Administrator
Uzman Üye
Üye No: 6
Sınıf Öğretmeni Aday Adayı...
|
 |
« : Kasım 20, 2008, 01:09:31 ÖÖ » |
|
SOĞUK İKLİM ( KUTUP İKLİMİ ) Kutup iklimi çok serttir, insanın yaşamasına elverişli değildir. Kışın sıcaklık çoğu zaman –30 derecenin altına düşer. Şiddetli rüzgarlar, müthiş kar fırtınaları yaratır. Güneş hiçbir zaman tamamen batmaz; hava sıcaklığı biraz yumuşar ve karlar kısmen erir. Kutup iklimi enlemin etkisi altındadır Kutup İklimi ve Özellikleri ( Nerelerde görülür , nasıldır , yağış özellikleri) hakkındaki tüm bilgiler burada paylaşılacaktır... Anahtar Kelimeler : kutup iklimi , kutup iklim , kutup iklim ozellikleri , iklim ozellikleri , iklim özellikleri , kutup ikliminin özellikleri , kutup , iklimler , dunya iklimleri , kutup iklimi nasıldır , kutup iklimi nerelerde görülür , kutup iklimin sıcaklık değerleri , kutup enlemleri Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com |
|
|
|
« Son Düzenleme: Kasım 20, 2008, 01:47:06 ÖÖ Gönderen: KILIC »
|
|
Bilgi paylaştıkça çoğalır... Bildiklerinizi paylaşırsanız , bilmediklerinizi öğrenirsiniz.... Bir milletin ıslahı kötülerin imhasıyla değil , neslin eğitim ve terbiyesiyle mümkündür...
|
|
|
Administrator
Uzman Üye
|
 |
« Yanıtla #1 : Kasım 20, 2008, 01:11:32 ÖÖ » |
|
Dünyanın sürekli olarak karlar ve buzlarla kaplı olan kutup bölgelerinde görülen iklim tipidir. Kuzey Kutbu çevresinde Grönland Adası’nın iç kısımlarında ve Antarktika’da etkilidir. Sıcaklık ortalaması bütün yıl boyunca 0°C nin altındadır. Sıcaklık, çoğu zaman -40°C ye, hatta daha altına iner. Yıllık sıcaklık farkı 30°C dolaylarındadır. Güneşlenme süresi çok uzun olmasına rağmen sıcaklık yükselemez. Çünkü güneş ışınları yıl boyunca bu bölgelere eğik açılarla gelir. Sıcaklık düşük olduğundan buharlaşma ile atmosfere karışan nem azdır. Dolayısıyla yağışlar son derece az ve her zaman kar şeklindedir. Ortalama yağış yıllık 200mm civarındadır. Bu sebeple kutup iklimine soğuk çöl iklimi de denir. Zemin buzlarla kaplı olduğu için bitki örtüsü yoktur. AYRINTILI BİLGİ: 1-Kutup çevrelerinde 70-90 paralelleri arasında görülür. 2-Grönland ve Antartika çevresi,... 3-yer daima kar ve buzla kaplıdır.Kalıcı karın alt sınırı sıfır metreden başlar. 4-Sıcaklı 0 C’nin altındadır.Akarsu, toprak ve bitki örtüsü yoktur. Kaynak : cografyadersanesi.blogcu.com Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com |
|
|
|
« Son Düzenleme: Kasım 20, 2008, 01:14:10 ÖÖ Gönderen: KILIC »
|
|
Bilgi paylaştıkça çoğalır... Bildiklerinizi paylaşırsanız , bilmediklerinizi öğrenirsiniz.... Bir milletin ıslahı kötülerin imhasıyla değil , neslin eğitim ve terbiyesiyle mümkündür...
|
|
Administrator
Uzman Üye
|
 |
« Yanıtla #2 : Kasım 20, 2008, 06:22:48 ÖS » |
|
Edubilim kullanıcıları için Cemallettin Şahin in Ülkeler Coğrafyası Kitabından Kutup İklimi ile ilgili bölümleri tarattım , en kısa zamanda metin şeklindede veririm. (Acele ihtiyacı olanlar istekte bulunursalar , hemen yaparım) Resimleri büyütmek için üzerlerine tıklayın...   Bu resimleri herhangi bir şekilde kötü amaçlı kullanmayın, sadece bilgilendirme amaçlı verilmiştir... Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com |
|
|
|
|
|
|
|
Editor
Uzman Üye
Üye No: 190
|
 |
« Yanıtla #3 : Kasım 24, 2008, 08:08:23 ÖS » |
|
Şu dökümanı(resimleri) word belgesi haline getirirseniz sevinirim... Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com |
|
|
|
|
|
Edu Depo Açıldı... Ücret yok! Limit Yok! Be
|
|
Yeni Üye
Üye No: 111591
|
 |
« Yanıtla #4 : Aralık 22, 2010, 06:26:11 ÖS » |
|
evet word halline getirin lütfen Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com |
|
|
|
|
|
11TuaNa11
|
| |
| | | |