Editor
Uzman Üye
Üye No: 8994
|
 |
« Yanıtla #1 : Temmuz 31, 2009, 07:58:07 ÖÖ » |
|
linkte sorun yok ben indirdim gerçekten çok güzel örnek alınabilecek dersler var... Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com |
|
|
|
|
|
 ] Sevgilerin en güzeli seni sevmek, Özlemlerin en güzeli seni özlemek Ve hayatın tadı sabah kalktığımda Senin varolduğunu bilmek...
|
|
Yeni Üye
Üye No: 48145
|
 |
« Yanıtla #2 : Mart 07, 2010, 12:03:24 ÖS » |
|
kişisel kelişimde çevrenin ve kalıtımın etkisi ile ilgili bilgisi olan paylaşabilir mi ?? Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com |
|
|
|
|
|
|
|
axeleon
Administrator
Uzman Üye
Üye No: 7
|
 |
« Yanıtla #3 : Mart 07, 2010, 12:35:27 ÖS » |
|
kişisel kelişimde çevrenin ve kalıtımın etkisi ile ilgili bilgi derken nasıl bişey istiyorsunuz? Kısa bir bilgiyse hemen yazayımm Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com |
|
|
|
|
|
|
|
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #4 : Mart 07, 2010, 12:43:51 ÖS » |
|
yani kişi büyürken kalıtımdan ve çevresel etkilerden nasıl etkileniyor ile ilgili bir yazı istiyorum da yardımcı olabilirseniz .... Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com |
|
|
|
|
|
|
|
axeleon
Administrator
Uzman Üye
|
 |
« Yanıtla #5 : Mart 07, 2010, 12:53:25 ÖS » |
|
Kısa bi not olarak yazdım ama bu sanırım sizin istediğiniz kadar açıklayıcı değil...
GELİŞİMİ ETKİLEYEN FAKTÖRLER
A. Kalıtım
B. Çevre
C. Kritik Dönem
D. Tarihsel Zaman
A.Kalıtım
Anne babadan genetik yolla geçen özelliklerdir. Cinsiyet, göz rengi, zeka kapasitesi, fiziksel özellikler, yaratıcılık ve düşünme kapasitesi, problem çözme becerileri, bazı kişilik özellikleri vb.
B.Çevre Çevre bir anlamda içinde yaşadığımız ortamdır. Çevrenin etkisi döllenmeden itibaren başlar. Bazı fiziksel görünüm özellikleri, zekanın kullanım oranı, eğitim düzeyi, bazı kişilik ve karakter özellikleri çevre etkileşimi sonucu ortaya çıkar.
Çevrenin bireyin gelişimi üzerindeki etkileri değişik boyutlardadır;
Doğum öncesi etkiler Doğum sırasındaki etkiler Doğum sonrasındaki etkiler Ana babanın yetiştirme tarzı Aile parçalanması Hormonlar Ailede kaçıncı çocuk olduğu vb.
C. Kritik dönem
Her davranışın bireylerce kazanılması gereken dönemleri bulunur. Eğer bu davranışlar ilgili oldukları dönemde (yaşta) kazanılmazsa sonraki dönemlerde kazanılmasında güçlükler görülür. Çocukların bazı gelişim dönemlerinde bazı tür öğrenmelere karşı duyarlılık gösterdikleri, çevre etkilerine karşı daha duyarlı oldukları. Düzenlenen öğrenme yaşantılarını diğer dönemlerden daha hızlı kazandıkları döneme kritik dönem denir. Örneğin çocuğun konuşmayı öğrenmesi için kritik dönemi 12-18 ay yaş civarıdır.
Tarihsel zaman: Gelişim döneminde ortaya çıkan yenilikler ve değişimlerdir. Savaş, internet, cep telefonu kullanımı, deprem korkusu vs.
Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com |
|
|
|
|
|
|
|
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #6 : Mart 07, 2010, 12:57:11 ÖS » |
|
teşekkür ederim ben bunları kullanarak yazımı yazabilirim yardımlarınız için teşkrlr... Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com |
|
|
|
|
|
|
|
axeleon
Administrator
Uzman Üye
|
 |
« Yanıtla #7 : Mart 07, 2010, 12:59:13 ÖS » |
|
Daaha ayrıntılı bilgi gerekirse yine de yardımcı olmaya çalışırız:) Kolay gelsinn Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com |
|
|
|
|
|
|
|
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #8 : Mart 07, 2010, 01:01:07 ÖS » |
|
teşekrler... Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com |
|
|
|
|
|
|
|
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #9 : Mart 11, 2010, 12:03:55 ÖÖ » |
|
selamm:) insanlara sosyal yaşamda biçilen roller nelerdir?fikri olan paylaşabilir mi? Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com |
|
|
|
|
|
|
|
axeleon
Administrator
Uzman Üye
|
 |
« Yanıtla #10 : Mart 11, 2010, 12:32:09 ÖÖ » |
|
İnsanların sosyal yaşamdaki rolleri yaptıkları meslekler ve konumları olabilir...Mesala esnaf, mühendis, doktor vb... yada müdür, şef, muhtar... Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com |
|
|
|
|
|
|
| |
| | | | | | | | | |