Edubilim Forumları - www.edubilim.com Edubilim Forumları - www.edubilim.com
Duyurular: 2011-2012 Eğitim ve Öğretim Yılı

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. Şubat 09, 2012, 08:31:53 ÖÖ

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

...::: EDuBiLiM :::...

Sayfa: [1]  
  Bu Konuyu Gönder  
Gönderen Konu: Mustafa Kemal Üniversitesi  (Okunma Sayısı 2041 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Editor
Uzman Üye
Üye No: 21730
Mesleği: İngilizce Öğretmeni

« : Eylül 28, 2009, 01:49:16 ÖS »

Mustafa Kemal Üniversitesi Hatay ilinde 1992 yılında kurulmuştur. Antakya Merkez Kampüsü ile ilçelerdeki yüksek okul ve meslek yüksek okullarından oluşan üniversitemizin bünyesinde 9 fakülte, 4 yüksek okul, 7 meslek yüksek okulu, 3 enstitü, 6 araştırma merkezi bulunmakta ve ayrıca 12000 lisans-ön lisans, 350 yüksek lisans öğrencisi ile eğitim- öğretime devam etmektedir.Mustafa Kemal Üniversitesi ile ABD’de Texas Pan-American University, Delaware Technical Community Collage ve Almanya’da bulunan Aalen Fachhochschule Teknik Yüksek Okulu arasında işbirliği protokolü mevcut olup, bu üniversitelerle ortak çalışmalar yürütülmektedir.Mustafa Kemal Üniversitesi olarak hedefimiz;"Sadece Türkiye’de değil, dünyada yarışacak nitelikli eleman yetiştirmek, çağdaş dünya üniversiteleri arasında yer almaktır."

Üniversitemize bağlı faaliyet gösteren öğrenci yurdu bulunmamaktadır. Ancak öğrencilerimizin barınma hizmetleri Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı yurtlar ve Özel yurtlar tarafından karşılanmaktadır.Antakya’da bulunan Fakülte ve Yüksekokullarımızda öğrenim gören öğrencilerimiz için Sabancı kız yurdu 544, merkezdeki B Blok kız yurdu 280, borsa erkek yurdu 240, Prefabrik A-B Blok 504 kapasitelidir.İskenderun’da bulunan Fakülte ve Yüksekokullarımızda öğrenim gören öğrencilerimiz için 400 kapasiteli erkek, 186 kapasiteli kız yurdu bulunmaktadır.İskenderun’da ise mevcut kapasiteli Yükseköğrenim Öğrenci yurtlarında barınma sorunu bulunmamaktadır.

Adana - İskenderun arasında ulaşım yaklaşık 120 km lik otoyol üzerinden sağlanmaktadır. İskenderun-Antakya arası 60 km dir. Tayfur Sökmen Kampüsü İskenderun Antakya Karayolu üzerinde kurulmuştur. Tayfur Sökmen Kampüsüne ulaşım yaklaşık 2 dk da bir kalkan minibüslerce sağlanmaktadır. Herhangi bir ulaşım problemi yoktur. Tayfur Sökmen Kampüsünün Şehir Merkezine uzaklığı yaklaşık 15 km dir.

Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com

Etiket:
  Sayfa: [1]  
  Bu Konuyu Gönder  

Gitmek istediğiniz yer:  

Edubilim olarak 2009-2010 Eğitim ve Öğretim Yılında da eğitimle ilgili , bilgi , belge ve dosyalarla tüm öğrenci ve öğretmenlerin yanındayız...
Tüm hakları sakllıdır. Edubilim 2007-2009. Bu sitede bulunan bilgi , belge ve dökümanların izin alınmadan veya kaynak gösterilmeden kullanılması yasaktır. İletişim Adresi: edubilim@gmail.com

Edubilim I Edubilim Forumları I Urllist I Etiketler I Rss I Google Etiketleri I Site Haritası I Site Map

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006-2009, Simple Machines

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!