Edubilim Forumları - www.edubilim.com Edubilim Forumları - www.edubilim.com
Duyurular: 2011-2012 Eğitim ve Öğretim Yılı 2.Dönem Evrakları

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. Mayıs 26, 2012, 01:08:00 ÖÖ

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

...::: EDuBiLiM :::...

Sayfa: [1]  
  Bu Konuyu Gönder  
Gönderen Konu: Labaratuar Ve Veteninerlik Sağlik-hayvan Hastalikları 2006  (Okunma Sayısı 218 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
MegaAdministrator
Uzman Üye
Üye No: 12233
Mesleği: Öğretim Görevlisi
Sen Beni Sevmin

« : Ekim 03, 2009, 02:31:15 ÖÖ »

Labaratuar Ve Veteninerlik Sağlik-hayvan Hastalikları 2006

1. Sığırlarda kronik mastitisin etkeni? (str.agalactiae )

2. Su sakağısı hangi hayvanlarda görülür? (taylarda)

3. Kuzuların enzootik piyemisi hangi yolla bulaşır? (kenelerin açtığı der yaralarından)

4. E.koli bakterilerihangi vücut bölgesinde bulunur? (barsaklar)

5. E.koli bakterileri hangi sistemde hastalık oluşturur? (gastrointestinal sistem,diğer organ ve dokularda)

6. Civcivlerin sarı kesesi yangısında sağaltım ne şekilde yapılır? (labarotuarda antibiyogram ve belirlenmiş antibiyotiklerle)

7. Pullorum hastalığının teşhisinde ne önemlidir? (seroloji çok önemlidir)

8. Sığır pasteroluzunda akut formda hastalık nasıl seyreder? (aniden başlar kısa zamanda öldürmesiyle karakterizedir.genel semptomlar yanında kanlı ishal ve kaslarda tremor gözlenir.)

9. Hemofiluslar hangi hayvan türünde genital sistem infeksiyonu oluşturur? (atlarda)

10. Tavuk kolerasının artritis şeklininde hayvanlarda ne gözlenir? (kanat ve bacak eklemlerinde ödem ve topallık) 11. Atların bulaşıcı metritisinde etken haemophilus equigenitalis tarafından karakterize hastalıklar nelerdir? (vaginitis,servitis,endometritis ile karakterize bulaşıcı ve infeksiyoz bir –veneral- hastalıktır. )

12. Campylobacteriosiste sağaltım hangi yolla yapılır? (intrauterin yolla,500.000_1000.000 ünite penisilin ve 0.5_1 gr.streptomisin uterus içine verilir)

13. Miko bakterileri diğer bakterilerden ayıran özellik nedir? (asido_rezistans özellikleri)

14. Sığırlarda tüberkülozun etkeni nedir? (myco bovis)

15. Sığır,koyun ve keçilerde barsak cidarlarının kalınlaşması,kronik ishal ve zayıflamayla karakterize infeksiyoz bulaşıcı hastalık hangisidir? (paratüberkülozis)

16. Antraks(şarbonun) etkeni nedir? (bacillus anthracis)

17. B.anthracisin özelliği nedir? (gram pozitif,kapsüllü sporlu bakteri olması)

18. B.anthracis hangi hayvanlarda görülür? (koyun,keçi,sığır,manda,deve at,domuz,kedi ve köpeklerde)

19. Max Sterne Anthrax aşısında bağışıklık ne kadar sürede oluşur? (1_2 hafta içinde oluşur ve 6_12 aya kadar devam eder.tek tırnaklılarda 21 günden sonra meydana gelir.)

20. Palpebra Tersia düşmüş,kuyruk sert ve dik ,bacaklar gergin ve sabit,kulaklar diktir.belirtiler hangi hastalığa aittir? (tetanoz)

21. İnfeksiyoz nekrotik hepatitis hastalığının oluşumunda hangi parazitler etkilidir? (f.hepatica,d.lanceolatum ve t.hidatigena parazitlari)

22. Cl. oedematiensile hazırlanan toksoid aşılar hangi şekilde uygulanır? (21 gün ara ile 2cc.miktarda 2 defa aşılama yapılır )

Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com

Etiket: Labaratuar Ve Veteninerlik Sağlik-hayvan Hastalikları 2006 
  Sayfa: [1]  
  Bu Konuyu Gönder  

Gitmek istediğiniz yer:  

Edubilim olarak 2009-2010 Eğitim ve Öğretim Yılında da eğitimle ilgili , bilgi , belge ve dosyalarla tüm öğrenci ve öğretmenlerin yanındayız...
Tüm hakları sakllıdır. Edubilim 2007-2009. Bu sitede bulunan bilgi , belge ve dökümanların izin alınmadan veya kaynak gösterilmeden kullanılması yasaktır. İletişim Adresi: edubilim@gmail.com

Edubilim I Edubilim Forumları I Urllist I Etiketler I Rss I Google Etiketleri I Site Haritası I Site Map

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2009, Simple Machines

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!