Administrator
Uzman Üye
Üye No: 1
|
 |
« : Kasım 09, 2007, 02:05:06 ÖS » |
|
Gidiyorum Ne başkası oldu ne de olacak Sen çalmazsan kapım açılmayacak Şimdi içimde yanan bu ateş Sanma ki bir son bulacak
Hiç utanmam gülüm divaneyim Parçalanmış dünyam viraneyim Seni her şeyden çok çok istedim Vuruldum avareyim
Ne olurdu benim olsan Şu yaralarımı sarsan Bıktım artık yol almaktan Önüme çıkıp durdursan
Gidiyorum buralardan Tüm rüzgarlar senin olsun Benden ayrı rüyadasın Dilerim birgün utanırsın
Yıllar sonra bir gün yaşlandığında O ipek saçların ağardığında Kuru yaprak gibi dağıldığında Kalırsın tek başına
Oysa seni ne çok ne çok sevmiştim Tüm çiçeklerimi sana dermiştim Şimdi ellerim boş yüreğim sarhoş Oysa neler ümit etmiştim
-ŞİİR-
Elimde, Eski bir aşktan kalma tutku damlacıkları Arkamda, Diz boyu balçık hatıraların çığlığı var Yırtmış atmışım her şeyi, Bir ben kalmışım ortada Birde sen içimde, Taa şuramda... Gel Barışalım Dışarıda yağmur içimde rüzgar Özlüyorum seni dağlar kadar Ellerim yanar gözlerim kanar Ateşin vücudumu sarar
Gel bir tanem Gel be gülüm Gel kaderim eline bakar Geceler uzun Her yerim hüzün Gel yeter anam kan ağlar
Gel barışalım hayatla Gel tanışalım baharla Rüzgarım ol gel sabahıma
Kaderim beklemek oldu yar Geçiyor zamanım doldu yar
Gel barışalım hayatla Rüzgarım ol gel sabahıma Karahisar Karahisar kalesi yıkılır gelir Kahkülü boynuna dökülür gelir
Yayladan gel allı gelin yayladan Kesme ümidini kadir mevladan Ver elini dağlar aşalım, bayramlaşalım
Ben bir koyun olsam sende bir kuzu Meleye meleye getirek yazı
Yayladan gel allı gelin yayladan Kesme ümidini kadir mevladan Ver elini dağlar aşalım, Bayramlaşalım Keklik Keklik gibi kanadımı süzemedim Murad alıp doya doya gezmedim Bu karayazıyı kendim yazmadım
Alnıma yazılmış bu kara yazı Kader böyle imiş ağlarım bazı Gülüm ey sebebi ey
Geceleri uyku girmez gözüme Zalim yastık diken oldu yüzüme Uyma dedim uydun eller sözüne
Alnıma yazılmış bu kara yazı Kader böyle imiş ağlarım bazı Gülüm ey sebebim ey-ŞİİR-
On yıl var ayrıyım kına dağından Baba ocağından yar kucağından Bir çiçek dermeden sevgi bağından Huduttan hududa atılmışım ben
Gönlümü çeksede yarin hayali Aşmaya kudretim yetmez cibali Yolcuyum bir kuru yaprak misali Rüzgarın önüne katılmışım ben
Garibim namıma Kerem diyorlar Aslımı el almış harem diyorlar Hastayım derdime verem diyorlar Maraş'lı şeyhoğlu Satılmış'ım ben Sarı Gelin Erzurum çarşı Pazar leylim amman aman Leylim amman aman leylim amman aman sarı gelin İçinde bir kız gezer hop ninen ölsün sarı gelin aman Sarı gelin aman sarı gelin aman suna yarim
Elinde kağıt kalem leylim amman aman Leylim amman aman leylim amman aman sarı gelin Katlime ferman yazar hop ninen ölsün sarı gelin aman Sarı gelin aman sarı gelin aman suna yarim
Palandöken yüce dağ leylim amman aman Leylim amman aman leylim amman aman sarı gelin Altı mor sümbüllü bağ hop ninnen ölsün sarı gelin aman Sarı gelin aman sarı gelin aman suna yarim
Seni vermme yabana leylim amman aman Leylim amman aman leylim amman aman sarı gelin Nice ki bu canım sağ hop ninnen ölsün sarı gelin aman Sarı gelin aman sarı gelin aman suna yarim Yayla Yolları Yayla yollarında yürüyüp gelir Oy gelin oy gelin oy gelin Allı şalvarını sürüyüp gelir Amman amman amman
Ben varamam inekliye Yoğurdu sinekliye Allah nasib eylesin Omuzu tüfekliye
Yayla yollarında biten naneler Oy gelin oy gelin oy gelin İnce belli kız doğurmamış anneler Amman amman amman
Ben varmam oralıya Orada duralıya Allah nasib eylesin Davullu zurnalıya
Yayla yollarında menevşe açmış Oy gelin oy gelin oy gelin Sevgilim o güzel dağlara kaçmış Amman amman amman
Ben varmam inekliye Yoğurdu sinekliye Allah nasib eylesin Omuzu tüfekliye Eşşeği Saldım Eşşeği saldım çayıra Otlaya karnını doyura Gördüğü düştü hayıra Yoranın da avradını
Mümkür münafığın soyu Yaktı harab etti köyü Ölüsüne bir tas suyu Dökenin de avradını
Derince kazın kuyusun İnim inim inlesin Kefenin diken iğnesin Dikenin de avradını
