ya da  oyunun  adı……………………………………………


24-Yaşam  koşulları  ne  kadar  zor  ve  acımasız  olursa  olsun,her  şeye  rağmen iyimserliğini  kaybetmeyen  bir  çocuğun  çevresini  de  etkileyişinin anlatıldığı  yapıt  hangisidir?

       a-Pollyanna           b-Pinokyo            c-Mutlu  Prens             d-Define  Adası


25-Toplumsal  çarpıklıkların  ve adaletsizliklerin  anlatıldığı  bir  eserdir.Bu  olumsuzlukları gidermek  için  yoksullara  yardım  etmeye  karar  verir.Yakut  gözlerinden  birini  çıkarıp kibritçi  kıza,diğerini  de yoksul  bir sanatçıya  verir.Bu  olayların  anlatıldığı  eser aşağıdakilerden  hangisidir?

          a-Pollyanna         b-Pinokyo         c-Mutlu  Prens         d-Define  Adası






26-Gerçekte  tahtadan  bir  kukla  olarak  yaratılan,daha  sonra  gerçek  bir  oğlan  çocuğu olmayı  isteyen  ve  bu  nedenle  de  Gepetto  babasının  evini  terk  ederek  dünyayı keşfe  çıkan,yolculuk  sonunda  mavi  bir  peri  tarafından  gerçek  çocuğa  dönüştürülen  bir  çocuğun  başından  geçen  olayların  anlatıldığı  eser……………………….dır.


27-Mutlu  Prensin  ülkesindeki  zenginlerin  zevk  ve  eğlenceli  dünyaları  ile  yoksulların  perişan  hallerini  Prense  haber  veren  ve  sonunda  Mutlu  Prensi  dudaklarından öperek  ayaklarının  dibinde  ölen  kuş,aşağıdakilerden  hangisidir?

        a-Keklik            b-Güvercin                c-Kırlangıç               d-Kartal


28-13.yy’da  yaşamıştır.Keskin  zekası  ve  kalıplaşmış  sözleri  ile  insanları  hem  güldüren  hem  de  düşündüren  en  tanınmış  mizah  yazarımız  ve  düşünürümüzdür.Medrese  eğitimi  de  almıştır.Her  yıl  adına  Akşehir’de  festivaller  düzenlenmektedir.
     Tiyatro  sanatçılarımız  tarafından  canlandırılan dünyaca ünlü bu düşünür  ………………………………………….’dır.


29-Hiçbir  zaman  gerçekleşmeyecek  işler  için  söylenen  deyim  hangisidir?
                   
         a-Aklı  kesmek                          b-Balık  kavağa  çıkınca   
         c-Ayıkla  pirincin  taşını           d-Balıklama  atlamak


30-”Kafa  ütülemek  “  deyiminin  anlamına  en  yakın  deyim  hangisidir?

             a- Kafası  bozulmak     b-Kafa  bulmak   
             c-Kafa  patlatmak        d-Kafa  şişirmek


31-Aşağıdaki  yazar-eser  eşleştirmelerinden  hangisi  yanlıştır?

                a-Namık  Kemal---------------------Vatan  Yahut  Silistre
                b-Ömer  Seyfettin---------------------Falaka
                c-M.Akif  Ersoy------------------------Safaha
                d-  Jules  Verne------------------------Seksen  Günde  Devr-i  Alem







CEVAP ANAHTARI

1-  D
2-  A
3-  A
4-  B
5-  D
6-  C
7-  C
8-  C
9-  A
10-B
11-C
12-D
13-A
14-C
15-A
16-B
17-B
18-C
19-C
20-B
21-HACİVAT
22-C
23-HACİVAT İLE KARAGÖZ
24-A
25-C
26-PİNOKYO
27-C
28-NASRETTİN HOCA
29-B
30-D
31-B

Logged
axeleon
Administrator
Uzman Üye
*****
Üye No: 7
Cinsiyet: Bay
Mesleği: Öğretim Görevlisi
Mesaj Sayısı: 4365
Nerden: Can-ı Merkez
Puan: +283/-12

WWW
Offline
« Yanıtla #3 : Mart 22, 2011, 12:40:10 ÖÖ »

