Edubilim Forumları - www.edubilim.com Edubilim Forumları - www.edubilim.com
Duyurular: 2011-2012 Eğitim ve Öğretim Yılı 2.Dönem Evrakları

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. Mayıs 26, 2012, 12:42:04 ÖÖ

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

...::: EDuBiLiM :::...

Sayfa: [1]  
  Bu Konuyu Gönder  
Gönderen Konu: Kasım ayı ara atama  (Okunma Sayısı 1203 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Yeni Üye
*
Üye No: 31447
Mesleği: Öğretmen

« : Kasım 01, 2009, 09:10:17 ÖS »

Herkese selamlar. Bildiğiniz gibi Kasım ayında MEB ara atama yapıyor. Sizce sınıf öğretmenliği puanlarında düşüş olur mu? Geçen yıl bizim arkadaş, 78 puanla gitmişti. Baraj puanını 75'ten 79' a aldılar biliyorsunuz. Barajın düşme ihtimali var mı? Yorumlarınızı bekliyorum.

Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com

eduportal
Administrator
Tam Üye
Üye No: 8

« Yanıtla #1 : Kasım 01, 2009, 09:38:24 ÖS »

Geçen Yıl kasım ayında 76.6 da kaldı sanırım sınıf öğretmenliği son puan olarak (yanlışım olabilir bu konuda puanda yani)..
Kasım ayında yapılacak olan ara atamada eğer sözleşmeli öğretmen alımı olursa muhakkak ki puanlar aşağıya düşecektir.
Eğer sözleşmeli öğretmen alımı olmassa puanlar düşmeyecek gibi görünüyor. Bu konu da axeleon daha ayrıntılı ve tecrübeli bilgilere sahiptir onunda burda yorum yapmasını bekleyelim Smiley

2009 KASIM ATAMASINDA İNŞALLAH SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ALIMI OLUR TÜM TEMENNİMİZ BU:)Smiley

Yeni Üye
*
Üye No: 30704
Mesleği: Sınıf Öğretmeni

« Yanıtla #2 : Kasım 01, 2009, 10:37:39 ÖS »

memurbiz in sitesinde kasım ayı atamasının olmayacağını okudum arkadaşlar böyle bişey olabilir mi maliye kadroyu vermemiş sözleşmeli de atayamayacakları için kasımda atama yokmuş bizlerle bu şekilde nasıl oynuyorlar her şeyi erteliyoruz hayatımızda çok bunaldım yeter artık umarım doğru çıkmaz bu haber...

Yeni Üye
*

« Yanıtla #3 : Kasım 01, 2009, 11:18:38 ÖS »

gülayşe hocam dedikleriniz doğru mu ya:S
meb ne yapıyor böyle Allah aşkına?
Okul öncesi alacam diye bizim bölümden kestiler. şimdi de ara atama mı yapmıcak. pes valla:(

Yeni Üye
*

« Yanıtla #4 : Kasım 01, 2009, 11:23:20 ÖS »

hocam link aşağıda doğru olmaması için dua ediyorum ben de inşallah doğru çıkmaz

http://www.memurlar.biz/haber/20091101/Kasimda-Ogretmen-Atamasi-Yok.php#comments

axeleon
Administrator
Uzman Üye
Üye No: 7
Mesleği: Öğretim Görevlisi

« Yanıtla #5 : Kasım 01, 2009, 11:26:28 ÖS »

Kasım da atama yapılacağından adım gibi eminim ben, ama arkadaşlar bu yıl öyle bir hal aldı ki bu atamalar ağzı olan konuşmaya sitesi olan haber yazmaya başladı...bugün o haberi yazanlar geçen yıl biz önceden tahmin ettik bildik gibi söylemlere de yer vermişler ama o söylemleri de yanlış, atama haberini ilk gazeteler verdi bu yıl ve geçen yılda.

Konumuza gelelim tekrardan,
Meb'in İş takvimine baktığımızda 15 Kasım-31 Aralık Tarihlerinde Atamaların olacağı önceden plan dahilinde, bu tarihte oynamlar olabilir ama olacak deniliyor er geç.
Kasımda Kadro alınmayacak Maliye onay vermemiş deniliyor, soruyorum o yazıları yazanlara maliye devlet memurları için kadroyu ne zaman veriyor. Atama yapılacağı zaman mı???
Cevabı hayır, çünkü yıllık mali bütçe vardır ve bu bütçe aralık ayında yapılıyor gelecek yıl için.yani 2009 mali bütçesinde devlet ne kadar kadro vereceğini bütçeden ayarlıyor. Ve buna göre de devletin bu yıl alması gereken kadro şu an için dolmuştur ve bu yüzden kadrolu alım yapması bize göre mümkün değildir.