Kazak abdal lütfeyledi Yaktı köyü mahveyledi Sorarlarsa kim söyledi Soranın da avradını Bir Garip Aşk Bestesi Ben bir garip aşk bestesiyim Şu yüreğin güftesiyim Hiç umulmaz nerelerde Tek başıma sersefilim
Bir garip aşk bestesiyim Öyle içten öyle serin Akıl almaz dayanılmaz Tek başına sersefilim
Ben bir garip aşk bestesiyim Bilemezsin ne haldeyim Çok uzakta bir şehirde Bıraktığın serseriyim
Bir garip aşk bestesiyim Yalnız senin tek seninim Arama hiç başka yerde Bende gülüm aşk dediğin
Duyulmamış hiçbir yerde Söylenmemiş kimselere Sen uyurken gecelerce Her yerinde aşk yeliyim
Senin senin senin senin senin için deliyim Şarköy Türküsü Bağa girdim bağ budanmış Bağa bülbül dadanmış On beş yaşında da Nazife'de hanım Kimlere aldanmış
O tepeden bu tepeye Oyun olur mu On beş yaşında da Nazife'de hanıma Doyum olur mu
Çıktım Şarköy'ün bağına Sıra sıra zeytinler On beş yaşında da Nazife'de hanıma yazık ettiler Mahkeme Nedir çektiklerim senin elinden Ne istersin benim gibi garipten Her gün bana zulüm etmek suçundan Mahkemeye versem seni asarlar Asarlar asarlar hey Cehennemde seni cayır cayır yakarlar
Seven insan böyle mi olur bilmem ki Seni benim kadar kimse sevemez ki Senin gibi yare cefa edeni Cehennemde cayır cayır yakarlar Yakarlar yakarlar hey Mahkemeye versem seni asarlar Aşk Perisi Korkmadan bir bak gözlerime Birazcık inan şu sözlerime Aşk perisi girdi düşlerime Sıkı tutun ellerime Cesaret lazım gerçek aşka Güven başrolde o da başka Mutluluk da var hep bir riziko Topu topu hayat şaka Aşk mucizevi bir zamanlama Aşk bu çekilir gelince başa Engellerden bile tat al yaşa Hayt inan çok çok kısa Mutlu sonla bitsin masalımız Çiçek atalım hep zorluklara Onlar çıksınlar kerevete Erelim muradımıza Gel gel korkmayalım Sev sev bıkmayalım Korkmayalım yılmayalım Yollar Gündüz gözüyle söylenmeyecek masallar söylemişiz Sabaha çıkmayacak sözler vermişiz meğer Bir hayal kuşunun kanatlarında adını rüzgara yazmışız meğer Şimdi arıyorum bulamıyorum uzanıyorum zamanın izinden dokunamıyorum İçimde sakladığım o masalları kimselere anlatamıyorum Yollar aldılar seni yollar ayrı koydular Eski dostum o yollar şimdi hasret oldular Bekliyorum yollarını beklemekle bitmiyor Besliyorum aşkını aşkın rengi soluyor Günler geçiyor yıpranıyor eskiyor Ufka dalan gözlerimde hatıralar dinmiyor Sevdim olmuyor sevmedim olmuyor Aşkını büyüttüm büyütüm ama ölüyor Gel geri dödür o yollarını beklediğim o yılları İşte ben bekliyorum bekliyorum ama bitmiyor Aşk Masalı Öğrenir mi Er ya da geç gülmesini yüreğim Sağa sola savrulru yaralanırım Zor bu hayat dediğin Bri yanı demirden kor Bri yanı akl-ı selim Böyle midir böyle mi aşk Kaç yüzü var bileyim İstanbul seversem seversem Hiç korkmadan hiç utanmadan Gör açarım pembeli baharlar misali Bir hayatsa aşkın bedeli öderim Öyle yazar aşk masalı Olur Ya Senin gibisi yok bu dünyada Eğer aşk dedikleri doğruysa Neymiş tanrım neymiş acısı aşk acısı Çeken bilir seven bilir buymuş ya Olur ya bir gün gelir ya Olur ya kader bu ya Olur ya benden başkasını Gözün görmez olur ya Alıştım sanki yalnızlığa Alıştım senin yokluğuna Alıştım ben gülüm sakın ağlama Olur ya bir gün gelir ya Olur ya kader bu ya Olur ya benden başkasını Gözün görmez olur ya Sebebim Olur Bir sesini duyarım gözlerim güler Yolun yolumdan geçer sebebim olur Sesin gelir uzaktan kokun gelir rüzgardan Bakışın aynalardan sebebim olur Ellerin esmeri gözlerin gülleri Bedenin özlemi sebebim olur Belki seversin olur özlersin Gözlerin kapar adımı söylersin Bir ışık yakarsın da uzaktan bakarsın da Halimi anlarsın da sebebim olur
Dağların Kadını Senden sonra hiç yaşamadım Yıllar geçti anlayamadım Hiçbir şeyde senin tadını Aradım çok çok bulamadım Bitsin çilem dayanamadım Sensizliğe alışamadım Bu hikaye bitti bitecek Daha ben mutlu olamadım
O yerlerde yaşamak Herşeyi senle paylaşmak Ne zor böyle sensiz olmak Unuttum artık adını Sen dağların kadını Söyle bunlar bana reva mı?