OLİVER TWİST
   


1.Bay Baumble Oliver'den nasıl kurtulmayı planlıyor?
   A Sokağa atarak
   B Çırak olarak vererek
   C Bir gemi katmanıyla anlaşıp miço olarak vererek
   D Başka yetimhaneye göndererek
 

2.Oliver nerede yaşamaktadır?
   A Kendi evlerinde
   B Yetimhanede
   C Sokakta 
   D Dedesiyle
 

3. Oliver yetimhaneden neden atılmıştır?
    A Daha fazla yemek istediği için
    B 18 yaşını doldurduğu için
    C Uygunsuz davranışta bulunduğu için
    D Bir aile onu yetimhaneden aldığı için
 

4. Charlot ve Jack  Oliver ' i nereye götürmüşlerdir?
     A Berbere
     B Hırsızlığa
     C Fagine
     D Kuyumcuya


5.     Hikayenin sonunda ne olmuştur?
A Oliver öldürüldü
B Oliver kaçırıldı
C  Oliver ' in kötü yazgısı tümüyle değişti
D Aynı yaşamına devam etti
 


6.     Oliver 'ın kardeşinin adı nedir?
A Moks
B Nensi
C Sayks
D Roz
 





    7-  Fagin Oliver  'i neden eve hapsetmiştir?

A Fagin 'i dövdüğü için
B Fagin 'in yapmak istedikleri eziyetleri Oliver duyduğu için
C Oliver Fagin 'in istediklerini yerine getirmediği için
D  Oliver onun sözünü dinlediği için
 

8-     Oliver' in annesinin ölüm nedeni nedir?

A Oliver 'in düşmanları öldürdü
B Kadın kendisini öldürdü
C Annesi kötü şartlardan dolayı hasta olduğu için
D Parasızlıktan barınacak yeri yoktu ondan
 

     9-Oliver Londra ' da kiminle tanışmıştı?

A Bay Man
B Bay  Saverberi
C Bay Bambıl
D Cek Dovkins


10. Oliver ' in adını kim koymuştur?

     A Bay Mon
     B Hastabakıcısı
     C Annesi
     D Bay Bambıl

CEVAP ANAHTARI
1 B
2 B
3 A
4 B
5 C
6 A
7 B
8 C
9 D
10 D
Logged
axeleon
Administrator
Uzman Üye
*****
Üye No: 7
Cinsiyet: Bay
Mesleği: Öğretim Görevlisi
Mesaj Sayısı: 4365
Nerden: Can-ı Merkez
Puan: +283/-12

WWW
Offline
« Yanıtla #4 : Mart 22, 2011, 12:40:42 ÖÖ »

OSMANCIK
(TARIK BUĞRA)

1.Osman Gazi  Hân’ın akıl hocası aynı zamanda kayınpederi aşağıdakilerden hangisidir?
A)Dündar  Beğ                                                                         
B)Şeyh Ede Balı
C)Akça Koca                                                                           
D)Derviş Uruz

2. Osman Gazi Han’ın oğlu Orhan Beğ’e fethedilmesini vasiyet ettiği ve öldükten sonra  gömülmek istediği yer hangisidir?
A)İstanbul                                                                               
B)Kütahya
C)Bursa                                                                                   
D)Söğüt

3. “Osmancık” adlı roman genellikle nerede geçmektedir?
A)Söğüt-Domaniç                                                               
B)Bilecik-Domaniç
C)Bursa-Söğüt                                                                     
D)Konya-Bursa

4.”Osman gazi han bir gece rüyasında Ede Balı’nın göğsünden çıkan bir ayın kendi göğsüne girdiğini, sonra bir çınar ağacı şeklinde dünyaya dal budak sardığını görür. Dört bir yana rahmet ve nur yağdıran bir çınar ağacıdır.”  Rüyanın tabirine göre çınar ağacı neyi simgelemektedir?
A)Osman Gazi Han’ı                                             
B)Şeyh Ede Balı’yı                                                                                                 
C)Osmancık’ın Kuracağı Devleti                     
D)Osman Gazi Han’ın Ailesini

5.Aşağıdakilerden hangisi “Osmancık” adlı romanın kahramanlarından değildir?
A)Orhan Beğ                                                                   
B)Buğra Han                                                                                                                                        C)Ak Temür                                                                     
D)Osmancık