Ama unutmayalım ki biz devletten bahsediyoruz muhakkak devletimiz istedikten sonra kadrolu da alabilecektir bizim dediklerimiz yada benim dediklerim tamamen görüşlerimdir.

Şunu da unutmayalım Kasım da Sözleşmeli Öğretmen alımı için Maliyeden onay almak kadroya göre çok daha kolaydır. Yıllık Bütçe dışında olduğu için,, Bakınız eylülde 2.atama yaparak okul öncesi öğretmenliğine ek olarak atama yapıldı.Eğer sadece plana uyulsa bu sözleşmeli okul öncesi öğretmeni alımı olmaması gerekirdi...

tecrübelerime dayanarak söylüyorum: Kasım'da SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ALIMI OLACAKTIR.

Bir söylenti de ben atayım hem ortaya laf açılmışken 24 KASIMDA SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLER KADROYA GEÇİRİLECEK deniliyor ama bu söylentiden ibaret:D

« Son Düzenleme: Kasım 01, 2009, 11:28:11 ÖS Gönderen: axeleon » Logged
Yeni Üye
*

« Yanıtla #6 : Kasım 01, 2009, 11:43:00 ÖS »

inşallah sizin dediğiniz gibi olur bekleyip göreceğiz artık zaten başka yaptığımız bir şey de yok...

Editor
Uzman Üye
Üye No: 21730
Mesleği: İngilizce Öğretmeni

« Yanıtla #7 : Kasım 02, 2009, 03:57:56 ÖS »

Kasım ataması olsada atanıp gitsek  Cry

Yeni Üye
*

« Yanıtla #8 : Kasım 03, 2009, 02:11:44 ÖÖ »

inşallah dediğiniz gibi olur hocam... beklemekten başka çaremiz yok:(

Yeni Üye
*
Üye No: 23849
Mesleği: Öğretim Görevlisi

« Yanıtla #9 : Kasım 03, 2009, 09:30:52 ÖÖ »

Bakanlık Kasım Atamasıyla ilgili olarak açıklamasını yaptı. Açıklama aynen aşağıdaki gibidir.

Basın Açıklaması

Daha önce basın ve yayın organlarında yer alan "Kasım'da öğretmen ataması yapılacaktır." İfadesine bağlı olarak öğretmen adaylarınca Bakanlığımıza bir çok telefon ve e-posta gibi iletişim araçları ile ulaşılarak bilgi edinmek istenilmektedir.

Bakanlığımız, Maliye Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığı ile bu konuda gerekli çalışmalar sürdürülmektedir. Konuya ilişkin süreç tamamlandığında Bakanlığımızın internet sayfalarında gerekli açıklama yapılacaktır.

Öğretmen adaylarımızın bilgilerine sunulur.

Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği

Yeni Üye
*

« Yanıtla #10 : Kasım 03, 2009, 02:21:36 ÖS »

arkadaşlar memurlar.biz meb in yaptığı açıklamaya karşılık olarak öğretmenlere bir çağrı yapmış

http://www.memurlar.biz/haber/20091103/OGRETMEN-ADAYLARINA-CAGRI.php

bu linkte meb in telf numaraları var arayıp soralım net bir açıklama gelene kadar

Editor
Uzman Üye

« Yanıtla #11 : Kasım 03, 2009, 05:56:02 ÖS »

Alım olcak mı olmayacak mı onu söyleseler ya Sad

Yeni Üye
*
Üye No: 34929
Mesleği: Okul Öncesi Öğretmeni

« Yanıtla #12 : Kasım 14, 2009, 05:21:34 ÖS »

http://www.memurlar.net/haber/153285/

Bu adreste daha net bir açıklama yapılmıştır. Doğruluğu ya da yanlışlığı konusunda bilgim ve fikrim bulunmamaktadır.

Yazının içeriği şu şekilde:

Kasım'da, 10 bin kadrolu öğretmen alımı mümkün görünmüyor... İşte hesabı
Bakan Nimet Çubukçu bu Kasım ayında 10 bin kadrolu öğretmen alınacağını açıkladı. Bu konuda şuan teknik bir çalışma olduğu görüntüsü kamuoyuna yansıtılmaktadır. Ancak, geçen yıl emekli olan personel sayısıve bütçe kanunundaki yüzde 25 sınırlaması göz önüne alındığında, kasım ayında 10 bin kadrolu atama yapılması mümkün görünmemektedir.

2008 YILINDA ALINAN ÖĞRETMEN SAYISI
2008-1 =4 bin 786 kadrolu, 2 bin 373 sözleşmeli
2008-2= 15 bin 744 kadrolu, 2449 sözleşmeli
2008-2 ek = Boşalan sözleşmeli pozisyonlara sayısı belli değil
2008 ekim= 13 bin sözleşmeli
20 bin civarında kadrolu öğretmen alınmıştır. Bütçe kanununda yüzde 50 sınırı bulunmakta idi.

