Editör Adayı
Süper Üye
Üye No: 13627
|
 |
« : Eylül 01, 2009, 04:00:03 ÖS » |
|
O MAVİ GÖZLÜ BİR DEVDİ
O mavi gözlü bir devdi. Minnacık bir kadın sevdi. Kadının hayali minnacık bir evdi, bahçesinde ebruliii hanımeli açan bir ev. Bir dev gibi seviyordu dev. Ve elleri öyle büyük işler için hazırlanmıştı ki devin, yapamazdı yapısını, çalamazdı kapısını bahçesinde ebruliiii hanımeli açan evin.
O mavi gözlü bir devdi. Minnacık bir kadın sevdi. Mini minnacıktı kadın. Rahata acıktı kadın yoruldu devin büyük yolunda. Ve elveda! deyip mavi gözlü deve, girdi zengin bir cücenin kolunda bahçesinde ebruliiii hanımeli açan eve.
Şimdi anlıyor ki mavi gözlü dev, dev gibi sevgilere mezar bile olamaz: bahçesinde ebruliiiii hanımeli açan ev..
NAZIM HİKMET Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com |
|
|
|
« Son Düzenleme: Eylül 02, 2009, 08:15:23 ÖÖ Gönderen: =_CEYDA_ = »
|
|
|
|
|
Editor
Uzman Üye
Üye No: 8994
|
 |
« Yanıtla #1 : Eylül 02, 2009, 08:16:10 ÖÖ » |
|
teşekkürler paylaşım için güzel bir şiir ve kolay ezberlenebilir ...  Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com |
|
|
|
|
|
 ] Sevgilerin en güzeli seni sevmek, Özlemlerin en güzeli seni özlemek Ve hayatın tadı sabah kalktığımda Senin varolduğunu bilmek...
|
|
Editör Adayı
Süper Üye
Üye No: 13627
|
 |
« Yanıtla #2 : Mart 03, 2010, 08:47:35 ÖS » |
|
Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com |
|
|
|
|
|
|
|
Yeni Üye
Üye No: 14947
|
 |
« Yanıtla #3 : Mart 03, 2010, 08:55:51 ÖS » |
|
ÇOK ĞÜZEL YA BURDA ASLINDA ÇOK ĞZEL BİR NÜKTE VAR HERKESİN KENDİNE VE DENĞİNDE İNSANLARLA MUTLU OLDUĞU HAYTA KALMASI ĞERKTİĞNİ AMA DEVLERİNDE BİR KALBİNİN OLDUĞUNUN O ÇOK SERT ĞÖRÜNÜMÜN ALTINDA EN CELALT ADAMIN BİLE BİR KALBİNİN OLDUĞUNU,VE O KALBİNDE SEVĞİ OLDUĞUNU EBRULİ VE HANIM ELİ ÇİÇEKLRİNİN ARSINDA SEVĞİSİNE DALIP BİR ĞÖZ YAŞI DAMLASINDA BOĞULDUĞU ...MAVİ ĞÖZLÜ DEV Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com |
|
|
|
|
|
|
|
Editor
Uzman Üye
Üye No: 8994
|
 |
« Yanıtla #4 : Ağustos 02, 2010, 10:58:04 ÖS » |
|
ortaokulda öğretmen şiir ezberleyin diyince sınıfın yarısı bu şiiri ezberlemişti  Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com |
|
|
|
|
|
 ] Sevgilerin en güzeli seni sevmek, Özlemlerin en güzeli seni özlemek Ve hayatın tadı sabah kalktığımda Senin varolduğunu bilmek...
|
|
Tam Üye
Üye No: 88173
|
 |
« Yanıtla #5 : Ağustos 02, 2010, 11:27:31 ÖS » |
|
güzeL şiirmiş paylaşım için teşekkürLer (: Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com |
|
|
|
|
|
|
| |
| | | | |