Edubilim Forumları - www.edubilim.com Edubilim Forumları - www.edubilim.com
Duyurular: 2011-2012 Eğitim ve Öğretim Yılı

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. Şubat 09, 2012, 02:31:01 ÖS

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

...::: EDuBiLiM :::...

Sayfa: [1]  
  Bu Konuyu Gönder  
Gönderen Konu: Öğretmenin emeklisi olmaz, rahmetlisi olur..  (Okunma Sayısı 475 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
MegaAdministrator
Uzman Üye
Üye No: 16
Mesleği: Sınıf Öğretmeni
crpe diem.

« : Kasım 21, 2009, 02:59:56 ÖÖ »

Öğretmen tavuğa benzer. Tavuk yumurtlayacaksa yer gözetmez. Öğretmen için de vereceği bilginin yeri yoktur

Eğitimci-yazar Vehbi Vakkasoğlu, NT Mağazaları ve Mersin Eğitim Gönüllüleri Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MEDER tarafından Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Sevgi Merkezli Eğitim" konulu konferansında eğitimde sevmenin önemine dikkat çekti.

Sevgisiz eğitim olamayacağını ve sevilmesi halinde ise öğretmenliğin dünyanın en güzel mesleklerinden biri olduğuna dikkat çeken Vakkasoğlu, şerefli ve peygamber mesleği olan bu öğretmenliğin bir gönül işi olduğunu kaydetti. Gerçek bir öğretmen için sadece sınıfın değil yeryüzündeki her yerin bir okul olduğunu ifade eden Vakkasoğlu, öğretmeni, yumurtlayacak bir tavuğa benzeterek şöyle devam etti: "Öğretmen yumurtlayacak bir tavuğa benzer. Tavuk yumurtlayacaksa yer gözetmez. Öğretmen de aynı tavuk gibi eğer bilgisini vermek istiyorsa onun için vereceği bilginin yeri yoktur. Her yerde bilgisini verebilir."

Öğretmenlik mesleğinin sevgiden ibaret olduğunu vurgulayan Vakkasoğlu şöyle devam etti: "Çünkü bu mesleğin en önemli zirvesi en yüksek seviyesindeki temsilcisi efendimizdir. O kendisine taş atanlara, yoluna kuyu kazanlara da yüreğini açmış, bize sevgi merkezli eğitimin özünü anlatmıştır."
Bazen öğretmenlerin haylaz öğrencilerinden dert yandığını hatırlatan Vakkasoğlu, "Hiçbirinizin talebesi efendimizin talebeleri kadar haylaz değillerdi. Kuyunun dibindeler, bataklığın içindelerdi, su yerine şarap içerlerdi. Ama o güzeller güzeli öyle bir güzellikle yürekler açtı ki sınırsız ve sonsuzcasına kuyunun dibinden aldı onları yıldızlarının ötesine yükselti. Adları sahabe oldu. Bütün dünyaya nur ve ışık saçan efendiler oldular. İnsanlık dünyasının şerefi haline geldiler. Bizim önderimiz, örneğimiz eğitimcilikte ikincisi olmayan rehberimiz böyle bir hayat hatırası bıraktı gitti. Onun için bizim şikayet etmeye hakkımız yok" diye konuştu.

Sevgi merkezli eğitim ilk şartının sevmekten geçtiğini, içinde anne babanın denetimi olmayan eğitimin ise sevgi merkezli eğitim olamayacağını vurgulayan Vakkasoğlu, batılı ülkelerin eğitimdeki anne baba denetimi daha yeni keşfetmeye başladığını sözlerine ekledi. Vakkasoğlu konferansının ardından okuyucularına kitaplarını imzaladı.

Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com

Administrator
Uzman Üye
Üye No: 6
Mesleği: Sınıf Öğretmeni
Sınıf Öğretmeni Aday Adayı...

« Yanıtla #1 : Kasım 21, 2009, 03:30:13 ÖÖ »

Keşke herkes böyle düşünebilse... Çoğu kişi öğretmenliğe sadece para kazanmayı sağlayan bir meslek olarak bakıyor. Öğretmenlik yapmayanlar öğretmenliği küçümsüyor , yapanlarda yaptıkları işin kutsallığının farkında değil...   Cry Kaç kişi kendine örnek olarak Peygamber Efendimizi(s.a.v) alıyordur , merak ediyorum ?

Bugünlerde öğretmenliğe gerektiği gibi değer verilmesede gelecekte inşallah öğretmenlik hakkettiği ilgiyi ve önemi kazanır... (Sağlıklı ve iyi yetişmiş bir nesil için önce sağlıklı ve iyi yetişmiş öğretmenlerin var olması gerekiyor...)

Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com

Bilgi paylaştıkça çoğalır... Bildiklerinizi paylaşırsanız , bilmediklerinizi öğrenirsiniz....

Bir milletin ıslahı kötülerin imhasıyla değil , neslin eğitim ve terbiyesiyle mümkündür...
Etiket: Öğretmen  eğitmen  eğitici  sevgi eğitimi 
  Sayfa: [1]  
  Bu Konuyu Gönder  

Gitmek istediğiniz yer:  

Edubilim olarak 2009-2010 Eğitim ve Öğretim Yılında da eğitimle ilgili , bilgi , belge ve dosyalarla tüm öğrenci ve öğretmenlerin yanındayız...
Tüm hakları sakllıdır. Edubilim 2007-2009. Bu sitede bulunan bilgi , belge ve dökümanların izin alınmadan veya kaynak gösterilmeden kullanılması yasaktır. İletişim Adresi: edubilim@gmail.com

Edubilim I Edubilim Forumları I Urllist I Etiketler I Rss I Google Etiketleri I Site Haritası I Site Map

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006-2009, Simple Machines

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!