Edubilim Forumları - www.edubilim.com Edubilim Forumları - www.edubilim.com
Duyurular: 2011-2012 Eğitim ve Öğretim Yılı 2.Dönem Evrakları

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. Mayıs 25, 2012, 10:29:25 ÖS

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

...::: EDuBiLiM :::...

Sayfa: [1]  
  Bu Konuyu Gönder  
Gönderen Konu: Maliye Politikası 2006 final  (Okunma Sayısı 209 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
MegaAdministrator
Uzman Üye
Üye No: 12233
Mesleği: Öğretim Görevlisi
Sen Beni Sevmin

« : Ekim 02, 2009, 03:31:31 ÖÖ »

Maliye Politikası 2006 final

1-Hangisi hem Keynesyenlerin hem de Klasiklerin savunduğu bir görüştür?
CEVAP:RASYONEL BEKLENTİLER KURAMI

2-Hangisi Maliye Politikasının etkilerini ölçmek için kullanılan ölçüttür?
CEVAP:BÜTÇE AÇIĞI-BÜTÇE FAZLASI

3-Bütçe açığı-bütçe fazlası ölçüsü yerine tam istihdam bütçe fazlası kavramının kullanılmasının temel nedeni nedir?
CEVAP:EKONOMİK FAALİYET DÜZEYİNDEKİ DEĞİŞİKLİKLER TARAFINDAN ETKİLENMEMESİ

4-Kollektif karar sonucu kullanılan üretim faktörleri ile transfer faaliyetlerini belirleyen oran nedir? CEVAP:KAMU HARCAMALARI / GSMH

5-Hangisi ekonominin genel dengesini ifade eder?
CEVAP:IS-LM EĞRİLERİNİN KESİŞTİĞİ YERDE

6-IS-LM eğrileri analizinde fiyatlar genel seviyesinin artmasının etkisi,para arzının değişmediği durumda ne olur?
CEVAP:IS SOLA KAYAR

7-Klasik toplam arz eğrisi hangi varsayıma dayanır?
CEVAP:EKONOMİ TAM İSTİHDAMDA VE ÜCRETLER ESNEK

8-Hangisi iradi maliye politikasını destekler niteliktedir?
CEVAP:EKONOMİNİN KENDİ KENDİNİ DÜZELTECEK MEKANİZMASI YOKTUR

9-Anti enflasyonist politika olarak transfer harcamalarının kullanılmasının zor olmasının nedeni nedir?
CEVAP:YOĞUN BİR TEPKİ İLE KARŞILANIR

10-Gelişmekte olan ülkelerde Maliye Politikası aracı ekonomiyi etkileme derecesi neden düşüktür?
CEVAP: YAPISAL DARBOĞAZLAR VE KAPASİTE ETKİSİ

11-Kurumlar vergisi oranı nasıldır?
CEVAPÜZ ORANLI

12-Doğrudan eylemlerle ücret-fiyat artış oranlarını düşürmek için girişimde bulunan politikanın adı nedir?
CEVAP:GELİRLER POLİTİKASI

13-Üretim faktörlerinin maliyetleri üzerindeki toplu pazarlık ücreti,yüksek vergi,sosyal güvenlik fonları ve bunlara benzer maliyet öğelerinin hafifletilmesi gerektiği görüşünü savunan yaklaşım hangisidir?
CEVAP:ARZ YANLI YAKLAŞIM

14-Hangisi dış ticaret fazlasına ulaşma politikalından biri değildir?
CEVAP:EMİSYON MİKTARINI ARTTIRMA

15-Faiz oranlarının yükseltilmesinin amacı nedir?
CEVAP:ATEL KALMIŞ VEYA SPEKÜLATİF ALANLARA YÖNELMİŞ FONLARI BANKALARA ÇEKEREK BURADAN VERİMLİ YATIRIMLARA YÖNELTMEK

16-2001 Güçlü Ekonomiye Geçiş Programında öncelikli amaç hangisidir?
CEVAP:ENFLASYONU ÖNLEMEK

17-Hangisi eğitim,araştırma,geliştirme ve organizasyona ilişkin yatırımlarla teknolojik gelişmelerinin iyileştirilmesidir?
CEVAP: UYARILMIŞ TEKNOLOJİK GELİŞME

18-Karların eskiye göre daha az vergilendirilmesinin tanımı hangisidir?
CEVAP: OTOFİNANSMAN

19-Yatırımın yapıldığı anda görülen ve karşılığında ödeme gerektiren maliyet hangisidir?
CEVAP: İÇ MALİYET

20-Net bugünkü değer ile faiz oranı arasındaki ilişki nasıldır?
CEVAP: NEGATİF

21-Türkiye'deki hangi kalkınma planında yeni bir uzun dönem kalkınma stratejisi üzerinde durulmuştur?
CEVAP: 3. BEŞ YDLLHC KALKINMA PLANI

22-Lorenz eğrisinin dikey ekseninde hangi değişken yer alır?
CEVAP: GELİRİN YÜZDESİ

23-Devletin piyasa sisteminin işleyişine müdahalesi sonucunda ortaya çıkan gelir dağılımına ne ad verilir?
CEVAP:İKİNCİL DAĞDLIM .

24-Çevreye verilen zararların giderilmesi ya da azaltılmasına ilişkin masrafların kirletene yüklenmesine ne ad verilir?
CEVAP:KİRLETENE ÖDETME İLKESİ

25-Belirli bir kirlenme düzeyine kadar kirletme hakkı veren pazarlanabilir belge nedir? CEVAP:PAZARLANABİLİR KİRLİLİK HAKLARI

26-Sabit varlıkların fiziksel sürelerinden daha kısa sürede gerçekleştirilen amortisman rejimi hangisidir?
CEVAP: HIZLANDIRILMIŞ AMORTİSMAN

27-Çok geniş alana yayılan büyük çaplı üretimin ortaya koyacağı dışsal faydayı yaratan hizmetler hangisi tarafından gerçekleştirilir?
CEVAP: MERKEZİ YÖNETİM

28-Bölgeler arası dengesizliği gidermede kaynak aktarımını hangi karar birimi yapar?
CEVAP: MERKEZİ YÖNETİM

29-KİT'lerin kurulmasıyla ilgili elde edilmeye çalışılan temel hedeflerinden biri değildir?
CEVAP: ÇEVREYE DIŞSAL MALİYET YÜKLEMESİ

30-Hangi devlet yönetim biçiminde hakim bir merkezi yönetim ve onun altında yetki ve sorumluluk sınırlan idari vesayet kuralları çerçevesinde merkezi yönetim tarafından belirlenmiş yerel yönetimler bulunur?
CEVAP: ÜNİTER SİSTEM

Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com

Etiket: maliye politikası 2006 final 
  Sayfa: [1]  
  Bu Konuyu Gönder  

Gitmek istediğiniz yer:  

Edubilim olarak 2009-2010 Eğitim ve Öğretim Yılında da eğitimle ilgili , bilgi , belge ve dosyalarla tüm öğrenci ve öğretmenlerin yanındayız...
Tüm hakları sakllıdır. Edubilim 2007-2009. Bu sitede bulunan bilgi , belge ve dökümanların izin alınmadan veya kaynak gösterilmeden kullanılması yasaktır. İletişim Adresi: edubilim@gmail.com

Edubilim I Edubilim Forumları I Urllist I Etiketler I Rss I Google Etiketleri I Site Haritası I Site Map

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2009, Simple Machines

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!