6. aşağıdakilerden hangisi Osman gazi han’ın birkaç defa hayatını kurtardığı ve sonradan Müslüman olarak Abdullah adını alan  rum gencinin ilk  adıdır?
A)Aya Nikola                                                                             
B)Kalanoz                                                                                                                               
C)Mihail Kosses                                                                       
D)Holofira

7)Aşağıdakilerden hangisi  Ertuğrul beğ  gazi’nin oğullarının isimleridir?
A)Gündüz-Savcı-Osmancık                                             
B)Savcı-Dündar-Sungur                                                           
C)Dündar-Osmancık-Gündüz                                         
D)Osmancık-Ay Temür-savcı





Cool Aşağıdakilerden hangisi Osman Gazi Han’ın “Zümrüdü Anka’m” dediği kişidir?
A)Cankız                                                                                 
B)Nilüfer                                                                                                                                            C)Ildız Hatun                                                                         
D)Malhun Hatun

9) Osman Gazi Han babasının Ertuğrul Gazi’nin yerine “Beğ”  olduğunda ilk iş olarak ne yapmıştır?
A)Etrafındaki Türk Boylarını Birleştirir                                                             
B)Düzenli Orduyu Kurar
C)Bursa’yı Fetheder                                                                                             
D)İstanbul’u Kuşatır

10) Osman Gazi Hân tüm varlığını sadece ne için edinmiştir?
A)Çocuklar İçin                                                                                           
B)Kendisi İçin   
C)Oğuz İçin                                                                                                       
D)Şan, Şöhret İçin



CEVAP ANAHTARI
1-B
2-C
3-A
4-C
5-B
6-C
7-A
8-D
9-A
10-C
Logged
axeleon
Administrator
Uzman Üye
*****
Üye No: 7
Cinsiyet: Bay
Mesleği: Öğretim Görevlisi
Mesaj Sayısı: 4365
Nerden: Can-ı Merkez
Puan: +283/-12

WWW
Offline
« Yanıtla #5 : Mart 22, 2011, 12:41:17 ÖÖ »

ÖMER'İN ÇOCUKLUĞU  VE CEVAPLAR
1- Ömer giyinme sırası kaç cepli hırka gelince yüzü gülerdi?
A) 2
B) 3
C) 4
D) 1
 

2- Ömer kendine saldıran köpekten kurtulduktan sonra kim kızmış?
A) Amcasına 
B) Pencereden hoşt diyen ağaya
C) Annesine
D) Babasına
 

3- Ömer kimin ölüm olayını tüm aileyle yaşamış?

A) Amcası Mehmet Tahir   
B) Babasının dostu Behçet beyefendi
C) Komşuları Ahmet Efendi
D) Babaannesi
 

4- Ömer’in babasının adı nedir? Kaç yaşındadır?

A) Ali 46 yaş
B) Mehmet 54 yaş
C) Ömer 22 yaş
D) Ahmet 48 yaş
 

5- Ömer neden ibret almıştır?

A) Annesinin azarlamasından
B) Yadigar olan asanın yakılmasından
C) Nailin ağlamasından
D) Naile annesinin kızmasından


6- Ömer'in Kuran-ı hatmettiği mektep hangisidir?

A) Hırka-i Şerif
B) Fevziye mektebi
C) Mahalli mektebi
D) Sofular mektebi
 

7- Falaka hikayesi kim ile kim arasında geçmiştir?

A) Hoca ile amcası
B) Hoca ile babası
C) Hoca ile ali
D) Hoca ile komşusu
 

8- Ömerin bası nasıl bir kişiliğe sahip değildir?

A) Dindar
B) Çalışkan
C) Onurlu
D) Sahtekar
 
9- Yazar yaşantısındaki anılardan en çok bahsettiği olay hangisidir?

A) Falaka
B) Nailin başına gelenler
C) Oturduğu sokak
D) Köpeğin kovalaması

 
10- Yazar babasının ölümünden sonra nereye gitti?