Senden sonra sonrası yok Ya sen yoksa başkası yok Aç içimde dağ çiçeğim Yüzümün başka gülesi yok Bir tanem faydası yok Senden gayrı çaresi yok Ne olur duy artık sesimi Bu ateşin kül olası yok
O yerlerde yaşamak Herşeyi senle paylaşmak Ne zor böyle sensiz olmak Unuttum artık adını Sen dağların kadını Söyle bunlar ban reva mı? Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com |
|
|
|
|
|
|
|
|
Administrator
Uzman Üye
|
 |
« Yanıtla #1 : Kasım 09, 2007, 02:05:35 ÖS » |
|
Aman Ayşam Giyinmiş kuşanmış yayladan gelir Bize bu ayrılık mevladan gelir Aman ayşam yaman ayşam Dağlar başı duman ayşam Dağlar başı duman olsa Seni burada komam ayşam Aşağıdan gelir türkmen koyunu Selviye benzettim yarin boyunu Aman ayşam yaman ayşam Dağlar başı duman ayşam Dağlar başı duman olsa Seni burada komam ayşam Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com |
|
|
|
|
|
|
|
Administrator
Uzman Üye
|
 |
« Yanıtla #2 : Kasım 09, 2007, 02:07:21 ÖS » |
|
Ayşe İtiraf ettim kendime Seviyormuşum meğer diye Sonra da güldüm halime Çocuk musun oğlum diye Meğer hep çocukmuşum Büyümemişim kalmışım Hiç farkına varmamışım Daha sanki onbeş yaşım Ayşem Ayşem Ayşem Gül ayşem güldür ayşem Ayşem Ayşem Ayşem Yolun ecelimdir ayşem Ayşem Ayşem Ayşem Gurbetten dönmüşüm ayşem Ayşem Ayşem Ayşem Rüzgarım gönlüm gül ayşem
Ayşe mutlu bir biten masal Madalyonun güzel yüzü Hep kontes hep köylü kızı Ah ne diyeyim peri kızı Ben seni sevdim sen beni sevmesen de olur Zaten tek aşk budur Ama yine de... Hadi neyse... Cemalim Ceyhan suyu akar akar bulanır derler Düz akışı bayır dolanır önüne düşer Pusu kurmuş ondört kafir elinde mavzer Ölüm olsa da sonunda gidilir Cemalim Huyuna da Cemalim huyuna Kıymışlar da selvi boyuna Cemalimin kanı akar Ceyhan suyuna Ardı duman nazlı dağlar sebebim oldun Can alacak kahpe kurşun yarimi buldun Burada mı alamadın kırıldı kolum Bedenime kefen diye sarılır Cemalim Hep Sen YÜzyıllar geçti üstünden Bilmiyorum sorma neden Her zaman hiç değişmeyen Gene sen gene sen gene sen Ellerim ufukta Gözlerim yolda Şimdi çok uzaklarda Ölüyüm bilsen bilsen Zor mu gülüm bu kadar çok zor mu Herşey ne kadar çok zor Bana sor bana sor bana sor Yüzyıllar geçti üstünden Bilmiyorum sorma neden Her zaman hiç değişmeyen Gene sen gene sen gene sen Ellerim ufukta Gözlerim yolda Senden çok uzaklarda Ölüyüm bilsen bilsen
Doğduğum sen güldüğüm sen Yaşlanıyorum yine sen Şarkılar yaptım hep sen hep sen hep sen Çık gel artık her neredeysen Kayıp Şehir Kayıp bir şehir şu ömrüm neye esir Ne olur yanımda kalsana Yalnızım çok yalnızım Yardımcım sırdaşım yok Ne olur sesimi duysana Dağlarda kar oldum Havada rüzgar Ne olur ne olur duysana Duysana duysana ne olur sesimi duysana Bir duysan sesimi uçarım senide alırım sonsuza Yok olamaz yine sus bana pes bana pus bana sonra yarın Yok gülemez yine aynı hep aynı hep kaygılarım Ağlarım yanar ağlarım Kayıp bir şehir şu ömrüm neye esir Ne olur beni de alsana Razıysan Gel Eski bir gelinliğe bir bakır bileziğe Annemden kalan bu yüzüğe Razıysan gel benimle