Edubilim Forumları - www.edubilim.com Edubilim Forumları - www.edubilim.com
Duyurular: 2011-2012 Eğitim ve Öğretim Yılı 2.Dönem Evrakları

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. Mayıs 26, 2012, 01:23:10 ÖÖ

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

...::: EDuBiLiM :::...

Sayfa: [1]  
  Bu Konuyu Gönder  
Gönderen Konu: Neden Aşk Bu Hallere Düştü__?  (Okunma Sayısı 726 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
axeleon
Administrator
Uzman Üye
Üye No: 7
Mesleği: Öğretim Görevlisi

« : Ekim 22, 2007, 04:05:39 ÖÖ »

Şimdiki zamanlarda aşk, içi boşaltılmış bir kelime olarak karışımızda. Dilimiz çok kolay söyler oldu aşk kelimesini. Her hissettiğimizi aşk, her gördüğümüzü yâr sanır olduk.

Adına aşk evliliği denilerek başlanan birlikteliklerin henüz üzerinden bir yıl geçmeden kavgalar, hakaretler, dayak ve türlü türlü insan trajedileri ile sonlandığı bir devirde yaşıyoruz.
Her gün televizyonlarda ya da adliye koridorlarında bu hazin tablolarla karşılaşıyoruz. Halaylar çekilerek başlanan aşklar kavgalarla son buluyor nedense…

Oysa eski zamanlarda yaşanan aşklar böyle miydi? Sakız hanımla Mahur beyin aşkları mesela ya da Feride ile Kamuran’ın aşkı ya da etrafımıza dikkatle baktığımızda hâlâ birbirlerinin gözlerinin içine mutlulukla bakan beyaz saçlı 80’lik dedelerimizin ninelerimizin aşkları…

Şimdilerin her türlü teknolojik imkânına nazaran, o zamanlar yeri geldiğinde bir çarşı pazarda, pencerede, sokak ortasında bir kerecik görebilmek ve mümkünse karşılığında bir nazar alabilmek devri kadimlerin en büyük mutluluğu idi.
Şarkıda denildiği gibi bir yastıkta tam 40 yıl yaşanan o büyük aşklardı onlar ….

Şimdiler de niçin böyle aşklar yaşanmıyor sizce?

Elbette ki yine de bir yerlerde yaşanıyordur fakat bir elin parmaklarını geçer mi, sanmıyorum…

Ben bunu biraz kültürel yozlaşmaya biraz da hayatımızdan manevi dinamiklerin sessizce çekilip alınmasına bağlıyorum. Sadakat, emanet, merhamet gibi kavramların unutulmasına bağlıyorum. Bana öyle geliyor ki şimdilerde aşk sadece “sevgilin var mı? var” demek için isteniyor. Bu da aşkı aşk olmaktan çıkarıyor, içini boşaltıyor, sevgisiz bir toplu olmamıza neden oluyor ve sonucunda da bugün içinde bulunduğumuz tablo ortaya çıkıyor.
Galiba eski aşkların asilliği ve ömürlük olması gizli olmasından, seven ve sevilen arasında kalmasından ve her şartta edep çerçevesi içerisinde yaşanmasından kaynaklanıyordu.

Aslında bu konuda uzun uzadıya konuşabilinir, ama ben siz bu konuda ne düşünüyorsunuz merak ediyorum. Neden kadim zaman aşkları şimdilerde yaşanmıyor? Sebepleri nelerdir sizce? Bunun bir çözüm yolu var mıdır? Yoksa sevgisizlikten doğan bir toplumdan sevgi beklemek nadan bir çaba mıdır?

alıntı

Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com

Yeni Üye
*
Üye No: 78

« Yanıtla #1 : Ağustos 22, 2008, 08:46:10 ÖS »

aŞk Aşk aŞk....

AŞk Diye Birşey kaLmadı Artık Sankii..

Bakiniz Artik Coluk Cocuk biLe aŞıgım Diyo en FazLa 10 yasında Cheesy

Artık Sevgi var. canını Sevdigine VerebiLmektir sevgi..