2009 YILINDA ALINAN ÖĞRETMEN SAYISI
2009-1 = 8285
2009-1 mart =6500 sözleşmeli
2009-2 = 11 bini sözleşmeli, 4 bin 800 ü kadrolu
2009-3 = 10 bin sözleşmeli
13 bin civarında kadrolu öğretmen alınmıştır. Bütçe kanununda yüzde 25 sınırı bulunmaktadır.

YILLAR İTİBARİYLE EMEKLİ OLAN PERSONEL SAYISI
2003: 18 bin
2004: 20 bin
2005: 17 bin
2006: 15 bin
2007: 16 bin
2008: 16 bin

MEB YILDA KAÇ ÖĞRETMEN ALABİLİR?
Daha önce ifade ettiğimiz bir hususu, tekrar altını çizerek belirtmek istiyoruz: Bir kamu kurumunun boş kadroya atama yapabilmesi için gerekli olan açıktan atama izninin miktarı bütçe kanunları ile belirlenmektedir. 2009 yılı merkezi yönetim bütçe kanununa göre kamu kurumları bir önceki yıl boşalan kadrolarının yüzde 25'ine atama yapabilecektir. Ayrıca ihtiyaçlarını bu izinler ile karşılayamayan kamu kurumları için 25 bin adet atama izninin dağıtım yetkisi Başbakan'a verilmiş olup, bu dağıtımdan MEB'e düşen pay 10 bindir.
2008 yılında MEB'den emekli olan, ölen veya istifa eden personel sayısını kabaca 17 bin olduğunu varsaydığımızda, 2009 yılında alınabilecek kadrolu öğretmen sayısı 4 bin 250'dir. Bu sayıya 25 bin adet açıktan atama izninin dağıtımından MEB'e düşen pay olan 10 bini eklediğimizde MEB'in 2009 yılında alabileceği kadrolu öğretmen sayısını 14 bin 250 olduğunu görmekteyiz.
2009 yılında ise 12 Kasım 2009 tarihi itibariyle 13 bin 85 kadrolu öğretmen ataması yapmıştır. Şuanki rakamlara göre eğer kalan izinler başka bir şeye kullanılmamış ise 2009 yılı Kasım ayında alınabilecek kadrolu öğretmen sayısı bin 165'tir. Bu sonuç çerçevesinde şunu söyleyebikiriz: MEB Kasım ayında 10 bin sözleşmeli öğretmen alabilir ama bizim hesabımıza göre 10 bin kadrolu alması mümkün değildir.

KİM KİMİ KANDIRIYOR?
Memurlar.net'in yukarıda yer verdiği rakamlar, gerçeğe yakın en kesin rakamlardır.
Bu rakamlara göre;
- ya Bakan Çubukçu kamuoyunu yanıltmaktadır
- ya da başta MEB Personel Genel Müdürü Necmettin Yalçın olmak üzere üst düzey MEB bürokrasisi Bakan Çubukçu'yu yanıltmaktadır.
Memurlar.net olarak ortada büyük bir yanıltmaca yaşandığını bugün itibariyle belirtmek istiyor ve Kasım ayındaki öğretmen alımlarının en azından 9 bininin sözleşmeli olmak zorunda olduğunu belirtmek istiyoruz.
Ortada Başbakan'a kadar bile sorulmak zorunda kalınan "kadrolu öğretmenliğe sözleşmeliler de başvurabilecek mi?" gibi sorular ve Başbakan Erdoğan'ın cevabı düşünüldüğünde, bu konudaki sorumluların siyaseten de hesap vermek zorunda kalacağı ortadadır.

Editor
Uzman Üye

« Yanıtla #13 : Kasım 14, 2009, 05:42:51 ÖS »

Umarım sözleşmeli bir alım olur. Yada kadrolu alır boşalan yerlerede atama yaparlar. Adil bir atama yaşanmasını diliyoruz.  Embarrassed

Etiket: öğretmen atama puan 
  Sayfa: [1]  
  Bu Konuyu Gönder  

Gitmek istediğiniz yer:  

Edubilim olarak 2009-2010 Eğitim ve Öğretim Yılında da eğitimle ilgili , bilgi , belge ve dosyalarla tüm öğrenci ve öğretmenlerin yanındayız...
Tüm hakları sakllıdır. Edubilim 2007-2009. Bu sitede bulunan bilgi , belge ve dökümanların izin alınmadan veya kaynak gösterilmeden kullanılması yasaktır. İletişim Adresi: edubilim@gmail.com

Edubilim I Edubilim Forumları I Urllist I Etiketler I Rss I Google Etiketleri I Site Haritası I Site Map

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2009, Simple Machines

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!