Bir tanrım var bir gitarım Şu dünyada yapyalnızım Yarınımdan umutsuzum Razıysan gel benimle Bazen aç bazen susuzluk Razıysan gel benimle Bir lokma ekmeğe Bir yudum su içmeye Yine de şükretmeye Razıysan gel benimle Bir tanrım var bir gitarım Şu dünyada yapayalnızım Yarınımdan umutsuzum Razıysan gel benimle Bazen aç bazen susuzluk Razıysan gel benimle Senden Başka Gurbet elde bir başıma Kimim var ki senden başka Öldüm desem bir damla su Veren mi var senden başka Kekik kokan dağlarım yok Bülbül öten bağlarım yok Tutunacak dallarım yok Neyim kaldı senden başka Bana candan bir kez aşkım Diyen mi var senden başka Semaverde çayım sensin Her çiçekte balım sensin Ne gelirse senden gelsin Canım mı var senden başka Tek Hatıra Bu sevda bir sürgün nereye gider Nereye kadar be gülüm nerede biter İçimdeki hasret düşer gözümden Dayanmaz gel gör gülüm bu kadar yeter Benden sana tek hatıra Gülüşün kalsın iki gözüm Ağlama boşa Benden sana tek hatıra Öpüşüm kalsın iki gözüm Harcama boşa Bu sevda bitmez bitmez demiştim Tükense de yaşar gönlüm sürer demiştim Kaybolan hep bizdik şarkılarda Bu şarkıyla son bulur gülüm yarım kalan da Benden sana tek hatıra Gülüşüm kalsın iki gözüm Harcama boşa Benden sana tek hatıra Öpüşüm kalsın iki gözüm Harcama boşa Yolcu Bir anadan dünyadan gelen yolcu Görüp de dünyaya gönül verdin mi Kimi büyük kimi böcek kimi kul Bunlar neden nedenini sordun mu İnsandan doğanlar insan olurlar Hayvandan doğanlar hayvan olurlar Hepisi de bu dünyaya gelirler Ana hakkı sen bu sırra erdin mi Vade tekmil olup ömrüm dolmadan Emanetçi emaneti almadan Ömrünün bağının gülü solmadan Varıp bir cananda karar kıldın mı Garip bülbül gibi feryat ederiz Cahiller elinde küskün kederiz Hep yolcuyuz böyle geldik gideriz Dünya senin vatanın mı yurdun mu Yalan Yalan fani dünya yalan Cani dünya zaman Bir güldürüp bin ağlatan Gene sensin hep gene kahrolan Olmadı güldüm dönmedi şansın Olmadı yürek nasıl dayansın Bırak her şey kendince kalsın Altı üstü sende insansın Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com |
|
|
|
|
|
|
|
OupavóÇ
Uzman Üye
Üye No: 87679
k¡Msen¡n anLayaMayacaqı ß¡r D¡LDe kønuşMak, yaZMak haTTa aqLaMak ¡sTerD¡M
|
 |
« Yanıtla #3 : Ağustos 27, 2010, 11:37:50 ÖÖ » |
|
Paylaşım İçin Teşekkürler.. Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com |
|
|
|
|
|
|
|
OupavóÇ
Uzman Üye
Üye No: 87679
k¡Msen¡n anLayaMayacaqı ß¡r D¡LDe kønuşMak, yaZMak haTTa aqLaMak ¡sTerD¡M
|
 |
« Yanıtla #4 : Ağustos 27, 2010, 11:56:14 ÖÖ » |
|
Kıraç - Yıllar Sonra Yıllar sonrada bir hazan sabahında Sessizce uyanırsam yüreğimde olacaksın İşte o an nerelerden duyacaksın Vakit çok geç,bitmiş olacak Beni nerden bulacaksın Bir defa kaybedersem Belki bir daha bulamam Seni şimdi istiyorum,yıllar sonra duyamam Nerdesin sen sabahım,en yürekten dualarım Biliyorum doğacaksın,umudusun sen bahtımın Ortasında kalbimin,bir yer açtım senin için İstersen sonsuza kadar Gelme yine ben beklerim Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com |
|
|
|
|
|
|
| |
| | | |