Edubilim Forumları - www.edubilim.com Edubilim Forumları - www.edubilim.com
Duyurular: 2011-2012 Eğitim ve Öğretim Yılı 2.Dönem Evrakları

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. Mayıs 26, 2012, 12:45:54 ÖÖ

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

...::: EDuBiLiM :::...

Sayfa: [1]  
  Bu Konuyu Gönder  
Gönderen Konu: Kendi Yıldızını Bul - Hayat Bilgisi İkinci Sınıf Etkinlik Örneği  (Okunma Sayısı 428 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Editor
Uzman Üye
Üye No: 190

« : Ocak 29, 2009, 06:24:16 ÖS »

KENDİ YILDIZINI BUL!

2. Sınıf Hayat Bilgisi Dersi Benim Eşsiz Yuvam Teması .  Aşağıda dökümanın sadece özeti verilmiştir, bu konu ile ilgili dosya ekte verilmiştir.

KENDİ YILDIZINI BUL!

DERS            : Hayat Bilgisi
SINIF         : 2
YAKLAŞIK SÜRE      : 40’+40’
TEMA            : Benim Eşsiz Yuvam
TEMEL BECERİLER   : Farklılıklara saygı, sevgi, hoşgörü.
ARA DİSİPLİNLERLE
İLİŞKİLENDİRME
        : İnsan hakları ve vatandaşlık,özel eğitim,
                                      sağlık kültürü.
KAZANIMLAR      : B.2.36. Farklılıkların doğal olduğunu kabul eder.
              B.2.37. Farklı özelliklere sahip olan kişilere
              hoşgörüyle yaklaşmak gerektiğini kavrar.
MATERYALLER      : Elma, torba, çalışma kağıdı,’Atatürk ile Çoban’ parçası.
KAYNAK         : Hayat Bilgisi Özel İhtisas Komisyonu   

SÜREÇ

Not : Dersten bir gün önce; her öğrenciden sınıfa birer elma getirmesini isteyin. Elma getiremeyen öğrenciler olabileceğini düşünerek, siz de sınıfa çok sayıda elma getirin.
1.   Öğrencilere ellerindeki elmaları dikkatlice incelemelerini, ardından sıra arkadaşının elması ile kendi elmasını karşılaştırmalarını söyleyin.
2.   Elmalardaki farklılıkları sınıfla paylaşmalarını sağlayın.
3.   Sınıfı üç gruba bölün. Her gruba birer torba verin ve elmaları torbanın içine atmalarını söyleyin.
4.   Torbanın içinden birer elma alarak, kendi elmalarını bulmalarını isteyin.
5.   Ayırt edici ve farklı özelliklerin önemini ve doğal olduğunu vurgulayın.
6.   Tek tek dolaşarak, öğrencilerin elmalarını bıçak yardımıyla enine keserek ikiye ayırın.
7.   Elmaların ortasındaki yıldıza dikkat çekin.( çekirdeklerden oluşan yıldıza benzeyen şekil.) Her elmadaki yıldızın farklı olduğunu belirtin.
8.   Dış görünüşü nasıl olursa olsun, her öğrencinin  içinde böyle bir yıldız olduğunu vurgulayın.
9.   Öğrencilerin içlerindeki yıldızı (farklılığı) sınıfla paylaşmalarını isteyin.
10.   Öğrencilerin çalışma kağıdındaki yıldıza, farklılıklarını yazarak doldurmalarını söyleyin.Yıldızın kesilerek sınıf panosunda sergileneceğini açıklayın.
11.   Farklılıkların doğal olduğu sonucuna ulaşın.
12. “Atatürk ile Çoban” parçasını okuyun.