A) Ankara'ya
B) Varnaya
C) İstanbul'a
D) Sofulara

CEVAP ANAHTAR

1 C
2 B
3 A
4 A
5 B
6 B
7 A
8 D
9 A
10 B
Logged
axeleon
Administrator
Uzman Üye
*****
Üye No: 7
Cinsiyet: Bay
Mesleği: Öğretim Görevlisi
Mesaj Sayısı: 4365
Nerden: Can-ı Merkez
Puan: +283/-12

WWW
Offline
« Yanıtla #6 : Mart 22, 2011, 12:41:46 ÖÖ »

TOM  SAWYER
MARK   TWAİN

ÖZET
      

Tom ile kız kardeşi Mery teyzesi  Sid  Poly ile yaşıyorlardı. Teyzeleri oldukça varlıklı biriydi. Tom okula gitmek istemiyordu. Bir gün okuldan eve dönünce yolda bir çocuk ile karşılaştı.Çocuk oldukça varlıklı görünüyordu.Tom bunu kıskanmaya başladı.Çocuğa saldırmaya başladı.Bir birlerinin üstlerini berbat ettiler. Tom eve dönünce üstü başı berbat olmuştu.Teyzesi ona çok kızmıştı.Ona ceza olarak tahtalı pencereyi boyamasını istedi.

SORULAR
1):Doktoru kim öldürmüştür?(kızıl dereli Jo)
2):Tom teyzesinin verdiği işi nasıl bitirir?(Arkadaşına bitirtirir)
3):Teyzesi ona ödül olarak ne vermiştir?(Elma)
4):Jo nasıl biriydi?(çok kötü biriydi)
5):Tom ne yemini verir?(Gördüğü cinayeti hiç kimseye söylemeyeceğini)
Logged
axeleon
Administrator
Uzman Üye
*****
Üye No: 7
Cinsiyet: Bay
Mesleği: Öğretim Görevlisi
Mesaj Sayısı: 4365
Nerden: Can-ı Merkez
Puan: +283/-12

WWW
Offline
« Yanıtla #7 : Mart 22, 2011, 12:42:25 ÖÖ »

VATAN YAHUT SİLİSTRE

1.Aşağıdakilerden hangisi Vatan yahut Silistre eserinin kahramanlarından değildir?
a)   İslam Bey   
b)   Zekiye   
c)   Abdullah Çavuş   
d)    Feride

2.İslam Bey Zekiye’ye nereye gideceğini söylüyor?
a)   Savaşa
b)   b) Sıtkı Bey’i ziyarete 
c)   c) Zekiye’nin babasını bulmaya   
d)   d) Annesinin mezarına

3.Vatan yahut Silistre eserinin birinci perdesi nerede geçiyor?
a)   Manastır’da kalede
b)   Zekiye’nin evinde
c)   İslam Bey’in ofisinde
d)   Abdullah Çavuş’un evinde

4.Sıtkı Bey’in görevi nedir?
a)   Çavuş   
b)   Yüzbaşı   
c)   Miralay   
d)   Er

5.Ahmet Bey’in görevi nedir?
a)   Manastır’da Yüzbaşı   
b)   b) Er   
c)   c) Albay   
d)   d) Korgeneral

6.Zekiye’nin babasının asıl ismi nedir?
a)   Ahmet Bey        
b)   Abdullah Çavuş   
c)    İslam bey 
d)    Rüstem Bey

7.Sıtkı Bey düşman işgalinden kurtulabilmek için son çare olarak ne düşünür?
       a)Düşmanın cephanesini patlatmayı      
       b)Düşmanı üstüne çekmeyi
       c) İçeri adam sızdırmayı         
       d) Düşmanın üstüne aniden saldırmayı





8.Aşağıdakilerden hangisi Sıtkı Bey’in cephaneyi patlatmak için gönderdiği kişilerden değildir?
a)   İslam Bey   
b)   Zekiye   
c)   Abdullah Çavuş   
d)   Rüstem Bey

9.Zekiye’ye gelen bir mektup vardır.Bu mektubu kim getirmiştir?
a)   Sütninesi Hanife   
b)   İslam bey   
c)   Sıtkı Bey   
d)   Abdullah Çavuş

10.Zekiye’nin askere alındığında kendisine koyduğu isim nedir?
a)   Adem   
b)    İslam   
c)   Ferhat   
d)   Sıtkı

CEVAP ANAHTARI
1- d
2- a
3- b
4- c
5- a
6- a
7- a
8- d
9- a
10- a

Logged
axeleon
Administrator
Uzman Üye
*****
Üye No: 7
Cinsiyet: Bay
Mesleği: Öğretim Görevlisi
Mesaj Sayısı: 4365
Nerden: Can-ı Merkez
Puan: +283/-12

