Öfkemi Kontrol Edemiyorum
1. Sınıf Hayat Bilgisi Dersi Benim Eşsiz Yuvam Teması . Aşağıda dökümanın sadece özeti verilmiştir, bu konu ile ilgili
dosya ekte verilmiştir.Öfkemi Kontrol Edemiyorum
DERS : Hayat Bilgisi
SINIF : 1
YAKLAŞIK SÜRE : 40’+40’
TEMA : Benim Eşsiz Yuvam
TEMEL BECERİLER : Duygu yönetimi, hoşgörü, saygı, sevgi ve barış.
KAZANIMLAR : B.1.26. Kızgınlık ve öfke gibi duyguların hangi
durumlarda ortaya çıktığını gözlemler.
B.1.27. Çevresindeki insanlara karşı duygularını uygun biçimde ifade eder.
ARA DİSİPLİNLERLE
İLİŞKİLENDİRME : Özel eğitim, rehberlik ve psikolojik danışma, sağlık kültürü,
MATERYALLER : Kızgın yüz ifadesi resimleri,
KAYNAK : Hayat bilgisi özel ihtisas komisyonu
SÜREÇ
O gün sınıfa kızgın yüz maskeleri asın. Öğrencilerin bunları yorumlamalarını, bu yüz ifadelerinin ne gibi durumlar sonucu oluşmuş olabileceğini tartışın.
1. Aşağıdaki dramayı yaptırın.
Can ile Selim iki iyi arkadaştırlar. (İsimleri sınıfınızdan seçin.)
Oyun oynamak üzere bahçeye çıkarlar.
Oyun oynanırken (örneğin voleybol oyunu) Can yerde para görür.
Aynı anda Selim de görmüştür parayı.
Birlikte parayı almak için davranırlar ve kızgınlıkla parayı çekiştirmeye başlarlar.
O sırada Kemal gelir ve biraz önce burada parasını kaybettiğini söyleyerek parayı alır.
Can ve Selim birbirlerine bakakalırlar.”
………………………………………….. (Can ve Selim’in arasında bir konuşma geçsin. Konuşma; birbirlerine karşı duyulan kızgınlıkların aslında ne kadar gereksiz olduğunu, boş yere birbirlerine öfkelenerek, birbirlerini kırdıklarını fark edip, özür dilemelerini içersin.)
2. Aşağıdaki soruları sorarak grup etkileşimini başaltın.
Can ile Selim neden kızdılar?
Siz Can ve Selim’in yerinde olsaydınız ne yapardınız?
Kemal parasını aldıktan sonra Can ile Selim neler hissetmiş olabilirler?
DEĞERLENDİRME
Gözlem formu ile değerlendirin.
Önemli Not: Bu belge ttkb.meb.gov.tr den alınmıştır. Edubilim olarak MEB de karışık olarak verilen bu bilgileri sizin için düzenli bir şekilde bir araya getirdik. Yukarıdaki özet konu hakkında bilgilendirme için verilmiştir. Düzenli ve tam haliyle görmek için dosyayı indirin... Dosyaların tüm hakları MEB e aittir ama bu şekilde düzenlenip biraraya getirilmesi tamamen Edubilimin katkılarıyla gerçekleşmiştir. Burada verilen bilgi, belge, yazı ve dökümanlar izin alınmadan veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Kaynak belirtmek için
www.edubilim.com veya
www.edubilim.com/forum adresine alıntı yaptığınız adresten link vermeniz gerekmektedir.
Anahtar Kelimeler: ofkemi kontrol edemiyorum, öfkemi kontrol edemiyorum, hayat bilgisi dersi öfkemi kontrol edemiyorum konusu, öfkemi kontrol edemiyorum etkinlik örneği, öfkemi kontrol edemiyorum konusunun işlenişi,öfkemi kontrol edemiyorum etklinlik örnekleri, hayat bilgisi 1. sınıf, hayat bilgisi birinci sınıf, Benim Eşsiz Yuvam , öfkemi kontrol edemiyorum resimleri