Sevin Sevin Sevin Smiley

www.edubilim.com - Bilimin adresi...
Yeni Üye
*
Üye No: 165

« Yanıtla #2 : Eylül 08, 2008, 12:15:54 ÖÖ »

mrb arkadaşlar ben foruma yeni üye oldum.konuya bir kaç yorum yapmak istedim kendimce.yaşım çok ileri değil ama çok sevda aşk gördüm diyebilirim . bizim hatamız şu her duygu geçişlerini aşk diye nitelendirmemiz. bir anlık hislerimize kapılara karşımızdakine duyduğumuz hoşlantı aşk diye nitelendirilemez. daha sonra o kişi ile paylaşımlarımız arttıkça ortak noktalar olmaığını farkedip soğumaya başlarız. bu aşk değil . lütfen bunu böyle nitelendirmeyelim.
sevgi dediğimiz kavram emek ister . gerçi emek sarfetmeden hiç bir şey elde edemeyiz oda başka bir tartışma konusu.ama biz onuda bencillik yaparak yıpratıyoruz . uzmalarımız sevgiyi yıllarla ölçmeye başlar oldu.sevginin yılımı var ? bende bunu anlamıyorum. dediğiniz gibi peki 80'lik neneler dedeler nasıl hala birbirlerine baktıklarında gözleri parlıyor.
biz sevgi diyince karşımızdakini kendi istediğimiz kalıba koyarak şekillendirmeye çalışıyoruz daha sonrada kalıba sığmadığını farkediyoruz bir kaç yıl sonra bakıyoruzki olmadı bırakıyoruz.
aşk sevgi bunlar insanların diline pelesenk oldukça bu kadar yazılığ silinince büyüsünü kaybetmeye başladı.
sevgi kişiye özel bir duygudur. şahsi düşüncemi sorarsanız sevmek için karşımızdakine gerek duyarız çoğumuz ama aslında yoktur. o hayatımızda olmasa bile sevmeye devam edebiliriz. cisme gerek varmı sizce ?
sevgisi kalbinizde attığı sürece karşınızda olmasa bile sevemezmisiniz ?
herkese iyi geceler

CAN
Administrator
Uzman Üye
Üye No: 54
Mesleği: Diğer Meslek Dalları

« Yanıtla #3 : Eylül 08, 2008, 12:29:44 ÖÖ »

tşkler arkadaşım yorumun için hoşgeldin CAN

YAŞAMAKSA SENİ SEVMEK BEN HİÇ ÖLMEDİM Kİ...
Yeni Üye
*
Üye No: 165

« Yanıtla #4 : Eylül 08, 2008, 12:53:35 ÖÖ »

hoşbulduk arkadaşım . teşekkürler. ama senden de bu konu üzerine bir kaç yorum duymak isterim .

CAN
Administrator
Uzman Üye
Üye No: 54
Mesleği: Diğer Meslek Dalları

« Yanıtla #5 : Eylül 08, 2008, 10:15:54 ÖS »

Evet eskiden di deriz dimi hep kolay ve basit kaçamaktır Eskidendi demek

Eskiden saygı vardı,haya vardı, edep vardı.En basitinden adam babasının yanında çocuğunu bile sevemezdi sebebi babasına olan saygısından,eşi kaynana ve kaynata yanında eşine ses veremezdi saygıdandı velhasılı
Aşklarıda öyle değilmiydi ? 40 yıl aynı yastığa baş koymanın adıydı saygı hoşgörü sevgi git gide yobazlaşıyoruz ama bu yobazlaşma kelimesini şimdiler inanan insanlar için kullanırlar ayh ne kadar yobazsını falan vs. Şimdi herşey basite indi saygı yok sevgi dediğimiz hoşlantı nefsimize hoş gelen her insanla birlikteliğin adı aşk oldu ! oysa aşk anlatılmaz aşk yaşanır ! gittikçede bu artmaktadır ne yazık ki eğer yeni nesile bunu öğretemez isek bu hep böyle kalacaktır...!

GÖRELİM MEVLA NEYLER NEYLERSE GÜZEL EYLER....

YAŞAMAKSA SENİ SEVMEK BEN HİÇ ÖLMEDİM Kİ...
Tam Üye
Üye No: 58

« Yanıtla #6 : Eylül 10, 2008, 03:06:10 ÖÖ »

Sizlerinde böyle güzel düşünceye sahip olması beni çok sevindirdi...uzun bi aradan sonra döndüm...sevmek sevilmek umuduyla teşekkür ederim...

Etiket: AŞK 
  Sayfa: [1]  
  Bu Konuyu Gönder  

Gitmek istediğiniz yer:  

Edubilim olarak 2009-2010 Eğitim ve Öğretim Yılında da eğitimle ilgili , bilgi , belge ve dosyalarla tüm öğrenci ve öğretmenlerin yanındayız...
Tüm hakları sakllıdır. Edubilim 2007-2009. Bu sitede bulunan bilgi , belge ve dökümanların izin alınmadan veya kaynak gösterilmeden kullanılması yasaktır. İletişim Adresi: edubilim@gmail.com

Edubilim I Edubilim Forumları I Urllist I Etiketler I Rss I Google Etiketleri I Site Haritası I Site Map

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2009, Simple Machines

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!