WWW
Offline
« Yanıtla #8 : Mart 22, 2011, 12:43:06 ÖÖ »


YALNIZ EFE

 1)  Yalnız Efe kimdir?
A)Yörük Hoca’nın kızı KEZBAN
         B)Recep
         C)Aptal Mustafa
         D)Eseoğlu
           
2)Yörük Hoca’yı kim vurmuştur?
A)   Kâhya
B)   Eseoğlu
C)   Kâhyanın kardeşi
D)   Yalnız Efe
                       
       
   3)    Kızıl Elma neresidir?
                        A)Hint
                        B)Çin
                        C)Padişah Süleyman’ın askerlerini götüreceği yer
                        D)Viyana
                          
   4)    Deli Mehmet’in mezarındaki nurları neden sadece Kuru Kadı ile Deli Hüsrev görmüştür?
                         A)Onu çok sevdikleri için
                         B)Yakın zamanda şehit olacakları için
                         C)Çok üzgün oldukları için
                         D)Evliya oldukları için
                         

     5)    Eflak Prensini Türk Elçisi nasıl öldürmüştür?
                           A)Zehirleyerek     
             B)Çatışarak
               C)Topla, tüfekle
             D)Ağır bir topuzla
             

 6)   Barhan Bey kimdir?
              A) Kuduz Ferhat’ın üvey kardeşi     
              B)Asilzade
              C) Padişahın kullarından
              D)Padişah
             

7)      Barhan Bey’in Kuduz Ferhat’tan farkı neydi?
              A)Güçlü olması
              B)Zeki olması
              C)İri olması
              D)Padişah olması

Cool     Barhan Bey esirleri serbest bırakmak için Prens Petonleç’ten ne istemiştir?
          A)Cephane ve erzak       
             B)Kaleyi
             C)Cephanelerini
             D)Barut
             


  9)          Muhsin Çelebi kimdir?
             A)Sadrazam
             B)Çiftçi
             C)Elçi
             D)Kırmızı Tuğlu Kavuklu Vezirin yoldaşının oğlu   
                         

10)          Muhsin Çelebi neden PEMBE İNCİLİ KAFTAN’ı geri almamıştır?
                              A)İhtiyacı olmadığı için
                              B)ŞAH İSMAİL’e iyi bir ders vermek için
                              C)Beğenmediği için
                              D)ŞAH İSMAİL’e hediye ettiği için

11)          Tosun Bey, İhtiyar BEY’e neden kızıyor?
                               A)İhtiyar BEY’in hatası olduğu için
                               B)İhtiyar BEY’i sevmediği için
                               C)İhtiyar BEY’in padişahın fermanına karşı geldiği için
                               D)İhtiyar BEY’in zamanında orada olmadığı için
                               
12)           Yazar niçin parmağına baktıkça mesud ve müteselli oluyor?
               A)Kan kardeşinin yaptığı fedakârlığı hatırladığı için
               B)Parmağında bir işaret olduğu için
               C)İri köpeği hatırladığı için
              D)Çocukluk yıllarını özlediği için
       

CEVAPLAR:
   1- A    2- C   3- C   4- B  5- D   6- A   7- B  8- A  9- D  10- B  11- C  12- A


 
Logged
Yeni Üye
*
Avatar Yok
Üye No: 89354
Cinsiyet: Bay
Mesleği: Tarih Öğretmeni
Mesaj Sayısı: 1
Nerden: Mersin
Puan: +0/-0

Offline
« Yanıtla #9 : Mart 27, 2012, 04:42:16 ÖS »

 Grin    çok sağol
Logged
Yeni Üye
*
Avatar Yok
Üye No: 175924
Cinsiyet: Bay
Mesleği: Öğrenci
Mesaj Sayısı: 1
Nerden: Denizli
Puan: +0/-0

Offline
« Yanıtla #10 : Mart 30, 2012, 05:24:06 ÖS »

 Cool
Logged

m.m.l
Yeni Üye
*
Avatar Yok
Üye No: 175930
Cinsiyet: Bayan
Mesleği: Türkçe Öğretmeni
Mesaj Sayısı: 1
Nerden: Adıyaman
Puan: +0/-0

Offline
« Yanıtla #11 : Mart 30, 2012, 06:41:28 ÖS »