ATATÜRK İLE ÇOBAN
      Atatürk arada bir güzel havalarda kırlara çıkmayı severdi. Arabasına atlar, bir süre gittikten sonra arabadan iner, biraz yaya dolaşırdı.
      Böyle bir gezinti sırasında, kendisini tanımayan bir çobanla karşılaşmıştı. Çobanla bir süre koyunlarla ilgili konuştuktan sonra aralarında şöyle bir diyalog geçmişti:
-   Sen Atatürk’ü bilir misin?
-   Bilmez miyim Efendi? Ona Gazi Paşa derler.
-   Peki, ne yapmış Gazi Paşa?
-   Efendi, onun neler yaptığını sen benden iyi bilirsin.
-   Onu görmek ister misin?
-   Ah Efendi görmek istemez miyim?Ama ben onu nerede göreyim?
-   Öyleyse bana bak, o bana çok benzer.
Çoban övünme saydığı bu söz üzerine dudak bükerek:
-   Haydi oradan! Senin kılığında Atatürk mü olur? Sakalın, bıyığın bile yok!
karşılığını vermiş.
Atatürk, çobanın bu küçümsemesini sevimli bir anı olarak anlatır ve
şöyle bitirirdi:
-   Çobanın masum hayalini bozmadım ve onun hayalinde bıyıklı,sakallı kalmaya razı oldum.

13.Parça okunduktan sonra şu soruları sorun:
-   Çoban, Atatürk ile konuşması sırasında dudak bükerek ne demiş?
-   Atatürk onun bu sözlerini nasıl karşılamış? Bu konuda ne diyor?
-   Atatürk’ün bu yaklaşımı onun hangi özelliğini gösteriyor?
-   Atatürk’ün yerinde siz olsaydınız nasıl davranırdınız?
-   Farklı özelliklere sahip olan kişilere hoşgörülü davrandığınız oldu mu?
14.Atatürk’ün insan sevgisinden bahsedin.
15.Son soruya sözlü cevaplar aldıktan sonra, defterlerine de yazılı olarak cevaplamalarını isteyin.

DEĞERLENDİRME

-  Çalışma kağıdını değerlendirin.

Çalışma kağıdı da ektedir...

Önemli Not: Bu belge ttkb.meb.gov.tr den alınmıştır. Edubilim olarak MEB de karışık olarak verilen bu bilgileri sizin için düzenli bir şekilde bir araya getirdik. Yukarıdaki özet konu hakkında bilgilendirme için verilmiştir. Düzenli ve tam haliyle  görmek için dosyayı indirin... Dosyaların tüm hakları MEB e aittir ama bu şekilde düzenlenip biraraya getirilmesi tamamen Edubilimin katkılarıyla gerçekleşmiştir. Burada verilen bilgi, belge, yazı ve dökümanlar izin alınmadan veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Kaynak belirtmek için www.edubilim.com veya www.edubilim.com/forum adresine alıntı yaptığınız adresten link vermeniz gerekmektedir.

Anahtar Kelimeler: kendi yıldızını bul, kendi yildizini bul, hayat bilgisi dersi kendi yıldızını bul konusu, kendi yıldızını bul etkinlik örneği, kendi yıldızını bul konusunun işlenişi, kendi yıldızını bul etklinlik örnekleri, hayat bilgisi 2. sınıf, hayat bilgisi ikinci sınıf, Benim Eşsiz Yuvam

Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com

Ekteki Dosyalar Burada

Edu Sohbet  - Edubilim Sohbet Bölümü Sonunda Açıldı -  Giriş Yapmak İçin Tıklayın - Edu Sohbet

Edu Depo Açıldı... Ücret yok!  Limit Yok! Be
Etiket: hayat bilgisi  ikinci sınıf  etkinlik ornegi  kendi yıldızını bul 
  Sayfa: [1]  
  Bu Konuyu Gönder  

Gitmek istediğiniz yer:  

Edubilim olarak 2009-2010 Eğitim ve Öğretim Yılında da eğitimle ilgili , bilgi , belge ve dosyalarla tüm öğrenci ve öğretmenlerin yanındayız...
Tüm hakları sakllıdır. Edubilim 2007-2009. Bu sitede bulunan bilgi , belge ve dökümanların izin alınmadan veya kaynak gösterilmeden kullanılması yasaktır. İletişim Adresi: edubilim@gmail.com

Edubilim I Edubilim Forumları I Urllist I Etiketler I Rss I Google Etiketleri I Site Haritası I Site Map

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2009, Simple Machines

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!