MegaAdministrator
Uzman Üye
Üye No: 12233
Sen Beni Sevmin
|
 |
« : Eylül 25, 2009, 04:26:26 ÖÖ » |
|
Talep eğrisinin sağa veya sola kaymasıyla ilgili 1 soru banko çıkar. - Talep esnekliğinden kesin 1 soru çıkar ezberleyin. ( esnek , birim esnek vs.. ) - Ceteris Paribus ; diğer şartlar sabitken varsayımı.. - Nokta talep esnekliği ve yay esnekliğinin formülü. Yine banko 1 soru. - Taban fiyatı ( üreticiyi korumak ) , tavan fiyatı ( tüketiciyi korumak ) - Spesifik vergi belirli maddi ölçüden alınan vergidir Örn : Ev vergisi.. Advalorem vergi : Belli parasal değerin yüzdesi şeklinde hesaplanan vergiler. Örn : %18 KDV - Ortalama fiziki ürün , Marjinal fiziki ürün tanımları.. - Ölçeğin verimi , ölçeğe göre sabit verim , ölçeğe göre azalan verim ( bana göre banko çıkıcak.. ) - Açık maliyet : gerçek ödemeler , örtük maliyet : gerçekte ödeme yapılmayan .. - Bedavacılık ve dışsallıklar banko bi soru..
Yukarda çıkabilceğini düşündüğüm 4-5 soru fln var..Bu yaklaşık 13-15 puan eder. Allah bereket versin
Çalışırken anahtar kelime bulun onu kullanın. Kolay akılda kalıyo. Misal..
Belirli bir ekonomik sorunla ilgili tüm gerçeklerin araştırılıp toplanmasına ne ad verilir?
Betimleyici İktisat
Bi tüm olarak ezberlemek var. Bide boldladığım yerleri..
ed < 1 Esnek olmayan (inelastik talep) ed > 1 Esnek talep ed = 1 Birim esnek ed = 0 Sıfır esnek ( tam inelastik ) ed = sonsuz işaretini pcde yapamıyorum yatık 8 işte Sonsuz (tam) esnek talep
-Tuz inelastik talebe örnek oluşturur. -Fiyat miktar doğrusu verilir talep eğrisinin tam ortasındaki nokta e=1'dir. - Çapraz talep esnekliği pozitif olan mallara ikame mal denir. Negatife iki mal tamamlayıcı maldır. - e = esneklik , d = talep , Q = miktar , p = fiyat - Toplam Hasılat = Fiyat x Miktar - Ünite 1'den Gerçekleri toplama ===> Teori Oluşturma Test Etme ===> İktisat Pol Oluşturma ( ya sırası ya tanımları sorulabilir. ) - İktisadi düşünce tarzının temek ilkesi rasyonel davranıştır. - Mikro iktisat ; küçük birimleri , makro ise bütün olarak inceler. - Pozitif iktisat ; olanı , normatif iktisat ; olması gerekeni ( refah düzeyini arttırmak olarakta sorarlar) - Şiddetin özellikleride çıkabilme ihtimali yüksek sorulardan..
--------------------------------------
- İşletme sahiplerinin , varlıklar üzerindeki haklarına SERMAYE denir. - 3. kişilerin , varlıklar üzerindeki haklarına BORÇLAR denir. - Sermaye ve Borçlara birlikte verilen ad ; kaynaklar.. - Muhasebenin birincil işlevi ; kaydetme , sınıflandırma , özetleme - Muhasebenin ikincil işlevi ; analiz ve yorum - Gider hesapları bilançoda yer almaz. - Kasaya para girişleri : Tahsil , kasadan para çıkışı : tediye , kasayla ilgili olmayan işlemler mahsup fişleri.. ( birini sorabilir bu sınav.. ) - Mizan büyük defterden yararlanılarak düzenlenir. - Borçlandırmak , Alacaklandırmak , Hesap açmak , Hesap Kalanı ( bunlardanda bi soru bekliyorum ) - Nazım hesaplar : sermaye ve borçlarda artış ve azalış yaratmayan hesaplardır. - Yevmiye defteri ( Günlük işlemler ) ===> Büyük Defter ( Toplayan ) ==> Mizan ( Kontrol ) ==> Mali tablolar - Muhasebenin temel kavramlarından banko bi soru çıkıcak - Alış iadesi , satış iskontosu , alış iskontosu vs.. bundanda banko 1 soru.
---------------------------------------------
Matematik sınavına hesap makinası götürmek gerekiyo. 3-4 soru hesap makinasıyla yapılıyo çünkü. Üslü sayılar köklü sayılar fln.. 1 tanede kümelerden yapsak 5 soru.
Birde soruda ;
" denkleminin kökü nedir? " " denkleminin çözüm kümesi nedir ? " " eşitliğinin çözüm kümesi nedir? "
soruluyosa şıkları teker teker yerine koyup deneyin.
çzüm kümesi sorusunda atıyorum 2x³ - 4 x² = 0 , yani = varsa cevap kesin { } olur.
Yine çözüm kümesinde küçük eşit 3 diyo mesela. Cevap kesin [ ] olur.
Soruda aşağıdakilerden hangisi x eksenine paralel diyosa , cevaplarda x yazmaması lazım. x'li şıkları eleyin. y içinde tam tersi kural geçerli.
X eksenine dikse y , y eksenine dikse x yazmaz.
Parabol gördüğünüzde , cevaplarda x² veya y² yazması gerekir.
Sabit fonksiyonlarda x yazmaz. Örn : f(x) = 200
İlk 4-5 üniteden bunlar. Toplamda burdan 10 soru yapsam ( çıkarsa tabi :] ) 38 puan.
Bide türevle ilgili 7 kural vardı sanırım onları ezberlemek lazım. Ondan da bi soru çıksa 42 fln yapıyo. Hiç yapamasam gerisini sallayıp 50 olur herhalde. Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com |