ÇOK TEKEKKÜR EDERİM Wink
Logged
Yeni Üye
*
Avatar Yok
Üye No: 177321
Cinsiyet: Bayan
Mesleği: Öğrenci
Mesaj Sayısı: 1
Nerden: Konya
Puan: +0/-0

Offline
« Yanıtla #12 : Nisan 12, 2012, 04:26:03 ÖS »

çok teşekkür ederim çok işime yaradı soğolun  Cheesy  Smiley  Roll Eyes  Huh?  Shocked  Kiss
Logged

deniz
Yeni Üye
*
Avatar Yok
Üye No: 178904
Cinsiyet: Bayan
Mesleği: Öğrenci
Mesaj Sayısı: 3
Nerden: Türkiye İçi
Puan: +0/-0

Offline
« Yanıtla #13 : Mayıs 04, 2012, 07:31:32 ÖÖ »

falakayı bulamadım Sad Sad Sad Sad Sad Sad Sad Sad
Logged
Yeni Üye
*
Avatar Yok
Üye No: 158028
Cinsiyet: Bayan
Mesleği: Diğer Meslek Dalları
Mesaj Sayısı: 1
Nerden: İstanbul
Puan: +0/-0

Offline
« Yanıtla #14 : Aralık 19, 2012, 10:01:40 ÖS »

falaka kitabının soruları acill lazım
Logged
Yeni Üye
*
Avatar Yok
Üye No: 68179
Cinsiyet: Bay
Mesleği: Öğrenci
Mesaj Sayısı: 1
Puan: +0/-0

WWW
Offline
« Yanıtla #15 : Şubat 24, 2013, 12:11:27 ÖS »

Etkinliklerim de kullanacağım bir çalışma olmuş.
Teşekkürler
Logged

Etiket: 100 Temel Eser Özetleri 100 Temel Okuma Yarışması Türkiye Okuyor ..... OKUYOR Yarışması YALNIZ EFE VATAN YAHUT SİLİSTRE ESERİ İLE İLGİLİ SORULAR TOM SAWYER Ömerin Çocukluğu VE CEVAP ANAHTAR OSMANCIK 1 OLİVER TWİST ve CEVAP EVVEL ZAMAN İÇİNDE ÖZET DEDE KORKUT Soru-özet Altın ışık özet, sorular 80 günde devri alem özet Okuma Projesi 100 Temel Eser ve Okuduklarıyla ilgili Sorular cevaplar 
  Sayfa: [1]  
  Bu Konuyu Gönder  
 
Gitmek istediğiniz yer:  


Tüm toplama bilgisayar fırsatları için tıklayın !


Yıllık Planlar 1.Sınıf 2.Sınıf 3.Sınıf 4.Sınıf 5.Sınıf 6.Sınıf 7.Sınıf 8.Sınıf
2009-2010 Yıllık Planlar 1.Sınıf 2.Sınıf 3.Sınıf 4.Sınıf 5.Sınıf 6.Sınıf 7.Sınıf 8.Sınıf
Zümre Toplantıları 1.Sınıf 2.Sınıf 3.Sınıf 4.Sınıf 5.Sınıf 6.Sınıf 7.Sınıf 8.Sınıf
Belirli Günler ve Haftalar Birleşmiş Milletler Günü Kızılay Haftası 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Dünya Tasarruf Günü
Yazılı Soruları
1. Yazılı Soruları

Edubilim olarak 2009-2010 Eğitim ve Öğretim Yılında da eğitimle ilgili , bilgi , belge ve dosyalarla tüm öğrenci ve öğretmenlerin yanındayız...
Tüm hakları sakllıdır. Edubilim 2007-2009. Bu sitede bulunan bilgi , belge ve dökümanların izin alınmadan veya kaynak gösterilmeden kullanılması yasaktır. İletişim Adresi: edubilim@gmail.com

Edubilim I Urllist I Etiketler I Rss I Google Etiketleri I Site Haritası I Site Map I Reklam
Edu Sohbet -Webmaster -Edubilim2 -Oyunpiyatforum-- Web Stats

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.10 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!
Çok kısa bir süre sonra sitemize
yalnızca davetiye ile üye olunabilecek...
 Hem davetiye hakkı kazanmak için hem de sitemizdeki dosyaları indirebilmek için lütfen üye olun...
Üyelik tamamen ücretsizdir, üye olmak için tıklayın