Edubilim Forumları - www.edubilim.com Edubilim Forumları - www.edubilim.com
Duyurular: 2011-2012 Eğitim ve Öğretim Yılı 2.Dönem Evrakları

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. Mayıs 26, 2012, 12:35:13 ÖÖ

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

...::: EDuBiLiM :::...

Sayfa: [1]  
  Bu Konuyu Gönder  
Gönderen Konu: Kamu Maliyesi 2004 Bütünleme  (Okunma Sayısı 195 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
MegaAdministrator
Uzman Üye
Üye No: 12233
Mesleği: Öğretim Görevlisi
Sen Beni Sevmin

« : Ekim 03, 2009, 03:43:43 ÖÖ »

Kamu Maliyesi 2004 Bütünleme

1) Fayda - maliyet analizinin en önemli öğesi nedir ?
- Faydanın ölçülmesi

2) Monetarist iktisadi görüşe göre eflasyonun nedeni ?
- Parasal büyüme

3) Belediyeler tarafından tahsil edilen emlak vergisi hasılatından ne kadarlık kısım il özel idarelerine aktarılır
- %15

4)Belediyenin karar organları nelerdir ?
- Belediye meclisi ve belediye ercümeni

5) Herhangi bir kişinin durumunu kötüleştirmeden bir kaşkasının durumu iyileşemiyorsa gerçekleşen kıstas nedir?
- Pareto optimumu

6) Genel ve karma bütçeli kuruluşların kamu hizmetlerini yerine getirirken aynı zamanda ticari ,sınai , kültürel , tarımsal veya mesleki nitelikte çeşitli hizmetleri yapabilmeleri amacıyla bu kuruluşların bünyelerinde kurulan , ozel işletme niteliğindeki işletmelere ne denir ?
- döner dsermayeli işletmeler

7) Bir gerçek kişinin belirli dönemde harcama ile varlıklarında meydana getiren artış ya da azalışların toplamına ne denir ?
- Net artış teorisi

Vergi borcunu hesaplamak amacıyla vergi kanunun indirgendiği teknik - fiziksel büyüklük nedir ?
- spesifik

9) Bütçenin görüşülüp onama yetkisi hangi organa aittir ?
- Yasama

10) Devletin bütçe açıklarını merkez bankasından borç alarak kapatmasının yani parasal finansmanını kısa dönemli etkisi nedir ?
- Faizlerin düşmesi

11) Vergileme yetkisi kime aittir ?
- TBMM

12) vergi, resim , harc, ve benzeri mali yükümlülüklerin konulması , değiştirilmesi ve ya kaldırılması ne ile gerçekleştirilir ?
- kanunla

13) Fabrika atıklarının çiftçilerin üretimi etkilemesi nasıl bir dışsallıktır ?
- üreticiden üreticiye

14) Fabrikaların üretiminin çevresindeki insanlara olan etkisi nedir ?
- Üreticiden -tüketiciye

15)kamu harcamalarının artışını kamu kesiminin üretim fonksiyonunda kullanılan girdilerin fiyatlarında ortaya çıkan artışlardan kayaklanabileceğini belirten kimdir ?
- WBoumal

16) Malın faydasından tüm bireylerin kısıtlanmaksızın sınırsız olarak yararlanmasının soz konusu olduğu mallar ?
- ortak ( serbest ) mallar

17) Aşağıdakilerden hangisi gelir üzerinden alınan vergidir ?
- kurumlar vergisi

1 Devlet düzeninin sürdürülmesini , korunmasını ve devlet yönetimini sağlayan hizmetlere ne denir ?
- Genel hizmetler

19) Seçeneklerin değerlendirilmesi ve aralarında amacı en iyi gerçekleşecek olanın seçilmesi aşamalarını kapsayan PPBS öğesi hangisidir ?
- Programlama

20) Daha fazla ödeme gücüne sahip kişilerin daha az ödeme gücüne sahip olanlardan daha çok vergi ödemeleri neyi ifade eder ?
- Dikey adalet

21)subjektif vergi yükünü kimler hissetmez?
- Tüzel kişiler

22) Kuruluşlara cari ödenekleri ile ilgili önerilerini neye sunarlar ?
- Bütme ve mali kontrol genel müdürlüğü

23) Verginin alınması devlet için bir hak vermek ise bireyler için bir görev olduğunu ifade eden tori nedir?
- Organik devlet görüşü

24) Aşağıdakilerden hangisi genel denetleme yollarından biri değildir ?
- ödeme

25) Aşağıdakilerden hangisi kamu kuruluşlarından değildir ?
- Sivil toplum örgütleri

26) Ödenmesi gereken vergi borcunu yasalarda gösterilen matrah oranlar üzerinden vergi dairesi tarafından hesaplanarak bu borcu miktar itibari ile tespit eden idari işleme ne denir ?
- verginin tarhı

Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com

Etiket: Kamu Maliyesi 2004 Bütünleme 
  Sayfa: [1]  
  Bu Konuyu Gönder  

Gitmek istediğiniz yer:  

Edubilim olarak 2009-2010 Eğitim ve Öğretim Yılında da eğitimle ilgili , bilgi , belge ve dosyalarla tüm öğrenci ve öğretmenlerin yanındayız...
Tüm hakları sakllıdır. Edubilim 2007-2009. Bu sitede bulunan bilgi , belge ve dökümanların izin alınmadan veya kaynak gösterilmeden kullanılması yasaktır. İletişim Adresi: edubilim@gmail.com

Edubilim I Edubilim Forumları I Urllist I Etiketler I Rss I Google Etiketleri I Site Haritası I Site Map

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2009, Simple Machines

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!