Edubilim Forumları - www.edubilim.com Edubilim Forumları - www.edubilim.com
Duyurular: 2011-2012 Eğitim ve Öğretim Yılı 2.Dönem Evrakları

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. Mayıs 26, 2012, 01:34:49 ÖÖ

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

...::: EDuBiLiM :::...

Sayfa: [1]  
  Bu Konuyu Gönder  
Gönderen Konu: Okula Giderken… - Hayat Bilgisi Brinci Sınıf Etkinlik Örneği  (Okunma Sayısı 1321 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Editor
Uzman Üye
Üye No: 190

« : Ocak 23, 2009, 10:01:46 ÖS »

Okula Giderken

1. Sınıf Hayat Bilgisi Dersi Okul Heyecanım Teması .  Aşağıda dökümanın sadece özeti verilmiştir, bu konu ile ilgili dosya ekte verilmiştir.

Okula Giderken

DERS            : Hayat Bilgisi
SINIF         : 1
YAKLAŞIK SÜRE      : 40’+40’
TEMA            : Okul Heyecanım
TEMEL BECERİLER        :Trafik kurallarına uyma.
KAZANIMLAR   :A.1.36.Trafikte görme ve görülme kavramlarını  kavrar.
A.1.37.Yolda koştuğu zaman başkaları tarafından görülme olasılığının azaldığını, bunun da bir risk oluşturduğunu kavrar.
A.1.38.Trafikteki sesleri tanır ve aralarındaki farkları ayırt eder.
A.1.39.Okula geliş ve gidişlerde karşıdan karşıya geçerken güvenli yerleri kullanır.
A.1.40.Okula geliş ve gidişlerinde kendisinin ve başkalarının trafikteki davranışlarını gözlemler.
A.1.41. Okula geliş ve gidişleri sırasında karşılaştığı taşıt türlerini gözlemler.
MATERYALLER      : Trafik levha ve işaretleri
KAYNAK         : Hayat Bilgisi Özel İhtisas Komisyonu   

SÜREÇ

•   Sınıfa girer girmez elinizde tuttuğunuz bazı trafik levhalarını herkes tarafından kolayca görülebilecek yerlere asın. Bu arada gelebilecek soruları sadece dinleyin.
•   “Bu gün okula gelirken yolun karşısına araçlar arasından koşarak geçmeye çalışan bir çocuk gördüm.Yolda ilerlerken aniden acı bir korna sesi, ani bir fren ve arkasından kırılarak çevreye saçılan camların sesini duydum ve  geriye dönüp baktım ki ne göreyim?.......” deyin ve neler görmüş olabileceğiniz konusunda tartışma başlatın. Kötü bir şeyler olduğunu hangi seslerden anladıklarını, bunlardan başka trafikte ne gibi sesler olabileceğini sorun.( Bu arada siz araçların çocuğa çarpmamak için ani fren yaparak birbirleri ile çarpıştıklarını görmüş olun ve bütün yorumları alıktan sonra gördüğünüz şeyi söyleyin.)
•   Çocuğun yerinde siz olsaydınız yolun karşısına nerelerden ve nasıl geçerdiniz?       ( Karşıdan karşıya geçerken en güvenli yerler neresidir?)
•   Siz okula gelirken çevrenizdeki insanların trafik kurallarına uyup uymadıklarına dikkat ediyor musunuz? Bu  durumda neler hissediyorsunuz?
•   Okuldan eve gelinceye kadar trafikte ne gibi sesler duyuyorsunuz? Taklit edin. Bu sesler size ne düşündürüyor?
•   Bir trafik kuralına uymadığınız oldu mu? Nasıl?
•   Bu gün okula gelirken ne gibi taşıt türleri gördünüz?

DEĞERLENDİRME

A.1.36. ve  A.1.37. gözlem formu ile değerlendirilecektir.
A.1.38. kontrol listeleri ile değerlendirilecektir.
A.1.39. Resimli doğru-yanlış testleri ile değerlendirilecektir.
A.1.40. ve çoktan seçmeli resimli testler veya resimli doğru-yanlış testleri ile değerlendirilecektir

Önemli Not: Bu belge ttkb.meb.gov.tr den alınmıştır. Edubilim olarak MEB de karışık olarak verilen bu bilgileri sizin için düzenli bir şekilde bir araya getirdik. Yukarıdaki özet konu hakkında bilgilendirme için verilmiştir. Düzenli ve tam haliyle  görmek için dosyayı indirin... Dosyaların tüm hakları MEB e aittir ama bu şekilde düzenlenip biraraya getirilmesi tamamen Edubilimin katkılarıyla gerçekleşmiştir. Burada verilen bilgi, belge, yazı ve dökümanlar izin alınmadan veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Kaynak belirtmek için www.edubilim.com veya www.edubilim.com/forum adresine alıntı yaptığınız adresten link vermeniz gerekmektedir.

Anahtar Kelimeler: okula giderken, hayat bilgisi dersi okula giderken konusu, okula giderken etkinlik örneği, okula giderken konusunun işlenişi, okula giderken etklinlik örnekleri, hayat bilgisi 1. sınıf, hayat bilgisi birinci sınıf, Okul Heyecanım

Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com

Ekteki Dosyalar Burada

Edu Sohbet  - Edubilim Sohbet Bölümü Sonunda Açıldı -  Giriş Yapmak İçin Tıklayın - Edu Sohbet

Edu Depo Açıldı... Ücret yok!  Limit Yok! Be
Etiket: hayat bilgisi  birinc sinif  etkinlik örneği  okula giderken 
  Sayfa: [1]  
  Bu Konuyu Gönder  

Gitmek istediğiniz yer:  

Edubilim olarak 2009-2010 Eğitim ve Öğretim Yılında da eğitimle ilgili , bilgi , belge ve dosyalarla tüm öğrenci ve öğretmenlerin yanındayız...
Tüm hakları sakllıdır. Edubilim 2007-2009. Bu sitede bulunan bilgi , belge ve dökümanların izin alınmadan veya kaynak gösterilmeden kullanılması yasaktır. İletişim Adresi: edubilim@gmail.com

Edubilim I Edubilim Forumları I Urllist I Etiketler I Rss I Google Etiketleri I Site Haritası I Site Map

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2009, Simple Machines

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!