Edubilim Forumları - www.edubilim.com Edubilim Forumları - www.edubilim.com
Duyurular: 2011-2012 Eğitim ve Öğretim Yılı

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. Şubat 09, 2012, 05:07:07 ÖS

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

...::: EDuBiLiM :::...

Sayfa: [1]  
  Bu Konuyu Gönder  
Gönderen Konu: Öğrenciler, bu yıl SBS’de 20 yerine 12 tercih yapacak  (Okunma Sayısı 261 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Editor
Uzman Üye
Üye No: 8994
Mesleği: Öğrenci

« : Temmuz 07, 2009, 12:24:17 ÖÖ »

Öğrenciler, bu yıl SBS’de 20 yerine 12 tercih yapacak

Lisede öğrenim görmeyi hedefleyen öğrencilerin sabırsızlıkla beklediği Seviye Belirleme Sınavı’nda (SBS) son kulvara girildi. Bu yıl 6-7 ve 13 Haziran’da yapılacak SBS’de öğrenciler tercihlerini 13-21 Temmuz tarihleri arasında elektronik ortamda belirleyecek. Liselere yerleştirme sonuçları ise 24 Temmuz’da ilan edilecek. Bu yıl SBS’de önceki yıllara göre tek değişiklik tercih sayısında. Önceki yıllarda 20 okul tercihi yazabilen ilköğretim mezunu 8. sınıflar, bu yıl 12 tercih yapacak. Bu da isabetli tercih yapmak isteyen öğrencileri zorlayacak. Milli Eğitim Bakanlığı bu yılki SBS’de engelli öğrencilerin önündeki engelleri kaldırmaya yönelik birçok çalışma da yaptı. Bedensel ve zihinsel engelli öğrenciler, kendilerine yardımcı olan alet ve cihazlarını sınav yerine getirebilecek. Ayrıca bu yıl ilk kez uygulanan yöntemle görme engelli öğrencilere ayrı salonlarda MP3 dosyasıyla sesli sınav yapılacak. İşitme engeli olan öğrenciler başta olmak üzere engellilere 30 dakika ek süre tanınacak. Yatağa bağımlı olan öğrenciler yine evlerinde ya da hastanede sınava katılacak.

Kaynak:zaman

Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com

]
Sevgilerin en güzeli seni sevmek,
Özlemlerin en güzeli seni özlemek
Ve hayatın tadı sabah kalktığımda
Senin varolduğunu bilmek...
Etiket: Öğrenciler  bu yıl SBS’de 20 yerine 12 tercih yapacak 
  Sayfa: [1]  
  Bu Konuyu Gönder  

Gitmek istediğiniz yer:  

Edubilim olarak 2009-2010 Eğitim ve Öğretim Yılında da eğitimle ilgili , bilgi , belge ve dosyalarla tüm öğrenci ve öğretmenlerin yanındayız...
Tüm hakları sakllıdır. Edubilim 2007-2009. Bu sitede bulunan bilgi , belge ve dökümanların izin alınmadan veya kaynak gösterilmeden kullanılması yasaktır. İletişim Adresi: edubilim@gmail.com

Edubilim I Edubilim Forumları I Urllist I Etiketler I Rss I Google Etiketleri I Site Haritası I Site Map

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006-2009, Simple Machines

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!