NASIL İLETİŞİM KURARIZ?
2. Sınıf Hayat Bilgisi Dersi Benim Eşsiz Yuvam Teması . Aşağıda dökümanın sadece özeti verilmiştir, bu konu ile ilgili
dosya ekte verilmiştir.NASIL İLETİŞİM KURARIZ?
DERS : Hayat Bilgisi
SINIF : 2
YAKLAŞIK SÜRE : 40’
TEMA : Benim Eşsiz Yuvam
TEMEL BECERİLER : İletişim becerisi.
ARA DİSİPLİNLERLE
İLİŞKİLENDİRME : Rehberlik ve psikolojik danışma.
KAZANIMLAR : B.2.14. Çeşitli ortamlarda başkalarıyla iletişim kurarken
hangi duyulardan yararlandığını açıklar.
MATERYALLER : Çalışma kağıdı.
KAYNAK : Hayat Bilgisi Özel İhtisas Komisyonu.
SÜREÇ
1. “İnsanlar konuşa konuşa,hayvanlar koklaşa koklaşa anlaşırlar.” sözünün anlamını ve doğruluğunu tartışın.
2. Başkalarıyla,sözlü iletişim kurmanın dışında sözsüz iletişim kurarak da anlaşabileceğimizi belirtin.
3. Öğrencilerinizi ikişerli gruplara ayırın. Sizin vereceğiniz yönergeleri konuşmadan canlandırmalarını isteyin. Şu yönergeleri verin:
-“Selamlaşın.”
-“Birbirinize sarılın.”
-“Karşılıklı sinirli sinirli bakışın.” ….vb.
Her canlandırmanın ardından, bu davranışlarla ne anlatmak istediklerini
sorun.
4. Çalışma kağıdında yer alan metni okuyun. Metinde altı çizili sözcüklerin iletişim kurarken hangi duyulara hitap ettiğini öğrencilerinizle tartışın. ( Görme, işitme, dokunma duyuları.)
DEĞERLENDİRME
- Kısa cevaplı sorular ile değerlendirin.
Çalışma Kağıdı ektedir...Önemli Not: Bu belge ttkb.meb.gov.tr den alınmıştır. Edubilim olarak MEB de karışık olarak verilen bu bilgileri sizin için düzenli bir şekilde bir araya getirdik. Yukarıdaki özet konu hakkında bilgilendirme için verilmiştir. Düzenli ve tam haliyle görmek için dosyayı indirin... Dosyaların tüm hakları MEB e aittir ama bu şekilde düzenlenip biraraya getirilmesi tamamen Edubilimin katkılarıyla gerçekleşmiştir. Burada verilen bilgi, belge, yazı ve dökümanlar izin alınmadan veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Kaynak belirtmek için
www.edubilim.com veya
www.edubilim.com/forum adresine alıntı yaptığınız adresten link vermeniz gerekmektedir.
Anahtar Kelimeler: nasıl iletişim kurarız, nasil iletisim kurariz, hayat bilgisi dersi nasıl iletişim kurarız konusu, nasıl iletişim kurarız etkinlik örneği, nasıl iletişim kurarız konusunun işlenişi, nasıl iletişim kurarız etklinlik örnekleri, hayat bilgisi 2. sınıf, hayat bilgisi ikinci sınıf, Benim Eşsiz Yuvam