Edubilim Forumları - www.edubilim.com Edubilim Forumları - www.edubilim.com
Duyurular: 2011-2012 Eğitim ve Öğretim Yılı 2.Dönem Evrakları

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. Mayıs 26, 2012, 12:42:48 ÖÖ

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

...::: EDuBiLiM :::...

Sayfa: [1]  
  Bu Konuyu Gönder  
Gönderen Konu: kayseri akkışla ganişeyh köyü ?  (Okunma Sayısı 1057 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Yeni Üye
*
Üye No: 15201

« : Aralık 11, 2009, 11:59:14 ÖS »

arkadaşlar köyün ilçeye uzaklığını bulamdım sıtesınde fazla bı bılgı yok.bbura hakkında bılgısı olan var mı?

Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com

MegaAdministrator
Uzman Üye
Üye No: 12233
Mesleği: Öğretim Görevlisi
Sen Beni Sevmin

« Yanıtla #1 : Aralık 12, 2009, 01:20:29 ÖÖ »

Ganişeyh ( Avanoğlu ) , Akkışla

Bilgiler
Nüfus    746 (2007)
Koordinatlar    
Posta Kodu    38830
Alan Kodu    0352
Yönetim
Coğrafi Bölge    İç Anadolu Bölgesi
İl    Kayseri
İlçe    Akkışla

Ganişeyh, Kayseri ilinin Akkışla ilçesine bağlı bir köydür.

Tarihi

Adını eskiden orada yaşadığı söylenen Gani Şeyh'ten geldiği bilinmektedir.Halkı küçük kabileler halinde ilk olarak 300 yıla yakın yerleşime başlamıştır.Köyün Kale kırsalında birçok kalıntı vardır.Köyde.köyün asıl adı avanoğlu diye anılmaktadir.Köyü kuran Avanoğlu Ahmet'tir.

Kültür

Köyün kültür gelenek ve göreneklerinde Avşar ve Türkmen izlerine rastlamak mümkündür.

Coğrafya

Kayseri iline 86 km, Akkışla ilçesine 5 km uzaklıktadır.Dağlık bir arazisi vardır.Hınzır dağı etrafına kurulmuştur.Bozulmuş maki ve meşe toplulukları vardır.Köyün sinirlari içerisinde doğup kızılırmak'a dökülen Acıçay bulunmaktadir.sulu alanların büyük bölümünü oluşturur.

İklim

Köyün iklimi, karasal iklimi etki alanı içerisindedir.Yıllık 500mm yakın yağış alır.

Nüfus

Yıllara göre köy nüfus verileri
2009    744
2007    746
2000    696
1997    617

Ekonomi

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.İnşaat sektörüde geçim kaynağını oluşturur.

Muhtarlık

Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır. Muhtar Mehmet Korkmaz dır.

Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır. Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur. Sağlık ocağı yoktur ve sağlık evi vardır. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com

Etiket:
  Sayfa: [1]  
  Bu Konuyu Gönder  

Gitmek istediğiniz yer:  

Edubilim olarak 2009-2010 Eğitim ve Öğretim Yılında da eğitimle ilgili , bilgi , belge ve dosyalarla tüm öğrenci ve öğretmenlerin yanındayız...
Tüm hakları sakllıdır. Edubilim 2007-2009. Bu sitede bulunan bilgi , belge ve dökümanların izin alınmadan veya kaynak gösterilmeden kullanılması yasaktır. İletişim Adresi: edubilim@gmail.com

Edubilim I Edubilim Forumları I Urllist I Etiketler I Rss I Google Etiketleri I Site Haritası I Site Map

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2009, Simple Machines

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!